Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Донякъде ние имахме малък късмет с прехода, макар да имаше някои с хендикап и ние обикновените можеше да сполучим донякъде. Ако се бях родил в Германия или Испания със същото интелектуално ниво щях да имам по-лош материален статусНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
То и колко такива на които им потръгна, се пропиха...
Средата у нас си е супер за изграждане на характер. Не става само с акъл, не става и вече само със сила. Налага се комплексно развитие, което дава баланс. И стига човек да не се престарава, е лесно да се почувства удовлетворението, когато с всеки изминал ден напредва в някое направление.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
+100
Тук вече няма как да не се съглася.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Кажи го на евреите. Които хиляди години трупат богатство и това богатство преминава в следващите поколения. Да в наши дни пари могат да се правят от въздуха. Но единици успяват. Повечето успешни хора имат база ,на която са стъпили.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
То и колко такива на които им потръгна, се пропиха...
Средата у нас си е супер за изграждане на характер. Не става само с акъл, не става и вече само със сила. Налага се комплексно развитие, което дава баланс. И стига човек да не се престарава, е лесно да се почувства удовлетворението, когато с всеки изминал ден напредва в някое направление.
Тук вече няма как да не се съглася.
Коментар
-
А каква е гаранцията, че това дете, което трябва само да пробива в живота няма да се срине психически?Познавам доста мъже,а и жени,които бяха много интелигентни, но се пропиха,щото не им потръгна в живота .Някои вече са мъртви.
А имам един съученик, който не блестеше нито със знания,нито с интелект, но наследи от баща му една голяма компания и я разви много. Като казвам голяма имам предвид, че е в топ 20 на най-богатите хора в България.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Кажи го на евреите. Които хиляди години трупат богатство и това богатство преминава в следващите поколения. Да в наши дни пари могат да се правят от въздуха. Но единици успяват. Повечето успешни хора имат база ,на която са стъпили.
Едва ли има какво повече да им казвам .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Защото иначе ще създадеш поколение паразити, които ще се възпроизведат в ново поколение, на което пак ще му се наложи да повтори твоя път и то при късмет.
Нужно е реалистично да се гледа на нещата , дори да тормозя децата 15-20 години няма гаранция, че ще успеят да влязат в този 1 % в подножието на пирамидата. Освен това там са също децата на истински богатите, на властимащите , на връзкарите. Жена ми работи в СУ., била е и по проекти в НС. Знаеш ли че няма нито 1 случайно попаднал човек там ? Добре де има по някой но са единици....
ПП Не съм съгласен с теорията че децата ми ще пропилеят всичко. Примера който даваме е как да се надграждат нещата ....Всъщност макар и да са ми малки все още съм убеден че ще надграждат..... Например любими игри Civilization, Capitalism и т.н....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 12.07.2023, 21:48.
Коментар
-
Няма гаранция, както не е имало по пътя на еволюцията. Дарвин го нарича естествен отбор. Със сигурност обаче ако му дадеш всичко на тепсия създаваш пеперуда с красиви крилца, но неспособна да лети.
- 1 like
Коментар
-
А каква е гаранцията, че това дете, което трябва само да пробива в живота няма да се срине психически?Познавам доста мъже,а и жени,които бяха много интелигентни, но се пропиха,щото не им потръгна в живота .Някои вече са мъртви.
Коментар
-
Защото иначе ще създадеш поколение паразити, които ще се възпроизведат в ново поколение, на което пак ще му се наложи да повтори твоя път и то при късмет.
А имам един съученик, който не блестеше нито със знания,нито с интелект, но наследи от баща му една голяма компания и я разви много. Като казвам голяма имам предвид, че е в топ 20 на най-богатите хора в България.Last edited by mirodes; 12.07.2023, 21:39.
Коментар
-
Има изключителни Индийци.... отново шаха и световни олимпиади по математика и програмиране го показват.
При Шведите средата е проблема, по рождение едва ли са генетично глупави, но потенциала трудно се развива дори когато го има....
Коментар
-
И кое е изостаналото ? Това че ти си да речем хипотетично успял човек и в Германия и можеш да си купиш апарт в Мюних, но тези 90 под теб в структурата които са Немци , а не Българи могат да бъдат само наематели колкото и усилия да са полагали те или родителите им.
Ти схващаш ли че така е устроен света навсякъде и във всичко.... има пирамиди.
Защо трябва прецакам буквално живота на едно дете /детството му/ в гонене на вятърни мелници = да бъде сред първият процент в дадено направление ? И да го пусна да се катери цял живот от дъното на пирамидата след като мога да го пусна директно някъде над средата и без опасност да падне надолу като през цялото време ще разполага със свобода и време и удоволствие от живота....
аз съм катерил тази пирамида от дъното и знам какво и колко струва / пропилени най-хубавите години от живота ми в кариера/
Иначе да , разминаваме се по доста неща, които искаме от живота. Моята е много елементарна - доброто на близките ми...при теб чесно не знам какво е , но не е това....
Коментар
-
Има и умни цигани, както и умни индийци. Не връзвай цвят на кожа с интелект. Ще сбъркаш.
При Шведите средата е проблема, по рождение едва ли са генетично глупави, но потенциала трудно се развива дори когато го има....
Коментар
Коментар