IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

    Би било честно да отбележа защо си ми толкова интересен. Ти си точно копие на това което предствлявах аз преди 5 години. Тогава мненията ми щяха да се покриват на поне 95% по абсолютно всички въпроси. Сега обаче се случиха някои неща и доста си промених мнението по някои въпроси. Това е едно от основните неща. Има едни семинари. Инсайт. Там например може да се учудиш колко много хора изпитват страх да кажат "не". Много голям процент от населението са такива. Просто не могат да отказват. Изпитват страх да не бъдат отхвърлени като комуникация или да бъдат уволнени ако са ти служители или имат интерес да са ти съдружници и лицемерно се съгласяват с квот кажеш. Просто казват че са съгласни а всъшност въобще не са съгласни. Един съвет ако мога да си позволя. Чуеш ли думата "тайна" или "аз си знам защо" бъди нащрек Човек който не се срамува от себе си и е искрен никога няма да употреби тези думи. Тук в този форум не казват "тайна" или "аз си знам" а просто се правят че на са прочели въпроса или почват да ти приказват за съвсем други неща или пък почват да ти обясняват какъв си и в коя лудница да ходиш Няма как да съдиш за хората по постъпките им. Масово правят каквото трябва а не каквото мислят. Колкото и да си добър с психологията, все пак ти трябва известно време за да опознаеш човек за да може да прецениш дали си пасвате. Този форум за това ми е интересен. Тук понеже е анонимен хората се оптпускат и защитните реакции се виждат много ясно и лесно. Само като пример. Ако знаеш през последната година на колко хора съм обяснявал за хъшовете. И всички те така разбиращо и съгласяващо ме гледаха, че чак да се разплаче човек от умиление А тук виж какви са реакциите в анонимен форум
    Аз затова казвам че не трябва да се изгражда крайно мнение за никой. Относно пасването никога не съм имал пред вид разговор във форум че да преценя кой ми пасва. . Като цяло форума е повече за друго...не да търся откровенни мнения....но това е друга тема. Това че е анонимен няма никакво значение....интересно ми са наптимер мотивите да не паднеш по гръб и признаеш ако някой е прав....и много други неща. За "Не" то страховете от отхвърляне и т.н. съм наясно...до колкото мога да бъда наясно.

    А иначе аз не съм нащрек...честно казано въобще...напротив отпуснал съм се и си прая квото си искам ТУК. Виж ако тръгнем да праим пари е друга бира.

    Никого даже и не се стремя да опознавам...реагирм на думите и мислите изразени тук така както ги чета. От тук на там...дали тоя човек нарочно говори така....дали нещо си там гради...или прави не ме интересува. Интересува ме диалога и обратната връзка и най вече аргумените или причината за липсата им.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

      верно е това. Покера развива бързото мислене, владеенето на нервите, комбинативно мислене, има психология, учи на поемане на премерен риск, учи да се владееш и още поне десет положителни неща.

      Порното пък или курвите или секса, пък разтоварват нервната система, намаляват стреса, повишават самочуствието и още 10 други положителни неща...

      уорк хард, плей хард
      Напълно съм съгласен. Покера е най-добрата игра измисляна някога. Курвите - най-доброто забавление.
      Май много общо имаме с теб.

      А мога ли да те питам нещо:

      Кои са трите най-велики изобретения на римляните?

      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

        А как ще определиш един лекар дали е успешен,или не?!С едно 100м2 магазинче от типа "Левче",на подходящото място и с подходяща стока,ще съм доста по -ефективен,поне от финансова гледна точка, от един средностатистически доктор....Сравняваме ли различни области ,или се ограничаваме за успех и ефективност само между различни участници в дадена област?!
        в въпроса се крие отчасти отговора

        ти приемаш че аз мисля или ти мислиш че количеството пари са правопропорционални на успеха. Дори да има случаи в които това може да е вярно те имат връзка но при никакви положения не са правопропорционални

        Добре,.....обществото оценява успеха ти....т.е обществото те отразява това което правиш и ти създаваш някакво усещане кой си ти и какво си ти и какво моеш и какво постигаш.

