Първоначално изпратено от Arana
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Общувал съм като дете с цигани и в основното училище, след това в казармата служих с цигани и професионално над 20 години общувам с такива. И от хилядите досега умен не съм срещал. Богати да,има много такива, но умни не съм видял.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Сега схващаш ли защо не се задържах задълго в България? Ами просто считам този начин на мислене (твоят, на Миро и на още куп други) за изостанал с поне 50 години, в България сте заседнали на ниво 50те. Няма какво да добавя.
Ти схващаш ли че така е устроен света навсякъде и във всичко.... има пирамиди.
Защо трябва прецакам буквално живота на едно дете /детството му/ в гонене на вятърни мелници = да бъде сред първият процент в дадено направление ? И да го пусна да се катери цял живот от дъното на пирамидата след като мога да го пусна директно някъде над средата и без опасност да падне надолу като през цялото време ще разполага със свобода и време и удоволствие от живота....
аз съм катерил тази пирамида от дъното и знам какво и колко струва / пропилени най-хубавите години от живота ми в кариера/
Иначе да , разминаваме се по доста неща, които искаме от живота. Моята е много елементарна - доброто на близките ми...при теб чесно не знам какво е , но не е това....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Има и умни цигани, както и умни индийци. Не връзвай цвят на кожа с интелект. Ще сбъркаш.
Коментар
-
То нека детето да е тъпо,пък ако ще и най-добрите преподаватели да работят с него, пък ще видим дали ще има резултати.
Коментар
-
Интересно защо тогава постоянно пишеш в български форум с такива изостанали индивиди?Що не пишеш в немски форуми,където хората са прогресивни?Може да обсъждате как правилно да се проведе гей парада или какви плюшени играчки да се дават на арабските имигранти. Това е прогресивно.
Коментар
-
Сега схващаш ли защо не се задържах задълго в България? Ами просто считам този начин на мислене (твоят, на Миро и на още куп други) за изостанал с поне 50 години, в България сте заседнали на ниво 50те. Няма какво да добавя.
Ние тук не желаем децата ни да стават гейове и лесбийки, нито да ги кастрират,нито пък искаме България да се напълни с диваци от Азия и Африка. Наистина сме изостанали.Last edited by mirodes; 12.07.2023, 21:25.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение[/B]
Грешка. Развивана е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Нали не очакваш да тръгна да се фаля с децата като сички майки ...моето е по-по-по-най....:-) Децата са ми ок едно е добро в логическите неща и математиката , но не в езиците, при друго е обратното съчетано с изкуство и невероятна красота / без фалба/ и така.
Трябва да разбереш , че има пирамидална структура на интелект, кеш, лидерство и т.н. Не може се моите/твоите деца да са все най-най. . Трябва ли да влизам в състезание със свръхамбициозни родители при много ниска вероятност за положителен резултат / повече от другите/ Не мисля.
Ако не им оставя имоти те сами НЯМА да могат да си купят. Това го знаеш много добре и сме го коментирали и друг път. Биха си купили не повече от първите 5% по доходи и смелост.....Останалите са потенциални наематели.... И дори да са по-умни от моите деца ...пак ще им плащат наем щото акъла в много случаи не стига за да направиш богатство или за да си купиш имот. Нужни са други качества най вече смелост и доза късмет.....Ума въобще не е задължителен .
Обаче знаеш ли какво , аз не искам децата ми да са най-богати, както и най-умни. Всичко най върви с рискове и жертви в други направления. Това на което бих се радвал е да имат относително спокоен живот и щастлив. Първото минава през спокойна материална част / а тя минава през жилището основно , останалото е безпроблемно навсякъде и за всеки/ , а второто не зависи от мен а от хората с които ще изкарат живота си след мен / тук а нашият семеен пример/
Коментар
-
Ти изобщо не схващаш какво пиша. Спирам дотук - пак ти казвам, че няма никакъв смислъл да спорим, след като сме очевидно на коренно различни мнения.
Коментар
-
Напълно е възможно всеки човек да има дете идиот. Това е ЗАБОЛЯВАНЕ. И на всеки може да се случи.
Колкото до циганите-много цигани, които работят в Германия карат Мерцедеси за по 100 хиляди лева и вдигат големи къщи.Ама децата им не са по-умни от тези на циганите ,които живеят в мизерия. А има българчета,които живеят бедно и печелят олимпиади. Щото интелигентността им е вродена.
Грешка. Развивана е.
Коментар
-
Напълно е възможно всеки човек да има дете идиот. Това е ЗАБОЛЯВАНЕ. И на всеки може да се случи.
Колкото до циганите-много цигани, които работят в Германия карат Мерцедеси за по 100 хиляди лева и вдигат големи къщи.Ама децата им не са по-умни от тези на циганите ,които живеят в мизерия. А има българчета,които живеят бедно и печелят олимпиади. Щото интелигентността им е вродена.
Коментар
-
Ами недейте пробива, никой не ви кара, просто сте обречени на бедност и изолация. То и затова България е най-бедната страна в ЕС, явно има причина.
Коментар
-
"Иначе си познал децата ми не са нищо специално...средностатистически..."
Горното хич не е добре, а ти си тръгнал по пътя "да им купя апартаменти, щото не са нищо специално и няма да могат да се оправят сами". В случая само ще профукат каквото си им оставил и ще живеят бедно след това, ще са едни от милиардите "излишни" на планетата. Затова се постарай да станат нещо специално - ползата ще е далеч повече. Казах ти да смениш подхода, ти обаче продължаваш да остроумничиш.
Трябва да разбереш , че има пирамидална структура на интелект, кеш, лидерство и т.н. Не може се моите/твоите деца да са все най-най. . Трябва ли да влизам в състезание със свръхамбициозни родители при много ниска вероятност за положителен резултат / повече от другите/ Не мисля.
Ако не им оставя имоти те сами НЯМА да могат да си купят. Това го знаеш много добре и сме го коментирали и друг път. Биха си купили не повече от първите 5% по доходи и смелост.....Останалите са потенциални наематели.... И дори да са по-умни от моите деца ...пак ще им плащат наем щото акъла в много случаи не стига за да направиш богатство или за да си купиш имот. Нужни са други качества най вече смелост и доза късмет.....Ума въобще не е задължителен .
Обаче знаеш ли какво , аз не искам децата ми да са най-богати, както и най-умни. Всичко най върви с рискове и жертви в други направления. Това на което бих се радвал е да имат относително спокоен живот и щастлив. Първото минава през спокойна материална част / а тя минава през жилището основно , останалото е безпроблемно навсякъде и за всеки/ , а второто не зависи от мен а от хората с които ще изкарат живота си след мен / тук а нашият семеен пример/
Коментар
-
Айнщайн е имал син идиот. А много гении са произлезли от бедни необразовани семейства. Всичко зависи от най-ранната детска възраст и как е стимулиран понятийният апарат и как е развивано мисленето и колко труд е положен. С телефона и таблета няма да стане. Нито ако си израстнал в катуна и са те учили да крадеш още от малък вместо да са ти сложили книга пред теб. При циганите е смятам ясно защо е такова положението. При негрите също. И изобщо, спорът е безсмислен, тъй като има хиляди изписани страници по темата и то от хора, които имат повече акъл от всички нас взети заедно.
Коментар
Коментар