Първоначално изпратено от Trakatrak
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеПиша с екранна клавиатура, та не си падам по дълги писания. Показалецът ми се износи вече.
Иначе сериозно - всичко, което е за казване тук, вече е казано.
Дори отидохме зад здравословния хоризонт. Изяснихме съдържателно темите за соц и кап, че и за растежа. Хвана ни, обаче, инерцията и се отплеснахме в източните феодални сатрапии от 19-ти век, които имат индиректна връзка с извънземното присъствие от 21-ви.
Дето викате с тнм - типични прояви на генотипа чрез фенотипа.
И аз усещам, че ме налазва отчаянието.
Дъл ша мога да ви запитам, господине, откъде би се намерило едно приглашение за кръчмата. Чух, че там хубавите хапване и пийване са гарантирани, а компанията е добра.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Но имаш подозрения, нали!? Предполагам, можеш да си набавиш информация за процента новородени от малцинствата / по-конкретно от едно/
А там знаеш - близкородствено кръстосване, раждане в млада възраст, последваща липса на грижи ...
Съвсем се отплеснахме от тематиката на темата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Всъщност аз реших да се включа воден от благородно подкокороснически мотиви, които да доведат до твоето подмолно провокиране.
Въпросът някога е бил икономически и финансов, въпрос на стратегия и интереси, но отдавна е предимно исторически.
След като чух въпроса на 77, спомних си на прима виста, че линията е "английско" дело, след спорове с австро-унгарците. Всички подробности по жепейските проблеми и аз научих от материала в линка.
Е-ех, бедна ти Екзархийска Българио! Няма такава страна.
Виж, що се отнася до темата с английските политики и визии относно някаква бъдеща, хипотетична България, положението е коренно различно. Там по някакво стечение на обстоятелствата знам разни неща, но нито им е мястото тук, нито имам намерение да влизам в такъв форумен разговор, че да злепоставяме нашите съюзници и приятели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Начев, нямам сили надълго и нашироко да те коментирам, щото ще стане интересно и отиде сутринта. А аз се подготвям да се излюпя от леглото и да се преместя към малката стаичка. Но като историк съм длъжен да поправя грешката на статията от линка, че да не се заблуждава публиката. Първата жп линия в българските земи е построена 1860 г. между Черна вода и Кюстенджа в централната част на Северна Добруджа, която ни бе отнета през 1878 г., възвърнахме си я 1918, но на следващата година пак ни я взеха. Паралелно на тази линия Чаушеску прокара едноименния канал от Долен Дунав до Черно море.
Въпросът някога е бил икономически и финансов, въпрос на стратегия и интереси, но отдавна е предимно исторически.
След като чух въпроса на 77, спомних си на прима виста, че линията е "английско" дело, след спорове с австро-унгарците. Всички подробности по жепейските проблеми и аз научих от материала в линка.
Е-ех, бедна ти Екзархийска Българио! Няма такава страна.
Виж, що се отнася до темата с английските политики и визии относно някаква бъдеща, хипотетична България, положението е коренно различно. Там по някакво стечение на обстоятелствата знам разни неща, но нито им е мястото тук, нито имам намерение да влизам в такъв форумен разговор, че да злепоставяме нашите съюзници и приятели.
Коментар
-
Някои външни въздействия увреждат и генните конфигурации, та не е ясно доколко сме се осакатили. Май има завишаване на такива увреждания при новородените, но не смея да твърдя откъде произлизат.
А там знаеш - близкородствено кръстосване, раждане в млада възраст, последваща липса на грижи ...
Съвсем се отплеснахме от тематиката на темата.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Със сигурност е повлияло много, но по-скорошното руско робство, което за разлика от турското си е било истинско без кавички има по-голямо непосредствено влияние. Достатъчно е да погледнем примерно Гърция, която не е била под руско робство, и въпреки че никога не са се славили със стабилност и работливост са доста по-добре и в момента, след финансовата криза.
- 1 like
Коментар
-
Не съм ви проследил закачките с Пешо Електриката, но ми прозвуча малко наивно твоето писание, а то било иронично. Похвално! Обичам иронизирането дотам, та чак съм издигнал лозунга "В иронията е спасението!" Ама рядко ме разбират. Особено жените. Колкото до партидите, това са актюерски сложни изчисления и не може тука ги разясните. НОИ си има екип за тея работи. А "турското робство" на Пешето е просто популярен простонароден израз, но съдържанието на това робство има много общо с темпа ни на развитие, защото при нашата изостаналост има мегдан за догонване на понатежалите. Но дали именно заради него не успяваме да догоним. Това обаче звучи като оправдание.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Прав си, но все пак в цялата тази отврат има един светъл лъч. Физиологично, подрастващите може и да имат проблеми, но генът си остава и дреме някъде скрито в ДНК-то им. И при по-добро стечение на обстоятелствата ще се прояви и ще има водеща роля.
