Първоначално изпратено от Todor Sabev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
Преди време още в предната тема за соца ми се заформиха няколко въпроса към теб, Ив, когато стана дума за неиздадената ти книга, и исках да ти задам един от тях.
Защо пишеш като цяло, а по-специално какво удовлетворение(или не) би ти донесло това да публикуваш книгата си за успешния човек?
-за пари?
- за лично удоволствие и себеизява?
- за да споделиш с хората за нещата, които биха могли да ги направят успешни?
- за друго?
Но от горния ти пост разбирам, че е за лична угода, което от моя субективна гледна точка не те прави успешен.
Това си е мое виждане, с което имаш пълното право да не си съгласен и да се изсмееш дори, но това което би те отличило като успешен за мен е това да споделиш книгата си с хората, а за да не искаш излишна публичност да те сполети, както беше писал, че това ти е спирачката,
то отвори сърцето си и я пусни в този форум, а после ще се разпространи и навсякъде.
Споделянето, раздаването от силния на слабия- е това е успехът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Дали в този пост, не си написал отговора, преди да зададеш въпроса? Как да променим навиците си? Не е ли, чрез смяната на това в което вярваме? Значи пак до Бог опираме. Как да накараме вторите две групи да се прехвърлят, към някоя от първите две? А от първите две, коя е по-готината според теб?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не мисля, че някой, дори и да е обобщил, няма никакво значение и е лишено от смисъл. Целта е да се върви по пътя и да се задават въпроси, защото иначе темата ще се закрие. А това за неспособността за промяната на възгледите както казах по-рано е само индикация за чупливост, тъй като липсва гъвкавост, и при един по- силен вятър се пречупва.
Коментар
-
Не се притеснявай. Светът е такъв, какъвто е и такъв трябва да бъде. Има и готини хора. Това че за сега не си попаднал не е твой проблем а техен Смени мястото на търсене. По чалготеките ми се струва трудна работа.Обичай себе си и всичко ще е ОК
http://prntscr.com/jl3q14Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Аха, колкото сме, толкова и мнения ще има какво е успех. И всеки ще е прав за себе си и не вярвам някой да промени виждането си по въпроса, на база чуждото. Дори не вярвам някой да се замисли , защо неговото разбиране е различно от останалите. Та , какъв е смисълът да се дава определение ( да се обобщава ) на нещо субективно и да се търси чия истина е най - истинска? Целта каква е ?Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнениеАз се оплаквам за друго. Причината е жена. Точно защото вече няма ценности. За тях е по-важно поредното парти отколкото нещо малко по-сериозно. Имам си прични да ги говора и мисля тези неща защото са се случили съвсем на скоро. Това някой да говори колко сме били велики, номер 1, патриотични глупости ме изкарват от нерви. С кое сме номер 1 , с кое сме толкова велики. Разни селски феодали държат цели градове и никой не смее да направи нещо. Тотална липса на държава. Всичко става с пари. Искаш да спечелиш отиваш и плащаш. Псевдопатриотизма ме дразни, ние затъваме все повече и повече. Да София всяка година става все и все по-хубава, ами другите места? Извън големите градове е пълна дупка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеНе се хващайте за думата хъшове. Не е акцента върху нея а върху начина мислене и начина на действие. Аз използвам хъшовете, не защото са наши хора а само защото точно тях изучава моят седмокласник. С тях му пълнят главата и аз ако не смятам че е правилно, съм длъжен да реагирам като баща. Не само на нашите хъшове а на много хора по целия свят от всички националности и религии.Точно това ми е проблема на мен. Тези хора първо не са тръгнали към родината а са направили точно обратното - избягали са от родината си, оправдавайки бягството си с любовта към нея.Когато обичаш, моето разбиране е да съм до обекта на обичта си, а не да бягам от него. Това, че е "им се налагало" да крадат, как да го разбирам? Оправдано е да разбивам къщите на мирни хора, защото те не са българи и може. Всички които не са българи не са хора. Да жертвам живота си какво значи? За мен значи да участвам в битка. Ако ще участвам в битка, то това значи, че там ще има и противникова страна. Други, хора с други разбирания и идеали. Иначе няма как да има битка. Нали така? Ето виждаш ли как любовта към родината, се превръща в омраза, към другите нации. От друга страна, добре се получава, че са хъшовете, защото те са светиня за много хора и това прави провокацията възможна. Ако приказвах за индийците, едва ли някой щеше да ми обърне внимание. Това е защото хората по презумпция са патриоти и се засягат. А когато се засягат, обръщат внимание. Иначе обикновено ме отсвирват или пращат за Карлуково.
Основната ми теза / част от моята нова вяра/ в случая е относно понятията добро и зло. Не може едно действие да е добро или зло в зависимост от това дали го извършва българин, турчин, американец или руснак. Доброто трябва да си е добро а злото да си е зло. Вероятно ще звучи надменно, но това е моето разбиране да спася един човешки живот. Не разчитам всички да ме разберат. Един да ме разбере, съм убеден, че това ще спаси живот. Може и да не е човешки дори.
