IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Проблем е. Внасят си жени масово.... от Виетнам основно, но не само. Има и аборти / нелегални/ , макар да е забранено да се знае пола на бебето преди раждането...дълга тема...Вече е политика на 2 деца / от 7-8 години мисля/ , но и преди можеше човек да има повече деца....просто струваше екстра парички....
    наскоро има разрешиха да имат по 3 деца.
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Песи ми докато си стигнал до Паметника Левски са минали поне две години в Дървеница.Пак на третата година щом си се осъзнал или по точно са те осъзнали че тая работа не е за тебе добре.ЕФ не е за всеки.Нищо че един тука дрънка разни простотии че с най големия бал влизали за компютри...За АЕЦ ако е било преди 1991 не си прав молеха даже търсиха начини за принуда щото никой не искаше.
      Тъй е Бай Пеше, само 1 предмет ми беше там, иначе в Дървеница. Изкарах само 1 семестър докато разбера , че не е за мен ... Прав си не е за всеки...на мен ми беше бая под нивото хахаххаха / че ме карат у събота сабале да чертаем с рапидограф , като пергел и молив съм пипАл само по олимпиади...аре у лево. Да не съм у 19-век. Има компютри и плотери за целта :-))))/
      Бала беше висок мисля 3-4 ти между специалностите , но компютрите бяха първи, комуникационна втора.... Около 91-ва ....И без майтап имах мечта верно с ядрена енергетика да се занимавам... Нямах идея за пари или квото и да било друго. Тогава бех над тези неща.... ех младост и наивност ... идеализъм хаха :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Ахахаха, как ли е ситуацията в момента с десетки милиони млади мъже без жени... С тая политика за едно дете, бая женски зародиши са били абортирани.
        Проблем е. Внасят си жени масово.... от Виетнам основно, но не само. Има и аборти / нелегални/ , макар да е забранено да се знае пола на бебето преди раждането...дълга тема...Вече е политика на 2 деца / от 7-8 години мисля/ , но и преди можеше човек да има повече деца....просто струваше екстра парички....

Коментар

Че той си е водещ Запада от поне 300 години. Задължиха ли те да си вземеш млад и готин пич?
          Водещ бил западът, казваш...КОГО? Изтокът не му върви по акъла, африканци и латиноси са бамбашка и излиза, "води" само себе си, +/- няколко изостанали балканско,-украински мераклии, максимум. Егати "воденето", ако не те следват.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
            Ако западът победи хомосексуализмът ще е задължителен.
            Че той си е водещ Запада от поне 300 години. Задължиха ли те да си вземеш млад и готин пич?

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Те поне ще ти дадат избор на партньор, с китайците няма да имаш този лукс
              Ахахаха, как ли е ситуацията в момента с десетки милиони млади мъже без жени... С тая политика за едно дете, бая женски зародиши са били абортирани.

Коментар

• Нито Западът, нито китайците стават..трябва да се появи нещо ново и нормално.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                  Те поне ще ти дадат избор на партньор, с китайците няма да имаш този лукс

Коментар

Не е въпрос на политически пристрастия, а на оцеляване. Ако Китай някога победи, целият свят ще е един голям концлагер, пред който дори руското робство бледнее. .

Коментар

А ти се амбицираш на политическо-строева тематика Рус-Кит против Запада :-) На мен хич не ми дреме кой е комунист и кой демократ. :-) Написах какво съм видял да се случва как се случва през годините и какво очаквам за бъдещето на тази база. Нямам пристрастия към някоя страна като теб и Пешето :-) Стана малко като с имотиту - не ми се радваш на изнесените факти и прогнози и ставам комунист :-))))
                      Написах го още в началото примера. В коя Западна страна преди 3-4 години по-голямата част от плащанията в големите градове са били чрез мобилни телефони . Въобще тогава имало ли е такива ?
                      И да Китайците крадат яко...Копират/крадат/хакват дори чипове. Но това не означава, че не развиват откраднатите технологии. Правят го все по-успешно.

ПП С Бай Пешето имаме малко общо, ама само малко- имам неколко месеца на паметника Левски, ама бързо осъзнах грешката си, че неам връзки за АЕЦ-а, а в Енергопроект не ми се работеше :-)))
                      Песи ми докато си стигнал до Паметника Левски са минали поне две години в Дървеница.Пак на третата година щом си се осъзнал или по точно са те осъзнали че тая работа не е за тебе добре.ЕФ не е за всеки.Нищо че един тука дрънка разни простотии че с най големия бал влизали за компютри...За АЕЦ ако е било преди 1991 не си прав молеха даже търсиха начини за принуда щото никой не искаше.

Коментар

А ти се амбицираш на политическо-строева тематика Рус-Кит против Запада :-) На мен хич не ми дреме кой е комунист и кой демократ. :-) Написах какво съм видял да се случва как се случва през годините и какво очаквам за бъдещето на тази база. Нямам пристрастия към някоя страна като теб и Пешето :-) Стана малко като с имотиту - не ми се радваш на изнесените факти и прогнози и ставам комунист :-))))
                        Написах го още в началото примера. В коя Западна страна преди 3-4 години по-голямата част от плащанията в големите градове са били чрез мобилни телефони . Въобще тогава имало ли е такива ?
                        И да Китайците крадат яко...Копират/крадат/хакват дори чипове. Но това не означава, че не развиват откраднатите технологии. Правят го все по-успешно.

ПП С Бай Пешето имаме малко общо, ама само малко- имам неколко месеца на паметника Левски, ама бързо осъзнах грешката си, че неам връзки за АЕЦ-а, а в Енергопроект не ми се работеше :-)))
                        Не е въпрос на политически пристрастия, а на оцеляване. Ако Китай някога победи, целият свят ще е един голям концлагер, пред който дори руското робство бледнее. Най-добре тия да се изядат помежду си. Пак не разбрах как точно ги развиват откраднатите технологии, дай пример? С крадене ако ставаше още СССР щеше да е жив.

Ааа, и аз се сещам че в началото на кариерата си си изгубих няколко месеца в ЦДУ.
                        Last edited by BobyB; 24.06.2021, 08:20.

Коментар

А, ясно. Производството... Нямало нужда та са топ процес от ТСМС... Ми нали същото казваме и ние, Китай бълват огромни количества КОПИРАНИ неща, commodity бизнеси, евтинджос демек. Обясни ми все пак - как точно това ги прави технологичен лидер?
                          И без да задълбаваме, не се ли усещаш как звучиш като Пешо - щом не е с мотика и физически труд/производство, е шашма?
                          Кои са тия спирачни патенти дето ще изтекат след 20 години? Ти май не познаваш индустрията, ако чакаш на изтичане на патенти си мъртъв много преди тия 20 години.

Last edited by pesimist4o na kvadrat; 24.06.2021, 01:51.

Коментар

• Тука много плачат на чужд гроб. Просто поглеждате коя е втората икономика в света и защо е пред третата и многомислените спорове стават излишни

Коментар

Много промиващи статии четеш. ..., но не достатъчно дълбоко ги разбираш :-) Прочети какво ти написа Заплатката да не повтарям,
                              Вероятно и ти като Боби не си стъпвал в Китай :-)
                              Няма как да ти дам примери за индустрии които знам от първа ръка кое и как се случва / кръчмарство :-)/ / Производството в тези сектори за 20 години от примерно 20% дял сега е с 95% дял в Китай, а тези по света които още не са затворили сглабят с части от Китай / няколко процента идват от Япония и Тайван , Корея фалира , Щатите е нула от много години, Европа има може би 2-3 фабрики все още които доставят малко семипродукти, - химически вещества от Германия/ ...включително чипове- 100% РД и производство на чиповете е в Китай - няма нужда да са с топ процес от ТСМС/ и затва избрах телефоните. По-ясно от това не може да бъде .
                              От 0% дял преди 20 години, сега имат към 50%. И причината да не е повече е че не продават в голяма част от света поради патентите / да откраднали са формата на ябълката/, Освен това продажната им цена расте непрекъснато / по-високи маржове/
                              Предполагам с Боби и двамата сте програмисти и ви убягват някои моменти и последователности в бизнеса . Отново не го пиша да ви обидя, просто имате пропуски щото не сте наясно как се случва производството, после какво се случва с пазарните дялове и последиците от тях. Дано поне да знаете какви са дяловете на Европейските производители на телефони към момента....:-) от лидери в началото... След 20 години , като изтекат спирачните патенти ще осъмнем с 95% Китайски дял при телефоните :-)
                              А, ясно. Производството... Нямало нужда та са топ процес от ТСМС... Ми нали същото казваме и ние, Китай бълват огромни количества КОПИРАНИ неща, commodity бизнеси, евтинджос демек. Обясни ми все пак - как точно това ги прави технологичен лидер?
                              И без да задълбаваме, не се ли усещаш как звучиш като Пешо - щом не е с мотика и физически труд/производство, е шашма?
                              Кои са тия спирачни патенти дето ще изтекат след 20 години? Ти май не познаваш индустрията, ако чакаш на изтичане на патенти си мъртъв много преди тия 20 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Нито САЩ, нито Германия, нито Тайван могат да произвеждат сами. Целия свят чака Холандия (ASML) и Германия (Zeiss произвежда огледалата) за тези машини. И причината е споразумение от преди 15 години технологията да е неутрална за всички понеже ЕУВ е високорискова инвестиция тогава си поделиха вложенията и предплатиха машините които можеше да се окаже че не работят или ще се оскъпят още повече (както и стана). Обаче 2019-та Тръмп се обади на ASML да спре доставката на машините за Китай под заплаха за санкции и мита.

Между другото ASML е номер 1 държана от пенсионни фондове в Европа. В Българските пенсионни фондове също беше номер едно само не си спомням дали бондове или директно дялове държаха. Така че като фалира ASML и тухлената пенсиоя сдаде багажа, нищо няма да им остане на повишителите.
                                Ей тамън те пофалих и пак извъртя нещата така че да ни затриеш :-)

Коментар

Working...
                                X