П.П. Естествено, че нямаш нищо напреко на миньочетата. Високите мъже харесват финни дами. Този поведенчески модел си има своето еволюционно обяснение, разбира се
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Миньончетата са супер и са ми любимки, особено ако имат и азиатски черти, дума да не чувам в тази посока. Иначе моята жена е висока, така се случи
За другото - беше ирония - и учеността ни, и най-красивите жени, просто това са фундаменти на нашата народопсихология, които е невъзможно да изкореним. Кръчмарска гордост.
Кажи и на Бате Пешо за "робството", че той е убеден в него и за руската помощ му кажи, ако му го кажа аз, пак ще почне да лее тиради за тока и т.н. Аз от ток не разбирам и не си вра гагата там, където не знам, но пък много други хора разбират от всичко - и от пенсии, и от партиди, и от робства, и от хубави жени, и са толкова пълни със стереотипи, че и да ги блъсне истината, пак ще кажат, че е лъжа.
Коментар
-
Мъжете в България са убити отвсякъде, но това е друга тъжна тема. Ако си нагаждач или нагъл псих няма как да изглеждаш хармонича личност..... като Митето Пищова.
П.п. Нямам нищо против миньонцетата, но това указва за неизползван човешки потенциал и увредено поколение.
П.П. Естествено, че нямаш нищо напреко на миньочетата. Високите мъже харесват финни дами. Този поведенчески модел си има своето еволюционно обяснение, разбира сеПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Мъжете в България са убити отвсякъде, но това е друга тъжна тема. Ако си нагаждач или нагъл псих няма как да изглеждаш хармонича личност..... като Митето Пищова.
П.п. Нямам нищо против миньонцетата, но това указва за неизползван човешки потенциал и увредено поколение.
За другото - беше ирония - и учеността ни, и най-красивите жени, просто това са фундаменти на нашата народопсихология, които е невъзможно да изкореним. Кръчмарска гордост.
Кажи и на Бате Пешо за "робството", че той е убеден в него и за руската помощ му кажи, ако му го кажа аз, пак ще почне да лее тиради за тока и т.н. Аз от ток не разбирам и не си вра гагата там, където не знам, но пък много други хора разбират от всичко - и от пенсии, и от партиди, и от робства, и от хубави жени, и са толкова пълни със стереотипи, че и да ги блъсне истината, пак ще кажат, че е лъжа.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Това важи и за мъжете. Някъде наскоро мернах статистика, в която бяха изнесени данни за ръста на поколението 18 - 25 годишните. Оказва се, че децата заченати в годините на най-голямата криза 1996, 1997, 1998 година са с около два до три см по-ниски от тези, които са родени след 2000 година.
Порових малко из физиологията и отчасти биохимията и си дадох обяснение за този те факт, ама е доста дълго и просторно, а аз както знаеш, съм мързелив човек и мразя да пиша
Обаче, Арахна ..., фенотипът ни е готин и най-вече разнообразен, бре!!! Какво от туй, че дамите са влезли в категорията на миньончетата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Интересно е да те чете човек. Дързък и изненадващ си.
По принцип знам, че изборът на това трасе е английски "принос". Съвсем скоро в темата "История" иимах предложение по повод на отминалия ни национален празник да си поговорим за ролята на ГБ в нашите български дела. Не стана разговор, аз тогава бях на вълна да изкажа някои доста директи виждания по въпроса, но после ми мина. Нямаше желаещи да разменим няколко приказки. И аз вече не го желая.
По-долу ще пусна един кратък материал, който намерих и той доста събрано дава представа за събитията по повод на този транспортно-комуникационен въпрос.
Кримската война показва много работи - не само изостаналостта на османците във военно дело, транспорт и комуникации и каквото още се сети човек. Става ясно за стратегически мислещите хора, че са назряли и неизбежни политически промени. Специално "българският" въпрос е бил най-належащ, доколкото по същото време гърци, сърби и румънци вече са доста напреднали в решаването на техните национални въпроси. И тук има крайно интересни исторически факти, които масово не се познават или се подценяват.
Британия е имала много ясни и категорични виждания относно някаква бъдеща и потенциална България. Каква да бъде, къде да бъде, какво да представлява. Отвратителни виждания, апропо!
Не искам да разводнявам повече темата, пък и тази страница от историята ни откровено ме дразни.
Първата жп линия в България
Коментар
-
Груич, това че сме най-учени отдавна не е верно. Това ти мнение е трагично погрешно. Българските жени може да са генетично убави, но лошото хранене и квазихраните придонесоха много от тях да не дораснат и са като кампучийчета, а други така пораснаха, че заприличаха на оядени американки. От Бронкс, ако ме разбираш. Колкото до съвременните типове робство, трябва да помним първата си конституция и да не се примиряваме със завоалираните форми на заробване практикувани от разни психопати. Редута явно е на високо и не се вижда добре какво става из низините. - Изражда се българската нация. Поради това не успяваме да постигнем задоволителен догонващ икономически растеж. И бързо си деградираме.
Порових малко из физиологията и отчасти биохимията и си дадох обяснение за този те факт, ама е доста дълго и просторно, а аз както знаеш, съм мързелив човек и мразя да пиша
Обаче, Арахна ..., фенотипът ни е готин и най-вече разнообразен, бре!!! Какво от туй, че дамите са влезли в категорията на миньончетата.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар