Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеЗа мен няма победа. Накрая всички губят. 2 на 2 и до там.А иначе за играта и битката, това е разликата между мечтите и амбициите. Тук на няколко пъти видях, че се използва думата амбиция като нещо добро. Амбицията е когато правиш нещо заради резултата. За да покажеш и докажеш нещо на някого. Обикновено амбициите са в резултат на някакви комплекси.Мечтите те карат да играеш играта. Да правиш нещо защото искаш да го направиш, без значение от резултата. Просто да играеш играта заради самата игра. От там е логично да заключим, че амбициите пречат на успеха, защото прекаленото желание да се постигне крайният успех, ни пречи. Почваме да бързаме и да не доизпипваме нещата. Да правим и важни пропуски в бързината...
Здравата амбиция е нещо съвсем различно. Тя моторът да се движим напред, осъзнавайки грешките по пътя. Има хора, при които подобен мотор липсва. Не мога да кажа дали са по-щастливи или по-нещастни, защото е много индивидуално. Всеки е устроен различно. Аз лично не съм фен на пасивната и интровертна позиция към живота, но всеки разбира живота различно.Last edited by Selena; 28.05.2018, 10:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ми кво да кажа на това.Бравос.Семейството и децата са най важното нещо в тоя живот никакви кариери и пари не могат да донесат такова щастие
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнениеПонеже "Всичко е по темата" - какво означава линията от десет правоъгълника под ника ми, шест от които вече са запълнени?
Вярно е, че батерията ми сега се зарежда, но е на 47%, а не на 60%...
Или това ме прави "poweruser" на форума?
Ако караш така....ще се разминеш с "poweruser"Last edited by Iv_max; 28.05.2018, 09:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Естественно че успеха в семейството или в личния живот е адски важен. Нищо женско няма в това. Няма кой който има деца да не каже след години че всъщност това е най важното. Като млад може да мислиш всичко....но след натрупване на определен опит всеки освен идиеотите достига до очевадното че децата са най важното нещо.
И всъщност всичко което го прави го правим за семейството си...без значение едно или повече е то.
Доказано е че човек ако няма спокойствие в къщи или в личния живот по скоро...дори да няма в къщи...е неефективен в работата си.
Темата ще се съживи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Темата ще се съживи.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Тогава дай да оживим тази тема. Ех то бива мързел, ама само гембъл, дринк и хъмп не стига. Измамникът туй, измамникът онуй, ами дай да родиме нещо свежо тука.
Връщайки се към темата, за мен поне успехът не се изразява само в кариера и кинти.
Отварям една изцяло дамска глава за успеха. Едно успешно изградено семейство за мен е женският успех. Да изградиш седмокласник и да му набиеш всички математики, биологии, и прочее в главата. Ето ти успех.
Навремето ми предложиха много висока позиция в едно ключово място. Отказах я и създадох собствен малък бизнес, за да мога да отгледам моя най-важен успех. И до днес не съжалявам.
Нека и други споделят..
И всъщност всичко което го прави го правим за семейството си...без значение едно или повече е то.
Доказано е че човек ако няма спокойствие в къщи или в личния живот по скоро...дори да няма в къщи...е неефективен в работата си.
Темата ще се съживи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
За мен няма победа. Накрая всички губят. 2 на 2 и до там.А иначе за играта и битката, това е разликата между мечтите и амбициите. Тук на няколко пъти видях, че се използва думата амбиция като нещо добро. Амбицията е когато правиш нещо заради резултата. За да покажеш и докажеш нещо на някого. Обикновено амбициите са в резултат на някакви комплекси.Мечтите те карат да играеш играта. Да правиш нещо защото искаш да го направиш, без значение от резултата. Просто да играеш играта заради самата игра. От там е логично да заключим, че амбициите пречат на успеха, защото прекаленото желание да се постигне крайният успех, ни пречи. Почваме да бързаме и да не доизпипваме нещата. Да правим и важни пропуски в бързината...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
А...задавали ли сте си въпроса, защо да е битка, ако може да е ...игра, примерно? И в битките, и в игрите, има победители и не точно, просто...ами, в игрите е по-забавно, някак. Та, в тази светлина, дали истински успелите не са по-често измежду играещите /забавляващи се/, отколкото измежду биещите се? Биеш се, биеш - ок, победиш - всичко ясно. Изгубиш...има степени на губене, като стъпълцата на почитната стълбица /с отрицателен знак/.
- Бихте ли коментирали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТопло. “Амбицията” без егоцентризъм и самоизтъкване е хубаво нещо, даже задължително. Но да отделиш едното от другото и да поддържаш това отношение към нещата не е лесно.
Всички искат да постигнат нещо за да се самоизтъкнат в крайна сметка. Другото е лицемерие. да се прайш на две и половина ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеМоже и да е битка на живот и смърт. Един перфектен самурай е отвъд Егото. Влиза в бой и запазва същото вътрешно спокойствие, когато мечът на противника свисти на милиметри от него, както когато пие чай в градината си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Точно така. Само ако позволиш да те допълня. Това не е само дамска представа. И аз направих същото. Аз знам защо направих това. Просто видях нещо и то два пъти. Видях наследени пари. Толкова пари, които би следвало да осигурят поколението до девето коляно. Видях и как след една година от тези пари нямаше и помен. Тогава прецених и зарязах бизнесите защото осъзнах че ми е по-важно да възпитам отколкото да осигуря материално някого Има и друго. Парите, спечелени от тотото според мен имат много по-ниска стойност от тези които си спечелил сам. Парите от тотото не мога да ти дадат онова чувство на удоволетвореност от постигнатото. Ако приемем, че не е важно какво имаме а какво чувстваме, то парите от тото би следвало да струват нула.
Тая работа със възпитанието е много интересно нещо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
В тоя ред на мисли,много рядко пускам тото,но ако случайно спечеля,до последния цент ще ги даря...Е,там..., някой лев да почерпя близки,приятели и добри познати....Но само за почерпка....
Ефективното харчене на пари е по сложно и трудно от правенето им.
Кат казваш дариш....имаш ли идея как би могъл да ги оползотвориш най рационално? Дарението е много сложно нещо. Идеята е добра...но реализацията е много трудна. Фондациите като цяло са изключително неефективни. В 90% от случаите това е друг вид бизнес различен от дарителството. От Уницеф например ефективно за дарение отиват не повече 40 % от сумата която постъпва като дарение. Само който не е опитвал лично не знае.
Простото даряване на пари на фондации не води до нищо ...и ако не е някаква далавера с данъци която е в повечето случаи представлява купуване на съвест някаква....или реклама. Ако не е лично...това което правиш няма да усетиш полза от това. А лично е много трудно.
Коментар
Коментар