IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

+100
    Тук вече няма как да не се съглася.
    А бе ще се върнеш и ти у БГ един ден като ти замилее, ама да не кажеш, че съм те подкарал отдалече с прогнозите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Донякъде ние имахме малък късмет с прехода, макар да имаше някои с хендикап и ние обикновените можеше да сполучим донякъде. Ако се бях родил в Германия или Испания със същото интелектуално ниво щях да имам по-лош материален статус
      Уникален късмет имахме. Как се купуват от длибоката провинция 2 имота в столицата на 27 години БЕЗ ЗАЕМ ....
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

То и колко такива на които им потръгна, се пропиха...

Средата у нас си е супер за изграждане на характер. Не става само с акъл, не става и вече само със сила. Налага се комплексно развитие, което дава баланс. И стига човек да не се престарава, е лесно да се почувства удовлетворението, когато с всеки изминал ден напредва в някое направление.
        Супер е в Ай Ти сферата. Но мога да ти дам пример с юридическата.За да влезеш в съдебната система си трябва сериозни връзки. Или пари. Често и двете.Адвокатската практика се предава по наследство. Не че няма хора, които пробиват без връзки, но те са единици.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

+100
          И аз.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Кажи го на евреите. Които хиляди години трупат богатство и това богатство преминава в следващите поколения. Да в наши дни пари могат да се правят от въздуха. Но единици успяват. Повечето успешни хора имат база ,на която са стъпили.
            Донякъде ние имахме малък късмет с прехода, макар да имаше някои с хендикап и ние обикновените можеше да сполучим донякъде. Ако се бях родил в Германия или Испания със същото интелектуално ниво щях да имам по-лош материален статус

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Средата у нас си е супер за изграждане на характер. Не става само с акъл, не става и вече само със сила. Налага се комплексно развитие, което дава баланс. И стига човек да не се престарава, е лесно да се почувства удовлетворението, когато с всеки изминал ден напредва в някое направление.
              +100

Коментар

А каква е гаранцията, че това дете, което трябва само да пробива в живота няма да се срине психически?Познавам доста мъже,а и жени,които бяха много интелигентни, но се пропиха,щото не им потръгна в живота .Някои вече са мъртви.
                А имам един съученик, който не блестеше нито със знания,нито с интелект, но наследи от баща му една голяма компания и я разви много. Като казвам голяма имам предвид, че е в топ 20 на най-богатите хора в България.

Коментар

Кажи го на евреите. Които хиляди години трупат богатство и това богатство преминава в следващите поколения. Да в наши дни пари могат да се правят от въздуха. Но единици успяват. Повечето успешни хора имат база ,на която са стъпили.
                  Няма противоречие. Песимистът се е отпуснал с едно поколение. Евреите не Там отпускане няма, поради което е налице резултат.

Едва ли има какво повече да им казвам .

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Защото иначе ще създадеш поколение паразити, които ще се възпроизведат в ново поколение, на което пак ще му се наложи да повтори твоя път и то при късмет.
                    Ами добре си го написала - моят път при късмет....Не може всички хора да са шефове. Няма място за всички на върха или по-скоро в подножието на пирамидата , че върховете са окупирани от столетия от фамилии.
                    Нужно е реалистично да се гледа на нещата , дори да тормозя децата 15-20 години няма гаранция, че ще успеят да влязат в този 1 % в подножието на пирамидата. Освен това там са също децата на истински богатите, на властимащите , на връзкарите. Жена ми работи в СУ., била е и по проекти в НС. Знаеш ли че няма нито 1 случайно попаднал човек там ? Добре де има по някой но са единици....

ПП Не съм съгласен с теорията че децата ми ще пропилеят всичко. Примера който даваме е как да се надграждат нещата ....Всъщност макар и да са ми малки все още съм убеден че ще надграждат..... Например любими игри Civilization, Capitalism и т.н....
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 12.07.2023, 21:48.

Коментар

Няма гаранция, както не е имало по пътя на еволюцията. Дарвин го нарича естествен отбор. Със сигурност обаче ако му дадеш всичко на тепсия създаваш пеперуда с красиви крилца, но неспособна да лети.

Коментар

А каква е гаранцията, че това дете, което трябва само да пробива в живота няма да се срине психически?Познавам доста мъже,а и жени,които бяха много интелигентни, но се пропиха,щото не им потръгна в живота .Някои вече са мъртви.
                        Няма гаранция, както не е имало по пътя на еволюцията. Дарвин го нарича естествен отбор. Със сигурност обаче ако му дадеш всичко на тепсия създаваш пеперуда с красиви крилца, но неспособна да лети.

Коментар

Защото иначе ще създадеш поколение паразити, които ще се възпроизведат в ново поколение, на което пак ще му се наложи да повтори твоя път и то при късмет.
                          А имам един съученик, който не блестеше нито със знания,нито с интелект, но наследи от баща му една голяма компания и я разви много. Като казвам голяма имам предвид, че е в топ 20 на най-богатите хора в България.
                          Last edited by mirodes; 12.07.2023, 21:39.

Коментар

Има изключителни Индийци.... отново шаха и световни олимпиади по математика и програмиране го показват.
                            При Шведите средата е проблема, по рождение едва ли са генетично глупави, но потенциала трудно се развива дори когато го има....
                            Всичко опира до среда и стимулация. Тук имам осиновени български ромчета и са си ок. Доста ок.

Коментар

И кое е изостаналото ? Това че ти си да речем хипотетично успял човек и в Германия и можеш да си купиш апарт в Мюних, но тези 90 под теб в структурата които са Немци , а не Българи могат да бъдат само наематели колкото и усилия да са полагали те или родителите им.
                              Ти схващаш ли че така е устроен света навсякъде и във всичко.... има пирамиди.
                              Защо трябва прецакам буквално живота на едно дете /детството му/ в гонене на вятърни мелници = да бъде сред първият процент в дадено направление ? И да го пусна да се катери цял живот от дъното на пирамидата след като мога да го пусна директно някъде над средата и без опасност да падне надолу като през цялото време ще разполага със свобода и време и удоволствие от живота....
                              аз съм катерил тази пирамида от дъното и знам какво и колко струва / пропилени най-хубавите години от живота ми в кариера/
                              Иначе да , разминаваме се по доста неща, които искаме от живота. Моята е много елементарна - доброто на близките ми...при теб чесно не знам какво е , но не е това....

Коментар

Има и умни цигани, както и умни индийци. Не връзвай цвят на кожа с интелект. Ще сбъркаш.
                                Има изключителни Индийци.... отново шаха и световни олимпиади по математика и програмиране го показват.
                                При Шведите средата е проблема, по рождение едва ли са генетично глупави, но потенциала трудно се развива дори когато го има....

Коментар

Working...
                                X