Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
И как е информирано от фейс бука , шоуто на Слави, Биг брадър. И Мобилно, да мие чинии, бере ягоди и кара тирове. Разбира се има и изключения ,но те са рядкост.
Информирано е, още повече, че умее да търси информация от много места. Интернет, книги, преса, телевизия, радио ... При нашето поколение това го нямаше, напротив - имаше затъмнение. Имах един професор, лека му пръст, който ни казваше, че няма да ни пълни главите със знания, а ще не научи да мислим логически и как да намираме необходимата информация. След време разбрах колко прав е бил.
Мобилни са, защото могат да пътуват и да видят с очите си това, за което са чели в книгите или са видели по телевизията. За тях цивилизованият свят е без граници. Дори и да берат ягоди, те попадат в обстановка, различена от обичайната. Колкото по-широк е мирогледът им, толкова по-оцеляващи ще са.
Знаеш ли, когато за първи път излязох от постоянния си хабитат с всеки отдалечен километър разбирах колко малко знам, въпреки богата си обща култура. Почти се бях стресирала. С времето това отшумя. Но ми трябваше време, а аз мразя да си губя времето.
Наздраве!
Last edited by tnm; 14.09.2018, 19:34.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Има. Най-общо казано минава през промяна на начина на мислене и всеки е отговорен сам за себе си. В този смисъл репликата на създателя на тази тема, че никой никому не е длъжен е вярна. След много перипетии знам, че мога да променя само себе си и се променям. Какво значи да чакаш? Прави нещата на индивидуално ниво.
Въпросът не е кой за къде си вдига багажа, а дали променя мисленето си след като си е дигнал багажа и е натрупал някъде опит. И, между другото, на теб ти се струва, че нищо не се променя. Текат си разни процеси и не всички са лоши. Въпросът е ти лично с каква настройка ги наблюдаваш.
И какво например правиш на индивидуално ниво? Когато попаднеш във водовъртеж, единственото което можеш да правиш е да се стремиш да не те завлече по-навътре. За друго нямаш сили и възможности.
По другото - наистина не е важно кой за къде си вдига багажа, важното е че го вдига оттам. Както казах, 20-30 години е огромен период за живота на един човек. И това го правят точно тези с промененото вече мислене. Според тях няма надежда в обозримо бъдеще нещо да се промени (към по-добре) и се омитат.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
И как е информирано от фейс бука , шоуто на Слави, Биг брадър. И Мобилно, да мие чинии, бере ягоди и кара тирове. Разбира се има и изключения ,но те са рядкост.
Не познавам млади хора ( а имам допир до много ) , берящи ягоди и каращи тирове ........... И Биг Брадър не ебават много - много
Разбира се има и изключения ,но те са рядкост.
Коментар
-
Коментар
-
Има. Най-общо казано минава през промяна на начина на мислене и всеки е отговорен сам за себе си. В този смисъл реплката на създателя на тази тема, че никой никому не е длъжен е вярна. След много перипетии знам, че мога да променя само себе си и се променям. Какво значи да чакаш? Прави нещата на индивидуално ниво.
Въпросът не е кой къде си вдига багажа, а дали променя мисленето си след като си е дигнал багажа и е натрупал някъде опит. И, между другото, на теб ти се струва, че нищо не се променя. Текат си разни процеси и не всички са лоши. Въпросът е ти лично с каква настройка ги наблюдаваш.Last edited by Pyramid; 17.09.2018, 19:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Започвам коментара си с уговорката, че в рода си имам партизанин и човек, разстрелян от Народния съд. В смисъл, при мен нещата са на кантар - дали е щяло да е социализъм или капитализъм, все от някъде са щели да изникват проблеми. Затова нямам да вземам страна по този въпрос. Но за заплатите не си прав - младите инженери са вземали над 250 лв, а тези във военните заводи - над 300 лв.
За друго ми е думата. Докато ние тук / а и в реалния живот/ спорим къде и кога сме били по-добре, идващото след нас поколение въобще не се интересува за това, какво е било преди 1990 година. То е мобилно, информирано, с възможност да събира впечатления извън България и да прави заключения на база личен опит. И това, което вижда у нас никак, ама никак не му харесва. И иска промяна.
Само че, тези от които зависи да се променят нещата, харесват постигнатото статукво и така се влиза в един омагьосан кръг, от който за съжаление изхода е напускане на страната. А младите обичат да рискуват и резултата вече е на лице - демографската криза е очевидна. Оказва се, че с действието или бездействието си нашето поколение /моето и твоето/ е на път да затрие хилядолетна държавност ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеA според теб има ли изход от това?
Например пречупено през личния живот на човек. Ето - годините си вървят, нищо не се променя, даже и не се прави опит да се промени. А различните хора имат различно дълги фитили. На едни им трябва по-малко време, на други повече. И в двата случая обаче виждат едно и също. А именно че всичко си е както си е. А никой няма 30-40 години свободно време да седи и да чака промени. Сега всеки може да си вдигне багажа и да си опита късмета някъде другаде.
Въпросът не е кой за къде си вдига багажа, а дали променя мисленето си след като си е дигнал багажа и е натрупал някъде опит. И, между другото, на теб ти се струва, че нищо не се променя. Текат си разни процеси и не всички са лоши. Въпросът е ти лично с каква настройка ги наблюдаваш.
Last edited by Selena; 14.09.2018, 18:20.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеE, и да виете и да не виете, това е положението.
Нито тато ще се върне, нито привилегиите които някои сте имали по онова време.
Но такова сте си. Вместо да гледате напред, живота ви е спрял в онова време.
Ми дрънкайте си. Полза както се вижда няма, децата ви бягат навън, и няма начин да го предотвратите с приказки за миналото.
Очевидно е колко ви се връзват.
„- Сумашедший, что возьмешь!?!”
Ти, Доматов и още двама-трима екстремално безмозъчни като вас.
Коментар
-
Според мен има някакъв елемент на зацикляне в обществото ни. Живеем в миналото злобно разделени на непримирими лагери. Миналото си е минало. Всеки има някаква семейна история и някакви рани. Мен лично ме удивлява, че бъдещето върви някак на самотек, между другото и реални сегашни проблеми се изместват от някакво затлачено минало. Ето и по-долу, двама инженери се джавкат и хабят маса енергия за миналото. Настоящето и бъдещето нямат особено значение...
Най-близката дума, която ми идва е вреден транс.
И не е само тук, в този форум.
Например пречупено през личния живот на човек. Ето - годините си вървят, нищо не се променя, даже и не се прави опит да се промени. А различните хора имат различно дълги фитили. На едни им трябва по-малко време, на други повече. И в двата случая обаче виждат едно и също. А именно че всичко си е както си е. А никой няма 30-40 години свободно време да седи и да чака промени. Сега всеки може да си вдигне багажа и да си опита късмета някъде другаде.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеE, и да виете и да не виете, това е положението.
Ми дрънкайте си. Полза както се вижда няма, децата ви бягат навън, и няма начин да го предотвратите с приказки за миналото.
Прочети още 5 пъти поста на tnm..........
Tочно такива, ония ''мъпет шоу '' и Сополя .......... не могат да отвърнат поглед от тогава .............
Закостенели и злобни кратуни .............. Неуметници у всеки период и строй ............. Пфу
Коментар
-
Започвам коментара си с уговорката, че в рода си имам партизанин и човек, разстрелян от Народния съд. В смисъл, при мен нещата са на кантар - дали е щяло да е социализъм или капитализъм, все от някъде са щели да изникват проблеми. Затова нямам да вземам страна по този въпрос. Но за заплатите не си прав - младите инженери са вземали над 250 лв, а тези във военните заводи - над 300 лв.
За друго ми е думата. Докато ние тук / а и в реалния живот/ спорим къде и кога сме били по-добре, идващото след нас поколение въобще не се интересува за това, какво е било преди 1990 година. То е мобилно, информирано, с възможност да събира впечатления извън България и да прави заключения на база личен опит. И това, което вижда у нас никак, ама никак не му харесва. И иска промяна.
Само че, тези от които зависи да се променят нещата, харесват постигнатото статукво и така се влиза в един омагьосан кръг, от който за съжаление изхода е напускане на страната. А младите обичат да рискуват и резултата вече е на лице - демографската криза е очевидна. Оказва се, че с действието или бездействието си нашето поколение /моето и твоето/ е на път да затрие хилядолетна държавност ...
Дадох ти '' like ''
Това е ''правилното мислене '' ........... а не на троловете у '' Политика '' , на които облак ако им закрие слънцето докат' са на плаж ................псуват времето преди '89 и ..............Путин
- 1 like
Коментар
-
Най-близката дума, която ми идва е вреден транс.
И не е само тук, в този форум.
- 2 Харесвания
Коментар
-
E, и да виете и да не виете, това е положението.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Говорим за комунизъма, не какво ти се е случило 1990г.
Бабини деветини не ми разправяй на мене. Заплата на млад инженер специалист през 1981-1987г. е 155 лв. Факт.
В чистотата около 100лв. Това е положението
Не изнаглявайте....
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар