IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
    По принцип и в България се взима цяло пиле, някои купуват бутчета и след, като ги сварят, ги обезкостяване и им махат кожата. Аз, обаче намерих чисто филе на 11лв. килото и реших да си спестя някои операции. Иначе това със запържения лук, целина и самото пиле ми се струва топ, ще го пробвам. Напомня ми на една тайванска кухня на Пиротска с пържено пиле и водорасли, но далеч от хубавата рецепта, за която пишеш ти.
    Заеби целината , бульона от кокали е задължителен, той ше направи разлика.Като ври 24 всичко от кокалите, желатини , друго, минава в бульона. Ма си иска време.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
      По принцип и в България се взима цяло пиле, някои купуват бутчета и след, като ги сварят, ги обезкостяване и им махат кожата. Аз, обаче намерих чисто филе на 11лв. килото и реших да си спестя някои операции. Иначе това със запържения лук, целина и самото пиле ми се струва топ, ще го пробвам. Напомня ми на една тайванска кухня на Пиротска с пържено пиле и водорасли, но далеч от хубавата рецепта, за която пишеш ти.
      Филето е много капризно и трябва да се прави на ниска температура . Иначе става на конци и му изтича водата. Има един лаф че на 74 градуса е на конци а под 74 е салмонела. Затова повечето хора ползват бутчета шото са малко по издръжливи на температура.
      Ползвал ли си сщ-вид ?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

        Задължително. Пилета поне на повече от половин година. Само домашни или органик. Тези бройлери които ги хранят бързо и бързо наддават за да са бързо готови за трапеза нищо общо нямат. И с лекарства третирани, че и с хормони.
        Тук са забранени хормони в пилешкото и свинското. За телешкото знам че едно време са били разрешени но вече избягват да ги ползват. Ако сте виждали снимки на дебели хора на които месата им все едно ше изтекат, това е от хормоните. Сега вече няма хормони , поне не в Калифорния, но знам че евтините пилета са бъкани с пестициди, стероиди и какво ли не , та като правило се пазарува от читав магазин и мислиш. Ако е $3 килото естествено че ше е само химия, На повечето места пишат без антибиотици, въздушно охладени и т.н. Пилето ако е замразявано е друго месо. Даже да не е замразявано само да е охлаждано във вода пак е друго че май поема вода
        Last edited by segato; 11.09.2024, 02:15.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

          Ами тук е различно. Взимаш цяло пиле, обескостяваш го слагаш, кокалите го да къкрат 24 часа. Има едни slow cooker-и дето са по 30-40 кинта ма вършат идеална работа че слагаш всичко и то държи температура колкото да къкри. Може ис тенджера на печка, ма трябва да е ниска температура да не изври. След 24 часа ше имаш бульон подобен на този който използват виетнамските и корейските ресторанти. После почваш да готвиш. Запържваш половин глава лук в зехтин, като пожълтее, слагаш нарязани моркови и целина и чакаш малко и те да пуснат , после слагаш пилешкото, и то малко да се позапържи , ма малко да не прегори лука, после слагаш бульона и после когато решиш подправки, магданози и т.н. Ако ти се занимава пробвай и кажи как е. Булона прави разликата.
          По принцип и в България се взима цяло пиле, някои купуват бутчета и след, като ги сварят, ги обезкостяване и им махат кожата. Аз, обаче намерих чисто филе на 11лв. килото и реших да си спестя някои операции. Иначе това със запържения лук, целина и самото пиле ми се струва топ, ще го пробвам. Напомня ми на една тайванска кухня на Пиротска с пържено пиле и водорасли, но далеч от хубавата рецепта, за която пишеш ти.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

            Да , важно е как е хранено пилето. Тука най-доброто което може да се намери е органик , тичало свободно. Малко по-скъпи са , ма не са кой знае какво шото храната сигурно е фуражи и подобни. Във Франция има едни пилета, с някаква лепенка със френското знаме ги продават. Минават специални сертификации , къде са произведени какво са яли, и са 3-4 по-скъпи от обикновените пилета, ма вкуса е един път. Аз съм ги ял само по ресторанти, не знам аз ако го сготвя дали ще усетя разлика. Ма като го сготви човек който си разбира не можеш да спреш.
            Задължително. Пилета поне на повече от половин година. Само домашни или органик. Тези бройлери които ги хранят бързо и бързо наддават за да са бързо готови за трапеза нищо общо нямат. И с лекарства третирани, че и с хормони.
            Last edited by bulgarian lev; 11.09.2024, 01:43.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

