Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеКое обаче е това нещо? Ти понеже си вярващ и от там следва, че Бог е Творецът и той е като нас и мисли като нас. И следователно ние разгадаваме някаква загадка зададена ни от един друг "човек", като постепенно разкриваме вече съществуваща човешка мисъл, план и дизайн. Това ти така си го мислиш, защото си човек и мислиш 100% антропоцентристки
Обаче Бог може и да не е някакъв мъдър старец, който мисли като нас. А и вселената може да не е това, което си мислим че е. И ако изобщо има разумен творец, той може да мисли по съвсем различен начин от нас. Също, и като следствие от това, неговият план и дизайн на света може да е съвсем различен от физиката, която се преподава в МЕИ или MIT. И е възможно ако той "чуе" нашите обяснения за света, да му се видят толкова примитивни и плоски, че да падне под масата от смях... образно казано
В този случай, законите на природата са наши човешки мисловни конструции, които на дадения етап ни вършат работа. И които са измислени от нас. И които не са съществували в природата преди ние да си ги измислим
Изобщо, идеята, че нашите мисловни конструции a priori същствуват в природата на мене ми звучи очевидно абсурдна
Но истината е, че аз мисля малко по-различно от средностатистическата рожба на МЕИ. Защото там ти дават буквар, ти учиш наизуст, колкото да избуташ и така
Last edited by Todor Sabev; 01.08.2018, 23:40.
- 1 like
Коментар
-
Кое обаче е това нещо? Ти понеже си вярващ и от там следва, че Бог е Творецът и той е като нас и мисли като нас. И следователно ние разгадаваме някаква загадка зададена ни от един друг "човек", като постепенно разкриваме вече съществуваща човешка мисъл, план и дизайн. Това ти така си го мислиш, защото си човек и мислиш 100% антропоцентристки
Обаче Бог може и да не е някакъв мъдър старец, който мисли като нас. А и вселената може да не е това, което си мислим че е. И ако изобщо има разумен творец, той може да мисли по съвсем различен начин от нас. Също, и като следствие от това, неговият план и дизайн на света може да е съвсем различен от физиката, която се преподава в МЕИ или MIT. И е възможно ако той "чуе" нашите обяснения за света, да му се видят толкова примитивни и плоски, че да падне под масата от смях... образно казано
В този случай, законите на природата са наши човешки мисловни конструции, които на дадения етап ни вършат работа. И които са измислени от нас. И които не са съществували в природата преди ние да си ги измислим
Изобщо, идеята, че нашите мисловни конструции a priori същствуват в природата на мене ми звучи очевидно абсурдна
Но истината е, че аз мисля малко по-различно от средностатистическата рожба на МЕИ. Защото там ти дават буквар, ти учиш наизуст, колкото да избуташ и така
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Това че науката не е открила нещо до сега то не означава че нещото не съществува.Както съм казвал ного пъти Светът се управлява от Закони такива за физическия и такива за духовният свят.Те са неизменни и ги боли хея дали ние ги знаем или пък дали ни харесват.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
М да като за човек от УНСС направо гениално....Не знаех че преди 1989 математиката физиката механиката електротехниката и електрониката били други а и Природните закони се променили.Казвал съм ти ного пъти че сички демократи седерасти сте идиоти ама ти не ми вярваш
И всъщност въобще не сигурно дали няма множество от вселени. И някаква връзка между тях. И въобще още няма единна теория описваща голямото и малкото. Има много противоречия.Last edited by Todor Sabev; 01.08.2018, 23:31.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеВиж сега, аз не казвам, че на вечеря като си изпуснеш вилицата както си седиш вкъщи и тя може да полети нагоре и да залепне за тавана...
Но не е ясно какви неподозирани неща може науката да открие за вселената в бъдеще. И тогава много от абсолютните истини, които сега знаем може да станат малко по-относителни. Както веднъж давах пример със събирането на скоростта на влака и на човек, които върви вътре във влака, за да се получи скоростта на човека спрямо земята; както и ситуацията когато влакът се движи със скоростта на светлината...
Та тази абсолютна и очевидна истина, че събираш двете скорости не е напълно вярна, а само приблизително...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Най-смешни са с руските коли
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
Топ гиър си правят гаргара с всякакви коли .
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнениеВ момента по Топ гиър си правят гаргара с руски коли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Да, да, с тях може да стане работата на постоянно обновление и приложение на иновативни постижения защото са особено креативни и възприемчиви.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНяма проблем с това. Ще сложим едни по-гениални хора като Майната и Пинокио в ЦК и те ще дадат "ускоряващият се темп на технологично обновление"
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Всички природни науки, в различна степен, се градят на основата на математиката. Когато са възникнали първите университети (някои съществуват и днес), математиката е била задължителен предмет. Не излизаш от университета без нея.
Всичко тече и се променя, ускорението при свободно падане все си е 9.8 м/с, пътя е равен на скоростта по времето, законите за запазване на енергията си важат, физичните константи не са се променили, Менделеевата таблица не се е променила (само се разширява по малко), все още 1 + 2 = 2 + 1 (една от аксиомите в математиката), да продължавам ли?
За разлика от "човешките закони и теории" природните важат без изключение - при еднакви изходни условия и параметри, всичко става винаги по един и същи начин.
Ако законите на природата се променяха, както променяме нашите си, човешки идеи, теории, науки и закони, Земята отдавна щеше да е загинала.
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
В "развитите" държави какво възприеха ?! Щото туй което са "възприели" е всичко друго , но не капитализъм ... капитализмът умре с премахване на златния стандарт , господа !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеХмммм... не ти говоря за механика, бе човек...
Не видя ли, че споменавам скоростта на светлината. Това не беше случайно
Това, което е най-притеснително е, че леви, десни, черени, зелени, сини или бембени... всичките българи сме от един дол дренки и реагираме по един абсолютно стандартен начин
Ще пропусна политиката "леви, десни..." в конкретният пример, който ти ни даваш, защото политиканстването няма да ти даде отговор на въпроса, по който нямаш минимумът от знания, за да го развиваш пред хората тук... Това е казано с най-добри намерения, а не с желанието да се губя в безпредметни спорове...
Да те попитам все пак: кое не е случайно? Че си споменал скорост - споменал си я! Никакво значение няма дали това е скоростта на светлината, както и - дали тя отчетена /измерена/ във вакуум...
Скоростта, независимо как ще я наречеш е предмет на физиката, техническата механика - а също и на други частни науки. Оттук следва изводът, че науката, както и да я наречем - се крепи на постулати, които ние задължително отчитаме, че са приложими за планетата Земя. Тук!
Не напразно горе съм ТЕ допълнил - "във вакуум".
А ПА ти пак не ми говори за механика! Е, за какво ми говориш, когато споменаваш понятието "скорост на светлината"? За фармация, за икономика, за политика...., ли?
Скоростта е предмет на изучаване от физика, механика, динамика. Също няма общо с никакви червени, зелени или сини...Ако щеш ми вярвай.
Коментар
Коментар