Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Какви глупости?
Аз съм шеф и не ми трябва да познавам кодекса на труда. Ако искам да уволня някого, просто се разпореждам на ТРЗ и на счетоводството, и после те решават проблема със законноста на уволнението и с изплатените неустойки. За мене проблемът приключва за 30 секунди с даването на устна заповед. Ако случайно не знаеш - шефовете дават заповеди, а служителите им се занимават с подробностите по изпълнението на тези заповеди.ТРЗ, не ти ли го каза това?
Last edited by X_Y; 06.09.2021, 21:42.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Какви глупости?
Аз съм шеф и не ми трябва да познавам кодекса на труда. Ако искам да уволня някого, просто се разпореждам на ТРЗ и на счетоводството, и после те решават проблема със законноста на уволнението и с изплатените неустойки. За мене проблемът приключва за 30 секунди с даването на устна заповед. Ако случайно не знаеш - шефовете дават заповеди, а служителите им се занимават с подробностите по изпълнението на тези заповеди.
Олекна ужасно, няма кой да ти вярва за другите ти мнения по темата
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
Да, прочетох модераторът, но това е за рамка?!
Този НЕ е работодател и си пише глупости на кило
Аз съм шеф и не ми трябва да познавам кодекса на труда. Ако искам да уволня някого, просто се разпореждам на ТРЗ и на счетоводството, и после те решават проблема със законноста на уволнението и с изплатените неустойки. За мене проблемът приключва за 30 секунди с даването на устна заповед. Ако случайно не знаеш - шефовете дават заповеди, а служителите им се занимават с подробностите по изпълнението на тези заповеди.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
Невярно. Пробвай да уволниш неправомерно някой и ще разбереш, че цената ще ти е около 20к до излизане на съдебното решение заради пропуснати заплати. Това е на 1 човекНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Да си стои в къщи, докато му мине. Тука обаче говорим само за 3-4 дена, като предполагам знаеш, че първите няколко дена от болничния се поемат от държавата, и чак след това останалите се поемат от работодателя.
Този НЕ е работодател и си пише глупости на кило
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Предложение:
Телешкото варено (според мен) - го правят вкусно още две съставки, освен морковите и лука (няколко малки глави - кромид-лук).
Другите две съставки са: едро нарязани картофи и целина - нарязана глава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от chan_tura_naga Разгледай мнениеТелешко варено.
Главното в подхода е “без излишества", "само".
Телешки гърди, моркови, лук.
Може добавяне на магданоз и копър.
Добре е, но не задължително, да имате хрян (заместител горчица) за слагане в чинията.
Готвя го в тенджера под налягане.
______
Взех кило и половина телешки гърди и една телешка опашка.
Ще отделя кокалите и тънката част на опашката и ще ги варя един час заедно с два средни моркова и една глава кромид.
Ще нарежа месото на хапки и ще го добавя в тенджерата под налягане да се вари половин час.
Ще махна кокалите и лука-моркови от нея и ще прелея/пресипя в обикновена тенджера месото с бульона.
Ще добавя един морков и глава кромид, нарязани средно, ще нагрея до без кипене за половин час.
Накрая ще изръса една китка магданоз и ще изключа.
Добре е в чинията с топло телешко варено да се добави хрян и оцет.
От миналата година имам заготовка настърган хрян+олио в камерата на хладилника.
Предвиждам да ми е вкусно.
Да, и с хляб, разбира се.
Телешкото варено (според мен) - го правят вкусно още две съставки, освен морковите и лука (няколко малки глави - кромид-лук).
Другите две съставки са: едро нарязани картофи и целина - нарязана глава.
Коментар
-
Телешко варено.
Главното в подхода е “без излишества", "само".
Телешки гърди, моркови, лук.
Може добавяне на магданоз и копър.
Добре е, но не задължително, да имате хрян (заместител горчица) за слагане в чинията.
Готвя го в тенджера под налягане.
______
Взех кило и половина телешки гърди и една телешка опашка.
Ще отделя кокалите и тънката част на опашката и ще ги варя един час заедно с два средни моркова и една глава кромид.
Ще нарежа месото на хапки и ще го добавя в тенджерата под налягане да се вари половин час.
Ще махна кокалите и лука-моркови от нея и ще прелея/пресипя в обикновена тенджера месото с бульона.
Ще добавя един морков и глава кромид, нарязани средно, ще нагрея до без кипене за половин час.
Накрая ще изръса една китка магданоз и ще изключа.
Добре е в чинията с топло телешко варено да се добави хрян и оцет.
