Първоначално изпратено от precakanoto
Разгледай мнение
Сега кратко. Като казвам успех и мисля за успех ме вълнуват следните въпроси:
Защо умни хора не са успешни а посредствени хора понякога са успешни? Защо образованието уж е предпоставка за успех но на практика има много не до там образовани и успели хора? Защо гениите не са успешни сами за себе си в повечето случаи преживе? Как един човек без подходящо специализирано образование в дадена област доста често е по ефективен от друг човек с куп дипломи в тази област? Ключовата дума тук е ЕФЕКТИВЕН. Успешните хора са ефективни на практика. И това не е пряко следствие от образование или дори среда на живот.
Когато говорим за успех при даден човек ...трябва да имаме пред вид успех в дадена област.
Защото човек може да е успешен математик...но неуспешен в личния си живот. И в този ред на мисли....
Защо красиви според определени стандарти хора нямат успех в намирането на подходящ партньор? И т.н.
Значи аз нямам грам идея да имам претенции да науча някой как да бъде успешен или да дам формула. Аз просто споделям какво мисля и кое е важно на база на доста труд в тази област, разговори и наблюдения.
Много бих искал някой или всички да кажат аргументирано мнение за това което мисля + да се замислят в дълбочина за тези проблеми и да споделят кво са измислили. Не става въпрос да оценяваме кой от нас е успешен или не. Въпроса е пронципен и всяка мисъл в тази посока по принцип би бил от полза на всеки според мен.
Коментар