IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ясна е работата-каквото и мнение да се напише,то се използва от няколко комплексаря,за да се подиграват и обиждат.
    Както и да е-има и стойностни хора във форума.Явно се задоволяват някакви вътрешни потребности чрез подигравки в анонимен форум.
    Авторът на разказа от няколко години облъчва аудиторията,че нивата на раждаемост в България не били ниски,а били сравними с тези в Западна Европа.Първо това,че са сравними с тези в Западна Европа,не означава,че не са ниски.И второ не казва какво е етническото разпределение на новородените.Във Велико Търново коефициентът на плодовитост е 1,16,в София 1,28.В сливенските села 2,81.Като се има предвид,че в София има и немалко цигани,а в сливенските села и българи,то се оказва,че коефициентът на плодовитост при циганите е три пъти по-висок от този при българите.Естествено новородените цигани не са три пъти повече,защото българите са повече като брой,но тенденцията е ясна.
    Last edited by mirodes; 29.05.2020, 02:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

"Дервишово семе" .., донякъде
      Да, част от фабулата.
      Подсещаш ме за един прекрасен час по литература - Учителката в гимназията беше довела Хайтов лично да ни го представи, не си спомням кой го прочете този разказ. Отфърчаха ни главите!
      И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение

Хайтов? Имам предвид и хумористичните примигвания.
        "Дервишово семе" .., донякъде
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение

Също бива

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Хахахаха оххх сори не се сдържам вече. А мен ме разплака този разказ. Добро перо. По нещо ми напомни на Йовков и неговите истории.
            И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Хмм, възможно е. Все пак картините са рисувани с маслени бои
              +1000

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Ти си брутален, човеко!
                Няма да се учудя ако споделиш, че си правил олио от "Слънчогледите" на ван Гог.
                Хахахаха оххх сори не се сдържам вече. А мен ме разплака този разказ. Добро перо. По нещо ми напомни на Йовков и неговите истории.

Коментар

Ти си брутален, човеко!
                  Хмм, възможно е. Все пак картините са рисувани с маслени бои
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

Ти си брутален, човеко!
                    Нищо не разбрах от това,което си написал.Какво точно искаш да кажеш?Какво общо има гениална творба като"Слънчогледите" с посредствен разказ като гореспоменатият?
                    Last edited by mirodes; 28.05.2020, 20:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Какво точно трябва да ни заинтригува?От една страна не се делели на християни и мюсюлмани ,от друга не си говорили с десетилетия двама от няколкото жители на селото.Хиляди подобни истории се разиграват в много български градове и села.Не виждам нищо изключително,само заради факта,че нещата се случват в западнало родопско село.В стотици градове и села живеят съвместно християни и мюсюлмани без конфликти.Леля ми живееше в Момчилград и когато почина на погребението й имаше много мюсюлмани съседи,колеги и познати.
                      Ти си брутален, човеко!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        ПРОЧЕТЕТЕ РАЗКАЗА

Копирано от https://www.24chasa.bg/Article/20163...Xj222SABNy5UDM © www.24chasa.bg
                        Какво точно трябва да ни заинтригува?От една страна не се делели на християни и мюсюлмани ,от друга не си говорили с десетилетия двама от няколкото жители на селото.Хиляди подобни истории се разиграват в много български градове и села.Не виждам нищо изключително,само заради факта,че нещата се случват в западнало родопско село.В стотици градове и села живеят съвместно християни и мюсюлмани без конфликти.Леля ми живееше в Момчилград и когато почина на погребението й имаше много мюсюлмани съседи,колеги и познати.
                        Last edited by mirodes; 28.05.2020, 19:48.

Коментар

• ДА РАЗКАЗ ЗА ЖИВОТА СМИСЪЛА И СУЕТАТА..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            ПРОЧЕТЕТЕ РАЗКАЗА

Копирано от https://www.24chasa.bg/Article/20163...Xj222SABNy5UDM © www.24chasa.bg
                            Разкошен...

Коментар

• ПРОЧЕТЕТЕ РАЗКАЗА

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                Принципът за сравнението важи с пълна сила за всеки един човек в човешкото общество, като това се прави от всеки независимо дали го осъзнава или не. Правило се е в миналото, прави се сега, ще се прави и за в бъдеще. Смисълът на сравнението е човек да си създаде някаква СОБСТВЕНА ПРЕЦЕНКА какво е неговото лично ниво спрямо останалите. И количеството щастие или удоволствие от живота идва именно от тази СОБСТВЕНА ПРЕЦЕНКА, а не от преценката на други хора за него.
                                Сравнението с други явления от реалността, подобни/близки на теб, е една от причините или механизъм за възникването на личността.

А отъждествяването на себе си със "своята" личност е една от основните заблуди, или така наречената мая, в живота на, хъм, кого? Така казва Зарат..., не, будизма и подобните учения там на изток.

Може и да са прави донякъде или много?

Коментар

Working...
                                X