IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    кое не е вярно? Цифрите са от ЕС, не съм ги измислил аз! Или е по-добре да вярваме на заклинания и мантри, а не на цифри?
    Много неща не са верни.

    това е разхода на ЕС за българия - целия включително адмистративни разходи.

    Трябва да махнеш от тая сметка земеделските субсидии...и още куп неща и ще видиш ....не съм сигурен...но съм почти сигурен че чистата сметка от вноската ни и получените средства по европрограми без земеделците е отрицателна. Не като одобрен грант а като реално усвоени средства. Или дори да не е отрицателна блгаодарение главно на магистралите на ББ....сме горе долу нула на нула......

    Обаче ефекта от ЕС не са само пари....проб;лема е как се разпределят тея пари и след като в тея пари има огромен процент глупости те не са дотам ефективни и съответно реалния ефект от европрограмите е отрицателен.

    Няма кво да задълбаваме. Статистиката.....приателю....бях казал една приказка че ако умрат 10000 това е статистика ако умре 1 това е трагедия...само че статистиците не осъзнават че това са 10 000 трагедии за някой.

    Коментар


    • Тачър цитираш, ама много избирателно

      Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

      Като каза Тачър...във връзка с зора навремето да взимаме безплатни средства от ЕС..и истерията около това....виж следната картинка))

      Коментар


      • Iv Max през 2016 като обсъждахме било Тръмп, било Брекзит, не помня кое беше, ми беше казал да не разсъждавам логически, а да видя как чувствам нещата и от там да си вадя заключенията

        Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        кое не е вярно? Цифрите са от ЕС, не съм ги измислил аз! Или е по-добре да вярваме на заклинания и мантри, а не на цифри?
        Last edited by Money; 08.05.2018, 23:23.

        Коментар


        • Вицове

          Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

          Не е така...както казах в предния пост нашата икономика е хронично зависима от тези средства. Тя се превърна от нормална икономика в икономика управлявана от ЕС.

          Коментар


          • Няма такова нещо, сполучливо избран диктатор, който ще определя, кой бизнес да е успешен и кой не. Ефективността се постига когато пазарът решава кой да успее и кой да пропадне.

            Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

            Ако не е сполучливо избран и е някой малоумник - сатрап. И не ще да се махне и няма законов начин да го махнеш , щото е избран до живот. Кво праиме.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

              Ако не е сполучливо избран и е някой малоумник - сатрап. И не ще да се махне и няма законов начин да го махнеш , щото е избран до живот. Кво праиме.
              Ами затова не може да е избран.....затова и социализма не може да се върне.


              Някой тука като ме нямаше и после четох беше казал нещо гениално.....относно демокрацията...че всъщност в демокрацията хората чрез партиите са разделени...като такива са слаби и лесно управляеми. Много голям проблем са партиите и избора им т.е демокрацията.

              Но...това е положението..живота е кратък ..време за революции няма затова всеки да си наляга парцалите и да си оправя живота в зависимост от обстоятелствата...и възможностите си. И като има свободно време дай Боже....вече можем спокойно да умуваме.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                Разбира се че това не е вярно и не става въпрос за средствата които сме получили....но....кво значение има...
                кое не е вярно? Цифрите са от ЕС, не съм ги измислил аз! Или е по-добре да вярваме на заклинания и мантри, а не на цифри?

                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Прочети го пак, по внимателно

                  Писано е 2015 г. за последните 8 години, след присъединяването. Виж първите две изречения. Мога да помагам с английския

                  В третото изречение се споменава от кои фондове сме взимали преди присъединяването.



                  Bulgaria’s net benefit from its EU membership amounts to EUR 7.5 billion. This country paid a total of EUR 3.17 billion to the budget of the European Union for the past 8 years since it joined the union and received EUR 10.7 billion. Bulgaria received financing under pre-accession programmes-Phare, ISPA and SAPARD, under European cohesion and structural funds, the Agricultural Fund for Rural Development and the Fisheries Fund, direct payments to farmers, under the Kozloduy International Decommissioning Support Fund, etc.




                  Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                  Много си........ти си идеалния човек дето може да се манипулира....

                  Прочети линка...бе....там пише и ФАР ...ФАР беше преди ЕС. Освен това има други сметки че не е така...ама не ми се занимава да ти търся...ти четеш заглавия....ти не четеш даже съдържанието....и на база на заглавия изграждаш мнение....ужас просто....

                  И чак се почуства велик....че и злобееш...и пак падна в собствения си капан като с новините....

                  А тоя пък който писла статията....много знай той...за кво иде реч....най вероянто са му поръчали да напише да се фанат такива кат тебе...журналистиката същестува заради хора като теб Мишо. Не да информира ами да манипулира и то на дребно....и елементрано...поне ако те излъже читав манипулатор...да кажеш айде нямам шанс...ама ти си толкова лесен...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    Иначе темата е за социализъма и държавата майка и един баща на народа който да е "сполучливо" избран.
                    Ако не е сполучливо избран и е някой малоумник - сатрап. И не ще да се махне и няма законов начин да го махнеш , щото е избран до живот. Кво праиме.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Iv_max - точно, програми и фондове и лудо преразпределение плюс недоволни социалисти които по всичко са специалисти. Аз мисля че от ЕС веднага трябва да излезем и да влезем в ЕЗ едностранно като си сменим парите с евро. 20% ДДС да се редуцира до 2% процента ДДС и други данъци на нула и инвестиции да видиш .- цяла Европа ще е тук и ще ми разправя един приятел що не дойдеш в Сингапур, а аз ще му каззвам - то и тука стана така - същото.
                      Значи не искам да коментирам твоите коментари по лични съобръжения...свързани със стреса.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

