IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ако имаш мечта, преследвай я. След като това ще ти доставя удоволствие, няма нищо лошо.
    Не си знае дали начинанието ще е успешно,но ще пробвам. Имам знания и то всеобхватни в тая тема, интелект, с който да знам как да ги приложа. Въпросът е да се рекламирам адекватно, тая реклама да достигне до максимален брой хора, които да ми повярват и се възползват от услугите ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Това може да се отнася за такъв като теб,не за бивш държавен служител с невисока заплата и изплащал кредит. Откъде да ги спестя тия пари с 2700 лв заплата и 800 лв месечна вноска по кредит .
      А и не става въпрос само за пари-имам си мечта да се занимавам с това нещо,което смятам да правя.
      Ако имаш мечта, преследвай я. След като това ще ти доставя удоволствие, няма нищо лошо.

Коментар

Онзи ден почина главния ни счетоводител. Днес е погребението. Нямаше 50 години. Не се жалваше от никакви болести. Просто се прибрал вечерта в къщи, както винаги хапнал и пийнал, легнал да спи и на сутринта не се събудил. Жена му и сестра му са отказали аутопсия, така че никога няма да разберем от какво е умрял.

Та това е живота. Не знаеш дали днешния ден не ти е последен. Според статистиките на 50-годишна възраст вече са измрели 30% от наборите ти. А на 65-годишна възраст се пенсионираш, но към тази дата вече са измрели 70% от наборите ти. Тоест само един от всеки 3 човека достига до пенсионна възраст.

На фона на казаното е най-добре на 50-годишна възраст човек да не започва нов бизнес, а да започне да се радва на живота, който не го е имал на младини, защото е бил претоварен от проблеми с работата, със семейството, с жената, с децата и т.н. Та на 50 години е време човек да се оттърси от огромния стрес на младини, да се разпусне, и да започне да си живее малкото останал му живот, като си доставя удоволствия, а не нови нерви и нов стрес. Ако има спестени пари, време е да започне да ги харчи, защото иначе друг ще му ги харчи.

Ето графиката на живота и смъртта:

Това може да се отнася за такъв като теб,не за бивш държавен служител с невисока заплата и изплащал кредит. Откъде да ги спестя тия пари с 2700 лв заплата и 800 лв месечна вноска по кредит .
        А и не става въпрос само за пари-имам си мечта да се занимавам с това нещо,което смятам да правя.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
          Имам си други планове и амбиции. Както за теб не е късно да се ожениш и имаш деца така и за мен не е късно на 50 години да започна нова професионална дейност.
          Онзи ден почина главния ни счетоводител. Днес е погребението. Нямаше 50 години. Не се жалваше от никакви болести. Просто се прибрал вечерта в къщи, както винаги хапнал и пийнал, легнал да спи и на сутринта не се събудил. Жена му и сестра му са отказали аутопсия, така че никога няма да разберем от какво е умрял.

Та това е живота. Не знаеш дали днешния ден не ти е последен. Според статистиките на 50-годишна възраст вече са измрели 30% от наборите ти. А на 65-годишна възраст се пенсионираш, но към тази дата вече са измрели 70% от наборите ти. Тоест само един от всеки 3 човека достига до пенсионна възраст.

На фона на казаното е най-добре на 50-годишна възраст човек да не започва нов бизнес, а да започне да се радва на живота, който не го е имал на младини, защото е бил претоварен от проблеми с работата, със семейството, с жената, с децата и т.н. Та на 50 години е време човек да се оттърси от огромния стрес на младини, да се разпусне, и да започне да си живее малкото останал му живот, като си доставя удоволствия, а не нови нерви и нов стрес. Ако има спестени пари, време е да започне да ги харчи, защото иначе друг ще му ги харчи.

Ето графиката на живота и смъртта:

Last edited by Mateev; Днес, 07:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Това е грешка. Можеш първо да посъбереш пари и после да си отвориш кантора.

Обаче пазарът е наводнен с юристи и икономисти и хората с големи връзки обират хубавите служби, дори да са със слаба квалификация.
            А ТОВА вече е неправилен подход. Така мисля. От повечето гледни точки. Писането е значително по-изгодно и не иска веществени вложения.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

