Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеБМВ е виждал наистина само на улицата. Като му казах, че брат ми работи, като инженер в лицензирана лаборатория за изпитване на табла на луксозни МПС, като Кадилак и Ролс Ройс, Ферари и Ламборгини, тоя позеленя от яд с неговото баварише мотор верке, хахаха,
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Е, за "младежката неопитност" ше те почерпя. Не знам ти с какви клиенти работиш, беше споменал БМВ. Ако си спомняш тук бях постнал скрийншот как някакъв поляк работещ в БМВ купи лиценз, 2 минути след първоо си влизане в уебсайта. Може би го дължа на теб и имам оше един повод за черпене. Честно казано, като те слушам какви ги приказваш, мисля че си виждал БМВ само на улицата.
Няма начин да се пестят пари като се имплементират решения които са трудни или невъзможни за подръжка
Такива решенийца като твоето под път и над път. Може пък да е добро, де да го знам. Дано е така.
В повечето случаи обаче си е чиста загуба.
А начинът, който е търсиш, в повечето случаи е прост - не имплементираш нищо, работиш си по стария начин и пестиш, като не даваш на разни многознайковци да ти дават акъл, а си гледаш основния бизнес. И разкарваш 90% от ненужния персонал, като назначаваш топ хора на двойни заплати, които да ти вършат работата. Работи безотказно.
И през 90-те е имало икономика, и тогава хората са живеели, и тогава компаниите са печелили. И то не по-малко процентуално отколкото сега. Светът не отива на добре с това раздуване на технологичния сектор за сметка на останалите и тази аномалия ще бъде коригирана в даден момент. Историята го доказва.
Коментар
-
Е, за "младежката неопитност" ше те почерпя. Не знам ти с какви клиенти работиш, беше споменал БМВ. Ако си спомняш тук бях постнал скрийншот как някакъв поляк работещ в БМВ купи лиценз, 2 минути след първоо си влизане в уебсайта. Може би го дължа на теб и имам оше един повод за черпене. Честно казано, като те слушам какви ги приказваш, мисля че си виждал БМВ само на улицата.
Няма начин да се пестят пари като се имплементират решения които са трудни или невъзможни за подръжка
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Леко да се не "цунете".
Абе аман от брокери, инвеститори в имоти и от IT-та. Един нормален човек няма да хванеш за работа.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Приемам и уважавам мнението ти.
Моята работа е да речем обратната на твоята - опитвам се да спестя тук там по някой и друг милион разходи, за което ми плащат малък процент. Или в краен случай да предложа наше решение, но само в малки пазарни ниши, където имаме сериозна експертиза. Нищо особено.
В този смисъл и двмата сме измекяри - работим за някого и си изкарваме хляба.
Старческата закостенялост срещу младежката неопитност - също сериозна тема за обсъждане.
Спомена ERP, на кой си имплементатор ? Аз така по памет съм работил с имплементатори на IFS, Epicor, ViewPoint и SAP и не мога да си представя че някой вкарал такива кинти ше приеме решение базирано на ЕкселLast edited by segato; 22.06.2024, 01:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
САМО, заради това изречение, имаш ДЪЛБОКИ ИЗВИНЕНИЯ! от мен, ако съм те обидил с нещо.и .прощавай!
Абе аман от брокери, инвеститори в имоти и от IT-та. Един нормален човек няма да хванеш за работа.
Коментар
-
Ти много обичаш да говориш за България каква била , ма я се виж ти какъв измекяр си и как къде заради незнание къде заради старческа закостенялост вкарваш клиентите си в проблеми.
Коментар
-
Не знам за redcretin но преди време познавах един пич който използваше ник jammyemirror и той и беше приличен програмист. Няма начин да има нещо с Джони
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Тогава явно си имаме работа с дисоциация на личност на четири нови личности с богат стилов регистър.
От цялата галимация се вижда, че Ботльо е най-назад с материята, но е най-стабилно стъпил на земята. Беше интересно.Last edited by segato; 22.06.2024, 01:15.
Коментар
-
Говорил съм тук , че един от продуктите ми е точно за това което ти се опитваш да направиш в Ексел. На мен персонално ми е изгодно някой да направи система базирана на Ексел, Аксес, бат файлове, VBS и VBA скриптове и подобни простотии, да намаже всичко така че клиента да е отчаян и да е готов на всичко за да си реши проблемите в които сам се е вкарал. Нагледал съм се на такива случаи. Десетки са годишно. Казвал съм че за мен това е страничен доход и го третирам като хоби та нямам някакви претенции за суперпрофесионалност но това вашето с Ексели и VBA е пълна аматьорщина и не разбирам как намирате клиенти. Ти много обичаш да говориш за България каква била , ма я се виж ти какъв измекяр си и как къде заради незнание къде заради старческа закостенялост вкарваш клиентите си в проблеми.
Моята работа е да речем обратната на твоята - опитвам се да спестя тук там по някой и друг милион разходи, за което ми плащат малък процент. Или в краен случай да предложа наше решение, но само в малки пазарни ниши, където имаме сериозна експертиза. Нищо особено.
В този смисъл и двмата сме измекяри - работим за някого и си изкарваме хляба.
Старческата закостенялост срещу младежката неопитност - също сериозна тема за обсъждане.Last edited by ejonny2376; 22.06.2024, 00:54.
Коментар
-
Добре е, че има все още по някой от старите гении тук-там, които да правят по нещо смислено и да вразумяват.
Ти да не си преподавател в някой университет 4-ти курс?
Четеш тук неща от учебниците. А реално там, където се опитват да прилагат 1 към 1 назубканото стават фалове - главно във финансово изражение.
Иначе идеята на дискусията тук беше за ползата и вредата от различните хайпове и за неефиктивността на цели IT отдели, както и за внедряването на ненужни технологии и за раздуване на бюджети. Също така и въпросът доколко AI технологиите реално могат да заместят човешкия фактор. Нито съм противник на Azure, нито съм застъпник на on-premise решенията, нито пък съветвам BMW да си правят поръчките в Excel. Просто не съм съгласен с развитието на сектора и не смятам, че добавената стойност оправдава средствата в много от случаите. Просто няма какво повече да се предложи и за да се оправдае ръст, се произвежда боклук. Като всички сектори на икономиката.
Има едни хумористични закони на др. Сирил Паркинсън. Важат на 100% и тук.Last edited by segato; 22.06.2024, 00:51.
- 1 like
Коментар
-
Хахахахахахахаха, става все по-забавно jammyemirror, redcretin и ejony, ще се окажат един и същи абонат. !!!! Цюрихският студент, също!!! Магнит е тая тема, голям магнит!!!!!
От цялата галимация се вижда, че Ботльо е най-назад с материята, но е най-стабилно стъпил на земята. Беше интересно.
- 1 like
Коментар
-
Мда, всички пишем от един адрес с локация с. Баховица, Ловешко. Как не се сети досега?Last edited by Bailor; 22.06.2024, 00:36.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хахахахахахахаха, става все по-забавно jammyemirror, redcretin и ejony, ще се окажат един и същи абонат. !!!! Цюрихският студент, също!!! Магнит е тая тема, голям магнит!!!!!
- 1 like
Коментар
Коментар