Първоначално изпратено от Alonso
Разгледай мнение
Интересното е, че точно в този сайт, пряко свързан с парите, добре се усещат старозаветни и новозаветни “типажи”. Веднага ще ми кажеш, че това за етиката са празни приказки и аз веднага ще ти отговоря, че именно етиката във всяка една област на човешкия живот различава човекът от звяра.
Въпросът не е в това, че Христос след като е умрял е въкръснал. Въпросът е в пътя и страданията, които той изнася на гърба си в името на личния пример, който дава на цялото безпросветно човечество, точно, за да ги научи на някаква базова етика. Няма нищо по-силно от личния пример.
В по-съвременен план това е личният пример на хора като Мартин Лутър Кинг, Ганди, Че Гевара и маса други фигури.
За мен няма успех без етика. Живеем в уникална епоха, в която заблудени повярвали си “зверове” са се самозабравили гонейки фалшив успех без етика, без грижа за околните, без грижа за планетата. Пред очите ни те ще се сринат и ние ще сме присъствени свидетели на осъзнаването им, че това е фалшив успех.
Успехът е просперитет съчетан с грижа за ближния, с грижа за групата и с грижа за планетата. Другото не е успех, а чист заблуден първичен егоизъм.
Коментар