If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Натиках три и половина килограмовата кокошка по гръб в йенската тенджера (със сечение елипс, r1:r2=0.5), зае я по късата ос плътно и поне една трета се показваше над ръба ѝ.
Сложих тенджурата на решетката на фурната малко по-ниско от средните релси, фключих на мах (250 гр.) за 10 минути и след това намалих на 180 гр и след 15 минути на150 гр.
Начесто отварях да правя справка и също намазвах с краве масло, с повече внимание на най-запичащите се части.
Наблюдението ми показа, че трябва да преместя тенджурата най-ниско, което направих след около половин час, вдигайки отново на 180 гр.
И така общо един час, по съвет на бабата на Пирамид (благодаря!). Изключих огъня и вдигнах тенджерата най-горе във фурната да дохожда пасивно още половин час. Тогава се и размириса из апартамента, което размирисване е първият показател за скорошно сготвяне на каквото и да се пече во фурната, било то и картофи.
Горната кожичка се опече до среднокафяво хрускаво, долната част беше блэда сравнително.
Месото е малко недосготвено, "ал денте", дйет му викат италянците за пастомакароненото варене, например.
Но това е фкусно; повече дъвчеш – повече вкусен сок се отделя в пастта.
Най-накрая – много съм доволен. Има вкус, за разлика от безвкусните пилята на лъжливите търгофци/производители.
Натиках три и половина килограмовата кокошка по гръб в йенската тенджера (със сечение елипс, r1:r2=0.5), зае я по късата ос плътно и поне една трета се показваше над ръба ѝ.
Сложих тенджурата на решетката на фурната малко по-ниско от средните релси, фключих на мах (250 гр.) за 10 минути и след това намалих на 180 гр и след 15 минути на150 гр.
Начесто отварях да правя справка и също намазвах с краве масло, с повече внимание на най-запичащите се части.
Наблюдението ми показа, че трябва да преместя тенджурата най-ниско, което направих след около половин час, вдигайки отново на 180 гр.
И така общо един час, по съвет на бабата на Пирамид (благодаря!). Изключих огъня и вдигнах тенджерата най-горе във фурната да дохожда пасивно още половин час. Тогава се и размириса из апартамента, което размирисване е първият показател за скорошно сготвяне на каквото и да се пече во фурната, било то и картофи.
Горната кожичка се опече до среднокафяво хрускаво, долната част беше блэда сравнително.
Месото е малко недосготвено, "ал денте", дйет му викат италянците за пастомакароненото варене, например.
Но това е фкусно; повече дъвчеш – повече вкусен сок се отделя в пастта.
Най-накрая – много съм доволен. Има вкус, за разлика от безвкусните пилята на лъжливите търгофци/производители.
Мойта тъща прави тъй: Нахуля фенера на патица (при тях тъй) на бирена бутилка, напълва с малко вода (признавам, не съм заничал, колко точно) и я слага в газовата фурна , бутилката да стъпи в една тавичка, да не окапе разтопената мазнинка) и чак тогава, пали фурната. Там е една тръба, почти окръжност, на пода на фурната, дупчици през 15-20мм. През 10-15 минути, намазва отгоре с краве масло и така, около час. Градуси и минути не съм засичал, ама става мммозък, пръстите да си оближеш.
Ааа, добре, благодаря за информацията! Ще я имам пред вид.
Е, поне един разбиращ от готвене(правене на нещо) да се обади.
Останалите сигурно плюскат само готово, щото не могат да правят (но пък могат много да плямпат – само).
Плюскат-мляскат купешки пици и то – американски, не италиански. Щот така ги е научила американската талавизия, която подстригва "умовете" и "вкусовете" на целия Запад, и те я рупат свински с най-големо удоволствие. И грухтят.
Нейсе! Аз не съм "запад" и си имам свой вкус и ум, и с тях ще си умра доволно.
Абе, зех една кокошка три и половина кила и ще я пека на хвурна в йенска тенджера без други добафки, освен поливане с малко олио и повече краве масло.
Некой знае ли колко време печене ѝ стига с цел да позамирише щедро фапартамента и да не е преготвена?
Предполагам около 2 чáса на 180–>150 градуса.
Мерси боку.
ПП. Да, и на каква височина във фурната, за да се запече горе-долу еднакво отгоре и отдолу?
Мисля да е по-ниско, щото долният реотан е под ламарина, а горният е открит – както са стандартните фурни на битовите готварски печки.
Мойта тъща прави тъй: Нахуля фенера на патица (при тях тъй) на бирена бутилка, напълва с малко вода (признавам, не съм заничал, колко точно) и я слага в газовата фурна , бутилката да стъпи в една тавичка, да не окапе разтопената мазнинка) и чак тогава, пали фурната. Там е една тръба, почти окръжност, на пода на фурната, дупчици през 15-20мм. През 10-15 минути, намазва отгоре с краве масло и така, около час. Градуси и минути не съм засичал, ама става мммозък, пръстите да си оближеш.
Не усещаш ли, че няма логика? Не се връзва отникъде. Взел, че "занесъл". Що и на мен не донесеш? Как се носят 100 милиона, с инкасо автомобил?
Хората отдавна са измислили чековите книжки и банковите трансфери. Ако питаш за парите. Иначе, тежко е да се прочете ОГРОМНАТА ПАПКА съпровождащи документи. Тях, трябва да ги познаваш.
Аз, на тези юнаци, им занесох инвестиция не за 500, млн, ами да речем, за около 100, но, с пари от ЕС . Т.е., де факто, без пари но, де толкоз акъл да слушат и да питат? Глупавият "знае". Вярно, можеше сега вече да не са 20лв, а 30 но, пак да питам ... Не . Няма да питам. Няма акъл - няма инвестиция - имаме убедително предречен от мен спад.
На печелившите - честито.
Не усещаш ли, че няма логика? Не се връзва отникъде. Взел, че "занесъл". Що и на мен не донесеш? Как се носят 100 милиона, с инкасо автомобил?
Малко история на "понятието".
Антибиотиците убиват неизбирателно всякакви бактерии в организма, най-вече в стомашния тракт и дебелото черво, ако са приемани през устата.
Немалка част от тях (и вируси тож) са полезни за организма – израснали сме в еволюцията с тях още от ниво "чехълче" в развитието от едноклетъчни към многоклетъчни. Синергично, дйет му са вика.
След като се разбра тая работа, лекарята започнаха да препоръчват приемане на кисело млеко с антибиотиците, преди 50 годин още.
Те възстановяват (компенсират, на български), флората в стомашно-чревния тракт откъм млечнокисели бактерии.
Млечнокисели бактерии има и в трушиите, те са основните там, както и в киселите млека.
И сега БигФарма кво прави? – а тя изсушава и отделя от киселомлечните продукти некви техни си виждания, лъжовни, както е ПИсиАР-ът, и ви ги рекламират да ги купувате на стократно по-висока цена.
А една лъжица кисело млеко или трушия ще вкарат в стомаха ви сто пъти повече такива бактерии и то - естествено живи.
Това булгариан_левчето, от кохортата лекари-убийци, никога няма да ви каже. Например.
Щото има полза да мрете и то да ви спасява с убийства, ако е непроследимо по "правилата".
Но мракето идва без правила и лекарите-убийци си греят ръцете на смъртта на "лекуваните".
Учебникарски пример на БФБ, какво да не се прави!
Имаше дивиденти, имаше обратно на 10 лв, влизане излизане в индекси, и накрая какво цена от 2.80? Това ли ви харесва? Дивидентите?
Те ви на...
ВМЕСТО ТОВА, АКО ИМАШЕ ИНВЕСТИЦИИ ЗА 500 МИЛИОНА ТУК СЕГА ЩЕШЕ ДА Е 20 лв ПОНЕ!!
Аз, на тези юнаци, им занесох инвестиция не за 500, млн, ами да речем, за около 100, но, с пари от ЕС . Т.е., де факто, без пари но, де толкоз акъл да слушат и да питат? Глупавият "знае". Вярно, можеше сега вече да не са 20лв, а 30 но, пак да питам ... Не . Няма да питам. Няма акъл - няма инвестиция - имаме убедително предречен от мен спад.
На печелившите - честито.
Що злоба бре ?
До онзи ден се точехте на бежанците от Украйна ,за наемчета ,какви ли не тънкажни сметки бяха сега аз съм злобния ??
Самички си показвате алчността и безграничната глупост без капчица здрав разум ,а после някой друг бил такъв и онакъв ???
Ти наред ли си. Кой се точи на украинци за наем.
Напротиw даваме им имоти без никакъв наем
Не съм специалист по български език, просто го говоря.
В такива двусмислени случаи по-близкият субект до притежателното местоимение "негов" в изречението е под смисловото ударение.
В конкретния случай "Иван" е по-близо до 'неговата", а е и последно по смислово изреждане. (номерацията в скобките в цитата е моя)
Пример за пояснение:
"Драган, Петър, Филанкьо и Иван пиха ракия в неговата къща".
Ако българинът, говорещ това, милее за езика си, той със сигурност има предвид "в Ивановата къща".
За да няма, обаче, двусмислия в писмената реч, са измислени така наречените "препинателни знаци".
Сравни: "Пешо пи ракия с Иван,– в неговата къща".
Със запетайката и тирето става ясно, че е при Иван.
Никакви двусмислия няма. Къщата е на Иван. Иначе, щеше да е в "СВОЯТА" къща но, виждаме, не е. Драган и Филанкьо единствено, намаляват алкохолния товар на субектите.
Въпрос за специалисти по български език.
(1)Пешо пи ракия с (2)Иван в неговата къща. В чия къща са пили ракия двамата?
Не съм специалист по български език, просто го говоря.
В такива двусмислени случаи по-близкият субект до притежателното местоимение "негов" в изречението е под смисловото ударение.
В конкретния случай "Иван" е по-близо до 'неговата", а е и последно по смислово изреждане. (номерацията в скобките в цитата е моя)
Пример за пояснение:
"Драган, Петър, Филанкьо и Иван пиха ракия в неговата къща".
Ако българинът, говорещ това, милее за езика си, той със сигурност има предвид "в Ивановата къща".
За да няма, обаче, двусмислия в писмената реч, са измислени така наречените "препинателни знаци".
Сравни: "Пешо пи ракия с Иван,– в неговата къща".
Със запетайката и тирето става ясно, че е при Иван.
Коментар