        Да кажем имаме един човек...от какво зависи кога той ще се почуства успешен?
        Първо зависи какъв е човека....т.е до къде му се протистрат целите и възможностите....т.е какво в крайна сметка този човек иска като програма максимум за своя живот...т.е за какво мечтае. После имаме голям фактор къде този човек прекарва живота си. Това е важно...защото човека получава обратна връзка от обществото за това какво е постигнал и хората които го заобикалят са с определени характеристики. Това е изключително важно зашото възможностите на всеки човек зависият и от средата в която същестува. Дали да давам примери не знам.
        Мечтите или възможностите на даден човек са в пряка връзка с това къде той живее. Щото ако мечтите са големи...а средата не позволява да се разгърнат тези мечти той ще промени средата в която живее. Ако не осъзнае че трябва да проемни средата то тогава той в действителност няма необходимите възможности.

        Успеха не може да се сравнява. Нито в в области нито между хора. Но успеха прави винаги впечетление и откроява човека от себеподобните му в дадено общество.

        Средностатистически доктор не е успял доктор в общия случай . Ако се намира сред общество от 100 други доктора с неговите постижения. Обаче един доктор който може да не е по добър от този средностатистически доктор но принуден да живее работи и развива да кажем в село в Гана... в което е съумял около него да изгради нещо заради което всички го уважават и ценят - ето той е успял доктор. Той е успял защото не му се стигали възможностите да отиде да стане дохтор в Харвард...но е почуствал може би подсъзнателно възможностите си и е решил да остане в селото в Гана където с неговите възможности ще съумее да направи нещо стойностно и ще бъде ценен. И тук не говоря само за пари. Въпреки че е твърде възможно той да печели повече като най добрия доктор в Гана от колкото този в Харвард обаче като се има пред вид стандарта на живот в Гана и Харвард. Но по важното е че той ще изпитва невъобразимо по голямо удовлетворение от живота си в Гана...постигнал нещо от колкото средностатистическия доктор който въпреки че е добър е постигнал точно толкова колкото стоте други около него.

        Но тук има един друг момент....представи си...че тоя средностатистически доктор дето казах че уж не е успял....попадне в компания на строителни работници. Той за тях ще е бог. Т.е в техните очи - той ще е повече от успял. И сега може да зададеш логичния въпрос....добре де...кой в крайна сметка трябва да чуем или слушаме за да добием усещане за успех. Отговора е който си искаме. Обаче най интересното е....че човек иска това което е в мечтите му. И без значение че строителите ще боготворят средностатистическия доктор...доктора няма да се почуства успял. Но този в Гана....ако мечтите му са тези и не иска да ходи в харвард - ще се почуства такъв. И той в действителност ще е такъв. Щото този от харвард може да се провали в Гана поради депресия да кажем.

        Така че магазина от 100 кв. може да е успял ....ако средата на тоя човек оцени това което има и той не иска нищо повече или просто възможностите не му позоволяват да иска. Да кажем въобще не мечтае да има 100 такива магазина.

        За доктора казахме.

        Ето затова....успеха не може да се дефинира....той не може да се оцени ....обаче може да се почуства и със сигурност ще се види от другите. Ако някой със 100 милиона не оценява постеженията на тоя със магазина....и му каже - ти не си успял...ще бъде прав за себе си....обаче истината е че той никога няма да може да му го каже това на него защото те просто няма да са в едно общество така да се каже...в една среда. Те ще се движат в различни среди където успеха е различно понятие. Ако той попадне в средата на 100 те милиона....и иска да е там...тогава вече той самия е решил че мечтите му са по големи от 100 те квадрата магазин. Т.е той е готов да смени средата си....т.е има по голям потенциал от колкто си е мислил.


        Извода е че обществото не е еднакво. Във всяка среда според възможностите на участниците в тази среда успеха е различно понятие. Извода е че всеки със собствените си възможности може да е успешен колкото и малки да са те.

        Обаче независимо от всичко има едно общо нещо. Успелия се откроява от заобикаляшите го. Освен това успелия може да надскочи нивото си на некомпетентност чрез начина си на мислене и може да продължи да бъде успешен с много по големи цели. Например този от Гана...доктор който е направил чудеса в Гана....реши че иска на даден етап да учи в харвард. Това няма да му попречи на чустовот за успех в Гана...където той е полчуил отражението си в обществото че е направил нещо същественно достойно за уважение Точно това чуство за успех....ще му даде криле в нови поприща.

        Почустваш ли успеха в едно, докажеш ли че си изключителен и различаващ се от останалите.....пред теб е само небето и то вече не е високо.


        Но Ретро....нас не бива да ни интересува дефиницитя за успех. Важното е да искаме да сме такива. И тогава е важно какво да възпитаваме в себе си за да се развиваме. А успеха като дойде....всеки ше разбере и хората ще разберат и без дефиниция и без обяснения.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

          Ти да видиш. То всеки като не може да бяга се бие. То май всички сме били еднакви. Бас ловя, че никой няма умре за народа си от тук пишещите. Ако някой го каже, ще излъже най-лицемерно. Просто едни си признават и прощават че са несъвършени а други не си признават. Това е положението. Аз не съм толкова напред с психологията ама си мисля, че това си е защитна реакция.Обикновено хората скачат срещу това, което не харесват у себе си. Или търсят някой по-лош от тях за да оправдаят мисленето си. Не знам точно. Абе важно си е, човек да е наясно със себе си. Най-лесното е човек да повярва че агресията е лошо, независимо от обстоятелствата. Че някои неща от някои произведения не са баш така. И така чисто егоистично да питам. Аз за кого трябва да умирам? За тези политици, дето ограбиха и разсипаха държавата ли? За да им помогна да си опазят окраденото ли? Това за мен не е патриотизъм. Това е просто глупаво и наивно. Не мерси
          Агресията, покрай „лошото”, е и себеутвърждение. Ти може да приказваш всичко но, имам чувството, че не винаги си вярваш.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

            ааа значи истинския секс води до деца...а фалшивия не. Значи аз съм правил два пъти истински секс....ама на светло...щото имам кво да гледам...а през дурогото време чекиджийска история. Деца се правят лесно...секс обаче не се прави лесно да ти кажа аз на теб.
            Измъченият - със сигурност. Питай Импотецият, що му такъв никът, и ш'ти светне.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

              верно е това. Покера развива бързото мислене, владеенето на нервите, комбинативно мислене, има психология, учи на поемане на премерен риск, учи да се владееш и още поне десет положителни неща.

              Порното пък или курвите или секса, пък разтоварват нервната система, намаляват стреса, повишават самочуствието и още 10 други положителни неща...

              уорк хард, плей хард
              Ти май не знаеш, до какви ... „върхове” водят курвите. И, мисля, по-добре. Едва ли ще ти харесат тези „екстри”. Мразя курвенските номера.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                Аз май не съм разбрал добре заглавието на темата?!В последните си постове ти и Ив ,давате да се разбере ,че всъщност става въпрос за това,кой има шансовете да стане успешен предприемач и да направи големите кинти....
                Защо не се пробваш да станеш инженер с 5 минути цирк на изпит в немски технически университет по твой избор...?!Може същото да го пробваш и с медицина...и тн.
                Щото едно е да вземеш диплома и друго е наистина да станеш успешен инженер/учител/адвокат/икономист и т.н. „Циркове” там не минават, каквото и да си мислят подведените от поста на Алонсо. Никога не бих направил и половината ... „подвизи”, с които той се похвали. Щото, такъв подход, ми е малко нещо...да речем, противен. Както и онези „грехове”, в които ме топи гнидата Импотеций, и които, са само в подутата му от сън кратуна.
                Сега стана малко късно но, тези дни, ще покажа тук малко опитни резултати - да видим, как ще коментира последният педал.
                Last edited by Pyramid; 24.05.2018, 14:41.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                  Според мен покера и порното са по-привлекателни.
                  С други думи - дринк, гембъл анд хъмп.
                  верно е това. Покера развива бързото мислене, владеенето на нервите, комбинативно мислене, има психология, учи на поемане на премерен риск, учи да се владееш и още поне десет положителни неща.

                  Порното пък или курвите или секса, пък разтоварват нервната система, намаляват стреса, повишават самочуствието и още 10 други положителни неща...

                  уорк хард, плей хард

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                    Не знам той какво ще ти каже ама, както и да я „потискаха”, за разлика от сега, ТОГАВА стигнахме 9 милиона души...а сега, сме с 30% по-малко.
                    Щото, сега се тъпАни на показ ПОРНОГРАФИЯТА. А сексът си се прави и тимно, от двама но, бидейки истински, води до деца. Сега...ами...чекиджийска работа.
                    ааа значи истинския секс води до деца...а фалшивия не. Значи аз съм правил два пъти истински секс....ама на светло...щото имам кво да гледам...а през дурогото време чекиджийска история. Деца се правят лесно...секс обаче не се прави лесно да ти кажа аз на теб.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                      Абсолютно вярно и точно описание на процеса. Описано е на няколко места, но никой не осъзнава колко е вярно. Реалността е пластична. Тя е като пластилин. Зависи само от волята и вярата ти, че нещо може да бъде постигнато. Знаех, че си стигнал дотам. Шапка свалям. Много малко хора ще те разберат обаче. Едно е да го знаеш, друго е да го практикуваш. За по-религиозните дефиницията, че духът командва материята е по-разбираема. Затова няма значение пътят (разбирай конкретната религия). Всички пътища водят към Рим. Браво Ив. ясна ми е вече сърцевината на книгата ти.
                      Кат каза "духът командва материята" ....понеже си имам теория и за това...да ти задам един въпрос . Ако допуснем че има БОГ или някаква енергия която обединиява енергиите на всички живи организми. Знаеш че в крайна сметка всичко е енергия. Почти в Церн доказаха как се е създала материята което всъщност е най голямата загадка във физиката..доказана преди много години само теоритично от еди кой си Х...става въпрос за полето Х и Х бозона като елементарна негова частица.
                      Да допуснем че има БОГ. Да допуснем че чистата енергия може да създава материя - което е всъщност идеята за БОГ.
                      Питам....имаш ли идея как би могла в нашия материален свят...енергията да променя материята на практика?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                        Нямам идея къде си го правил това?!Браво!В началото на 90-те ,в Германия ,тая област беше окупирана от албанците...Никакви шансове нямаш...Топчето най-често остава в ръката на "фокусника"....Дори и да го пусне под някоя от чашките,дори и да се насочиш към правилната чашка,останалите 4-5 "клиента" ще те сбутат и ще бъде преместено...А ако тръгнеш да търсиш правдата ,ще изядеш два три шута и ще си научиш урока за следващия път.....Аз лично не съм виждал някой да ги "прецака" с печалба...Unmöglich!
                        Топчето е винаги в ръката. Имаше едни три гумички с лепенка на едната. Значи винаги е предпоследната. Ами то и ние бяхме бая народ, така че решиха да си платят и да се преместят да играят на друго място
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          То затова руснаците , като дошли да ни освобождават питали кого освобождават. Щото всичките имали къщи на три ката и по незнам си колко добитък и земя. Лоша работа бил десятъка а сега само 20% ддс е ОК. С другите данъци отиваме на 50. Важното е че сме българи и ги плащаме с кеф. Нищо че после някой ги краде, важното е да ги краде наш човек. България над всичко. Кой е бил притиснат? Някой да не са вързали със синджир? като не му харесва някой империята винаги може да си бие шута в румъния, където да се налива с ракия и краде. имало е геноцид. имало е лоши неща под турско робство. Също така е имало и под българско. Еничари е лошо ама Самуил е много готин че впрегнал цялото население да води войни да му избиват комплексите. Турците лоши, че 500 години ни оставили вярата а Борис, голям пич че изклал половината население. Борбата трябва да е срещу злото а не между нациите. Извинявай, ама или се правиш на цапната или наистина някой яко ти е промил мозъка. Ей затва не чета история. За да не си губя разсъдъка. Имам някой стари приятели във фейса. Като ги помня като деца, не можеха да вържат 2 и 2 а камо ли да учат история ама сега всеки ден гледам публикуват разни патриотични постове. В същото време ги знам кво бачкат и колко крадат. Може пък немили недраги да са им помогнали да осъзнаят къде е истината. Сега да са ги прочели и осъзнали. Тва е братче, крадеш, пиеш ракия и псуваш. Истински патриоти.

                          Безнадежден случай си. Поне опитах..
                          За някои неща имаш страхотно мислене. Това с историята зависи от гледната точка. И за борис и за Самуил е вярно.
                          Лично бих посъветвал другите да се издигнат над пристрастията и да погледнат отстрани.

                          Разликата е като между богатите и бедните. И едните и другите са като водата, само че богатите са парата. Който разбрал-разбрал.
                          И да добавя, че за богатството в случая нямам в предвид пари. Но сравнението важи и за парите.
                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                            Айнщайн, те и тогава са ни избивали, затова е било цялото движение на хъшовете, ох, уморяваш ме вече. Ще направя обосновано предположение, че и от часовете по история си се измятал със санитарния минимум, което обяснява сегашните ти съждения...

                            Били сме притиснати в ъгъла, в онези далечни времена, точно както са днешните кюрди и палестинци. Иначе на никой не му се умира, но, обстоятелствата се изменят...
                            То затова руснаците , като дошли да ни освобождават питали кого освобождават. Щото всичките имали къщи на три ката и по незнам си колко добитък и земя. Лоша работа бил десятъка а сега само 20% ддс е ОК. С другите данъци отиваме на 50. Важното е че сме българи и ги плащаме с кеф. Нищо че после някой ги краде, важното е да ги краде наш човек. България над всичко. Кой е бил притиснат? Някой да не са вързали със синджир? като не му харесва някой империята винаги може да си бие шута в румъния, където да се налива с ракия и краде. имало е геноцид. имало е лоши неща под турско робство. Също така е имало и под българско. Еничари е лошо ама Самуил е много готин че впрегнал цялото население да води войни да му избиват комплексите. Турците лоши, че 500 години ни оставили вярата а Борис, голям пич че изклал половината население. Борбата трябва да е срещу злото а не между нациите. Извинявай, ама или се правиш на цапната или наистина някой яко ти е промил мозъка. Ей затва не чета история. За да не си губя разсъдъка. Имам някой стари приятели във фейса. Като ги помня като деца, не можеха да вържат 2 и 2 а камо ли да учат история ама сега всеки ден гледам публикуват разни патриотични постове. В същото време ги знам кво бачкат и колко крадат. Може пък немили недраги да са им помогнали да осъзнаят къде е истината. Сега да са ги прочели и осъзнали. Тва е братче, крадеш, пиеш ракия и псуваш. Истински патриоти.

                            Безнадежден случай си. Поне опитах..
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                              Cool dude. Готино е. Благодарско

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                                Yep sir, , това не липсва хаха, я дай нещо от твоите покрайнини, нещо готино за слушане, че я виж кое време е ...
                                Ето нещо:
                                https://youtu.be/tJUeHsHA-4I
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X