            Коментар


            • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

              Ами тук е различно. Взимаш цяло пиле, обескостяваш го слагаш, кокалите го да къкрат 24 часа. Има едни slow cooker-и дето са по 30-40 кинта ма вършат идеална работа че слагаш всичко и то държи температура колкото да къкри. Може ис тенджера на печка, ма трябва да е ниска температура да не изври. След 24 часа ше имаш бульон подобен на този който използват виетнамските и корейските ресторанти. После почваш да готвиш. Запържваш половин глава лук в зехтин, като пожълтее, слагаш нарязани моркови и целина и чакаш малко и те да пуснат , после слагаш пилешкото, и то малко да се позапържи , ма малко да не прегори лука, после слагаш бульона и после когато решиш подправки, магданози и т.н. Ако ти се занимава пробвай и кажи как е. Булона прави разликата.
              Изглежда мн. супер вкусно! Аз тези запърженици много ги харесвам, едно от любимите ми е рамстек с лук.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                Аз правех в чужбина, сега не ми се занимава. Но винаги с месо със стави и кокали да има. От ставите хондроитин-сулфата и вкуса са важни. Другите продукти и подправки като теб. Е, нямах домашни слънчеви кокошки. . Баба ми навремето правеше супа от кокошки и пилета хранени с царевица, трева, люцерна и кво ли не. Ей такава супа ми се яде.
                Да , важно е как е хранено пилето. Тука най-доброто което може да се намери е органик , тичало свободно. Малко по-скъпи са , ма не са кой знае какво шото храната сигурно е фуражи и подобни. Във Франция има едни пилета, с някаква лепенка със френското знаме ги продават. Минават специални сертификации , къде са произведени какво са яли, и са 3-4 по-скъпи от обикновените пилета, ма вкуса е един път. Аз съм ги ял само по ресторанти, не знам аз ако го сготвя дали ще усетя разлика. Ма като го сготви човек който си разбира не можеш да спреш.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                  Аз правех в чужбина, сега не ми се занимава. Но винаги с месо със стави и кокали да има. От ставите хондроитин-сулфата и вкуса са важни. Другите продукти и подправки като теб. Е, нямах домашни слънчеви кокошки. . Баба ми навремето правеше супа от кокошки и пилета хранени с царевица, трева, люцерна и кво ли не. Ей такава супа ми се яде.
                  Тука си суперправ! Аз, обаче като страдащ от гонартроза, много други ястия консумирам със свински крачета и подобни...като доктор ме разбираш,oт друга страна тормозят мотора...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

                    Ок, казвам ти, купих чисто филе от магазин на български производител, не бъкано с ГМО като хамериканските. Сварих го и после добавих в бульона след, като отстраних пяната един морков нарязан на парченца и 1 глава червен лук, пак нарязан на парченца. След 5 м. добавих и два картофа нарязани на кубчета. Като се свариха зеленчуците, извадените преди това филета ги стрих на малки парчета в супата. Като излезе тенджерата от котлона, добавих ситно нарязан магданоз. Като поисзтина леко, внимателно на тънка струя добавих застройка от кисело мляко и жълтъци. Като подправки, млян черен пипер и такъв на зърна и сол. Това е...
                    Ами тук е различно. Взимаш цяло пиле, обескостяваш го слагаш, кокалите го да къкрат 24 часа. Има едни slow cooker-и дето са по 30-40 кинта ма вършат идеална работа че слагаш всичко и то държи температура колкото да къкри. Може ис тенджера на печка, ма трябва да е ниска температура да не изври. След 24 часа ше имаш бульон подобен на този който използват виетнамските и корейските ресторанти. После почваш да готвиш. Запържваш половин глава лук в зехтин, като пожълтее, слагаш нарязани моркови и целина и чакаш малко и те да пуснат , после слагаш пилешкото, и то малко да се позапържи , ма малко да не прегори лука, после слагаш бульона и после когато решиш подправки, магданози и т.н. Ако ти се занимава пробвай и кажи как е. Булона прави разликата.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