                        Това, което може да се направи, преди неизбежния крах на ЕС и Еврото, ако приемем, че те още известно време ще съществуват, е да се помогне на стопанството да създава продукт с висока добавена стойност. Това ще рече да се работи много по-сериозно от страна на държавата в подпомагането на био производителите и производителите на земеделски култури, които са редки, но с висока себестойност! Ако говорим за масовото земеделие, държавата може да използва част от парите от резерва за отпускането на нисколихвени заеми, но само на малки стопанства, които са най-зле в момента! Много важна стъпка би била при реализирането на крайният продукт в магазинната мрежа, да се знае кое е наистина от мляко и от къде е това мляко и как е получено. За месото същото! Трябва да има реален контрол и потребителя да може да направи информиран избор. Тогава наистина процентът на избралите българското ще се увеличи!

                        Ако говорим извън земеделието, това, което би било много добро, е да се работи за привличането на китайски инвестиции, които към момента са игнорирани. България може да е разпределителен център на търговията на Китай към Европа. Можем да осъществим огромен експорт на храни за Китай. Там уважават България и нейните хранителни стоки от соц време. Познати сме им и то с хубаво. Да не повярва човек!

                        Държавата, може да подпомогне провинциалните общини за изграждане на специални индустриални зони по предварителна уговорки с инвеститори, като публично частни партньорства.

                        Да се работи много повече за развитието на културнопознавателния туризъм в БГ, обърнат вече и към азия със специални рекламни кампании, подкрепени от правителството.


                        Хиляди и хиляди още неща, за продукт с висока добавена стойност! Иначе след краха на ЕС, ще има просто рестарт. На фона на краха и беднотията тогава, която ще се разцари, хубавото е, че в последствие ще има хора и страната ни ще получи последен шанс да просъществува!
                        Че ЕС няма да изчезне....това според мен е ясно...но имаш няколко много хубави идеи относно Китай...вътрешното потребление и продукция...и индустриалните зони.

                        Лошото е че за това трябва стратегическо мислене а към момента не виждам кой може да мисли така.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                          Тук те подкрепям на 100% - ако тезата ти е, че пътят към ада е осеян с добри намерения, то няма как да възразя. Да, ЕС стана един съвременен Вавилон, гарниран със Содом и Гомор на квадрат. Обаче какво ни пречи да сме като маджарите - цоцаме си от ЕС (щото и ние, и те цоцат яко, ама много яко), обаче по ИК и разни мурагвелки им викаме баста и да го духат? Риторично питам, пределно ясно е каква е разликата между една Тиква и един Орбан, но това пак е наш проблем, а не проблем на ЕС - не те ни направиха йесмени, нали?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                            Малеее, толкова глупости на едно място скоро не бях чел, а и за теб имах високо мнение. Ето бе, Делчо, чети бе, Смок - официално инфо от ЕС - избираш си година и гледаш - http://ec.europa.eu/budget/figures/i...e/index_en.cfm

                            Ще ти го смеля за по-лесно:
                            2016 - на плюс сме 1 959 милиона евро
                            2015 - 2 273 милиона евро
                            2014 - 1 816 милиона евро

                            За назад можеш и сам да си ги видиш, че ме мързи да ровя. Та за 3 години 2014-2016, ние сме на нетен плюс от 6 милиарда евро - 6 милиарда евро, Смок, 6 милиарда евро!!! Разбираш ли за каква сума иде реч. И това само за 3 години!

                            хайде да си говорим в цифри, инвестиционен форум сме все пак. Без ЕС сме тотално чао, ама тотално чао! И никкакъв АЕЦ нямаше да ни произведе чиста печалба от 6 милиарда евро за 3 години - питай бай си пешо, да ти каже!
                            Разбира се че това не е вярно и не става въпрос за средствата които сме получили....но....кво значение има...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                              Това е от БНР.

                              https://bnr.bg/en/post/100547634/bul...eur-75-billion

                              Дето викат някои хората тука, статистиката не е важна. Важно е да почувствате нещата. И ако почувствате, че плащаме повече на ЕС отколкото идва при нас от фондовете, значи е така
                              Много си........ти си идеалния човек дето може да се манипулира....

                              Прочети линка...бе....там пише и ФАР ...ФАР беше преди ЕС. Освен това има други сметки че не е така...ама не ми се занимава да ти търся...ти четеш заглавия....ти не четеш даже съдържанието....и на база на заглавия изграждаш мнение....ужас просто....

                              И чак се почуства велик....че и злобееш...и пак падна в собствения си капан като с новините....

                              А тоя пък който писла статията....много знай той...за кво иде реч....най вероянто са му поръчали да напише да се фанат такива кат тебе...журналистиката същестува заради хора като теб Мишо. Не да информира ами да манипулира и то на дребно....и елементрано...поне ако те излъже читав манипулатор...да кажеш айде нямам шанс...ама ти си толкова лесен...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

                                Не забравяй АЕЦа ...
                                АЕЦ а е америкнаска далавера не е европейска. Европа беше изпълнителя.

                                Коментар

                                Working...
                                X