Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Last edited by better; 20.07.2023, 00:21.
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
с риск да съм по-остър, но ако не губеше толкова време в инвестора можеше да се хванеш да избачкаш една почивка за семейството да види свят.
Бюджета ми за почивка лятото е 5000 лв.А и 20 хиляди да беше, пак щях да почивам в България.
Тук си ми харесва. На който не му харесва е свободен да ходи,където поиска.
А и като гледам хората на плажа, в града и по заведенията повечето са чужденци. Основно семейства с деца.Явно са големи балъци да почиват в България, вместо да видят свят.Last edited by mirodes; 20.07.2023, 00:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Ами хубаво-ходи,където поискаш.Твоя си работа.
Никой насила не те кара да ходиш на българското черноморие.И без това е претъпкано.
Аз съм доволен от почивката си-от хотела, от обслужването ,от цените-за 80 лв вечеря се нахранихме доволно цялото семейство,плажа чадър с два шезлонга е 24 лв.
Така че както аз уважавам вашият избор,така и вие уважавайте моя и на милионите други хора, които избират да почиват в България.
ПП Бедния брокер оправи си поста гърция има 13 000+км крайбрежна ивица (верно с много острови тип скала в морето, но все пак...)Last edited by bertram; 20.07.2023, 00:06.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Преди няколко години по принуда бях 2 дни на Слънчев Бряг, тъй като бях поканен на един тийм-билдинг. Минах и през Несебър, уж да го видя понеже не бях ходил от дете. По улиците на стария град имаше буквално човешки лайна. После се върнах по тази уличка пеша към колата:
https://www.google.com/maps/@42.6603...8192?entry=ttu
Вдясно са едни буренаци - истински змиярник, и са нахвърляни боклуци, кенчета,пластмасови торби...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
къщичка с 2 или 3 спални на плажа (50метра трева после 50 метра пясък и морето) за 125 евра на вечер юли месец - много ли е?
плажът е буквално частен и е празен. Пясък, никакви таралежи освен на скалите. Гърците ходат да плуват сутрин и вечер и лакърдисват по залез ( и аз така, че вече седма година ходя там). Ресторанти в близките 2 градчета/едното по-скоро село бол. Хубава прясна риба, цени умерено високи за бг стандарта, но храна без никакъв компромис. В бг ресторант пържено като ям винаги усещам вечерта след това дискомфорт, а в гърция не пропускам покрай другото да си взема пържени тиквички задължително за толкова ядене никога не ми е тежало.
Рибата ... див лаврак или групер ловен с харпун около атон (уж не може, но техните рибари си ходят) - 80 евро килото но в ресторант на брега на морето буквално. Това във Варна или Несебър първо, че няма кой да ти намери такава риба второ ще ти искат повече пари.
Преди години беше колкото лева струва на нашето море толкова в гърция, но в евро и реално Гърция беше двойно по-скъпа, но които ни кефи си плащахме. В момента мога да кажа, че ако една салата в БГ нормален морски ресторант и търсят 12-13 кинта в Гърция и търсят 7-9 евро, което си е догонване, а за хубавата риба гърците вече не са по-скъпи от нашите ресторанти. Е води, бири, кафета е по-скъпо, но да ти кажа честно самото море и тн си струва. На един плаж съседен с бийч бар ядохме няколко пъти бугери по 9-10 евро мисля беше .. еми на нашето море няма такъв бургер и да има е на същата цена, но с риск да хванеш 'летния вирус'.
знам, че е офтопик, но го пиша в контекста на - платежоспособните туристи пропускат нашето море
преди ходех на слънчака 1-2 пъти в година (за диско партита), но миналата и тази пропускам и вероятно ще продължа да пропускам.
ето ти една снимка на прясно груперче кило и нещо, ударено с харпун около границата на атон.
росен плевнелиев не е будала, че си е взел там имение.
[ATTACH=CONFIG]n4092978[/ATTACH]
ПП след 2008-ма, когато застрояването съсипа нашето черноморие започнах да ходя в гърция и италия. До тогава се кълнях, че няма да давам пари на маляките, но ганьовската простотия и лакомия зорлем ме изгониха от нашето море. След това съм ходил за по няколко дни главно да се порадвам на Аркутино и още един два плажа (+ диско парита в слънчака), но от миналата година върви проекта с изоставеното селище за надарени деца на аркутино наченато от людмила живкова...ще бъде комплекс разбира се. Лакомията и простотията нямат спирка. Затова гърците с тяхното ниско строителство и безбрежна линия и 4-5м сезон ни печелят... сами си го правим.
Никой насила не те кара да ходиш на българското черноморие.И без това е претъпкано.
Аз съм доволен от почивката си-от хотела, от обслужването ,от цените-за 80 лв вечеря се нахранихме доволно цялото семейство,плажа чадър с два шезлонга е 24 лв.
Така че както аз уважавам вашият избор,така и вие уважавайте моя и на милионите други хора, които избират да почиват в България.Last edited by mirodes; 19.07.2023, 23:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеЛакомията и простотията нямат спирка. Затова гърците с тяхното ниско строителство и безбрежна линия и 4-5м сезон ни печелят... сами си го правим.
То хубаво дето ги разправяш, ама някои тука ядат и пият четирима за 70лв, във квартално капанче на Слънчака,
после разправят във София, че са били на Морето.
Лаврак (от ферми, не див, понеже се хваща на тъмно или дъжд) мога да го взема 45 лв/кг
А, рибай, рамп или Ангус стекове - и те толкова.
Не може да се сравнява 7 месеца сезон и 2000 км гръцка плажна ивица със БГ, затова и ТЕ се борят за клиенти, а и държавата помага, поне и ТЕ ще имат повече за крадене.
Човекът е на човек, когато е на път е казал Пенев.
Тасос и Кавала са на 3 часа от София/Пловдив, Сардиния, Сицилия, Лазурният бряг, Канарски и Балеарски острови чакат,
ама не и да се забиеш във Черноморието, година след година ....нямам думи.
П.П.Прошутото е 10 евро,а виното започва от 2 евро, Борото са 3 евро - а, е, това е Испания,
Естрела наливна 1 евро халбата, ама си е друго да се буташ със лакти у Слънчака.Last edited by Бедният брoкер; 19.07.2023, 23:54.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
А черномрски лефер има ли? За мен това е риба номер 1. Но я няма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Недей да снимаш шамандурите по плажа. Снимай касова бележка. Дай да видим как е в Несебър. Не за друго, ама да не отане някой с погрешно впечатление. Да не си помисли някой че послъгваш.
Коментар
-
Хотела е семеен хотел и не предлага храна. 200 лв е нощувката.Като е точно над плажа.
Цените в ресторантите ще ги видя довечера.
Снимки нямам намерение да правя.
Само не разбрах по какъв начин цените в хотела, ресторантите и разположението на чадърите на плажа правят почиващите селяци?
плажът е буквално частен и е празен. Пясък, никакви таралежи освен на скалите. Гърците ходат да плуват сутрин и вечер и лакърдисват по залез ( и аз така, че вече седма година ходя там). Ресторанти в близките 2 градчета/едното по-скоро село бол. Хубава прясна риба, цени умерено високи за бг стандарта, но храна без никакъв компромис. В бг ресторант пържено като ям винаги усещам вечерта след това дискомфорт, а в гърция не пропускам покрай другото да си взема пържени тиквички задължително за толкова ядене никога не ми е тежало.
Рибата ... див лаврак или групер ловен с харпун около атон (уж не може, но техните рибари си ходят) - 80 евро килото но в ресторант на брега на морето буквално. Това във Варна или Несебър първо, че няма кой да ти намери такава риба второ ще ти искат повече пари.
Преди години беше колкото лева струва на нашето море толкова в гърция, но в евро и реално Гърция беше двойно по-скъпа, но които ни кефи си плащахме. В момента мога да кажа, че ако една салата в БГ нормален морски ресторант и търсят 12-13 кинта в Гърция и търсят 7-9 евро, което си е догонване, а за хубавата риба гърците вече не са по-скъпи от нашите ресторанти. Е води, бири, кафета е по-скъпо, но да ти кажа честно самото море и тн си струва. На един плаж съседен с бийч бар ядохме няколко пъти бугери по 9-10 евро мисля беше .. еми на нашето море няма такъв бургер и да има е на същата цена, но с риск да хванеш 'летния вирус'.
знам, че е офтопик, но го пиша в контекста на - платежоспособните туристи пропускат нашето море
преди ходех на слънчака 1-2 пъти в година (за диско партита), но миналата и тази пропускам и вероятно ще продължа да пропускам.
ето ти една снимка на прясно груперче кило и нещо, ударено с харпун около границата на атон.
росен плевнелиев не е будала, че си е взел там имение.
ПП след 2008-ма, когато застрояването съсипа нашето черноморие започнах да ходя в гърция и италия. До тогава се кълнях, че няма да давам пари на маляките, но ганьовската простотия и лакомия зорлем ме изгониха от нашето море. След това съм ходил за по няколко дни главно да се порадвам на Аркутино и още един два плажа (+ диско парита в слънчака), но от миналата година върви проекта с изоставеното селище за надарени деца на аркутино наченато от людмила живкова...ще бъде комплекс разбира се. Лакомията и простотията нямат спирка. Затова гърците с тяхното ниско строителство и безбрежна линия и 4-5м сезон ни печелят... сами си го правим.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Та, да се върнем към темата за успеха: Едно изискване за да те разберат правилно е, да говориш и пишеш правилно, всички части на речта, да са по местата си, правилно членувани, със съответния словоред и др. Иначе, могат (и възникват) недоразумения, нееднозначно прочит, промяна в смисъла и се.неприятности. Точно, както във въпросния абзац на Миродесчо.Last edited by Pyramid; 17.07.2023, 15:18.
- 1 like
Коментар
-
Аз не съм ти виновен,че не можеш да разбереш елементарен текст. По същият начин бих казал ,че националния отбор по футбол игра добре на световното първенство по футбол през 1994г,без да съм присъствал на мачовете.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЕто, (казвах ти аз, ама не внимаваш):КАК да чета подчертаното? От него излиза че, тогава, ТИ ЛИЧНО, си бил там. За последното, говори изявителното, вместо преразказно, наклонение.
...Иначе, бих приел едно извинение от вида :
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение...
Колкото до животът в държавите от Западна Европа и САЩ-аз съм го писал,че заради либерастията тия държави пропадат.Ама през 80-е години не беше така. И животът в тях беше в пъти по-добър ,отколкото в комунистическа Българоя.Точността е вежливостта на кралете.
...Иначе, бих приел едно извинение от вида :...така и така, сгрешил съм, изразил съм се неточно, само съм чувал такива работи (или съм гледал на екрана).Last edited by Pyramid; 14.07.2023, 19:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
1.Никой никого не"кара": След разбиването на българското селско стопанство,вместо излишък за износ,системно има недостиг и се внася...каквото има. За всички и навсякъде, хубави и сладки български домати, просто няма.
2.Малко си живял "по комунизма", да твърдиш някои работи. И тогава имаше оранжерийни.
3.Истината е че, И тогава, имаше и слаби лекари. Личен пример: На 10 години бях, паднах по гръб върху едни стъпала (и естествено, се ударих. Синя лента, напреки по средата на гърба ми. Баба ме води на лекар и онзи ми разправя "Настонал си, пий аналгин-хинин". Теглих му една и излязох, баба ме цери с препечени филии с оцет.
ОБАЧЕ, по същото ТОВА време, имаше и уникални специалисти, спасили не един живот. Думата ми е че, не "комунизмът" е виновен, ами опира до конкретния човек.
4.Да, много неща се покриваха. Ама и сега е тъй. Ако мислиш, че ти казват всичко...ами да, казват ти. Всичко, което ти се полага да знаеш.
5.И за 80-те, също имам повече лични наблюдения. Ако ти, ТОГАВА, си бил в щатите, както излиза от писанията ти, аз (и не само аз) съм живял ТУК. Напълно осъзнат, зрял живот. Лъжи някои други, дето нямат спомени. Аз, имунитет срещу банални лъжи и глупости, имам.
И никакво селско стопанство не е съсипвано.Тогава се произвеждаха основно домати за консерви. А те не стават за ядене.Сега има много повече български продукти на пазара.
Баща ми беше агроном, та съм много добре запознат какво представляваше селското стопанство тогава.Last edited by mirodes; 14.07.2023, 19:15.
Коментар
-
Кой те кара да купуваш пластмасови домати?Аз например ям доматите, които произвежда баща ми.Или си купувам от пазара само български.
Зимата естествено са рядкост българските домати,ама по времето на комунизма само лятото се продаваха домати.
За раждаемостта писах вече-няма голяма разлика в коефициентът на плодовитост, просто тогава жените в детеродна възраст бяха повече. Аз съм учил по време на комунизма в три училища и в никое от тях нямах съученик ,с повече от един брат или сестра. Имаше много, които бяха едно дете в семейството.
Здравеопазването в България и тогава и сега е лошо.Просто тогава имаше информационна затъмнение ,докато сега всеки в България знае какво е станало в болницата в Полски Тръмбеш.
Колкото до животът в държавите от Западна Европа и САЩ-аз съм го писал,че заради либерастията тия държави пропадат.Ама през 80-е години не беше така. И животът в тях беше в пъти по-добър ,отколкото в комунистическа България.
2.Малко си живял "по комунизма", да твърдиш някои работи. И тогава имаше оранжерийни.
3.Истината е че, И тогава, имаше и слаби лекари. Личен пример: На 10 години бях, паднах по гръб върху едни стъпала (и естествено, се ударих. Синя лента, напреки по средата на гърба ми. Баба ме води на лекар и онзи ми разправя "Настонал си, пий аналгин-хинин". Теглих му една и излязох, баба ме цери с препечени филии с оцет.
ОБАЧЕ, по същото ТОВА време, имаше и уникални специалисти, спасили не един живот. Думата ми е че, не "комунизмът" е виновен, ами опира до конкретния човек.
4.Да, много неща се покриваха. Ама и сега е тъй. Ако мислиш, че ти казват всичко...ами да, казват ти. Всичко, което ти се полага да знаеш.
5.И за 80-те, също имам повече лични наблюдения. Ако ти, ТОГАВА, си бил в щатите, както излиза от писанията ти, аз (и не само аз) съм живял ТУК. Напълно осъзнат, зрял живот. Лъжи някои други, дето нямат спомени. Аз, имунитет срещу банални лъжи и глупости, имам.
- 1 like
Коментар
Коментар