Благодаря Парчето си е супер,клипа също,онагледява донякъде писаното от - ravnovesie-
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iva66 Разгледай мнение
Нова съм във форума, това ми хареса Вярно е...
https://www.youtube.com/watch?v=pe0LGazhYyo
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Компасът ми обикновено е верен. Наречи го усет. Другата дума няма засега да я ползваме. За здравата основа съм сигурна, защото построеното върху нея от мен не се срутва и ми позволява да надграждам. Не мисля, че отричането на цял културен кладенец е здрава основа, но ти си рисков играч, поемаш си рисковете.
Момент. Народът е на това дередже именно защото вече не чете Йовков. Какъв Йовков - огледай се в този само форум. Те не знаят името да си напишат правилно. Кинти, кинти, кинти. Без духовност, без грижа за хората, без човечност, без мироглед отвъд поредното парти, силиконови цици и субстанции темелите няма да са здрави.
Светиня е Йовков, защото ти показва пътя. Но ако си сляп трудно ще различаваш цветовете. Трудно ще видиш пътя.
Да анализираме например “твоя” американски автор Уортън. Например “Пилето”. Младо чувствително, духовно момче от подсредната американска класа отива като поредната порция пушечно месо на поредната мръсна тяхна война и се връща полудял. Къде е тук пътят? Къде е вярата? Къде е надеждата? Няма изход. Освен в лудия полет.Полетът на полудялото канарче, което живее затворено в клетката, матрицата и само мечтае да полети...
Същото в друг техен роман - “Полет над кукувиче гнездо”. Няма полет за духовния човек в онези общества. Накрая умните и свестните са затворени в лудостта на една нехуманна система тип матрица и летят кукувиците над кукувичето, т.е. Яловото гнездо ... но само в ума си ... изход няма ...
И ето ти Йовков като абсолютен контрапункт на горното обезличаване на човека: разказът “Албена”.
“Една е в село Албена!” Албена е красавицата на селото, която е съгрешила, но тя въплъщава идеал, идея, заради която си струва да се живее, тя е красотата.
Уникални са образите при Йовков. И всеки носи изход, надежда, светлина, вяра, показва пътя, показва човещина.
Прочети например “Вечери в антимовския хан” и ето ти наръчник на здравия български усет дори и за бизнес. Вгледай се в образа на Сарандовица.
Ако въобще някога си чел българските класици, така и не си ги разбрал.
Аз не те съветвам да си патриот. Това всеки решава за себе си. Можеш едновременно да обичаш и народа си и света. Това не са непременно антагонистични понятия.
А народът ни има нужда освен от материално благополучие и от правилна духовна храна. Иначе всички ще полудеем. Като героите на Уортън и Киси. Онези автори са описали абсолютната пустота на онова напълно бездушно консуматорско и затъпяло общество.
А искаме да бъдем като това общество? А превръщаме ли се бавно в такова общество?
Ето защо ни е необходим Йовков.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Няма как да не лъжеш себе си. Всъщност има как, човек напълно откровен със себе си, ще е в постоянна депресия. Голяма част от психиката на човека, са реално слой след слой защити, които предпазват човек от това да гледа реално на нещата. Така наречения баланс става отгоре върху тези защити. При баланс, отричането е успешно, желанията са балансирани с възможностите и човек се чувства в равновесие. Но това равновесие е винаги в даден контекст, сменяш контекста и отричанията вече може да не са толкова успешни. Така човек търси успех защото някъде отричането не е постигнало голям успех, някой аспект от живота, от реалността, го тормози. И той се опитва да го засили, като подържа желания и действия, които ако се осъществуват създават нов слой защити.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ти бил ли си болен?
Щото аз говоря от опит - последната година съм лежал 139 дена в болница. Допреди 6 месеца докторите ми даваха 50% шанс да преживея над година (т.е досега). Един професор директно си ми каза - "Каквото и конкретно да ти каже някой "специалист" ще те излъже. Само господ знае и определя дали ще прескочиш трапа".
Радвам се че избра да имам втори шанс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
средиземноморски
Кака Селена отново ще ни дърпа ушите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Средимноморски
Кака Селена отново ще ни дърпа ушите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Къв е въздуха , морски или окенски.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Ти бил ли си болен?
Щото аз говоря от опит - последната година съм лежал 139 дена в болница. Допреди 6 месеца докторите ми даваха 50% шанс да преживея над година (т.е досега). Един професор директно си ми каза - "Каквото и конкретно да ти каже някой "специалист" ще те излъже. Само господ знае и определя дали ще прескочиш трапа".
Радвам се че избра да имам втори шанс
Коментар
-
не е вярно това от където и да го погледнеш. И здраве се купува...чрез възможнотта да ядеш по качественна храна + да се лекуваш в по качественни болници.
Радвам се че избра да имам втори шансНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЛинеарно мислене, както винаги.
Човекът е грууви, ако правилно съм го разбрал.
Излез навън малко на (морски) въздух
Ей сега за теб даже в ютубе го качих )))
https://www.youtube.com/watch?v=2q0wu2Vr9lg
Коментар
-
Щом ще се поздравяваме с парчета ето едно , на другия полюс.
.https://www.youtube.com/watch?v=ov_QEW_bv5I
https://www.youtube.com/watch?v=YuCpTi0EtbU
Коментар
-
Линеарно мислене, както винаги.
Човекът е грууви, ако правилно съм го разбрал.
Излез навън малко на (морски) въздух
Последно успешен ли си или не си?)) От верандата ли гледаш или от мазето? Ръцете ти зад главата ли са или са просто отзад? С кчуето или с фейсбук?
))
Страшно изречение..."не искам да съм успешен щото вече съм...и пък де не съм..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнениеБих искал да се върна към заглавието на темата: За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Не искам да съм успешен, защото вече съм. А ако не съм, не ми се поти да ви/си доказвам, че съм.
Гледам ви от верандата с ръце зад главата и ви обсъждаме с моето куче.
https://m.youtube.com/watch?v=vJMLJVha5sw
))
Страшно изречение..."не искам да съм успешен щото вече съм...и пък де не съм..."
Коментар
Коментар