Money - съветската империя рухна защото падна добива на петрол и не знаеха че ще се открие нова технология чрез която от старите петролни залежи да може да се извлича още петрол и то дори повече отколкото преди са изсмукали. Но така им е добре и спарите от петрола могат да си купят най високотехнологичните стоки сега каквито не можаха да произведат преди а все догонваха технологично лошия запад. Обаче сега идва момента на изненадата - и други почнаха да добиват много петрол и ще трябва да се преборват с тях за пазара, защото така се получава накрая.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНищо не им ликвидират, маржовете на печалбите на фирмите в щатите са на рекордни нива. В Китай възвръщаемостта е ниска, неефективността е висока, човек не може да има вяра на годишните отчети, работната ръка вече не е толкова евтина и самата дръжава там мачка чуждите фирми... Така че инвестициите в китай стават все по-малко изгодни
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Така е.Вървиш ли срещу закона си понасяш последствията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПауър, добре де, а защо Бог нареди така, че съветската империя да рухне... Явно не е спазвала божествения закон и ги е сполетял божият гняв
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеНищо не им ликвидират, маржовете на печалбите на фирмите в щатите са на рекордни нива. В Китай възвръщаемостта е ниска, неефективността е висока, човек не може да има вяра на годишните отчети, работната ръка вече не е толкова евтина и самата дръжава там мачка чуждите фирми... Така че инвестициите в китай стават все по-малко изгодни
Last edited by pinoccio; 20.02.2019, 16:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеПауър, добре де, а защо Бог нареди така, че съветската империя да рухне... Явно не е спазвала божествения закон и ги е сполетял божият гняв
Коментар
-
Пауър, добре де, а защо Бог нареди така, че съветската империя да рухне... Явно не е спазвала божествения закон и ги е сполетял божият гняв
Ха ха съгласен с мен за повечето неща ма рядко се случвало.Ей тва е готин лаф....Аз съм реалист и нещата не опират до това дали си съгласен с мен или не реалността в която живеем е такава а ти дали я приемаш или не не вярвам да се трогне и да ти се извини за неудобствата които ти причинява.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Нищо не им ликвидират, маржовете на печалбите на фирмите в щатите са на рекордни нива. В Китай възвръщаемостта е ниска, неефективността е висока, човек не може да има вяра на годишните отчети, работната ръка вече не е толкова евтина и самата дръжава там мачка чуждите фирми... Така че инвестициите в китай стават все по-малко изгодни
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеMoney - и къде ще изтече този капитал, нещо не се връзва. В Китай са защото нищо не плащат, на запад ще ги уморят от данъци и ще им ликвидират бизнеса, то са данъци, то са регулации а в Китай организацията на държавата в това отношение няма да повярваш но е много слаба и трябва да ти кажа че нищо не плащат ..може да не е за вярване. Запада за да си върне бизнеса и капиталите трябва да стане като Китай, иначе системата на китайците в тоя и вид се явява желязна - никъде няма такава свобода. Може да си пишат глупости колкото искат ама като ги видя само как бият бизнеса с данъци и са ми ясни че говорят глупотевини. Затова системата на Тръмп за възтановяване на Америка вятър я вее на бял кон. Какво може да се очаква от нея - да се изпокарат още с всички държави и то със себеподобните си най вече, да направят ново преразпределяне на пазарите но Ейпъл няма да почнат производство в щатите щото нямало откъде да си набавят винтчета, а в Китай имало много специалисти също което е абсолютна лъжа. Защото в Китай кьорав специалист няма грамотен, те са зле образовани и това не става с магическа пръчка пък и не им е силното място..те са си открили формулата като за тях и повярвай са непобедими със всякакви други средства освен с тяхната схема ако ги почнат ще им изпомпят всичкия бизнес. Това обаче няма да стане защото със зъби и нокти кастата която лапа от тези данъци и разрешителни режими в социалистическия запад ще се бори за статуквото и хората дори не знаят какво реално се случва и какъв е проблема и защото живота им е толкова труден и несигурен. Ако погледнем от друг ъгъл запада бълва брилянтно подготвени специалисти точно защото живота е адски труден се получава това напрежение което да ги провокира. И така специалистите от нас а от тях средата да се прави бизнес който не да върви а направо да лети.
Коментар
-
Бронебойни патрони за телешка вяра не са открити.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Вате, нагледал съм се на бачкатори дето много ги разбират нещата, ако бяха те, ехеее. Ми да си станал инженер да вземаш кинти и да им покажеш как става, вместо да се надлъгваш със работните часове, а?
И е полиглот.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Вате, нагледал съм се на бачкатори дето много ги разбират нещата, ако бяха те, ехеее. Ми да си станал инженер да вземаш кинти и да им покажеш как става, вместо да се надлъгваш със работните часове, а?
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеА бе супертрейдъре къде живееш,къде ги видя тези брилянтни специалисти на запада- в завода където работя всичките инджинери са немци- един проект го преправят по амнайсе пъти, бедна ти е фантазията за какви неустойки става дума, ама ти- брилянтни специалисти били, бягай спасявай се. Мога да ти разправям с часове за брилянтните специалисти в няколко завода, само кажи
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеА бе супертрейдъре къде живееш,къде ги видя тези брилянтни специалисти на запада- в завода където работя всичките инджинери са немци- един проект го преправят по амнайсе пъти, бедна ти е фантазията за какви неустойки става дума, ама ти- брилянтни специалисти били, бягай спасявай се. Мога да ти разправям с часове за брилянтните специалисти в няколко завода, само кажи
- 3 Харесвания
Коментар
-
А бе супертрейдъре къде живееш,къде ги видя тези брилянтни специалисти на запада- в завода където работя всичките инджинери са немци- един проект го преправят по амнайсе пъти, бедна ти е фантазията за какви неустойки става дума, ама ти- брилянтни специалисти били, бягай спасявай се. Мога да ти разправям с часове за брилянтните специалисти в няколко завода, само кажи
Коментар
Коментар