IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Но това не означава че кариерата и парите не са важни. Напротив...отговорността към семейството и дори любовтта към децата изисква да се погрижим за него. Постигането на сериозен успех дава възможност на определен етап от живота да си позволим да имаме време за семейството. Нещата са комплексни. А живота е един.
    Кариерата и парите са на втори план.На мен ми е предлаган много висок пост преди три години за много пари.Отказах точно в името на семейството и не съжалявам.Постовете и парите не бива да са над семейството.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      За мен няма победа. Накрая всички губят. 2 на 2 и до там.А иначе за играта и битката, това е разликата между мечтите и амбициите. Тук на няколко пъти видях, че се използва думата амбиция като нещо добро. Амбицията е когато правиш нещо заради резултата. За да покажеш и докажеш нещо на някого. Обикновено амбициите са в резултат на някакви комплекси.Мечтите те карат да играеш играта. Да правиш нещо защото искаш да го направиш, без значение от резултата. Просто да играеш играта заради самата игра. От там е логично да заключим, че амбициите пречат на успеха, защото прекаленото желание да се постигне крайният успех, ни пречи. Почваме да бързаме и да не доизпипваме нещата. Да правим и важни пропуски в бързината...
      Аз разделям амбициите на два вида. Болни, които съвпадат с описаното по-горе. Типичен пример са майките, водещи на солфеж деца, пеещи фалшиво или нямащи грам музикален талант. Или посредствен, но много напорист служител - напаст е това в един офис. И да, отзад най-вероятно има и комплекси.

Здравата амбиция е нещо съвсем различно. Тя моторът да се движим напред, осъзнавайки грешките по пътя. Има хора, при които подобен мотор липсва. Не мога да кажа дали са по-щастливи или по-нещастни, защото е много индивидуално. Всеки е устроен различно. Аз лично не съм фен на пасивната и интровертна позиция към живота, но всеки разбира живота различно.
      Last edited by Selena; 28.05.2018, 10:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Ми кво да кажа на това.Бравос.Семейството и децата са най важното нещо в тоя живот никакви кариери и пари не могат да донесат такова щастие
        Но това не означава че кариерата и парите не са важни. Напротив...отговорността към семейството и дори любовтта към децата изисква да се погрижим за него. Постигането на сериозен успех дава възможност на определен етап от живота да си позволим да имаме време за семейството. Нещата са комплексни. А живота е един.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение
          Понеже "Всичко е по темата" - какво означава линията от десет правоъгълника под ника ми, шест от които вече са запълнени?
          Вярно е, че батерията ми сега се зарежда, но е на 47%, а не на 60%...

Или това ме прави "poweruser" на форума?
          ​​​​
          Много ти е грууви..то и затова не можеш да запълниш батерията. Трябват някакви по читави....мисли от грууви
          Ако караш така....ще се разминеш с "poweruser"
          Last edited by Iv_max; 28.05.2018, 09:29.

Коментар

• Понеже "Всичко е по темата" - какво означава линията от десет правоъгълника под ника ми, шест от които вече са запълнени?
            Вярно е, че батерията ми сега се зарежда, но е на 47%, а не на 60%...

Или това ме прави "poweruser" на форума?
            ​​​​

Коментар

Естественно че успеха в семейството или в личния живот е адски важен. Нищо женско няма в това. Няма кой който има деца да не каже след години че всъщност това е най важното. Като млад може да мислиш всичко....но след натрупване на определен опит всеки освен идиеотите достига до очевадното че децата са най важното нещо.
              И всъщност всичко което го прави го правим за семейството си...без значение едно или повече е то.
              Доказано е че човек ако няма спокойствие в къщи или в личния живот по скоро...дори да няма в къщи...е неефективен в работата си.

Темата ще се съживи.
              Ми кво да кажа на това.Бравос.Семейството и децата са най важното нещо в тоя живот никакви кариери и пари не могат да донесат такова щастие

Коментар

Темата ще се съживи.
                Ъхъ, натам вървят нещата,
                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                  Хората с квадратно мислене няма начин да те разберат.

Не знам дали тази точно музика е грууви, май не, но на мене ми звучи грууви

[ATTACH=CONFIG]n3339638[/ATTACH]

какво означава квадратно мислене?

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Тогава дай да оживим тази тема. Ех то бива мързел, ама само гембъл, дринк и хъмп не стига. Измамникът туй, измамникът онуй, ами дай да родиме нещо свежо тука.

Връщайки се към темата, за мен поне успехът не се изразява само в кариера и кинти.

Отварям една изцяло дамска глава за успеха. Едно успешно изградено семейство за мен е женският успех. Да изградиш седмокласник и да му набиеш всички математики, биологии, и прочее в главата. Ето ти успех.

Навремето ми предложиха много висока позиция в едно ключово място. Отказах я и създадох собствен малък бизнес, за да мога да отгледам моя най-важен успех. И до днес не съжалявам.

Нека и други споделят..
                    Естественно че успеха в семейството или в личния живот е адски важен. Нищо женско няма в това. Няма кой който има деца да не каже след години че всъщност това е най важното. Като млад може да мислиш всичко....но след натрупване на определен опит всеки освен идиеотите достига до очевадното че децата са най важното нещо.
                    И всъщност всичко което го прави го правим за семейството си...без значение едно или повече е то.
                    Доказано е че човек ако няма спокойствие в къщи или в личния живот по скоро...дори да няма в къщи...е неефективен в работата си.

Темата ще се съживи.

Коментар

За мен няма победа. Накрая всички губят. 2 на 2 и до там.А иначе за играта и битката, това е разликата между мечтите и амбициите. Тук на няколко пъти видях, че се използва думата амбиция като нещо добро. Амбицията е когато правиш нещо заради резултата. За да покажеш и докажеш нещо на някого. Обикновено амбициите са в резултат на някакви комплекси.Мечтите те карат да играеш играта. Да правиш нещо защото искаш да го направиш, без значение от резултата. Просто да играеш играта заради самата игра. От там е логично да заключим, че амбициите пречат на успеха, защото прекаленото желание да се постигне крайният успех, ни пречи. Почваме да бързаме и да не доизпипваме нещата. Да правим и важни пропуски в бързината...
                      Как бе Алонсо...амбицията е в същината на всичко което виждаш около теб. Мечтите само могат да определят по точно амбицията в главата ти. Друг въпрос е че наистина пътя до резултата ти дава опит...удовослтвие и т.н но резултата е важен. Ако го няма резултата па макар и по различен от първоначалния ..... всичко губи смисъл. Не можеш да правиш някакви безмислени неща...без резултат и да очакваш да изпиташ в крайна сметка удоволствие. Оргазъма е резултата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

А...задавали ли сте си въпроса, защо да е битка, ако може да е ...игра, примерно? И в битките, и в игрите, има победители и не точно, просто...ами, в игрите е по-забавно, някак. Та, в тази светлина, дали истински успелите не са по-често измежду играещите /забавляващи се/, отколкото измежду биещите се? Биеш се, биеш - ок, победиш - всичко ясно. Изгубиш...има степени на губене, като стъпълцата на почитната стълбица /с отрицателен знак/.
                        - Бихте ли коментирали?
                        Естественно че успех без забавление няма. Това не подлежи на коментар. Ти ако не си олл ин в удоволствието да живееш или работиш по проект ......нищо не става.

Коментар

Топло. “Амбицията” без егоцентризъм и самоизтъкване е хубаво нещо, даже задължително. Но да отделиш едното от другото и да поддържаш това отношение към нещата не е лесно.

няма как да има амбиция без егоцентризъм. Това е оксиморон.

Всички искат да постигнат нещо за да се самоизтъкнат в крайна сметка. Другото е лицемерие. да се прайш на две и половина ...

Коментар

Може и да е битка на живот и смърт. Един перфектен самурай е отвъд Егото. Влиза в бой и запазва същото вътрешно спокойствие, когато мечът на противника свисти на милиметри от него, както когато пие чай в градината си.

Ни най-малко. Егото на самурая е възможно най високо. Защото то е олицитворение на честта. А кво общо има егото с вътрешното спокойствие "когато мечът на противника свисти на милиметри от него, както когато пие чай в градината си"...ти си знаеш само.

Коментар

Точно така. Само ако позволиш да те допълня. Това не е само дамска представа. И аз направих същото. Аз знам защо направих това. Просто видях нещо и то два пъти. Видях наследени пари. Толкова пари, които би следвало да осигурят поколението до девето коляно. Видях и как след една година от тези пари нямаше и помен. Тогава прецених и зарязах бизнесите защото осъзнах че ми е по-важно да възпитам отколкото да осигуря материално някого Има и друго. Парите, спечелени от тотото според мен имат много по-ниска стойност от тези които си спечелил сам. Парите от тотото не мога да ти дадат онова чувство на удоволетвореност от постигнатото. Ако приемем, че не е важно какво имаме а какво чувстваме, то парите от тото би следвало да струват нула.
                              Проблема на парите от тотото е че това са пари без бакграунд ..т.е без опит. Нищо повече. От това следва всичко.

Тая работа със възпитанието е много интересно нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

В тоя ред на мисли,много рядко пускам тото,но ако случайно спечеля,до последния цент ще ги даря...Е,там..., някой лев да почерпя близки,приятели и добри познати....Но само за почерпка....
                                Ще ги дариш....какво ще постигнеш?

Ефективното харчене на пари е по сложно и трудно от правенето им.

Кат казваш дариш....имаш ли идея как би могъл да ги оползотвориш най рационално? Дарението е много сложно нещо. Идеята е добра...но реализацията е много трудна. Фондациите като цяло са изключително неефективни. В 90% от случаите това е друг вид бизнес различен от дарителството. От Уницеф например ефективно за дарение отиват не повече 40 % от сумата която постъпва като дарение. Само който не е опитвал лично не знае.
                                Простото даряване на пари на фондации не води до нищо ...и ако не е някаква далавера с данъци която е в повечето случаи представлява купуване на съвест някаква....или реклама. Ако не е лично...това което правиш няма да усетиш полза от това. А лично е много трудно.

Коментар

Working...
                                X