IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Говорил съм тук , че един от продуктите ми беше точно за това, което ти се опитваш да направиш в Ексел. На мен персонално ми е изгодно някой да направи система базирана на Ексел, Аксес, бат файлове, VBS и VBA скриптове и подобни простотии, да направи каша така че клиента да е отчаян и да е готов на всичко за да си реши проблемите в които сам се е вкарал. Нагледал съм се на такива случаи. Казвал съм че за мен това е страничен доход и го третирам като хоби та нямам някакви претенции за суперпрофесионалност но това вашето с Ексели и VBA е пълна аматьорщина и не разбирам как намирате клиенти. Ти много обичаш да говориш за България каква била , ма я се виж ти какъв измекяр си и как къде заради незнание къде заради старческа закостенялост вкарваш клиентите си в проблеми.
    Кой ти пише скриптове в Ексел. Ползвам новобранците за идеи докато вършат черната работа по изчистване, стандартизиране на данните. Ние работим на парче и фирмата плаща само за направеното и си го избива 10 пъти с разкараните търтеи. Т.н готови системи само разходи. 2 млн + 100 калмука да се мъчат да имплементират съществуващите процеси и едва тогава да се научат и да ползват резултатите. За 5 години дали и 10% е направено, изглед за подобрение нулев. Кадърните отдавна напуснаха, търтеите вече ги махнахме. И 5 души свършихме повече работа за 1 година, поне спестихме вече профуканите десетки милиони. Сега вече ще работим на процент. Не може Директор да вземе бонусче 12млн па аз 1 заплата. 2-ри път няма да има. Вече сме се доказали ...
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor

Да, интересно беше, че бота е замръзнал през 2000г.в заключенията си. Ама Селена, не е ли логично, след , като се сещам и за негови сексистки послания, които отправя към дами от форума, просташки и характерни за изминалото столетие? А, елджон, ако наистина е в Германия, здраво хейти сънародниците на Вие, всякаш не е част от нас и работи за индийска компания, предположено от друг колега отвъд океана, не се ли връзва логично с въжделенията в обявите на redcretin, който си търсеше индийка за жена и по същия почин с обръщенията, вие българите, сякаш той е извънземен?

Разнообразиха темата. Пък ти си тръгнал да се оплакваш.

Между другото има рационално зърно в аргументите и на двете батареи от зли дол. Нито е добро закостеняването, нито залитането в облаците. Истината е винаги по средата. Тези двамата са интересни опонентни.

Чакаме втори рунд. Кратунчо версус Ботльо.
      Last edited by Selena2024; 22.06.2024, 08:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
        Вземи посей някое дръвче - повече полза ще има от теб отколкото от 1000 продадени лиценза.
        Като посадя дръвче ше кажеш шо го посади има шортидж на вода ... няма оправия бе. Продадените лицензи са печалба => данъци и с тия пари ти правят пътищата да си въртиш единия милион километри.

Джонка , баси мрънкалото си. Ту ти млякото горещо ... всеки път като ти чета пост се сещам за един дядо в трамвая като бях ученик. Нещо му бяхме виновни и каза стандартното " мрън-мрън-мрън .... ееее, ние едно време какви бяхме ..." и бабата до него му би един шут в кокалчето и вика "какъв беше бе , на 23 те научих да си връзваш връзките на обувките, че беше носил само цървули" Няма идеални бе. Приеми го и си живей неидеалния живот като всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

кратунчо пишеше от продимчец
          ...и се правеше че е в Германия ли? Мислил съм го, вероятно за малко е бил с хана, хванахме го с Таралежа и даже му четохме отзивите от наемателите. Но после са му били шута и нищо чудно бат Пешо беше го разконспирирал че пише от Ловешкия квартал Продимчец.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Е и? Колата е създадена, за да я караш и за да те кара от А до Б, не да спиш в нея. За спане си има кревати. Откритието е направено преди повече от 100 години.
            Човечеството върви към пълно самоунищожение. Има открития, които са революционни. Но те са по 1-2 на столетие. Останалото е пълен боклук. Точно тази жажда за ръстове, за производителност, за ресурси,ще доведе неминуемо до световен ядрен конфликт. И тогава ще има пълно зануляване. Земята е с ограничен ресурс чисто физически. Няма как да се расте вечно.
            Е да де, да те закара от А до Б. То и самолета и влака са създадени за това ма подремваш в тях нали ?

