Телешко варено.
Главното в подхода е “без излишества", "само".
Телешки гърди, моркови, лук.
Може добавяне на магданоз и копър.
Добре е, но не задължително, да имате хрян (заместител горчица) за слагане в чинията.
Готвя го в тенджера под налягане.
______
Взех кило и половина телешки гърди и една телешка опашка.
Ще отделя кокалите и тънката част на опашката и ще ги варя един час заедно с два средни моркова и една глава кромид.
Ще нарежа месото на хапки и ще го добавя в тенджерата под налягане да се вари половин час.
Ще махна кокалите и лука-моркови от нея и ще прелея/пресипя в обикновена тенджера месото с бульона.
Ще добавя един морков и глава кромид, нарязани средно, ще нагрея до без кипене за половин час.
Накрая ще изръса една китка магданоз и ще изключа.
Добре е в чинията с топло телешко варено да се добави хрян и оцет.
От миналата година имам заготовка настърган хрян+олио в камерата на хладилника.
Предвиждам да ми е вкусно.
Да, и с хляб, разбира се.
Главното в подхода е “без излишества", "само".
Телешки гърди, моркови, лук.
Може добавяне на магданоз и копър.
Добре е, но не задължително, да имате хрян (заместител горчица) за слагане в чинията.
Готвя го в тенджера под налягане.
______
Взех кило и половина телешки гърди и една телешка опашка.
Ще отделя кокалите и тънката част на опашката и ще ги варя един час заедно с два средни моркова и една глава кромид.
Ще нарежа месото на хапки и ще го добавя в тенджерата под налягане да се вари половин час.
Ще махна кокалите и лука-моркови от нея и ще прелея/пресипя в обикновена тенджера месото с бульона.
Ще добавя един морков и глава кромид, нарязани средно, ще нагрея до без кипене за половин час.
Накрая ще изръса една китка магданоз и ще изключа.
Добре е в чинията с топло телешко варено да се добави хрян и оцет.
От миналата година имам заготовка настърган хрян+олио в камерата на хладилника.
Предвиждам да ми е вкусно.
Да, и с хляб, разбира се.
Коментар