IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

Точно това ми е тезата. "висообразовани и високоинтелигентни индивиди" - не означава че не са простаци. Ако умен се ставаше с четене....или успеха се гарантираше с прочитането на Х на борй книги или завършването на Х на брой образования - всичко щеше да е супер лесно.
    Тук имаме примери за това.

Ей това ми е на мен проблема който искам да изясня. Що висообразовани и високоинтелигентни индивиди могат да не постигнат нищо повече от някаква прилична заплата....а някой който може да не е такъв да псотигне много повече.
    Защото има и житейска интелигентност, а не само “библиотечна” такава. Житейската интелигентност най-общо казано е свързана с една много важна характеристика. Комуникативност и реална преценка за заобикалящата те среда. Ще дам пример.

Красавец/красавица остават без партьор. Това е твой пример, но ще ти го заема за момент. Защо остават без партньор? И въобще защо има хора, които остават без добра работа или партньор? Т.е. без биологична, социална и трудова или кариерна реализация?
    Last edited by Selena; 28.05.2018, 17:26.

Коментар

Айде и на теб ще ти давам...нека имаме равен старт))
      Групова (само)корупция!

На теб не мога да съм полезен с лайк, щото си дошъл до макса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Т.е. повтаряш основната теза на сциентологията. Може и да си я чувал. Вид модерна религия, създадена от един интересен индивид Рон Хъбърт. Там постулатите са същите. Успехът ти се определя от начина на мислене. Според тях ако имаш погрешни изходни “предпоставки” в мисленето, те те спират. Въпросната секта организира периодични и стъпаловидни тренинги за луди пари и ти чисти грешните предпоставки. Накрая sky is the limit.

Познати твърдят, че работата не била ептен измама. Аз само знам, че цял Холивуд си дава парите за тия работи.

Опа, сетих се “процесинг” му викат на чистенето.
        Ами...ясно...и тука има бизнес. Ще се орентирам като избистря постановката)))) Ще стана проповедник))

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

Що бе, остави я да се пече на огъня на амбицията...

И от мен има лайк, щом такава била работата.
          Айде и на теб ще ти давам...нека имаме равен старт))

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Забравяш, че липсата на резултат също е резултат.
            Пътят е извървян, стигаш донякъде. Ако постигнеш нещото, ок. Ако не - мислиш как да го постигнеш. Мислиш.
            Затова имаш глава с известно количество сиво вещество вътре.
            Ако разните откриватели, учени и инженери мислеха така, доникъде нямаше да стигнем.
            Същото е и в други области на живота.

Няма път към нещо ново, който да е ясен.
            А пътят към познатото е утъпкан и няма да ти донесе нищо ново като резултат.
            Виж, тук за ефективност може да се мисли. Но това пак е нов път.
            Абсолютно вярно.

Дори липсата на резултат е мнгоо по голям резултат от наличието на резултат. Но за тази цел трябва да имаш способността да оцениш липсата на резултат. Експерт е човек направил достатъчно много грешки. Истината се получва когато всички останали възможности са погрешни.

Коментар

Дадох ти лайк на мнението за да ти се запълнят и на теб квадратчетата.
              Що бе, остави я да се пече на огъня на амбицията...

И от мен има лайк, щом такава била работата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Не я бъркам. Това бе отговор към Алонсо, за когото, доколкото разбирам, амбицията носи по-скоро отрицателен заряд. Болната амбиция не е точно “простотия”. Напротив, висообразовани и високоинтелигентни индивиди даже страдат повече от нея отколкото расовият уличен простак, който пие бира, яде картофки и следи европейското по футбол, или каквото там първенство тече.

Отделен въпрос е какво разбираш под простотия де.
                Точно това ми е тезата. "висообразовани и високоинтелигентни индивиди" - не означава че не са простаци. Ако умен се ставаше с четене....или успеха се гарантираше с прочитането на Х на борй книги или завършването на Х на брой образования - всичко щеше да е супер лесно.
                Тук имаме примери за това.

Ей това ми е на мен проблема който искам да изясня. Що висообразовани и високоинтелигентни индивиди могат да не постигнат нищо повече от някаква прилична заплата....а някой който може да не е такъв да псотигне много повече.

Коментар

• Като казвам, че не съм амбициозен, имам предвид амбицията в добрата смисъл, в правилната смисъл, в производителната.

Действал съм под влиянието на нужда, любопитство, удоволствие, любов, като само в първия случай съм целял да достигна определен резултат. В останалите случаи резултатът е идвал като следствие на добре или не добре свършената работа, свършена по пътя на любопитството, удоволствието, любовта, дйет вика Миа. Удовлетворението или неудовлетворението от резултата ме е карал да размисля и променя начина на действие, но не е влиял на амбицията ми, която, както се разбрахме, я няма.

Коментар

Всичко което каза за мен е "определен начин на мислене".

Моята книга ще се опита да докаже че на човек не са му нужни правила или велики мисли казани от някой си които да следва...а просто "определен начин на мислене".

Чел съм много книги в областта на психологията и личностното развитие, мотивационни и т.н. Много от тях съм зарязвал като глупави. С много от тях съм съгласен отчасти. Някой хора повърхностно са споемнавали важността на начина на мислене .

Но никъде до момента не съм срещнал задълбочаване в точно тази материя и подобен подход като моя. Ако греша някой да ме поправи.
                    Т.е. повтаряш основната теза на сциентологията. Може и да си я чувал. Вид модерна религия, създадена от един интересен индивид Рон Хъбърт. Там постулатите са същите. Успехът ти се определя от начина на мислене. Според тях ако имаш погрешни изходни “предпоставки” в мисленето, те те спират. Въпросната секта организира периодични и стъпаловидни тренинги за луди пари и ти чисти грешните предпоставки. Накрая sky is the limit.

Познати твърдят, че работата не била ептен измама. Аз само знам, че цял Холивуд си дава парите за тия работи.

Опа, сетих се “процесинг” му викат на чистенето.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Пътят бил всичко ли, казваш? Колко съм бил встрани, 'баси. А, ако си говорим честно, това е една от хилядите „свещени крави”, които трябва да бъдат заклани. Това е, извадена от контекста, ЧАСТИЦА от фактите която/частица/, сама, да ми я преставят за „истина”, му казвам ДЕМАГОГИЯ /подмяна/. „Път” без резултат е напразен, а усилията - ялови.
                      Благодаря но, не. / Ей тук е мястото на ефективността, за която ратува Алонсо. С пълно право.
                      Забравяш, че липсата на резултат също е резултат.
                      Пътят е извървян, стигаш донякъде. Ако постигнеш нещото, ок. Ако не - мислиш как да го постигнеш. Мислиш.
                      Затова имаш глава с известно количество сиво вещество вътре.
                      Ако разните откриватели, учени и инженери мислеха така, доникъде нямаше да стигнем.
                      Същото е и в други области на живота.

Няма път към нещо ново, който да е ясен.
                      А пътят към познатото е утъпкан и няма да ти донесе нищо ново като резултат.
                      Виж, тук за ефективност може да се мисли. Но това пак е нов път.
                      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

Пътят към целта ни дава всичко, а резултатът, също както и оргазмът е особено кратко удоволствие.
                        Ето малка част от книгата, ( "Свобода от смъртта")която чета в момента, която напълно резонира с моите гледни точки, с изключение на последното изречение, като правя едновременно и четене и ядене засега, но с времето може и да се науча когато чета- да чета и когато се храня- да се храня.

"Най- трудното, комай, е промяната на отношението към изпълняваната работа от всякакъв род, стига да е работа, за която получаваме пари, или простото миене на под или съдове в собственото жилище.
                        Досега естествено ни се е струвало, че сме длъжни да бъдем пряко заинтересувани от резултатите на своя труд и болезнено сме възприемали критиката по повод съдържанието и качеството на извършената работа. Освен това работата се дели на любима и нелюбима, приятна и неприятна, интересна и безинтересна, полезна и безполезна и т.н. Всички тия разделения са били причина за безпокойство или радост и не са позволявали да внасяме елемент на тишина и спокойствие в изпълнението на самата работа.
                        Застаналият на пътя трябва коренно да преразгледа тази позиция и да застане на твърдите релси на незаинтересованото отношение към всякаква работа и нейните резултати. Отначало ти се струва невъзможно, тъй като умът постоянно се стреми да наложи своята гледна точка и своето отношение към ставащото..
                        Какво се изисква от нас?
                        Съвсем мъничко- добросъвестно да изпълняваме всяка работа, без ни най-малко да се интересуваме от нейните резултати, спокойно да приемаме похвалата, както и негативните отзиви относно изпънението й. С времето всяка работа ще ни носи просто радост, не повърхностна, а вътрешна- дълбока и спокойна радост.
                        Много важно е при извършване на всякакво обикновено действие да се намираме в самия процес, без да се 'разхождаме" със съзнанието си нито в миналото, нито в бъдещето, нито пък някъде настрани.
                        Когато вървите- вървете, когато четете-четете, когато си миете зъбите- мийте си зъбите, когато мислите- мислете!
                        Това е най-ефикасната форма на активна медитация. Абсолютно недопустимо е да се изпълняват две действия едновременно, например да ядеш и да четеш."

Всичко което каза за мен е "определен начин на мислене".

Моята книга ще се опита да докаже че на човек не са му нужни правила или велики мисли казани от някой си които да следва...а просто "определен начин на мислене".

Чел съм много книги в областта на психологията и личностното развитие, мотивационни и т.н. Много от тях съм зарязвал като глупави. С много от тях съм съгласен отчасти. Някой хора повърхностно са споемнавали важността на начина на мислене .

Но никъде до момента не съм срещнал задълбочаване в точно тази материя и подобен подход като моя. Ако греша някой да ме поправи.

Коментар

Не бъркай амбицията с простотията. Амбицията си е амбиция......а това че някой е простак и нарича действията си амбиция не означава че трябва да натоварваме думата с негативизъм.
                          Не я бъркам. Това бе отговор към Алонсо, за когото, доколкото разбирам, амбицията носи по-скоро отрицателен заряд. Болната амбиция не е точно “простотия”. Напротив, висообразовани и високоинтелигентни индивиди даже страдат повече от нея отколкото расовият уличен простак, който пие бира, яде картофки и следи европейското по футбол, или каквото там първенство тече.

Отделен въпрос е какво разбираш под простотия де.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

Пътят към целта ни дава всичко, а резултатът, също както и оргазмът е особено кратко удоволствие.
                            Ето малка част от книгата, ( "Свобода от смъртта")която чета в момента, която напълно резонира с моите гледни точки, с изключение на последното изречение, като правя едновременно и четене и ядене засега, но с времето може и да се науча когато чета- да чета и когато се храня- да се храня.

"Най- трудното, комай, е промяната на отношението към изпълняваната работа от всякакъв род, стига да е работа, за която получаваме пари, или простото миене на под или съдове в собственото жилище.
                            Досега естествено ни се е струвало, че сме длъжни да бъдем пряко заинтересувани от резултатите на своя труд и болезнено сме възприемали критиката по повод съдържанието и качеството на извършената работа. Освен това работата се дели на любима и нелюбима, приятна и неприятна, интересна и безинтересна, полезна и безполезна и т.н. Всички тия разделения са били причина за безпокойство или радост и не са позволявали да внасяме елемент на тишина и спокойствие в изпълнението на самата работа.
                            Застаналият на пътя трябва коренно да преразгледа тази позиция и да застане на твърдите релси на незаинтересованото отношение към всякаква работа и нейните резултати. Отначало ти се струва невъзможно, тъй като умът постоянно се стреми да наложи своята гледна точка и своето отношение към ставащото..
                            Какво се изисква от нас?
                            Съвсем мъничко- добросъвестно да изпълняваме всяка работа, без ни най-малко да се интересуваме от нейните резултати, спокойно да приемаме похвалата, както и негативните отзиви относно изпънението й. С времето всяка работа ще ни носи просто радост, не повърхностна, а вътрешна- дълбока и спокойна радост.
                            Много важно е при извършване на всякакво обикновено действие да се намираме в самия процес, без да се 'разхождаме" със съзнанието си нито в миналото, нито в бъдещето, нито пък някъде настрани.
                            Когато вървите- вървете, когато четете-четете, когато си миете зъбите- мийте си зъбите, когато мислите- мислете!
                            Това е най-ефикасната форма на активна медитация. Абсолютно недопустимо е да се изпълняват две действия едновременно, например да ядеш и да четеш."
                            Много добро и много трудно постижимо. Специално в моята област, ако това се постигне от някой колега си е голям прогрес. Благодаря за цитата.

Коментар

• Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнение

. . . .

Някой знае ли отговора на въпроса ми за правоъгълничетата под ника на ползвателя на форума?
                              В тоя ред на мисли...аз бих искал да знам що някой е сеньор мембър а друг джуниър и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ще си позволя да опонирам: Амбицията НЕ Е задължително егоцентрична. Амбицията е мотив /движеща сила/ от комплекса Мотивация. И любовта - към околните също - може да те амбицира. Дори „нищо”, измерено в пари и слава, да не получиш. Знаеш, че си направил, каквото е нужно,и това ти стига.
                                На пръв поглед всеки може да каже така щото звучи логично и добре.

Но аз искам по дълбоко да се заровиш в мотивите които движат човек. И тук тезата ми е, че в крайна сметка всичко се свежда до его.

Ето казваш ...любовта към околните....какво е любов? От къде знаеш изначално какво е любов? Ти извършваш действия и изпитваш чуства към някой или много хора и когато те изпитат чуството което ти им даваш....те изпитват любов пък ти им я даваш. Така обаче ако няма хора други? Няма да знаеш какво е любов. Т.е твоята любов е в пряка връзка с обратната връзка която получаваш от друг човек. Т.е ти правиш действия....за да може другия да изпита чуството което ти искаш да му дадеш...т.е ти го правиш за да получиш обратна връзка - което си е его. Т.е ти го прави всъщност изначално за себе си за да постигнеш ефект. Това разбира се е неосъзнато.

Коментар

Working...
                                X