За ограничения ресурс на Земята в контекста на населението ли говориш ? То вече не расте толкова. Раждаемостта е висока само в изостаналите общества и се стрми да компенсира ниската производителност и високата смъртност. Има статистики, провери как се променя раждаемостта в Индия с повишаване на стандарта на живот.

Коментар

Как боклуци без стойност бе ? Половината от пътя може да го проспиш , колата сама си кара и ако има нужда те буди ма нежно. Имало е двигатели ... едно време така хвалеха и Москвичите, били като танкове .... ами като танкове бяха , по тегло и бяха изчислени за 3000 км шото после така или иначе ше му видят сметката. Тук има доста стари коли и камиони. Държат ги зашото са им ниски застраховките. Ма като застанеш зад някой такъв на магистралата и трябва да си миеш колата после че прилича на прошуто. Ми ше издържат по 1 млн то вътре има 1мм луфт между буталото и цилиндъра и гори масло като газова лампа та трябва доливаш на всяко кръстовище Разхода на гориво и шума въобше не са ги отчитали. Такива са били технологиите. Сега трябва да правят защити да не можеш да палиш колата ако вече работи че не можеш да разбереш че работи. Айде стегни се малко.

Ти на Кавръчко мястото ли искаш да вземеш с тия борби срешу неравенството и т.н.
              Е и? Колата е създадена, за да я караш и за да те кара от А до Б, не да спиш в нея. За спане си има кревати. Откритието е направено преди повече от 100 години.
              Човечеството върви към пълно самоунищожение. Има открития, които са революционни. Но те са по 1-2 на столетие. Останалото е пълен боклук. Точно тази жажда за ръстове, за производителност, за ресурси,ще доведе неминуемо до световен ядрен конфликт. И тогава ще има пълно зануляване. Земята е с ограничен ресурс чисто физически. Няма как да се расте вечно.

Вземи посей някое дръвче - повече полза ще има от теб отколкото от 1000 продадени лиценза.
              Last edited by ejonny2376; 22.06.2024, 02:32.

Коментар

Забравяш количеството парична маса. Производителност...на боклуци без стойност. С добавени по 1-2 нули отзад като цифрово изражение.
                Все същата работа от общочовешка гледна точка, само облагодетелстваща все по-голямото неравенство и преразпределението на благата от бедни и работещи към богати и паразитиращи. Ти дай в България доходите и производството, съответно цените на ФРГ през 1980 година - не и трябва нищо повече от това. Е, нямало е камери за задно виждане при паркиране, но пък е имало двигатели, които са издържали по 1 милион километра и надписът "Made in Germany" е бил знаков за качество и надеждност. Нещо, което сега го няма - безвъзвратно изгубено.
                Как боклуци без стойност бе ? Половината от пътя може да го проспиш , колата сама си кара и ако има нужда те буди ма нежно. Имало е двигатели ... Тук има доста стари коли и камиони. Държат ги зашото са им ниски застраховките а и не трябва да минават smog test. Ма като застанеш зад някой такъв на магистралата и трябва да си миеш колата после че прилича на прошуто. Ми ше издържат по 1 млн то вътре има 1мм луфт между буталото и цилиндъра и гори масло като газова лампа та трябва доливаш на всяко кръстовище Разхода на гориво и шума въобше не са ги отчитали. Такива са били технологиите. Сега не можеш да разбереш че колата работи и трябва да правят защити да не можеш да я палиш 2-ри път. Айде стегни се малко.

Ти на Кавръчко мястото ли искаш да вземеш с тия борби срешу неравенството и т.н.
                Last edited by segato; 22.06.2024, 02:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

Те са наблизо. Една поляна ги разделя.

