Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнениеПрочетох едно християнско богословско тълкувание - да, наистина се има предвид бог-отец и бог-син (Христос) в обяснението; освен това казват, че, понеже бог пристъпил към създаването на най-великото си творение - човека - е описано как той се е замислил и размишлявал сам със себе си.
Василий Велики, само че е на руски: http://bible.optina.ru/old:gen:01:26
Но това е ретроспективно обяснение, защото стъпва на Новия завет, за да обясни Ветхия. Евреите би трябвало да имат друго обяснение; питай Мъни.
Той и Исус казва веднъж в новия завет...като го питат как да видят БОГ ...Йоан май беше дет го пита..и той вика...що питаш...нали ме виждаш мен?
И после на друго място казва...че не можеш да видиш лицето на БОГ...
Последно кое е вярно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Всъщност беше много лесно да инвестираш 2009-та. Всички инвестирали тогава, умножиха кой по 5, кой по 3. Нямаше значение в какво точно инвестираш, стига да няма опасност да фалира. Рено бяха на П/Е 2,5 и то при положение, че тази печалба я правеха само от продажба на резервни части. Как може да стане по-зле от това? А Форд като паднаха от 20 на 1, беше без никаква конкретна причина. Даже бяха изкарали някакъв хибрит дето правеше рекорди в продажбите. Незнайно защо инвеститорите решиха, че щом ГМ имат проблеми, то логиката е че и форд ще има проблеми и ги разпродадоха. Та да се инвестира беше лесно, но ако имаш КЕШ. Трудното беше да си запазил кеша в еуфорията преди това. При мен си беше до голяма степен късмет. Ама то така или иначе всичко в тоя живот си е късмет.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнениеАз го знаех. И други любопитни неща има.А това някои го тълкуват, като " мъж и жена ги създаде " . Даже мисля, че в по -стари издания си го и пише. Ама не ми се рови сега. Още няма, като моят тип?! Какво ли значи това? Самотна, асоциална, уникална ...
Желаещи да ме профилират? Сложат в рамка? Да се почувствам част от тълпата? Ще ми е интересно
)) То всичко е любопитно.....
))) Толкова са много че...въпроси да искаш на тема библия....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнениеАз го знаех. И други любопитни неща има.А това някои го тълкуват, като " мъж и жена ги създаде " . Даже мисля, че в по -стари издания си го и пише. Ама не ми се рови сега. Още няма, като моят тип?! Какво ли значи това? Самотна, асоциална, уникална ...
Желаещи да ме профилират? Сложат в рамка? Да се почувствам част от тълпата? Ще ми е интересно
и после след като ги е сътворил....изведнъж....
18. И рече Господ Бог: не е добро за човека да бъде сам; да му сътворим помощник, нему подобен.
19. Господ Бог направи да произлязат от земята всички полски животни и всички небесни птици, и (ги) заведе при човека, за да види, как ще ги нарече той, та, както човекът нарече всяка жива душа, тъй да бъде името й.
20. И даде човекът имена на всички добитъци и небесни птици и на всички полски зверове; но за човека не се намери помощник, нему подобен.
21. И даде Господ Бог на човека дълбок сън; и когато заспа той, взе едно от ребрата му и запълни онова място с плът.
22. И създаде Господ Бог от реброто, взето от човека, жена, и я заведе при човека.
...първо ги създава...и после се сеща че ще даде обяснение как ги създава точно....с идеята да насади определна мисъл...в четящите..защо точно създава жената...)))
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Е то тогава нямаше нищо кой знае какво скрито. В момента в който през конгреса мина плана за спасяване на банките и бе дъното - финансовата система бе спасена. Аз отидох до банката преведох си кеша в брокера и станах 100% в акции . Но паниката на овцете продължи още месеци наред. На човек не му трябваше никакво особено знание - само разбиране защо нещата се сриваха до тогава - което бе общо достъпно. И здрави нерви, което се оказа че на ама адски много хора им бе проблема.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от П.Ф.Изеров Разгледай мнениеИв, предполагам, че богословите със сигурност имат тяхно обяснение. Аз не знам.
аз имам мнение ... разбира се...но
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТворецът ни е създал творцинека не си самовнушаваме ... (не сме на нивото)...((
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
като стана дума за Fake it till you make it наистина препоръчвам този ТЕD talk https://www.ted.com/talks/amy_cuddy_...uage=enhttp%3A
Замислих се че доста добре показва всъщност това което се опитвах да кажа вчера и очевидно остана неразбрано, а наистина е нещо елементарно. Мацката определено го представя много по-добре от колкото аз успях..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
Макар да има закачка с книгата, ника не идва оттам. Историята е дълъга..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениенякой знае ли защо в Битие от Библията.....ред 26 пише:
26. След това рече Бог: [B]да сътворим ....
;'....
Нали Бог дотогва той твори....за кво множественно число говори писателя...ала Моисей.
2. "сътворим" - действие на колективен разум!!
Повече обяснения, ако признаеш как се породи у теб идеята за въпроса, бидейки неверващ )) Някой ти го подсказа. подхвърли или сам стигна до него !? (понеже имам някои съмнения, та да попитам)Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Тцъ. И дума не може да става за твоите коментари. Повечето от тях ми допадат, макар и да се разминават с моите разбирания. Отдавам това различие на твоето коженото яке, черните дрехи и разни други рокерски атрибути както и моето предпочитание към джаза
Наздраве!Сега съм стил couch potato
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Лимонен кварц ?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Предполагам че ника му идва от Играта на Ендър. Доста добра книга която макар и научна фантастика е всъщност основно психологически игри.
Коментар
-
Ако става дума за снощните ми писанията просто чаках самолет и убивах времето
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар