Първоначално изпратено от Selena
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Нашия модел е либералпедерастията.
- никаква чистота на генофонда
- никаква възпроизводителна сила
- никакво уважение към традициите, ценностите и езика ни.
Вярно, на децата ни е по-интересно да слушат за превелики битки под развети знамена и звуци на бойни тръби и барабани. Звънтенето на кръстосани мечове, свистене на стотици изстреляни стрели, грохота на конските копита, все неща събрали в себе си спомена за отминалото величие е далеч по-интригуващ за въображението, отколкото напомнянето за изписване на пълния член, да речем. Грамотността, като проява на уважение към собствения език е твърде относително като понятие, да не говорим за традициите ни...
Уважението към някого или нещо е резултата от възпитанието. Обикновено родителите са тези, които възпитават, а учителите -образоват. Та, според теб в кого се крие вината за този модел, който според теб е на дневен ред в обществото ни?
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение
Има ли рима в израза "кон с капаци'? Е, и между "Ът" и "а" има същата рима. Един час се чудих, преди да напиша "успеха", вместо "Успехът". Изглежда не ме бива в поезията. Ще плача засрамено в ъгъла и ще скимтя окъпан в неграмотност. Успехът подло ме предаде и ме изостави в блатото, подобно на Андрешко, който не приложил закона и дори жертвал личното си "мпс". Представяш ли си това безобразие - Махнал капаците на конЯ и не се оставил конЯТ да го води.
Ти и конят с капаци трудно бихте станали ортаци.
По - добре игрива кобила, за която ще ти завидят мнозина.
Дано да съм спазил правилата, за да не ме отлъчат от занаята.Last edited by Todor Sabev; 01.12.2019, 15:58.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Хахаха едно силно ароматно двойно кафе ти поръчвам. Давам своя дял за обратното. Иначе нямаше да коментирам изобщо.баш от това имам нужда . Сега ще си правя .
Много харесвам хуморът, иронията и любовта с която пише за живият живот и хора цветни . Елин Пелин . Може да почета с кафето .
пп. Лелката във форума съм аз . Не ми иземвай функциите , да размахваш пръст
Шегувам се . За добро утро
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Нашия модел е либералпедерастията.
Безпределната “чистота” на даден генофонд води до генетични заболявания. Тук ТНМ да даде едно рамо.
Възпроизводствената сила ... пак си е наша работа и донякъде държавна политика за стимулирането й. Справка политиката на Орбан.
Уважение към традициите, ценностите и езика пак е наша работа, която вършим ежеминутно чрез личния си пример, който нашите деца и внуци попиват пак от нас.
Т.е., всичко си е наша отговорност моя и твоя.
Коментар
-
Иначе модели много. Кой е нашият модел ако не решим до петнадесет години, може и да няма какво повече да решаваме...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Сигурно щото още се разсънвам , ама от така написаното да разбирам ли , че допринасяш за скапването и простотията .
Коментар
-
Прав си, естествено, но както се досещаш той въобще не е адресатът на съобщението. Знаеш ли според мен къде сбъркахме в този преход от около 30 години. Позволихме на простотията да се разюзда тотално, да наложи своите критерии за успех, за правилно и грешно, а на простотията трябва да се дава лют яростен отпор. Скапе ли се образованието и ценностната система на един народ се скапва всичко. И е постижимо за има няма двадесет години, както се вижда с просто око в така наречената западна цивилизация.
Е, аз давам своя дан, доколкото мога.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеАз пък мисля, че си много далеч от истината (в процентно отношение).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеМисля, че все още могат да се намерят десет читави процента.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеМоделът е този - на Елин-Пелиновите герои. И не знам защо си мислиш, че имаш някакво право на избор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеИначе модели много. Кой е нашият модел ако не решим до петнадесет години, може и да няма какво повече да решаваме...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Не се заяждам , само да отбележа , че когато обобщаваш , изисквайки нещо от околните и ти е важно, редно е да даваш пръв от същото и то качествено .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
Леко тука с народите, че ще стане пакост... За да е успешно едно племе, то трябва да оцелее достатъчно дълго, опазвайки своята идентичност, поради което е необходимо да притежава:
- относителна чистота на генофонда
- съществена възпроизводителна сила
- уважение към традициите, ценностите и езика си
Та с какво претендираш, че твоето племе е по-успешно..?
Въпросът е какво предпочитаме. Дали да си хвърляме боклука през прозорците/да пишем на маймуница/да не спазваме никакви правила/you name it, или да имаме свръхскоростни влакове, добро образование/здравеопазване/икономика/ред. Няма как да стане без ред и труд това последното. И се почва от дребните неща.
Изборът си е наш. Или ще умират тригодишни деца неприети от две болници без никакви видими последици в СТОЛИЦАТА НИ и ще ни падат сгради върху главите или ще се стегнем.
Та оттам и полемиката ми за правописа. Изгради грамотно племе от неграмотни хора ако можеш. Ще стоя отстрани и ще ръкоплещя. И другото са пак добрите стари етични правила.
Иначе модели много. Кой е нашият модел ако не решим до петнадесет години, може и да няма какво повече да решаваме...Last edited by Selena; 01.12.2019, 12:38.
Коментар
Коментар