Това за море например е много груви ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеаз пък ама не го знам ...и от определението дето го прочетох пак не го разбрах
ˈɡruːvi/
adjective
informaldatedhumorous- fashionable and exciting.
"a groovy new haircut"- excellent.
"a groovy, smooth-sounding album"
- excellent.
Last edited by Selena; 27.05.2018, 12:48.
Коментар
- fashionable and exciting.
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеЕйййййй,30 години ми трябваха да разбера,защо лирическият герой от едноименната песен,иска да е негър в щата Алабама...По-добре късно ,отколкото - никога.....
https://www.youtube.com/watch?v=HwFhaZ8mLr8Music video by Kim Carnes performing Bette Davis Eyes.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Ти пък. Аз хъмп какво не го знаех ама за груувито го пее всеки негър от алабама в r & b стил от бая време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Ти пък. Аз хъмп какво не го знаех ама за груувито го пее всеки негър от алабама в r & b стил от бая време.
https://www.youtube.com/watch?v=HwFhaZ8mLr8
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеТова грууви - за първи път го чувам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
Аууу, ако в тази тема има дупетати, ще трябва да отлетя, както е казало ромчето на милиционера.
(Добра вечер нощни птици. Вечер, и като че ли въображението се разпростира някак по-различно..)Last edited by RUBLA; 27.05.2018, 12:58.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Няма късо определение.
Ето от Димитри Иванов:
Преди да навлезе в литературата, явлението „грууви“ се беше изявило в други области. Ето коя бе най-разбираема за масите:
Секунди преди гола стадионът „Уембли“ стана на крака, когато линията на спринта на Боби Чарлтън се пресече с траекторията на топката. Звукооператорът намали силата на тона, защото стрелките на транслатора пред него бяха отскочили на червено. Въпреки това насочените микрофони уловиха нечий глас, който извика „Грууви!“, и го предаде на няколко континента.
„Грууви“ вече беше станало нещо повече от възклицание. Боби си отиваше от футболната игра. Преди него публиката беше виждала на терена футболисти, които желанието да победят правеше свирепи и сковани. Обработени от психолозите на отбора, доведени до състояние на пълна мобилизация на волята, те като че бяха понесли твърде тежко за тях психическо бреме. Съзнанието, че бранят националния престиж, ги беше парализирало; с понижени способности да рискуват и импровизират, те по-скоро се сражаваха, отколкото играеха и така превръщаха футболната игра в нейно собствено отрицание. Защото каква игра е тази, при която главното ти усещане е страхът, че няма да изпълниш възложената задача? Ето защо печелеха не онези, които превръщаха спорта в отговорност, а тези, за които той беше удоволствие и за които футболната игра си оставаше игра. Тези, които също като Боби бяха …”грууви”.
Това беше през 60-те години, „грууви“ беше начин на поведение и форма на изява.
Но „грууви“ се роди не на спортните терени, а в света на джаза. Джазът е импровизация, а за импровизация трябва настроение. Онези музиканти, които се ръководеха от своя импулс и от удоволствието, че свирят, даваха най-много настроение на слушателите. Те бяха „грууви“. Другите, може би виртуозни изпълнители, които излизаха на подиумите, за да осъществят с музикални средства своите лични амбиции, не бяха „грууви“. Те правеха не джаз, а музикална кариера. Накрая се оказа, че само са искали да я направят.
http://iztoknazapad.com/?page_id=9823
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
Нямам регистрация във Фейсбук и не го ползвам, не ми трябва. Същото казвам и за телевизера - нямам.
Това за "ръцете отзад"... да не би да имаш предвид "в задника"?
С позицията си за успеха в тази тема частично иронизирам и самата тема, много американски тип въпрос, и участниците, юрнали се настървено да доказват нещо ... (както удовлетвореният в любовта поет не пише любовни стихотворения, щот ги преживява на живо, така и успелият човек би трябвало да го мързи донякъде да говори по въпроса, си мисля), и предлагам друг ъгъл, подход - грууви, както беше отбелязано - към въпроса, щото става много квадратно, нека се и посмеем малко над себе си, пуркуа па, да олабим жилата... ей такива неща, пък ти ми се дразниш нещо
Мисля си, че ако взема сега да заумирвам, няма да съжалявам за избора на начин на живот и да искам преиграване на положението. Това става ли за отговор по успешността?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеГеорги Андреев викаш, закръгления депутат от Варна? Искрено се надявам, че не си ти това нещо.
Last edited by RUBLA; 27.05.2018, 12:57.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеАмерикански тип въпрос с балкански отговор
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЕхехе-е-е, и замирисва на... де го HY spread да каже на какво
Георги Андреев викаш, закръгления депутат от Варна? Искрено се надявам, че не си ти това нещо.
Коментар
-
Ехехе-е-е, и замирисва на... де го HY spread да каже на какво
Георги Андреев викаш, закръгления депутат от Варна? Искрено се надявам, че не си ти това нещо.
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Коментар
Коментар