Първоначално изпратено от Selena
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
бА, много им разбираме ние на Божиите работи. Ами, ако са му/й нужни, тогава?
Творението му, му е нужно, но не като инструмент!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнениеАз лично, не се чувствам инструмент . Да не говорим, че на Бог, като такъв, не са му нужни инструменти, за да създава цели вселениLast edited by Selena; 04.11.2018, 18:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Ти ще споделиш ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Ами погледни на микро ниво какво става в родината с разни новобогаташи “колоси”. Имаш поне три примера напоследък. Динамично е. Поддават глинените крака. Няма здрава основа под техния “успех” и се сриват. И още ще се сриват разни световни “колоси”. Просто си купи пуканки и ходи редовно на църква.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Аз лично, не се чувствам инструмент . Да не говорим, че на Бог, като такъв, не са му нужни инструменти, за да създава цели вселени
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Предимно божии да се надяваме.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеАма те инструментите биват всякакви - къде чук, къде шило...
Отделно, че на инструмента не му се полага стремеж към успех. Всичко си зависи от Майстора.. След Кърт Вонегът малко имам да добавя.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq
Чии инструменти сме ?
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеПредимно божии да се надяваме.
Отделно, че на инструмента не му се полага стремеж към успех. Всичко си зависи от Майстора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеОК. Приемаме че целта е да успеем да бъдем етични. Как да успеем да бъдем етични? Какво значи етика? Кои хора са етични за да ги вземем за пример? Вие успявате ли да сте етични?
Въпросът е, в преследването на всеки един индивидуален успех да не се погазват и посичат околните, ако е възможно.
Усещам как ще ми кажеш, че това е невъзможно. Помня и книгата. В известна степен за мен това е възможно.Last edited by Selena; 04.11.2018, 17:29.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнениеЧии инструменти сме ?.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
Да, мога да се се съглася, няма успех без акъл.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Моята лична цел не присъстваНикое от тези не струва и 5 стинки без това към което се стремя аз
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Не. Обаче има логика в предположението ти. По принцип би следвало човек с акъл да може да получи всички останали: власт, пари, любов и т.н Акъла обаче по-скоро пречи за моите лични стремежиЩе направим после друга тема за това към какво трябва да се стремим. Нека сега да уточним как да постигнем това, към което се стремим
Е, винаги може някой да те черпи чаша вода и случайно да постигнеш успех, задоволявайки стремежът си
Коментар
Коментар