IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Рапорт приет!
    Върховния успех на 2 мурзилки - дружно да полу-опекат крадена кокошка

Коментар

• Първоначално изпратено от Хараламп Разгледай мнение
      Рапорт.

Натиках три и половина килограмовата кокошка по гръб в йенската тенджера (със сечение елипс, r1:r2=0.5), зае я по късата ос плътно и поне една трета се показваше над ръба ѝ.

Сложих тенджурата на решетката на фурната малко по-ниско от средните релси, фключих на мах (250 гр.) за 10 минути и след това намалих на 180 гр и след 15 минути на150 гр.
      Начесто отварях да правя справка и също намазвах с краве масло, с повече внимание на най-запичащите се части.
      Наблюдението ми показа, че трябва да преместя тенджурата най-ниско, което направих след около половин час, вдигайки отново на 180 гр.

И така общо един час, по съвет на бабата на Пирамид (благодаря!). Изключих огъня и вдигнах тенджерата най-горе във фурната да дохожда пасивно още половин час. Тогава се и размириса из апартамента, което размирисване е първият показател за скорошно сготвяне на каквото и да се пече во фурната, било то и картофи.

Горната кожичка се опече до среднокафяво хрускаво, долната част беше блэда сравнително.

Месото е малко недосготвено, "ал денте", дйет му викат италянците за пастомакароненото варене, например.
      Но това е фкусно; повече дъвчеш – повече вкусен сок се отделя в пастта.

Най-накрая – много съм доволен. Има вкус, за разлика от безвкусните пилята на лъжливите търгофци/производители.

Рапорт даден!
      Рапорт приет!

Коментар

• Рапорт.

Натиках три и половина килограмовата кокошка по гръб в йенската тенджера (със сечение елипс, r1:r2=0.5), зае я по късата ос плътно и поне една трета се показваше над ръба ѝ.

Сложих тенджурата на решетката на фурната малко по-ниско от средните релси, фключих на мах (250 гр.) за 10 минути и след това намалих на 180 гр и след 15 минути на150 гр.
        Начесто отварях да правя справка и също намазвах с краве масло, с повече внимание на най-запичащите се части.
        Наблюдението ми показа, че трябва да преместя тенджурата най-ниско, което направих след около половин час, вдигайки отново на 180 гр.

И така общо един час, по съвет на бабата на Пирамид (благодаря!). Изключих огъня и вдигнах тенджерата най-горе във фурната да дохожда пасивно още половин час. Тогава се и размириса из апартамента, което размирисване е първият показател за скорошно сготвяне на каквото и да се пече во фурната, било то и картофи.

Горната кожичка се опече до среднокафяво хрускаво, долната част беше блэда сравнително.

Месото е малко недосготвено, "ал денте", дйет му викат италянците за пастомакароненото варене, например.
        Но това е фкусно; повече дъвчеш – повече вкусен сок се отделя в пастта.

Най-накрая – много съм доволен. Има вкус, за разлика от безвкусните пилята на лъжливите търгофци/производители.

Рапорт даден!
        Last edited by Хараламп; 26.03.2022, 13:34.

Коментар

Мойта тъща прави тъй: Нахуля фенера на патица (при тях тъй) на бирена бутилка, напълва с малко вода (признавам, не съм заничал, колко точно) и я слага в газовата фурна , бутилката да стъпи в една тавичка, да не окапе разтопената мазнинка) и чак тогава, пали фурната. Там е една тръба, почти окръжност, на пода на фурната, дупчици през 15-20мм. През 10-15 минути, намазва отгоре с краве масло и така, около час. Градуси и минути не съм засичал, ама става мммозък, пръстите да си оближеш.
          Ааа, добре, благодаря за информацията! Ще я имам пред вид.

Е, поне един разбиращ от готвене(правене на нещо) да се обади.

Останалите сигурно плюскат само готово, щото не могат да правят (но пък могат много да плямпат – само).

Плюскат-мляскат купешки пици и то – американски, не италиански. Щот така ги е научила американската талавизия, която подстригва "умовете" и "вкусовете" на целия Запад, и те я рупат свински с най-големо удоволствие. И грухтят.

Нейсе! Аз не съм "запад" и си имам свой вкус и ум, и с тях ще си умра доволно.

Коментар

Абе, зех една кокошка три и половина кила и ще я пека на хвурна в йенска тенджера без други добафки, освен поливане с малко олио и повече краве масло.

Некой знае ли колко време печене ѝ стига с цел да позамирише щедро фапартамента и да не е преготвена?

Предполагам около 2 чáса на 180–>150 градуса.

Мерси боку.

ПП. Да, и на каква височина във фурната, за да се запече горе-долу еднакво отгоре и отдолу?

Мисля да е по-ниско, щото долният реотан е под ламарина, а горният е открит – както са стандартните фурни на битовите готварски печки.
            Мойта тъща прави тъй: Нахуля фенера на патица (при тях тъй) на бирена бутилка, напълва с малко вода (признавам, не съм заничал, колко точно) и я слага в газовата фурна , бутилката да стъпи в една тавичка, да не окапе разтопената мазнинка) и чак тогава, пали фурната. Там е една тръба, почти окръжност, на пода на фурната, дупчици през 15-20мм. През 10-15 минути, намазва отгоре с краве масло и така, около час. Градуси и минути не съм засичал, ама става мммозък, пръстите да си оближеш.

Коментар

• Абе, зех една кокошка три и половина кила и ще я пека на хвурна в йенска тенджера без други добафки, освен поливане с малко олио и повече краве масло.

Некой знае ли колко време печене ѝ стига с цел да позамирише щедро фапартамента и да не е преготвена?

Предполагам около 2 чáса на 180–>150 градуса.

Мерси боку.

ПП. Да, и на каква височина във фурната, за да се запече горе-долу еднакво отгоре и отдолу?

Мисля да е по-ниско, щото долният реотан е под ламарина, а горният е открит – както са стандартните фурни на битовите готварски печки.
              Last edited by Хараламп; 25.03.2022, 16:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от ГАД Разгледай мнение

Не усещаш ли, че няма логика? Не се връзва отникъде. Взел, че "занесъл". Що и на мен не донесеш? Как се носят 100 милиона, с инкасо автомобил?
                Хората отдавна са измислили чековите книжки и банковите трансфери. Ако питаш за парите. Иначе, тежко е да се прочете ОГРОМНАТА ПАПКА съпровождащи документи. Тях, трябва да ги познаваш.

Коментар

В темата за ПДНГ, умен човек, написа:

Аз, на тези юнаци, им занесох инвестиция не за 500, млн, ами да речем, за около 100, но, с пари от ЕС . Т.е., де факто, без пари но, де толкоз акъл да слушат и да питат? Глупавият "знае". Вярно, можеше сега вече да не са 20лв, а 30 но, пак да питам ... Не . Няма да питам. Няма акъл - няма инвестиция - имаме убедително предречен от мен спад.
                  На печелившите - честито.
                  Не усещаш ли, че няма логика? Не се връзва отникъде. Взел, че "занесъл". Що и на мен не донесеш? Как се носят 100 милиона, с инкасо автомобил?

Коментар

• За така наречените пробиотици.

Малко история на "понятието".
                    Антибиотиците убиват неизбирателно всякакви бактерии в организма, най-вече в стомашния тракт и дебелото черво, ако са приемани през устата.

Немалка част от тях (и вируси тож) са полезни за организма – израснали сме в еволюцията с тях още от ниво "чехълче" в развитието от едноклетъчни към многоклетъчни. Синергично, дйет му са вика.

След като се разбра тая работа, лекарята започнаха да препоръчват приемане на кисело млеко с антибиотиците, преди 50 годин още.

Те възстановяват (компенсират, на български), флората в стомашно-чревния тракт откъм млечнокисели бактерии.
                    Млечнокисели бактерии има и в трушиите, те са основните там, както и в киселите млека.

И сега БигФарма кво прави? – а тя изсушава и отделя от киселомлечните продукти некви техни си виждания, лъжовни, както е ПИсиАР-ът, и ви ги рекламират да ги купувате на стократно по-висока цена.