сакън няма нужда още тъпи полюцаи да стават прокурори че и глаДни.
              Трябва да се ЗАБРАНИ да стават повече от за квот са учЕли - ака следовател. А още 94г им приравниха НИЗШЕТО полюцейско училище на висше
              Виж, недей така. В Природата има място за всички. Пък и знаеш ли, Вергилчо може да почне нещо полезно. Досега, показа чудеса от ..."обратното на остротии" но, има и Проблясъци, знае че еврото е капан за страната, че загубата на суверенитет води до беди... Т.е., нека получи своя шанс.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Обаче пазарът е наводнен с юристи и икономисти и хората с големи връзки обират хубавите служби, дори да са със слаба квалификация.
                Имам си други планове и амбиции. Както за теб не е късно да се ожениш и имаш деца така и за мен не е късно на 50 години да започна нова професионална дейност.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Трябва да се ЗАБРАНИ да стават повече от за квот са учЕли - ака следовател. А още 94г им приравниха НИЗШЕТО полюцейско училище на висше
                  И аз съм завършил "Право",не полицейската академия и бях адвокат една година.
                  Last edited by RUBLA; 17.07.2025, 10:41. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

Не искам повече да се занимавам с право.На съвсем друго поприще ще се реализирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Прочее, имаше там един трамплин от следовател към прокурор. Защо не си се възползвал?
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Успех тогава.
                        Благодаря.

Коментар

Не искам повече да се занимавам с право.На съвсем друго поприще ще се реализирам.
                          Успех тогава.

Коментар

Прочее, имаше там един трамплин от следовател към прокурор. Защо не си се възползвал?

Коментар

• Вярвам на математическата прецизност (предикатното смятане)

Константи (хора):
                              • D: Госпожа Драганова
                              • S: Инж. Станчев
                              • V: Доктор Велев
                              • C: Господин Чакъров
                              • N: Госпожица Нина
                              Пропускам детайлите и получавам накрая ... :

От (Жертвата е задушена) ∧ (Въжето е оръжието за задушаване) ⟹ Used_Weapon(Killer,Rope).
                              • От Used_Weapon(Killer,Rope)∧Has_Fingerprints(Rope,V)⟹ Is_Killer(V).
                              • От Is_Killer(V)∧Location(Victim′s_Phone,Orangery)⟹Is_ False(P3). (Алибито му е лъжа).
                              • От Location(Victim′s_Body,Study)∧Is_Killer(V) (и липса на доказателства за преместване) ⟹ Убийството е извършено в Кабинета.
                              Чрез систематично прилагане на правилата на логиката
                              и оценка на истинността на всеки предикат
                              се достига до точно и непротиворечиво решение:
                              • Убиецът е Доктор Велев.
                              • Оръжието е въжето.
                              • Убийството е извършено в Кабинета.
                              Last edited by barbaron; 17.07.2025, 13:22.

Коментар

Не е това отговора. Някъде си се объркал по пътя. Да чакаме ли още вергилчо да се пробва да я реши, или да публикувам верния отговор?

А дотогава ето една друга задачка. По-лесна е, но за решаването вече не е достатъчна чистата дедукция, а си иска и нестандартно мислене и съобразителност. Би трябвало Вергилчо тука да е във вихъра си. Нали е следовател.

Задача за съобразителност – „Кой кого лъже?“

Условие:
                                Трима приятели – Асен, Борис и Веселин – били разпитани по подозрение, че един от тях е откраднал важен предмет. Всеки казал само по едно изречение:
                                • Асен: „Аз не съм крадец.“
                                • Борис: „Веселин е крадец.“
                                • Веселин: „Борис лъже.“
                                Знаем, че:
                                • Само един от тях казва истината.
                                • Останалите двама лъжат.
                                Въпрос: Кой е крадецът?
                                Като инж.математик веднага прилагам предикатното смятане

Дефинирам следните предикати:
                                • K(x): "x е крадецът".
                                • И(x): "x казва истината".
                                • Л(x): "x лъже".
                                Твърденията на всеки от приятелите са:
                                • Асен: "Аз не съм крадец."
                                  • И(Асен)⟹¬K(Асен)
                                  • Л(Асен)⟹K(Асен)
                                • Борис: "Веселин е крадец."
                                  • И(Борис)⟹K(Веселин)
                                  • Л(Борис)⟹¬K(Веселин)
                                • Веселин: "Борис лъже."
                                  • И(Веселин)⟹Л(Борис)
                                  • Л(Веселин)⟹И(Борис) (което е еквивалентно на ¬Л(Борис))
                                Знае се, че:
                                1. Само един от тях казва истината.
                                2. Останалите двама лъжат.
                                Въз основа на анализа на трите възможни сценарии
                                единственият непротиворечив сценарий е
                                Л(Асен)⟹K(Асен) & Л(Борис)⟹¬K(Веселин) & И(Веселин)⟹Л(Борис)
                                т.е. когато Веселин казва истината. В този случай, Асен е крадецът.
                                Last edited by barbaron; 16.07.2025, 22:17.

Коментар

Working...
                                X