Аз по принцип, знаеш не пиша много във форума. Повече чета. В случая бях провокиран от масовата психоза, че американците, руснаците и извънземните са виновни за всички беди на българите. Написах само едно мнение, но се постарах да е провокативно и сега вече съм въвлечен в темата и съм длъжен да я отстоявам и да отговарям. Такива са законите на етиката. Другата причина да пиша е че се кефя на Ив. Такива като него са много малко не само в нашата родина а по целия свят. Хем да успяват и да правят кинти, хем да мислят и за други неща освен кинтите. Това е дарба, която имат малко хора и всички трябва да и се възхищават и да се мотивират от такъв човек.
И последно, за патриотизма. Ако имам три деца, то това значи ли че ако обичам едното, трябва да мразя останалите две? Ако ги обичам и трите, значи ли това че мразя всяко по отделно. Същото е и с националностите за мен. Не се противя на любовта към родината а на омразата към другите родини. Това смятам, че би спасило живот и то не един.
Преди да почна да ти отговарям, прочетох и следващите постове след твоя. Виж до къде се стига. Не се спори за добро и зло. Спори се кой е по-лош. Излиза, че по-лош е този който е избил повече хора. Едните били добри защото избили само 50 милиона а не като онези лошите дето избиват по 100 милиона. Демек ако аз съм убил човек, съм всъщност добър защото Пешо бил убил двама. Това за мен си е меко казано нелепо. Трябват си ясни критерии за добро и зло иначе човечеството ще продължава да тъпче на едно място а може и даже на обратно да тръгне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Аз се оплаквам за друго. Причината е жена. Точно защото вече няма ценности. За тях е по-важно поредното парти отколкото нещо малко по-сериозно. Имам си прични да ги говора и мисля тези неща защото са се случили съвсем на скоро. Това някой да говори колко сме били велики, номер 1, патриотични глупости ме изкарват от нерви. С кое сме номер 1 , с кое сме толкова велики. Разни селски феодали държат цели градове и никой не смее да направи нещо. Тотална липса на държава. Всичко става с пари. Искаш да спечелиш отиваш и плащаш. Псевдопатриотизма ме дразни, ние затъваме все повече и повече. Да София всяка година става все и все по-хубава, ами другите места? Извън големите градове е пълна дупка.
http://prntscr.com/jl3q14Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнениеАха, колкото сме, толкова и мнения ще има какво е успех. И всеки ще е прав за себе си и не вярвам някой да промени виждането си по въпроса, на база чуждото. Дори не вярвам някой да се замисли , защо неговото разбиране е различно от останалите. Та , какъв е смисълът да се дава определение ( да се обобщава ) на нещо субективно и да се търси чия истина е най - истинска? Целта каква е ?
Коментар
-
За мен лично, най- сладкият успех е този, който идва от вътрешния мир на човека, т.е. той не е зависим от външни фактори, най- малкото от общественото признание. Харесаха ми цитатите, които Алонсо постави и тук е момента да попитам от коя книга са?
Коментар
-
Всичко е съдба.Когато е определено от Бог че ще бъдеш богат богатството само идва при теб.Ако не си в списъка квото и да правиш богат няма да станеш.Всеки човек се ражда когато на Земята условията (а те непрекъснато се променят) станат подходящи за неговото развитие.Пълна заблуда е че всеки ако прави определени неща ще забогатее...Бог е тоя който казва какво колко и за какъв период от време ще бъде наше владение.Това са основни природни закони и който не ги е разбрал ше му пати главата.Това в никой университет не се учи.А както гледам не се приема и от 99,99% от форумците.Те смятат че ако си трудолюбив учиш и си упорит ще забогатееш...но не е така.
Коментар
-
Да дадеш на по-слабия, ама да му дадеш какво? Риба ли да му давам или да го уча да лови риба? Ами зависи от това кой в какво вярва.
http://moyatden.com/%D0%B0-%D0%B7%D0...-%D0%B7%D0%B0/
Така, че пак помисли кое е успехаЗнанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеСъгласен съм на 100% с написаното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеЯ да взема и яз да пофилософствам малко.
,, Успехът е чувство за лична удовлетвореност , който е видян през собствените очи, и не задължително да е видян в очите на другите. Когато другите приемат и споделят твоя успех , тогава ставаш лидер. С главното уточнение , че може да има лъже успех и лъже лидери,, Общността може и да не приеме твоя успех , дори да те накаже или да ти се присмее, защото си различен от тях.
Ще добавя и една мисъл на Джак Ма за да стане картинката малко по-пълна.
,, Знай, че понякога провала е естествения начин на вселената да ти каже, че твоята мисия в живота е някъде другаде."
Иначе поста ти е супер. Така като гледам, май всички сме на твоят акъл с много малко изключения. Може скоро да се придвижим напред и след като сме уточнили какво е успех да почнем да мислим и за това как да постигнем успехАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
Коментар