IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
    Това са типични куриерски измами - от известно време Спиди ги практикуват нашироко: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izmama-ot-strana-na-kurierska-firma-Ot-Spidi-otgovoriha-1456148
    Аз с какво се сблъскат преди около месец: Получавам реклама за неинвазивен глюкометър. Поръчвам, искам да го подаря на близък човек с някакви колебания в захарта. Минават 2 седмици, онова го няма, и аз забравям. При изричане на близо месец, все пак, пристига НЕЩО, което, се оказва, че мога да "прегледам". Да, ама пише "пулсоксиметър", а аз искам да получа това, което съм поръчал...но, не.ми позволиха да го изпробвам. Хем купих нови батерии... и не дават. Вдигнах джангъра, и ония го върнали. Значи, за 110 лв, и носят нещо,.което.НЕ Е поръчаното, че се и обиждат.
    Оттогава, си проверявам СТАРАТЕЛНО всичко. Преди 2 семици, поръчвам 2 чифта къси работ и панталони, идва ми 1 (един) с цена колкото за 2 (два). Вдигнах джангъра, и на следващия ден, ме.чака пълната поръчка. И един.приятел ми казва :" А колко хора изгорялха така!" В смисъл, "ако мине".

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Съди ли ги?
      Не съм. Работата е там.че, твърде късно си дадох сметка какво точно става (говоря за закъснение от години). Пък и отношението ми се промени.

Коментар

• Това са типични куриерски измами - от известно време Спиди ги практикуват нашироко: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Izmama-ot-strana-na-kurierska-firma-Ot-Spidi-otgovoriha-1456148
        Last edited by Кисимов; Днес, 17:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Колкото казаха от црнтралния офис в Бургас: 149 лв. Само че, после, те се извъртяха и казаха че ноло грешка,.че това.бол "само метрологочния серхификат" и че общо, било 750 лв. Гадно ли е?
          - ГАДНО е. Можеше ли Матеев да оспори?Да върне продукта и да си поиска парите? Или да.каже "- Момент, имам фактура за целия продукт, пише че съм го платил, значи не.ви дължа и 1 лев в.повече." - и да откаже да доплаща. (т.к.не.беше негова вината)?
          - Да. Можеше.
          - Стори ли го?
          - НЕ ГО СТОРИ. ДОПЛАТИ, КАТО НЕ ВЪРНА ПРОДУКТА И НЕ ОСПОРИ "ЦЕНАТА".
          Така, тогава, ТОЙ ЗАТВОРИ СЛУЧАЯ. За мен, случаят е затворен още от тогава.
          А твоите "разсъждения" са опит да си скараш опонентите с надежда докато се караме ние, са се забрави твоята простотия. Твърде плоско интригантстване. Пък и се оказа че, на фирмата и беше през Оная работа, че ме зле постави. Трябваше да ми платят 60000 лв за "Осъм"- предпочетоха да си търсят друг будалинко.
          Съди ли ги?

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Колко каза на Матеев, че ще струва стоката и колко му поискаха впоследствие от фирмата?
            Доколкото си спомням разликата беше няколко пъти в цената. Което показва, че не става въпрос за грешка. Никоя фирма няма така да изложи търговския си представител,още повече става въпрос за специфична стока,която се купува от определени хора,които е много вероятно да се познават и Матеев би могъл да оповести и на други потенциални купувачи какво се е случило.
            Така че 100 процента има твое участие в повишаването на цената. Видяли сте с Матеев той те е харесал като колега инженер и ти си решил да се възползваш.Казал си на шефовете-тоя е балък,поискайте му по-висока сума и ще делим печалбата.И точно така е станало.
            Колкото казаха от црнтралния офис в Бургас: 149 лв. Само че, после, те се извъртяха и казаха че ноло грешка,.че това.бол "само метрологочния серхификат" и че общо, било 750 лв. Гадно ли е?
            - ГАДНО е. Можеше ли Матеев да оспори?Да върне продукта и да си поиска парите? Или да.каже "- Момент, имам фактура за целия продукт, пише че съм го платил, значи не.ви дължа и 1 лев в.повече." - и да откаже да доплаща. (т.к.не.беше негова вината)?
            - Да. Можеше.
            - Стори ли го?
            - НЕ ГО СТОРИ. ДОПЛАТИ, КАТО НЕ ВЪРНА ПРОДУКТА И НЕ ОСПОРИ "ЦЕНАТА".
            Така, тогава, ТОЙ ЗАТВОРИ СЛУЧАЯ. За мен, случаят е затворен още от тогава.
            А твоите "разсъждения" са опит да си скараш опонентите с надежда докато се караме ние, са се забрави твоята простотия. Твърде плоско интригантстване. Пък и се оказа че, на фирмата и беше през Оная работа, че ме зле постави. Трябваше да ми платят 60000 лв за "Осъм"- предпочетоха да си търсят друг будалинко.
            Last edited by Pyramid; Днес, 10:36.

Коментар

Цъ. Щения. Бях инженер по продажбите (търговски пътник), като в длъжностната ми характеристика НЕ влизаше формиране и водене на собствена ценова политика. Тя беше и сигурно остава и дл днес приоритет и прерогатив на собственика. А се заех с тази работа, т.к.не исках такава, за която да се "женя". И знаеш ли кога ме съкратиха? Когато лформих сделка за 1,2 М [BGN] от които, уж трябваше да получа 5[%] комисионна за чугунолеяената на завод "Осъм"- Ловеч. Тази комисионна беше 10- крайната ми годишна заплата по онова време - напълно достатъчен повод, оказва се.
              Та, така. Жълти, жълти "стотинки" - колко да са "жълти"?
              Колко каза на Матеев, че ще струва стоката и колко му поискаха впоследствие от фирмата?
              Доколкото си спомням разликата беше няколко пъти в цената. Което показва, че не става въпрос за грешка. Никоя фирма няма така да изложи търговския си представител,още повече става въпрос за специфична стока,която се купува от определени хора,които е много вероятно да се познават и Матеев би могъл да оповести и на други потенциални купувачи какво се е случило.Които не биха купили стоки от фирмата.
              Така че 100 процента има твое участие в повишаването на цената. Видяли сте с Матеев той те е харесал като колега инженер и ти си решил да се възползваш.Казал си на шефовете-тоя е балък,поискайте му по-висока сума и ще делим печалбата.И точно така е станало.
              Last edited by Vergil1975; Днес, 10:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение

Демек, ти си влязъл в ролята на "муле", за жълти стотинки.
                Е, още тогава си е личало, че си много изобретателен...
                Цъ. Щения. Бях инженер по продажбите (търговски пътник), като в длъжностната ми характеристика НЕ влизаше формиране и водене на собствена ценова политика. Тя беше и сигурно остава и дл днес приоритет и прерогатив на собственика. А се заех с тази работа, т.к.не исках такава, за която да се "женя". И знаеш ли кога ме съкратиха? Когато лформих сделка за 1,2 М [BGN] от които, уж трябваше да получа 5[%] комисионна за чугунолеяената на завод "Осъм"- Ловеч. Тази комисионна беше 10- крайната ми годишна заплата по онова време - напълно достатъчен повод, оказва се.
                Та, така. Жълти, жълти "стотинки" - колко да са "жълти"?

Коментар

Пари - доколкото БЕШЕ ЗЛОУПОТРЕБЕНО с добрите ти намерения тогава - ти дължи фирмата "Белком ООД". Тогава, ТИ не повдигна въпроса, въпреки че имаше право. Факт?-Факт. Ако пазиш фактурата, тя е от името на фирмата и с нейния ЕИК, аз само донесох клещите и се червих, че те измамиха.
                  Демек, ти си влязъл в ролята на "муле", за жълти стотинки.
                  Е, още тогава си е личало, че си много изобретателен...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev

Ако имаше знания в дадени области извън основната ти професия, нямаше да се срамуваш да ги кажеш кои са тези области. Ето аз се потрудих да създам един списък с всяка една област, в която гарантирано имам познания много над средното ниво на хората в България и по света:

Математика
                    Висша математика
                    Спектрален анализ (дипломна работа на жена ми)
                    Електротехника
                    Ел. мрежи, централи и подстанции (Средно образование)
                    Електронна техника (първо висше образование)
                    Промишлена електроника и автоматика (специализация)
                    Линейни ел. машини (аспирантура)
                    Радио и телевизия (техникум)
                    Микроелектроника, интегрални схеми и компютърна електроника
                    Програмиране на езици от ниско ниво (Assembler)
                    Структурно програмиране (Basic, Fortran, Pascal, MQL3-4)
                    Обектно-ориентирано програмиране (Borland Delphi, Dot Net, C++, Java, MQL5)
                    Невронни мрежи (структура и софтуер)
                    Соларни технологии (теория, практика, проектант с ППП, фирма СТС Солар)
                    Финанси (второ висше образование, фирма СТС Финанс)
                    Зооинженерство (Трето висше образование)
                    Пчеларство (Председател на развъдна организация и 22 собствени пчелина с 2000 кошера)
                    Генетика (Главен селекционер в БПРА, Развъдна програма, Селекционна дейност)
                    Мениджмънт (Управител и Изпълнителен директор на много фирми)
                    Маркетинг (активно участвам в измисляне, създаване и реализиране на маркетингови стратегии)
                    Компютърна техника (експерт в схемотехниката и еволюцията на цялата история на всички компютри)
                    ИТ специалист (експерт по компютърни мрежи, софтуер, хардуер, протоколи)
                    Дронове и други радиоуправляеми модели (огромен теоретичен и практически опит, над 200 модела в къщи)

Ако не бах започнал да се занимавам с бизнес, във всяка от описаните по-горе области можех да кандидатствам в конкурс за дадено работно място и най-вероятно щях да го спечеля този конкурс. Тоест имам поне 20 различни алтернативи да си намеря високоплатена работа или ръководна длъжност.

Та ми е много смешно когато започнеш да ме обиждаш, че съм глупав, прост и тъп. Очаквам да вида какви знания имаш ти, за да се мислиш за по-умен и по знаещ от мене и от учените по света.
                    Има да чакаш. Така де. 40,5:3

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Какво значи коварство? Нали и на тебе ти опростих парите, които ми дължиш. Виждаш, че вече не повдигам въпроса. А ти ще искаш ли опрощение от Барби, който те нарече полезен идиот и дори направи подробно описание на всички полезни идиоти, за което описание му дадох лайк?

На Селена с удоволствие ще и се извиня, че я нарекох кукла, ама и тя ми дължи извинение, че излъга за родителите си, и че не призна видния от всички факт, че България много пострада заради емигрантите, и това е една от основните причини да сме най-бедните в Европа.
                      Пари - доколкото БЕШЕ ЗЛОУПОТРЕБЕНО с добрите ти намерения тогава - ти дължи фирмата "Белком ООД". Тогава, ТИ не повдигна въпроса, въпреки че имаше право. Факт?-Факт. Ако пазиш фактурата, тя е от името на фирмата и с нейния ЕИК, аз само донесох клещите и се червих, че те измамиха.
                      Та, на база стореното (и на НЕстореното от теб също), не си в позиция да МИ "опрощаваш" онези пари. А, "коварството"... Ами нали трябваше да подам и аз (или да поема, по збор) топката, лаф олсун.Удивителното е че, имаше добри намерения и тук, ама Вергилчо не пое, не разбра и явно, не е(бил) в състояние да разбере. Не когнитивен дисонанс, ами ТЕЖКА ИНЕЛЕКТУАЛНА СКРЪБ е там. Кофти.
                      И, на Бабалиньо, аз вече съм му простил. Има грешка, има и прошка. Гледам да не си тровя душата. Ако иска, ще разбере. Ако не ще - воля Божия.
                      Last edited by Pyramid; Вчера, 22:28.

Коментар

• Ако един ден Матейко разбере колко много бърка ще си посипе главата с пепел, ще се завърти като пумпал из галактическите измерения и сам собственоръчно ще скочи в кацата с катран и ще се оваля в перушина.

Търпение.

Засега го оставяме да еволюира със собствена скорост. Има надежда.

Матей 7:3-5.

Съвпадение?

Не. Природата е математически точно и гениално творение.

Приятен уикенд
                        Last edited by Selena2024; Вчера, 20:51.

Коментар

С Барбарон съм се дракал, с Пирамид също, но и двамата са високоинтелигентни хора, за разлика от тебе. Към тебе имам тактично отношение, защото те съжалявам, но не мога да не поправям тъпизмите, които ги пишеш. Ти пък тази моя поправка я възприемаш като обида, но това не е така.

Умния човек знае какво знае, и ако случайно сбърка (случва се с всеки), благодари че са го поправили, и се извинява за грешката. Аз поне така правя. Така прави и Барбарон и Пирамид, но без да се извиняват. А при тебе когнитивния ти дисонанс не ти позволява да повярваш, че някой друг може да е прав, а ти да грешиш. И затова забележките ги възприемаш като обида и започваш да подскачаш с контраобиди. Повярвай ми - това твоето е патологичен случай в много тежка форма. В учебниците по психиатрия профила ти е описан много добре. От там и знам, че си безнадежден случай, и затова избягвам да споря с тебе.

ПП: За телескопа предварително знаех, че ще се провалиш, и че ще излъжеш всички, които разчитаха на тебе. И знаех какво ще се случи - знаех, че когнитивния ти дисонанс няма да ти позволи да си признаеш на всеослушание, че тези светлини не са никакви НЛО, и че ти многократно си ни обиждал незаслужено. И затова започна да се оплиташ в лъжи и да вадиш вода от 1000 кладенеца защо досега не си публикувал нито една снимка.
                          Хахаха-и как да призная,че не е НЛО при положение, че образът не позволява да се направят каквито и да е било заключения,щото се вижда само ярка светлина във формата на кръг.Този образ нито може да потвърди,нито да отхвърли тезата ми,че става въпрос за НЛО.За мен това са НЛО на 100 процента предвид начина ,по който се движат и по метода на отхвърлянето. Но нямам 100 процента доказателства. Който в каквито ще да вярва,аз споделям информацията, която имам,пък всички сам да си прави изводите.
                          Колкото до това дали съм интелигентен не си ти човека, който ще ми дава оценка. Учил съм в Английска гимназия във времето, когато за едно място се бореха по 5 човека, завърших я с отличен успех, после бях пети по резултат в класирането за влизане в специалност "Право "и то,щата една откачена учителка по литература се заяде с мен и нарочно ми писа петица иначе щях да съм пръв.20 години съм разследвал престъпления и няма нито едно дело провалено заради мои грешки. Бяха ме приели да работя в една международна полицейска мисия ,но заради заболяване не можах да отида.На Ай Кю тестове съм изкарвал по 130 резултат, което е доста над средното ниво.
                          Ама викаш на теб да вярвам, че съм нискоинтелитентен.

Коментар

Недооценил съм "коварството" ти, да знаеш, колко е омотан завалията и да му дадеш все пак да се публично изложи, колкото го може само едно обратно на остро ченге. Така и допуснах, дори само за миг, че той теб е изманипулирал, а не обратно. ХвалА за Майсторлъка. Иначе, за там дето уж ние с Бабалата не сме се извинявали при осъзната грешка, си позволявам да не се съглася. От лошотия, разбира се. Ти да не си помислиш друго. Аз помня и никога няма да забравя как, преди 2÷3 години, Бабалиньо ме защити,.колкото и гадно копеле да съм. И знам: Може да е всякакъ× но, е Демократ по подразбиране, (ХвалА и на него за мъжеството).
                            ...Размекнал съм се. Сигурно, от жегата.
                            Какво значи коварство? Нали и на тебе ти опростих парите, които ми дължиш. Виждаш, че вече не повдигам въпроса. А ти ще искаш ли опрощение от Барби, който те нарече полезен идиот и дори направи подробно описание на всички полезни идиоти, за което описание му дадох лайк?

На Селена с удоволствие ще и се извиня, че я нарекох кукла, ама и тя ми дължи извинение, че излъга за родителите си, и че не призна видния от всички факт, че България много пострада заради емигрантите, и това е една от основните причини да сме най-бедните в Европа.

В заключение:
                            Извинявам се на всеки един човек от този форум, ако някога с нещо съм го обидил. Не обещавам обаче, че ще си променя мнението за този човек такова, каквото съм си го изградил.
                            Last edited by Mateev; Вчера, 21:42.

Коментар

Недооценил съм "коварството" ти, да знаеш, колко е омотан завалията и да му дадеш все пак да се публично изложи, колкото го може само едно обратно на остро ченге. Така и допуснах, дори само за миг, че той теб е изманипулирал, а не обратно. ХвалА за Майсторлъка. Иначе, за там дето уж ние с Бабалата не сме се извинявали при осъзната грешка, си позволявам да не се съглася. От лошотия, разбира се. Ти да не си помислиш друго. Аз помня и никога няма да забравя как, преди 2÷3 години, Бабалиньо ме защити,.колкото и гадно копеле да съм. И знам: Може да е всякакъ× но, е Демократ по подразбиране, (ХвалА и на него за мъжеството).
                              Хм. Ако става дума за извинения Матейко ми дължи на мен едно много голямо и сериозно извинение. Той си знае защо.

Хубаво е да се помнят библейските текстове. Матей 7:3-5.

Коментар

С Барбарон съм се дракал, с Пирамид също, но и двамата са високоинтелигентни хора, за разлика от тебе. Към тебе имам тактично отношение, защото те съжалявам, но не мога да не поправям тъпизмите, които ги пишеш. Ти пък тази моя поправка я възприемаш като обида, но това не е така.

Умния човек знае какво знае, и ако случайно сбърка (случва се с всеки), благодари че са го поправили, и се извинява за грешката. Аз поне така правя. Така прави и Барбарон и Пирамид, но без да се извиняват. А при тебе когнитивния ти дисонанс не ти позволява да повярваш, че някой друг може да е прав, а ти да грешиш. И затова забележките ги възприемаш като обида и започваш да подскачаш с контраобиди. Повярвай ми - това твоето е патологичен случай в много тежка форма. В учебниците по психиатрия профила ти е описан много добре. От там и знам, че си безнадежден случай, и затова избягвам да споря с тебе.

ПП: За телескопа предварително знаех, че ще се провалиш, и че ще излъжеш всички, които разчитаха на тебе. И знаех какво ще се случи - знаех, че когнитивния ти дисонанс няма да ти позволи да си признаеш на всеослушание, че тези светлини не са никакви НЛО, и че ти многократно си ни обиждал незаслужено. И затова започна да се оплиташ в лъжи и да вадиш вода от 1000 кладенеца защо досега не си публикувал нито една снимка.

Коментар

Working...
                                X