От миналата година имам заготовка настърган хрян+олио в камерата на хладилника.
Предвиждам да ми е вкусно.
Да, и с хляб, разбира се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Забравя се, май, хедонистичното начало в секса при човеците. Оттам тези тъжни заключения.Никой нищо не забравя. Весело лято ти пожелавам с много хедонизъм във всяка сфера на битието и съзнанието …
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Феминизъм, брат
Еволюционни биолози смятат, че и тук не е минало без женските предпочитания. Само че кокошките предпочитат петли с малки полови органи. Сред гъсковите процесът на сношение повече прилича на насилие – мъжкият си избира партньорка и без да се интересува от нейните предпочитания, я опложда (в резултат женските са се научили да си избират партньора вътреутробно, когато спермата на нежелания самец просто се отхвърля). Кокошките са по-избирателни. Вероятно, избирайки партньор с малки полови органи, те са придобили контрол над процеса на чифтосване.https://megavselena.bg/zashto-petely...o-dostoynstvo/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Феминизъм, брат
Еволюционни биолози смятат, че и тук не е минало без женските предпочитания. Само че кокошките предпочитат петли с малки полови органи. Сред гъсковите процесът на сношение повече прилича на насилие – мъжкият си избира партньорка и без да се интересува от нейните предпочитания, я опложда (в резултат женските са се научили да си избират партньора вътреутробно, когато спермата на нежелания самец просто се отхвърля). Кокошките са по-избирателни. Вероятно, избирайки партньор с малки полови органи, те са придобили контрол над процеса на чифтосване.https://megavselena.bg/zashto-petely...o-dostoynstvo/Избери си...
Коментар
-
А знаете ли петела как прави секс и опложда, след като няма член?
Този въпрос е по-важен дори и от това кое е първичното - кокошката или яйцето ....
Еволюционни биолози смятат, че и тук не е минало без женските предпочитания. Само че кокошките предпочитат петли с малки полови органи. Сред гъсковите процесът на сношение повече прилича на насилие – мъжкият си избира партньорка и без да се интересува от нейните предпочитания, я опложда (в резултат женските са се научили да си избират партньора вътреутробно, когато спермата на нежелания самец просто се отхвърля). Кокошките са по-избирателни. Вероятно, избирайки партньор с малки полови органи, те са придобили контрол над процеса на чифтосване.https://megavselena.bg/zashto-petely...o-dostoynstvo/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
Благодаря, ще прегледам книгата, срещала съм я като заглавие, но съм отлагала да я прочета.
Но в съдържанието има сравнения-факти за доказване на тази хипотеза, те са и от обикновения свят, и от света на науката.
Написана е популярно, макар и да има тук-таме по некоя и формула.
Коментар
-
Първоначално изпратено от chan_tura_naga Разгледай мнение
Е, няма нужда от прошка. Забавно ми е или дори ми харесва нахалството в общуването. Все по-рядко се среща.
Но в този кънверсейшн сме далеч от нахалството засега.
Асоциацийните ми възможности не са
толкова широки и не мога да съвместя квантовата физика с морална или естетична категория.
Но, кът та гледам, може да ти е любопитна книгата "Холографската вселена", най-малко увода. Написана е от физик, но идеята е доста разтропана и може да ви допадне.
Що се отнася до асоциациите- не се притеснявай- иска се първо да се изпразни чашата, за да се напълни отново. Понятията, с които човешкия ум кръщава непознатите явления са колкото непълни, толкова и ограничаващи.
Относно сблъсъкът между знанието и въображението, снощи, докато дълго се кокорих в тъмната стая, в тъмния таван, една луна ме озари със светлината си и измислих една кратка приказка:
Всичко се ражда с една мъничка мисъл.
Главни помощници- акушерки в това израждане се явяват знанието и въображението.
Главният д-р мислолог се явява мъдростта и стриктно наблюдава работата на двете акушерки като следи дали работят в синхрон или отново спорят коя има по- големи заслуги.
- Знание, ти знаеш ли, че без моето въображение, не можеш една мисъл да родиш?
- Въображение, а ти без моето знание надали би се родило дори?
Ако мъдростта не беше близо до тях, за да ги събужда от самозабравата и да им напомня, че главното е практиката, двете акушерки щяха да си спорят цяла вечност и бебето- неродено.
Така че, извод-
всичко е синхроничност от мисъл, знание, въображение, практика и мъдрост, обгърнати в нежната прегръдка на едно любящо ❤️
пп Когато студената луна ин се слива с топлото слънце ян в страстна прегръдка, няма значение кое има по- голяма заслуга.
Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
Коментар