Коментар

Мда, всички пишем от един адрес с локация с. Баховица, Ловешко. Как не се сети досега?
                    препоръка е

Коментар

Как го доказва историята ? Дай пример.
                      Преди 30 години практически е нямало компютри. Сега компютрите управляват лампите в кенефа. Производителността е пряко свързана с автоматизацията и добавената стойност. През 90-те производителността е била много по-ниска и труда много по-евтин. Сега никой не може да си позволи ниска производителност. Нали точно ти говореше че производителността в България е ниска ( което е верно), но сега говориш как високата производителност ше бъде коригирана ... май не разбираш какво точно казваш
                      Забравяш количеството парична маса. Производителност...на боклуци без стойност. С добавени по 1-2 нули отзад като цифрово изражение.
                      Все същата работа от общочовешка гледна точка, само облагодетелстваща все по-голямото неравенство и преразпределението на благата от бедни и работещи към богати и паразитиращи. Ти дай в България доходите и производството, съответно цените на ФРГ през 1980 година - не и трябва нищо повече от това. Е, нямало е камери за задно виждане при паркиране, но пък е имало двигатели, които са издържали по 1 милион километра и надписът "Made in Germany" е бил знаков за качество и надеждност. Нещо, което сега го няма - безвъзвратно изгубено.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
                        Днес брокеразина окоси тревата и оряза храсталаците. Утре е време за плаж и малки удоволствия. Наздраве!
                        а не написа ли някой любезен отказ на гасатри от швабистан с турски и немски и опит с продажбите
                        впрочем тия занимания за подходящи за гастери
                        и точно тази липса на нискоквалифициран труд не им позволява да се завърнат
                        ...от което никой, освен тях не страда
                        препоръка е

Коментар

Точно така е. Другото важно е, че пък ти ме мислиш за "безимотен", за "бездетен" и за още какво ли не и това те успокоява.
                          Успокоявай се, нищо против нямам.
                          Личният живот на никого не съм коментирал, бъркаш ме с някого...

Коментар

Добре г-н Многознайков.
                            Такива решенийца като твоето под път и над път. Може пък да е добро, де да го знам. Дано е така.
                            В повечето случаи обаче си е чиста загуба.
                            А начинът, който е търсиш, в повечето случаи е прост - не имплементираш нищо, работиш си по стария начин и пестиш, като не даваш на разни многознайковци да ти дават акъл, а си гледаш основния бизнес. И разкарваш 90% от ненужния персонал, като назначаваш топ хора на двойни заплати, които да ти вършат работата. Работи безотказно.

И през 90-те е имало икономика, и тогава хората са живеели, и тогава компаниите са печелили. И то не по-малко процентуално отколкото сега. Светът не отива на добре с това раздуване на технологичния сектор за сметка на останалите и тази аномалия ще бъде коригирана в даден момент. Историята го доказва.
                            Как го доказва историята ? Дай пример.
                            Преди 30 години практически е нямало компютри. Сега компютрите управляват лампите в кенефа. Производителността е пряко свързана с автоматизацията и добавената стойност. През 90-те производителността е била много по-ниска и труда много по-евтин. Сега никой не може да си позволи ниска производителност. Нали точно ти говореше че производителността в България е ниска и това е проблем ( което е верно), но сега говориш как високата производителност ше бъде коригирана ... май не разбираш какво точно казваш
                            Last edited by segato; 22.06.2024, 01:37.

Коментар

Като каза и заплатата на брат ти, която е колкото на чистачката при нас, съвсем позеленях от яд, хахахаха.
                              При Вас данъците още ли са само 40% Не е ли време заради цялата дошла измет, да ви ги вдигнат на 80?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Важното в твоята объркана глава е, че аз съм брокер. Това трябва теб да те държи на повърхността, а мен лично много да ме забавлява..хаха,
                                Точно така е. Другото важно е, че пък ти ме мислиш за "безимотен", за "бездетен" и за още какво ли не и това те успокоява.
                                Успокоявай се, нищо против нямам.

Коментар

Working...
                                X