Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
По точно избързах с провокацията за змейовете, щото масата хора според мен просто информационно са неподготвени.
Жалко е обаче, че и на първата ми историческа провокация никой не можа да отговори на въпроса:
Защо "тъпия" султан вместо да свърже първо Истанбул с Европа, свързва Варна с Русе?
....
Питаш какъв е смисъла.
Отговора ми е: ОГРОМЕН
Да припомня една подходяща сентенция: "Историята е наука за бъдещето".
Предполагам болшинството от хората тук поне малко им е интересно какво ще е близкото и по-далечно бъдеще.
Бъдещето ЩЕ принадлежи на тези които ВЛАДЕЯТ ТЕХНОЛОГИИТЕ.
За да съм в темата - само чрез технологиите може да се осигури по-бърз растеж/развитие. Съгласни сте предполагам с това.
Преди да погледнем в бъдещето обаче, трябва да задълбаем в миналото.
.....
Според повечето съфорумци темата се е изчерпила.
Дали?
Според мен тук дори не сме започнали да я разглеждаме по същество.
Преобладава мнението, че капитализма осигурява по-бърз растеж или развитие, каквото и да значи това.
Аз по-назад се застъпих за тезата, че този който разполага с пари и власт той най-успешно може да развира технологиите и те да му осигурят растеж.
Дотук имаме три тези:
По-бърз растеж осигурява:
1. Капитализма;
2. Социализма;
3. Парите - този който ги осигурява.
4. ??? - аз имам отговор на питанките, но засега няма да ги коментира. Като му дойде времето.
В наши дни вече е видно за всеки, че тези които държат печатницата са "виновни" за глобалния растеж.
И съпътстващите го кризи на растежа естествено.
Сега вкарвам още една ПРОВОКАЦИЯ!
След WWI геополитическата картина е следната.
В победителите GB, USA, FR са парите, ТЕХНОЛОГИИТЕ, ресурсите. Елитите им владеят света.
От друга страна Германия е в руини.
Как става така, че в годините преди WWII Национал СОЦИАЛИСТИЧЕСКА Германия ТЕХНОЛОГИЧНО става водеща страна в света.
КАК???????
Не е щото разполагат с много пари, нали?
/Съгласен съм с тезата, че западните банкстери помагат с пари на Хитлер да се върви към властта./
И още един важен въпрос:
Как великите победителки позволяват на конкурентна Германия това да се случи?
Все едно днес САЩ да подпомага технологичното развитие на Русия и Китай. Говоря за върховите технологии, щото там е надпреварата/войната.
Като се заровим обаче в "теориите на конспирациите", всичко е лесно обяснимо.
Като се започне с тайните германски общества "Врил" и "Туле" и контактите им с ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ПО-РАЗВИТИ ТЕХНОЛОГИИ.
Следват разработките на немските летящи чинии за съществуването на които не вярвам някой тук да се съмнява.
Тук излиза и четвъртата теза - тази с питанките по-горе.
Ако някой ти даде или подари някакви върхови технологии също може много добре да просперираш, и да имаш "растеж" според духа на темата ни.
Мирише ли ви вече повечко на извънземни?
Все пак да предположа, че има съмняващи се.
Конспиративните теории говорят, че германците в края на wwii се изнасят към базите си Антарктида барабар с летящите си чинии и по-важните си технологии.
Ако това е само конспирация, ЗАЩО американския генерал Ричард Бърд през 1946г. се отправя на "експедиция" към Антарктида със самолетоносач, една камара охраняващи го кораби и т.н.
Даже Уикито пише смешки за "експедицията" му.
Алоууу. Кой ходи на експедиции в "нищото" със самолетоносач? И 5000 "изследователи" на снегове
Значи дори и според официалните източници има нещо гнило в Дания, грешка Атлантида.
Само за протокола, щото не го пише в Уикито. След известни загуби "експедицията" много по-рано от планираното се прибира в Америка.
......
Обобщавам:
Ако търсим отговор на въпроса на тази тема, трябва да включим поне 4-5 опции:
По-бърз растеж осигурява:
1. Капитализма;
2. Социализма;
3. Парите - този който ги осигурява.
4. Контакта ни с извънземни цивилизации
....
бих добавил за да е по-заинтригуващо и
5. Национал социализма
Коментар