If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Ето това, червеното за мен е крайно грешно. Ако осъзнаеш, че червеното е грешно, ще осъзнаеш и много други отговори
Да не би да твърдиш, че аз съм гъз, защото този форум смята, че аз съм гъз
+1 Много подкрепям. Но дори и това е частично вярно - и ти самия може да не се познаваш на 100% и в ред ситуации да откриваш нови неща, а от каква база на знание за теб другите ти слагат етикети? Може да съдят за постъпка, поведение в дадена ситуация и т.н., но инфото е недостатъчно за да каже някой: ти си ..... Прост пример, ако периодично дарявам да кажем 100-200 лв. , но никой не знае това, а на месец-два се напия на змей и извърша някоя простота, която всички видят то какъв съм аз? По-научно се е изразил уважавания от мен човек Шопенхауер ( да не се бърка с shopping hour) та по спомен казва, че човек е съвкупност от това което мислят другите за него, това, което той мисли за себе си и това което е.(нещо такова помня) , не казвайте какъв съм че не е уточнил пропорцията човека
А защо да не е, всъщност ако всички смятат, че сестра ти е к-ва, върви после обяснявай и доказвай, че не е.... все е тая. И невинен, пак ще си виновен. т.е. дори и да те смятат гешно, е все тая защото точно по този начин ще се отнасят с теб...
Никой не познава друг по-добре отколкото самия себе си. Чие мнение би следвало да е най-компетентно? Естествено, че мнението на този който познава най-добре. Просто казано, мен ме вълнува какво мисля аз за себе си и хич не ми пука, щом някакви хора ме смятат за гъз, заради това. че твърдя, че да крадеш и да живееш на аванта е лошо или пък затова, че не ме кефи Йовков. Имаше една книга на Куелю : "Победителят е сам" Ако се водиш по чуждата свирка, никога няма да си различен. Ако не си различен, ще си като всички и ще постигаш успехите на всички Това е положението. Меси, за да е Меси не трябва да е като всички футболисти. Най, малкото ако смяташ, че живееш заради обратната връзка, означава да живееш не според собствената си ценностна система а според тази на другите. Бях гледал в някаква книга нагледен пример. Как в музиката ниските честоти заглушавали високите. Та точно същото става, ако си висок и се съобразяваш с ниските. Ставаш като тях. Или да взема да зарежа Уортън и да чета Йовков, защото Селена така смятала? Същата Селена, която като и кажат, че всеки си има морал и не може да го разбере и пита какво е ако човек нямал морал. Всички които нямат нейния морал, за нея просто нямат морал. Всеки, който няма като нейният автомобил за нея въобще няма автомобил, защото не е като нейния и толкова.
Съгласен съм Има някои леки отклонения но като цяло съм съгласен.
Ето например за мен поста на пепе
А защо да не е, всъщност ако всички смятат, че сестра ти е к-ва, върви после обяснявай и доказвай, че не е.... все е тая. И невинен, пак ще си виновен. т.е. дори и да те смятат гешно, е все тая защото точно по този начин ще се отнасят с теб...
Казва сбито това което и ти.
Алонсо малко пъвично регира в случая, но според мен не е прав. В крайна сметка ти си това което другите мислят за теб.
Мога да дам и пример, но засега ще се въздържа...
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Губиш време за какво, да вземеш милона ли, ами ако не ти трябва... успехът не се измерва в пари, щастието също. За какво са ви толкова ще ги закопате некъде ли що ли? Кое точно е успеха да имаш деца да ги отгледаш да им осгуриш образование или да си гледаш кефа или нещо съвсем друго... или пък да не гладуваш, кое е успеха да се чувсташ удовлетворен, да си богат, да направиш кариеара, да имаш собствен бизнес кое от всичките? Може пък успеха да е да си губиш времето...
аз лично обичам да си губя времето, щото по принцип го нямам...
Мисля че в маркетинга имаше един модел: стимул-организъм-реакция. Та без стимул за търсене на успеха в каквато и да е форма никъде няма да стигнеш... а кой от всички успехи ще търсиш вече става много сложно. Рамката за която говориш може би дава преднина само в крайния стадий... както допълни саалена преди за довършването на работата, да ма требва и да я започнеш и то точно същата каквто и ти приравняваш на успех ... иначе ще сравняваш ябълки с круши...
Е, хората са мнителни и действат според мненията си, не според фактите. Последното, е с много, ама много, тежки последици. И не само за отделни индивиди, които първи го отнадят, ами и за вида като цяло.
Като губиш...печелиш опит. Изкуших се да допълня)))
Абе, разрешавам си да не се съглася. В смисъл че, може ѝ просто време да изгубиш, ѝ никакъв „опит” да не извлечеш. Пак, зависи какво, къде, кога.
...и как си изгубил. Наблюдаваното в момента, за мен, е категоричност, граничеща с детската, в сфера, в която, нещата са толкова пъстри, че фантазията ни е бедна.
- Не, че е „лошо”.
Ето това, червеното за мен е крайно грешно. Ако осъзнаеш, че червеното е грешно, ще осъзнаеш и много други отговори
И аз щях да рипна за същото: Другите може и изобщо нищо да не мослят /за когото и да е/, по ред причини. Значи ли това, че - щом ТЕ не мислят за него, ТОЙ НЕ ЗНАЕ ЗА СЕБЕ СИ ? Явно, в тази логика има слаба позиция.
После, за това, какво „ Форумът мисли” за някого: Форумът е трубуна, на която, споделяме мисли, идеи, коментари. Но, дори трибуната да е една, тя,
1.Няма единно личностно възприятие.
2.Не представлява един интелект, а /някакво/ множество от обособени такива.
Следувател о, „Форумът” не може да мисли, смята и т.н.
/- Отделно, че -точно гъз - може и да не си. /Затова, какво „смята Форумът”, НЕможейки да смята...не е ли все едно?
Като мнение всички са ценни с различната си гледна точка. Ти имаш мнение за мен от това което казвам. Това мнение е подвластно на това което си ти ...т.е от предрасъдаците които всеки има. Не казвам дали е правилно или не или добре или зле...прсото констатирам.
...само че, това мнение - доколкото е твое /в случая/ , е формирано от и в теб, на база ТВОЯ ПРОЧИТ НА „мен” ѝ моите действия и изказани съждения - та, ТОВА ТВОЕ МНЕНИЕ зависи, не по-малко, и от теб, като съставител. И, съответно, претенциите за обективност ... абе, и те са субективни. И „Рамките”, в които се поатавяме един-друг, и те. И аз не казвам, е или не е правилно, редно и т.н. Само отбелязвам
Не може да няма рамка. Защото човек живее сред себеподобни в общество. И пак ще кажа...тезата си...човек знае за себе си това което другите мислят за него. - Можеш да ме цитираш обаче сигурно някой го е казал и друг това.... Ако човек няма рамка....то означава че живее сам. Ако израстне и живее тотално сам....той няма да има рамка...ще има само инстинкт за хранене и инстинкт за самосъхранение ...ще отпадне необхидомостта от развитие...от мащабно мислене. Т.е той ще е това което изначално е - животно. Съзнанието се формира от обществото чрез желанието и помоща на самия човек. Ако няма с кого да се сравнява изначално - човек ще загуби стимул да се развива. Дали сега това ви харесва или не...не знам...но реалността за мен такава. Изграждайки съзнанието си и мащбното мислене...т.е развивайки поглед върху света в който живее по голям от този на животните ...човек се превръща в БОГ. Той твори....създава...развива...усъвършенства...съди и т.н. И действията му имат ключово значение за промяна на средата около него. Което на практика е идеята за БОГ но в по малък мащаб. Само че ние сме избрали да имаме същество или енергия с най- мащабното мислене във вселената - а именно БОГ такъв какъвто го приемаме.
Човешката психика е нещо външно е тезата ми. Човек има дадени условия по рождение - общестовото създава съзнанието. Тезата е много по дълбока и дава много прости отговори на това кво се случва с нас в действителност. Някой който контролира медиите със сигурност знае това преди мен.
Няма какво да осъзнаваме. Тези мисли водят до депресия. Талант е да не ти пука какво си направил, какво си спечелил и изгубил. Излишните мисли осъзнаване правят нещата по зле. Като спечеля какво губя? Да кажем от тото. Готови пари, ще ме променят, ще ме е страх от бандити и подобни глупости вместо да им се насладя? А като губя какво печеля? Едно нищо, защото ако не се взема в ръце и не променя нещата и губя време в мисли ще съм на същото дередже или по зле.
Като губиш...печелиш опит. Изкуших се да допълня)))
Наистина. Ванката опитва да подреди света у себе си и за себе си та, в случая, наистина, му е удобно /и практично/ да ни систематизира и опише в своя каталог, и да ни постави в разбираеми за себе си рамки. Проблемът настава с широките, безрамкови но, небезгръбначни души. Как да го опътя в тази ситуация? Не знам.
Нищо подобно.
Като мнение всички са ценни с различната си гледна точка. Ти имаш мнение за мен от това което казвам. Това мнение е подвластно на това което си ти ...т.е от предрасъдаците които всеки има. Не казвам дали е правилно или не или добре или зле...прсото констатирам.
Няма какво да осъзнаваме. Тези мисли водят до депресия. Талант е да не ти пука какво си направил, какво си спечелил и изгубил. Излишните мисли осъзнаване правят нещата по зле. Като спечеля какво губя? Да кажем от тото. Готови пари, ще ме променят, ще ме е страх от бандити и подобни глупости вместо да им се насладя? А като губя какво печеля? Едно нищо, защото ако не се взема в ръце и не променя нещата и губя време в мисли ще съм на същото дередже или по зле.
Знаеш ли, Money? Най- големият талант, майсторлък и дори Божи дар според мен е, да можем да се научим и всекидневно да осъзнаваме какво печелим, когато губим и какво губим, когато печелим.
Не можем. Щото не виждаме цялата картина.
Все едно мравка да осъзнае че същестува Америка и Европа.
Коментар