IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Може и да е битка на живот и смърт. Един перфектен самурай е отвъд Егото. Влиза в бой и запазва същото вътрешно спокойствие, когато мечът на противника свисти на милиметри от него, както когато пие чай в градината си.

Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

А...задавали ли сте си въпроса, защо да е битка, ако може да е ...игра, примерно? И в битките, и в игрите, има победители и не точно, просто...ами, в игрите е по-забавно, някак. Та, в тази светлина, дали истински успелите не са по-често измежду играещите /забавляващи се/, отколкото измежду биещите се? Биеш се, биеш - ок, победиш - всичко ясно. Изгубиш...има степени на губене, като стъпълцата на почитната стълбица /с отрицателен знак/.
    - Бихте ли коментирали?

Коментар

• Топло. “Амбицията” без егоцентризъм и самоизтъкване е хубаво нещо, даже задължително. Но да отделиш едното от другото и да поддържаш това отношение към нещата не е лесно.

Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

За мен няма победа. Накрая всички губят. 2 на 2 и до там.А иначе за играта и битката, това е разликата между мечтите и амбициите. Тук на няколко пъти видях, че се използва думата амбиция като нещо добро. Амбицията е когато правиш нещо заради резултата. За да покажеш и докажеш нещо на някого. Обикновено амбициите са в резултат на някакви комплекси.Мечтите те карат да играеш играта. Да правиш нещо защото искаш да го направиш, без значение от резултата. Просто да играеш играта заради самата игра. От там е логично да заключим, че амбициите пречат на успеха, защото прекаленото желание да се постигне крайният успех, ни пречи. Почваме да бързаме и да не доизпипваме нещата. Да правим и важни пропуски в бързината...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

А...задавали ли сте си въпроса, защо да е битка, ако може да е ...игра, примерно? И в битките, и в игрите, има победители и не точно, просто...ами, в игрите е по-забавно, някак. Та, в тази светлина, дали истински успелите не са по-често измежду играещите /забавляващи се/, отколкото измежду биещите се? Биеш се, биеш - ок, победиш - всичко ясно. Изгубиш...има степени на губене, като стъпълцата на почитната стълбица /с отрицателен знак/.
        - Бихте ли коментирали?
        За мен няма победа. Накрая всички губят. 2 на 2 и до там.А иначе за играта и битката, това е разликата между мечтите и амбициите. Тук на няколко пъти видях, че се използва думата амбиция като нещо добро. Амбицията е когато правиш нещо заради резултата. За да покажеш и докажеш нещо на някого. Обикновено амбициите са в резултат на някакви комплекси.Мечтите те карат да играеш играта. Да правиш нещо защото искаш да го направиш, без значение от резултата. Просто да играеш играта заради самата игра. От там е логично да заключим, че амбициите пречат на успеха, защото прекаленото желание да се постигне крайният успех, ни пречи. Почваме да бързаме и да не доизпипваме нещата. Да правим и важни пропуски в бързината...
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Точно така. Само ако позволиш да те допълня. Това не е само дамска представа. И аз направих същото. Аз знам защо направих това. Просто видях нещо и то два пъти. Видях наследени пари. Толкова пари, които би следвало да осигурят поколението до девето коляно. Видях и как след една година от тези пари нямаше и помен. Тогава прецених и зарязах бизнесите защото осъзнах че ми е по-важно да възпитам отколкото да осигуря материално някого Има и друго. Парите, спечелени от тотото според мен имат много по-ниска стойност от тези които си спечелил сам. Парите от тотото не мога да ти дадат онова чувство на удоволетвореност от постигнатото. Ако приемем, че не е важно какво имаме а какво чувстваме, то парите от тото би следвало да струват нула.
          В тоя ред на мисли,много рядко пускам тото,но ако случайно спечеля,до последния цент ще ги даря...Е,там..., някой лев да почерпя близки,приятели и добри познати....Но само за почерпка....

