Първоначално изпратено от kubrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Това, за материята и антиматерията, се самодоказва от съществуването на материя
и крайният недостатък от антиматерия.
Второ, съществуването на добро без зло не е невъзможно. Само, дето става трудно да го познаем. Щото всичко в сравнение се познава.
И трето , Бог, Сила, джежаи/сити... Той / Тя/То НЕ съществува за, заради или около живота в часност и изобщо. Животът е...едно Допълнение към Вселената и... накратко, не се ли надценяваме нещо? Прекалено е егоцентрично.
Не само че не трябва да се надценяваме а сме задължени да се надценяваме всеки ден, Ако не се надценяваме, то няма да търсим и да се развиваме. Стоенето на едно място не е възможно по дефолт. Няма ли прогресия, това автоматично води до регресия. В това вярваме поне аз и Мулдашев. Точно затова доброто трябва винаги да побеждава ама със съвсеееем мъничко. Това че човек иска да се надценява и да бъде егоист, съвсем не означава че е егоцентрик. Егоизъм и егоцентризъм са две противоположни неща.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Пълна скука.
Предполагам че скоро ще се изясни и кои са най-високодуховните.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Опитай се да си представиш. Щеше ли да има добро, ако нямаше зло? Ако всичко е еднакво как да разбереш че то е доброто и правилното. Точно затова, трябва да се реагира с благодарност на възможността да чуем различно мнение, вместо да изпитваме омраза към различните. Различното дава възможност да видиш други възможности за начина си на мислене и действие и съответно да получиш различни резултати, ако ги търсиш. Може пък и да осъзнаеш, че Паисий не е чак толкова духовен, колкото си си мислелМулфашев пишеше за някои от предишните цивилизации. Май бяха лемурите. Та при тези лемури имало постоянна и осъзната връзка с Бог. Онази енергия, която описа Ив е Бог. И всички хора са били в състоянието което Ив описва като върха на сладоледа. С две думи да имаш възможността всеки ден да си говориш с Бог и всички да знаят кое е добро и зло. На пръв поглед изглежда, че няма по-идеално нещо от това. Въпросната цивилизация обаче е изчезнала, което доказава че този вариант не работи. Просто без злото, доброто не може да съществува. Така както без антиматерията не може да съществува материя.Точно затова, според него в нашата цивилазация е въведен принципа да нямаме връзката с Бог. За да има и зло, което да подържа доброто.
и крайният недостатък от антиматерия.
Второ, съществуването на добро без зло не е невъзможно. Само, дето става трудно да го познаем. Щото всичко в сравнение се познава.
И трето , Бог, Сила, джежаи/сити... Той / Тя/То НЕ съществува за, заради или около живота в часност и изобщо. Животът е...едно Допълнение към Вселената и... накратко, не се ли надценяваме нещо? Прекалено е егоцентрично.Last edited by Pyramid; 01.06.2018, 14:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
Срещал съм духовни, или поне стремещи се да са, хора. Може и да греша, но ми се струва, че смятат хумора за прекалено несериозен при тази им борба за духовност, или просто нямат чувство за хумор. Субективен опит, шъ знайш.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
И кое те навява на тази мисъл?
Коментар
-
Да, разбира се.
Но, може би, нямаше да има и хумор?Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Интересно ми е да си представя, какво би било, ако всички хора са духовни – колкото Дънов или Паисий Хилендарски, например?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Интересно ми е да си представя, какво би било, ако всички хора са духовни – колкото Дънов или Паисий Хилендарски, например?Мулфашев пишеше за някои от предишните цивилизации. Май бяха лемурите. Та при тези лемури имало постоянна и осъзната връзка с Бог. Онази енергия, която описа Ив е Бог. И всички хора са били в състоянието което Ив описва като върха на сладоледа. С две думи да имаш възможността всеки ден да си говориш с Бог и всички да знаят кое е добро и зло. На пръв поглед изглежда, че няма по-идеално нещо от това. Въпросната цивилизация обаче е изчезнала, което доказава че този вариант не работи. Просто без злото, доброто не може да съществува. Така както без антиматерията не може да съществува материя.Точно затова, според него в нашата цивилазация е въведен принципа да нямаме връзката с Бог. За да има и зло, което да подържа доброто.
Last edited by Alonso; 01.06.2018, 12:46.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
Няма да има войни преди всичко?
Но, може би, нямаше да има и хумор?
Коментар
-
Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнениеotivaite v bg mama. bah alkoholicite
Коментар
-
Интересно ми е да си представя, какво би било, ако всички хора са духовни – колкото Дънов или Паисий Хилендарски, например?Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеСега да повторя, можеш ти ти да ми намериш аргументи, че липсва духовност? Мисля, че въпросът е доста сложен и бягането от него показва, че още не сме готови за отговора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
За какво бързам? Кого имаш пред вид че ме е учил? И в какво вярваш ти и най вече защо.
Значи аз казах в кво вярвам...и дадох аргументи ....силни слаби незнам но някакви. Дай сега твоите за кармата.
Това че сме различни означава ли че не бива да говорим с аргументи?
И така за кармата, /причинно-следствени връзки/която няма нищо общо с никоя религия мога да ти дам веднага аргументи с някои лични примери.
Случка 1. Двамата родители имат голям семеен скандал и детето, което е на 7 годинки, започва да се напишква през нощта в продължение на няколко дни, при условие, че е спряло с никтурията още на 2г. Защо?
Предполагам, че ще си кажеш, случайност, но това има сериозна връзка с психиката и ако мама и тате не спрат да се карат, детето има голяма вероятност да се разболее сериозно.
Случка 2. На празнична трапеза преяждам с високовъглехидратни рафинирани или млечни или студени ястия и да следващата сутрин не мога да преглътна от възпалени сливици и болки в гърлото, за които не обвинявам някакви външни фактори бацили, бактерии, затова и не тръгвам механично до аптеката, както са ни учили, а спирам веднага да се храня, докато не ми мине. Защото аз съм учила, че като превъзмогнеш страха от смъртта, започваш да се доверяваш на себе си, а не обвиняваш другите, че са те заразили. А и да сме заразени дори, пак не трябва да обвиняваме заразителя, а да се вгледаме защо имунната ни система е отслабена и не смогва да ни защити? А тя е слаба поради много и различни фактори, един от които е безразборното пиене на химични препарати, след което организмът сваля редовно гарда.
Има и други, които пропускам, но засега и тези стигат , за да те убедят, че тези случки са колкото материални, толкова преплетени духовно.
Сега да повторя, можеш ти ти да ми намериш аргументи, че липсва духовност? Мисля, че въпросът е доста сложен и бягането от него показва, че още не сме готови за отговора.
Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
- 1 like
Коментар
Коментар