А една лъжица кисело млеко или трушия ще вкарат в стомаха ви сто пъти повече такива бактерии и то - естествено живи.

Това булгариан_левчето, от кохортата лекари-убийци, никога няма да ви каже. Например.
                    Щото има полза да мрете и то да ви спасява с убийства, ако е непроследимо по "правилата".
                    Но мракето идва без правила и лекарите-убийци си греят ръцете на смъртта на "лекуваните".

Коментар

• В темата за ПДНГ, умен човек, написа:

Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                      Учебникарски пример на БФБ, какво да не се прави!
                      Имаше дивиденти, имаше обратно на 10 лв, влизане излизане в индекси, и накрая какво цена от 2.80? Това ли ви харесва? Дивидентите?
                      Те ви на...
                      ВМЕСТО ТОВА, АКО ИМАШЕ ИНВЕСТИЦИИ ЗА 500 МИЛИОНА ТУК СЕГА ЩЕШЕ ДА Е 20 лв ПОНЕ!!
                      Аз, на тези юнаци, им занесох инвестиция не за 500, млн, ами да речем, за около 100, но, с пари от ЕС . Т.е., де факто, без пари но, де толкоз акъл да слушат и да питат? Глупавият "знае". Вярно, можеше сега вече да не са 20лв, а 30 но, пак да питам ... Не . Няма да питам. Няма акъл - няма инвестиция - имаме убедително предречен от мен спад.
                      На печелившите - честито.

Коментар

• Първоначално изпратено от colline Разгледай мнение

Това не е май за тази тема
                        Знае ли се, Киро може пророк да се окаже ?!

Коментар

• Това не е май за тази тема

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Що злоба бре ?
                            До онзи ден се точехте на бежанците от Украйна ,за наемчета ,какви ли не тънкажни сметки бяха сега аз съм злобния ??
                            Самички си показвате алчността и безграничната глупост без капчица здрав разум ,а после някой друг бил такъв и онакъв ???
                            Ти наред ли си. Кой се точи на украинци за наем.
                            Напротиw даваме им имоти без никакъв наем

Коментар

Не съм специалист по български език, просто го говоря.

В такива двусмислени случаи по-близкият субект до притежателното местоимение "негов" в изречението е под смисловото ударение.

В конкретния случай "Иван" е по-близо до 'неговата", а е и последно по смислово изреждане. (номерацията в скобките в цитата е моя)

Пример за пояснение:
                              "Драган, Петър, Филанкьо и Иван пиха ракия в неговата къща".
                              Ако българинът, говорещ това, милее за езика си, той със сигурност има предвид "в Ивановата къща".

За да няма, обаче, двусмислия в писмената реч, са измислени така наречените "препинателни знаци".
                              Сравни: "Пешо пи ракия с Иван, в неговата къща".
                              Със запетайката и тирето става ясно, че е при Иван.
                              Никакви двусмислия няма. Къщата е на Иван. Иначе, щеше да е в "СВОЯТА" къща но, виждаме, не е. Драган и Филанкьо единствено, намаляват алкохолния товар на субектите.

Коментар

• Първоначално изпратено от sinbad Разгледай мнение
                                Въпрос за специалисти по български език.
                                (1)Пешо пи ракия с (2)Иван в неговата къща. В чия къща са пили ракия двамата?
                                Не съм специалист по български език, просто го говоря.

В такива двусмислени случаи по-близкият субект до притежателното местоимение "негов" в изречението е под смисловото ударение.

В конкретния случай "Иван" е по-близо до 'неговата", а е и последно по смислово изреждане. (номерацията в скобките в цитата е моя)

Пример за пояснение:
                                "Драган, Петър, Филанкьо и Иван пиха ракия в неговата къща".
                                Ако българинът, говорещ това, милее за езика си, той със сигурност има предвид "в Ивановата къща".

За да няма, обаче, двусмислия в писмената реч, са измислени така наречените "препинателни знаци".
                                Сравни: "Пешо пи ракия с Иван, в неговата къща".
                                Със запетайката и тирето става ясно, че е при Иван.
                                Last edited by Хараламп; 20.03.2022, 14:29.

Коментар

Working...
                                X