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Не знам дали тази точно музика е грууви, май не, но на мене ми звучи грууви

Куул!
            Ча-ча-ча!

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Да, при изпуснато поколение всичко отива по дяволите. Спор няма. Това си може би най-важната битка.
              - Бихте ли коментирали?
              Last edited by Pyramid; 27.05.2018, 22:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Точно така. Само ако позволиш да те допълня. Това не е само дамска представа. И аз направих същото. Аз знам защо направих това. Просто видях нещо и то два пъти. Видях наследени пари. Толкова пари, които би следвало да осигурят поколението до девето коляно. Видях и как след една година от тези пари нямаше и помен. Тогава прецених и зарязах бизнесите защото осъзнах че ми е по-важно да възпитам отколкото да осигуря материално някого Има и друго. Парите, спечелени от тотото според мен имат много по-ниска стойност от тези които си спечелил сам. Парите от тотото не мога да ти дадат онова чувство на удоволетвореност от постигнатото. Ако приемем, че не е важно какво имаме а какво чувстваме, то парите от тото би следвало да струват нула.
                Да, при изпуснато поколение всичко отива по дяволите. Спор няма. Това си е може би най-важната битка.
                Last edited by Selena; 28.05.2018, 10:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Тогава дай да оживим тази тема. Ех то бива мързел, ама само гембъл, дринк и хъмп не стига. Измамникът туй, измамникът онуй, ами дай да родиме нещо свежо тука.

Връщайки се към темата, за мен поне успехът не се изразява само в кариера и кинти.

Отварям една изцяло дамска глава за успеха. Едно успешно изградено семейство за мен е женският успех. Да изградиш седмокласник и да му набиеш всички математики, биологии, и прочее в главата. Ето ти успех.

Навремето ми предложиха много висока позиция в едно ключово място. Отказах я и създадох собствен малък бизнес, за да мога да отгледам моя най-важен успех. И до днес не съжалявам.

Нека и други споделят..
                  Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Ще живееш разбира се, някой трябва да плаща ипотеката...

И?

Коментар

...ходих, видя ме. Каза, щял съм да живея.

А сега, АПЛОДИСМЕНТИ !
                      Ще живееш разбира се, някой трябва да плаща ипотеката...

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

И ти си радетел за правопис и грамотност, аааауууу!
                        Би ли казал какво искаш да кажеш, че това горе ...

Иди на логопед, нищо не ти се разбира.

...ходих, видя ме. Каза, щял съм да живея.

А сега, АПЛОДИСМЕНТИ !

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Исках да пратя една снимка която току що направих в един ресторант който се казва Carpe Diem .... ама... нищо не стана така че...
                          Що бе? Аз, жеста, че ме цитираш, само мога да го приветствам

Коментар

На загадъчен ли се правиш, пишейки за себе си вжтрето лице и жалвайки се, че ти мъртвородени темите? Кога пък изобщо си пускал нещо, хеле пък, и „родено”? За „мърви” да не говорим вече, задушница мина.
                            И ти си радетел за правопис и грамотност, аааауууу!
                            Би ли казал какво искаш да кажеш, че това горе ...

Иди на логопед, нищо не ти се разбира.

Коментар

Не съм аз по отварянето на теми.
                              Помоли Измамника, доскоро се пробваше с по две теми месечно, но винаги мъртвородени и сам си пише небивалици там
                              На загадъчен ли се правиш, пишейки за себе си в трето лице и жалвайки се, че ти мъртвородени темите? Кога пък изобщо си пускал нещо, хеле пък, и „родено”? За „мърви” да не говорим вече, задушница мина.
                              Last edited by Pyramid; 27.05.2018, 18:01.

Коментар

• Ама ето и едно ютубче и от мен:

https://youtu.be/6IEgmotGWBY

Ми няма само вие да ютубствате я!

Last edited by Имхотеп; 27.05.2018, 17:23.

Коментар

Working...
                                X