                      Ок, казвам ти, купих чисто филе от магазин на български производител, не бъкано с ГМО като хамериканските. Сварих го и после добавих в бульона след, като отстраних пяната един морков нарязан на парченца и 1 глава червен лук, пак нарязан на парченца. След 5 м. добавих и два картофа нарязани на кубчета. Като се свариха зеленчуците, извадените преди това филета ги стрих на малки парчета в супата. Като излезе тенджерата от котлона, добавих ситно нарязан магданоз. Като поисзтина леко, внимателно на тънка струя добавих застройка от кисело мляко и жълтъци. Като подправки, млян черен пипер и такъв на зърна и сол. Това е...
                      Аз правех в чужбина, сега не ми се занимава. Но винаги с месо със стави и кокали да има. От ставите хондроитин-сулфата и вкуса са важни. Другите продукти и подправки като теб. Е, нямах домашни слънчеви кокошки. . Баба ми навремето правеше супа от кокошки и пилета хранени с царевица, трева, люцерна и кво ли не. Ей такава супа ми се яде.
                      Last edited by bulgarian lev; 11.09.2024, 01:17.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                      Коментар


                      • Кажи сега ти как я правиш,aко е в мултикукъра, не ме карай да ти снимам моя, направо ще ти пратя серийния му номер да го провериш

                        ПП Забравих, че вместо фиде, използвах начупени спагети
                        Last edited by Bailor; 11.09.2024, 01:15.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                          Зарежи американците. Нямаш идея. Та ти мислеше че си купуват къши на чужда земя

                          Хубу де, кажи как правиш пилешка супа ? Айде , и това ли не можеш ? После аз ше кажа аз как я правя. Кажи и как правиш наденички , пържоли , к'вот искаш. Интересно ми е. Може пък да науча нещо полезно.
                          Ок, казвам ти, купих чисто филе от магазин на български производител, не бъкано с ГМО като хамериканските. Сварих го и после добавих в бульона след, като отстраних пяната един морков нарязан на парченца и 1 глава червен лук, пак нарязан на парченца. След 5 м. добавих и два картофа нарязани на кубчета. Като се свариха зеленчуците, извадените преди това филета ги стрих на малки парчета в супата. Като излезе тенджерата от котлона, добавих ситно нарязан магданоз. Като поисзтина леко, внимателно на тънка струя добавих застройка от кисело мляко и жълтъци. Като подправки, млян черен пипер и такъв на зърна и сол. Това е...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

                            Хахаха, "американец" и готвене, ай стига бе.....стига краварски вицове, целият свят е запознат с културата ви, що се прайш на утрепана лисица. Цял свят ви знае и ви презира за културата на бързо хранене на един крак. Ти с кого си мислиш, че комуникираш, с някой виетнамец?
                            Зарежи американците. Нямаш идея. Та ти мислеше че си купуват къши на чужда земя

                            Хубу де, кажи как правиш пилешка супа ? Айде , и това ли не можеш ? После аз ше кажа аз как я правя. Кажи и как правиш наденички , пържоли , к'вот искаш. Интересно ми е. Може пък да науча нещо полезно.
                            Last edited by segato; 11.09.2024, 00:41.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                              Аз както знаеш съм по лобстерите , ма кажи как правиш пилешка супа да видим къде си ти. Добронамерено те питам. На мен готвенето ми е хоби и ми е интересно.
                              Хахаха, "американец" и готвене, ай стига бе.....стига краварски вицове, целият свят е запознат с културата ви, що се прайш на утрепана лисица. Цял свят ви знае и ви презира за културата на бързо хранене на един крак. Ти с кого си мислиш, че комуникираш, с някой виетнамец?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                                Ами, специалното е, че ти не можеш да я правиш. Що се отнася до кафемашините, не си уточнил, коя точно да ти пратя, тази в къщата ми в София, тази в апартамента ми в София или тази в апартамента ми в Бургас?
                                Аз както знаеш съм по лобстерите , ма кажи как правиш пилешка супа да видим къде си ти. Добронамерено те питам. На мен готвенето ми е хоби и ми е интересно.

                                Коментар

                                Working...
                                X