Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Песи ми докато си стигнал до Паметника Левски са минали поне две години в Дървеница.Пак на третата година щом си се осъзнал или по точно са те осъзнали че тая работа не е за тебе добре.ЕФ не е за всеки.Нищо че един тука дрънка разни простотии че с най големия бал влизали за компютри...За АЕЦ ако е било преди 1991 не си прав молеха даже търсиха начини за принуда щото никой не искаше.
Бала беше висок мисля 3-4 ти между специалностите , но компютрите бяха първи, комуникационна втора.... Около 91-ва ....И без майтап имах мечта верно с ядрена енергетика да се занимавам... Нямах идея за пари или квото и да било друго. Тогава бех над тези неща.... ех младост и наивност ... идеализъм хаха :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Ахахаха, как ли е ситуацията в момента с десетки милиони млади мъже без жени... С тая политика за едно дете, бая женски зародиши са били абортирани.
Коментар
-
Че той си е водещ Запада от поне 300 години. Задължиха ли те да си вземеш млад и готин пич?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеАко западът победи хомосексуализмът ще е задължителен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Те поне ще ти дадат избор на партньор, с китайците няма да имаш този лукс
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеАко западът победи хомосексуализмът ще е задължителен.
- 1 like
Коментар
-
Не е въпрос на политически пристрастия, а на оцеляване. Ако Китай някога победи, целият свят ще е един голям концлагер, пред който дори руското робство бледнее. .
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
А ти се амбицираш на политическо-строева тематика Рус-Кит против Запада :-) На мен хич не ми дреме кой е комунист и кой демократ. :-) Написах какво съм видял да се случва как се случва през годините и какво очаквам за бъдещето на тази база. Нямам пристрастия към някоя страна като теб и Пешето :-) Стана малко като с имотиту - не ми се радваш на изнесените факти и прогнози и ставам комунист :-))))
Написах го още в началото примера. В коя Западна страна преди 3-4 години по-голямата част от плащанията в големите градове са били чрез мобилни телефони . Въобще тогава имало ли е такива ?
И да Китайците крадат яко...Копират/крадат/хакват дори чипове. Но това не означава, че не развиват откраднатите технологии. Правят го все по-успешно.
ПП С Бай Пешето имаме малко общо, ама само малко- имам неколко месеца на паметника Левски, ама бързо осъзнах грешката си, че неам връзки за АЕЦ-а, а в Енергопроект не ми се работеше :-)))
Коментар
-
А ти се амбицираш на политическо-строева тематика Рус-Кит против Запада :-) На мен хич не ми дреме кой е комунист и кой демократ. :-) Написах какво съм видял да се случва как се случва през годините и какво очаквам за бъдещето на тази база. Нямам пристрастия към някоя страна като теб и Пешето :-) Стана малко като с имотиту - не ми се радваш на изнесените факти и прогнози и ставам комунист :-))))
Написах го още в началото примера. В коя Западна страна преди 3-4 години по-голямата част от плащанията в големите градове са били чрез мобилни телефони . Въобще тогава имало ли е такива ?
И да Китайците крадат яко...Копират/крадат/хакват дори чипове. Но това не означава, че не развиват откраднатите технологии. Правят го все по-успешно.
ПП С Бай Пешето имаме малко общо, ама само малко- имам неколко месеца на паметника Левски, ама бързо осъзнах грешката си, че неам връзки за АЕЦ-а, а в Енергопроект не ми се работеше :-)))
Ааа, и аз се сещам че в началото на кариерата си си изгубих няколко месеца в ЦДУ.Last edited by BobyB; 24.06.2021, 08:20.
- 1 like
Коментар
-
А, ясно. Производството... Нямало нужда та са топ процес от ТСМС... Ми нали същото казваме и ние, Китай бълват огромни количества КОПИРАНИ неща, commodity бизнеси, евтинджос демек. Обясни ми все пак - как точно това ги прави технологичен лидер?
И без да задълбаваме, не се ли усещаш как звучиш като Пешо - щом не е с мотика и физически труд/производство, е шашма?
Кои са тия спирачни патенти дето ще изтекат след 20 години? Ти май не познаваш индустрията, ако чакаш на изтичане на патенти си мъртъв много преди тия 20 години.
ПП С Бай Пешето имаме малко общо, ама само малко- имам неколко месеца на паметника Левски, ама бързо осъзнах грешката си, че неам връзки за АЕЦ-а, а в Енергопроект не ми се работеше :-)))Last edited by pesimist4o na kvadrat; 24.06.2021, 01:51.
- 1 like
Коментар
-
Много промиващи статии четеш. ..., но не достатъчно дълбоко ги разбираш :-) Прочети какво ти написа Заплатката да не повтарям,
Вероятно и ти като Боби не си стъпвал в Китай :-)
Няма как да ти дам примери за индустрии които знам от първа ръка кое и как се случва / кръчмарство :-)/ / Производството в тези сектори за 20 години от примерно 20% дял сега е с 95% дял в Китай, а тези по света които още не са затворили сглабят с части от Китай / няколко процента идват от Япония и Тайван , Корея фалира , Щатите е нула от много години, Европа има може би 2-3 фабрики все още които доставят малко семипродукти, - химически вещества от Германия/ ...включително чипове- 100% РД и производство на чиповете е в Китай - няма нужда да са с топ процес от ТСМС/ и затва избрах телефоните. По-ясно от това не може да бъде .
От 0% дял преди 20 години, сега имат към 50%. И причината да не е повече е че не продават в голяма част от света поради патентите / да откраднали са формата на ябълката/, Освен това продажната им цена расте непрекъснато / по-високи маржове/
Предполагам с Боби и двамата сте програмисти и ви убягват някои моменти и последователности в бизнеса . Отново не го пиша да ви обидя, просто имате пропуски щото не сте наясно как се случва производството, после какво се случва с пазарните дялове и последиците от тях. Дано поне да знаете какви са дяловете на Европейските производители на телефони към момента....:-) от лидери в началото... След 20 години , като изтекат спирачните патенти ще осъмнем с 95% Китайски дял при телефоните :-)
И без да задълбаваме, не се ли усещаш как звучиш като Пешо - щом не е с мотика и физически труд/производство, е шашма?
Кои са тия спирачни патенти дето ще изтекат след 20 години? Ти май не познаваш индустрията, ако чакаш на изтичане на патенти си мъртъв много преди тия 20 години.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Нито САЩ, нито Германия, нито Тайван могат да произвеждат сами. Целия свят чака Холандия (ASML) и Германия (Zeiss произвежда огледалата) за тези машини. И причината е споразумение от преди 15 години технологията да е неутрална за всички понеже ЕУВ е високорискова инвестиция тогава си поделиха вложенията и предплатиха машините които можеше да се окаже че не работят или ще се оскъпят още повече (както и стана). Обаче 2019-та Тръмп се обади на ASML да спре доставката на машините за Китай под заплаха за санкции и мита.
Между другото ASML е номер 1 държана от пенсионни фондове в Европа. В Българските пенсионни фондове също беше номер едно само не си спомням дали бондове или директно дялове държаха. Така че като фалира ASML и тухлената пенсиоя сдаде багажа, нищо няма да им остане на повишителите.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар