IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
    Както и всичко останало според теб - или IQ, или генетика
    Много ще ми е интересно да чуя и твоето мнение относно генетичните дадености, духа и заложбите.

Няма да се сърдиш, но също смятам, макар и не така крайно като Миро, че хората по рождение не са с равни възможности, няма и да бъдат. Разбирам талантът като способност, която е с точен тайминг.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Точно така , ИМАШЕ удобни моменти и бяха нужни най-вече топки в различни направления, но можеше да се направи.
      Вече с топки е сложно / трябва милион/. Приличаме все повече на Западна Европа и късмета и възможностите се изпаряват.
      И от тук проекцията за децата ми и техните шансове за успех....самостоятелно
      Точно .Осигурил си им база,въз основа на която да градят. А това е много важно.

Коментар

:-) А не , грешиш ...Нищо не съм изпуснал просто не се вманиачавам с амбиция ето голямото дете беше 3-то на Кенгурото тази година при 100 деца в училището му с 2 дни подготовка у нас. Сега му обяснявам задачите по 2 пъти седмично за по час , догодина ще има най-много точки в училището, от 4 годишна възраст играе шах и т.н. , но нищо не става насила , а по желание....И няма никаква драма ако нещо не му се получава.... Например по краснопис е най-зле от всички в класа все ми е тая.... Не ме интересува дали ще е в СМГ - няма и да кандидатства там. Има родители дето гледам са направили пълна програма на децата си от курсове и уроци....апсурт да направя това с децата ми...
        А дъщеря ми е много малка , но е толкова красива , че и в рекламите няма такива .... не знам има ли смисъл да правя нещо за нея освен боен арсенал :-)
        Научи я да чете книги.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Не подценявай и момента, в който си го направил. Сега за два апартамента в София си трябва милион.Малко хора могат да си го позволят.
          Точно така , ИМАШЕ удобни моменти и бяха нужни най-вече топки в различни направления, но можеше да се направи.
          Вече с топки е сложно / трябва милион/. Приличаме все повече на Западна Европа и късмета и възможностите се изпаряват.
          И от тук проекцията за децата ми и техните шансове за успех....самостоятелно

Коментар

Аз не съм напред, но имам достатъчно за да съм материално спокоен. Както и Бота е написал един обикновен Немец от Дрезден примерно няма никакъв шанс за 27 години да купи 2 имота в Мюнхен....никога....
            Не подценявай и момента, в който си го направил. Сега за два апартамента в София си трябва милион.Малко хора могат да си го позволят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

ИТ сектора у нас е мнооого разтегливо понятие, затова ще се съглася с някои резерви.

Иначе при вас юристите нещата явно са така от време оно. Имам приятелче в прокуратурата и като пийне малко повече, почва да споделя. Всеки път докарваме разговора до темата, защо търпи всичко това. Все си мисля, че в провинцията сте облагодетелствани и си карате айляк. Да парите са по-малко, ама и нервите също. Връзки предполагам вече и толкова не ти трябват там, щото всичко се е изнесло я към София, я към Пловдив и нямаш сериозна конкуренция.
              Ами те 90 процента от новоназначените в съдебната система в нашият град не са местни.Останалите 10 са синове и дъщери на хора от съдебната система.
              И никакъв айляк не е.Ама не ми се задълбава на тая тема.
              Имам познати, които знаят много,скъсваха си задника от учене и пак ги късат на изпитите.
              Last edited by mirodes; 12.07.2023, 22:17.

Коментар

Поздравления, че си успял да постигнеш успех в годините на прехода.Но малко сте такива.
                Имам един приятел, който също се занимава с недвижими имоти .И е доста напред с материала. Но е хванал момента и е имал базата с наследствени имоти на жена му.
                Аз не съм напред, но имам достатъчно за да съм материално спокоен. Както и Бота е написал един обикновен Немец от Дрезден примерно няма никакъв шанс за 27 години да купи 2 имота в Мюнхен....никога....

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                  За житейски успех не е достатъчен само висок Ай Кю.Ако не си Каспаров или Магнус Карлсен.Има си професии,които се предават по наследство.

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Няма противоречие. Песимистът се е отпуснал с едно поколение. Евреите не Там отпускане няма, поради което е налице резултат.

Едва ли има какво повече да им казвам .
                    :-) А не , грешиш ...Нищо не съм изпуснал просто не се вманиачавам с амбиция ето голямото дете беше 3-то на Кенгурото тази година при 100 деца в училището му с 2 дни подготовка у нас. Сега му обяснявам задачите по 2 пъти седмично за по час , догодина ще има най-много точки в училището, от 4 годишна възраст играе шах и т.н. , но нищо не става насила , а по желание....И няма никаква драма ако нещо не му се получава.... Например по краснопис е най-зле от всички в класа все ми е тая.... Не ме интересува дали ще е в СМГ - няма и да кандидатства там. Има родители дето гледам са направили пълна програма на децата си от курсове и уроци....апсурт да направя това с децата ми...
                    А дъщеря ми е много малка , но е толкова красива , че и в рекламите няма такива .... не знам има ли смисъл да правя нещо за нея освен боен арсенал :-)

Коментар

Супер е в Ай Ти сферата. Но мога да ти дам пример с юридическата.За да влезеш в съдебната система си трябва сериозни връзки. Или пари. Често и двете.Адвокатската практика се предава по наследство. Не че няма хора, които пробиват без връзки, но те са единици.
                      ИТ сектора у нас е мнооого разтегливо понятие, затова ще се съглася с някои резерви.

Иначе при вас юристите нещата явно са така от време оно. Имам приятелче в прокуратурата и като пийне малко повече, почва да споделя. Всеки път докарваме разговора до темата, защо търпи всичко това.

Все си мисля, че в провинцията сте облагодетелствани и си карате айляк. Да парите са по-малко, ама и нервите също. Връзки предполагам вече и толкова не ти трябват там, щото всичко се е изнесло я към София, я към Пловдив и нямаш сериозна конкуренция.
                      Last edited by Bad_Bear; 12.07.2023, 22:09.

Коментар

Адвокатската практика се предава по наследство. Не че няма хора, които пробиват без връзки, но те са единици.

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Знаеш, че е комплексна професия, която върви ръка за ръка с развитието на икономиката.
                          Може да знам,може и да не знам. Нека не задълбаваме.

Коментар

Възможно е.Аз имам наблюдения над десетки адвокати.Няма голяма разлика в юридическите им познания.Но клиентите ги обират малцина. В големите градове може и да е различно.
                            Знаеш, че е комплексна професия, която върви ръка за ръка с развитието на икономиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana

Уха. Винаги съм знаела, че съм изключителна

Топки трябват в адвокатската професия, Мире, но да не задълбаваме. Кураж и акъл и труд също вършат работа.
                              Възможно е.Аз имам наблюдения над десетки адвокати.Няма голяма разлика в юридическите им познания.Но клиентите ги обират малцина. А други едва си плащат осигуровките.В големите градове може и да е различно.Там нямам наблюдения.

Коментар

Донякъде ние имахме малък късмет с прехода, макар да имаше някои с хендикап и ние обикновените можеше да сполучим донякъде. Ако се бях родил в Германия или Испания със същото интелектуално ниво щях да имам по-лош материален статус
                                Поздравления, че си успял да постигнеш успех в годините на прехода.Но малко сте такива.
                                Имам един приятел, който също се занимава с недвижими имоти .И е доста напред с материала. Но е хванал момента и е имал базата с наследствени имоти на жена му.

Коментар

Working...
                                X