Всичко му беше "много хубаво" на социализма, но защо ни заграждаха с мрежи и гранични бразди и убиваха всеки опитал се да пресече границата незаконно? Е па като не ще хубавото да ходи да живее в лошия загниващ империализъм.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Обаче. В съвременен вариант общуваме по чатове и все по-рядко наяве. Как да провокираме полет на духа зад екрана? В метрото например, дали българското или което и да е тъпо метро всеки е забил поглед в мобилния си телефон. В борбата за насъщния в края на деня хората са толкова изнурени, че отлагат този тип общуване. Някъде там е заровено кучето...според мен.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеПак към контрол отиват нещата, то ако с юзди ставаше още щяхме да сме в средновековието. Полет на духа трябва. За съжаление сега не само че няма такъв но и има и сериозно оскотяване. Работата от сутрин до здрач в ТКЗС - то няма да свърши работа, нито юздите. В Българското възрожденска литература такива неща няма , както и в богатото народно творчество преди това. Хората може да са работили от сутрин до мрак но са творили също и са се събирали пяли и играли хора. Българското народно творчество е ядката на възраждането. От там тръгват нещата. Последните неща се отнасят за Палър грид.
Коментар
-
А можеш ли да определиш къде сме изпуснали юздите?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Ей ти така си намерила..Работата не е само по заводите.Баба ти не е била у заводо.За такива кат тебе има едно лекарство предписано в Укротяване на опърничавата по Шекспир.Само за няколко дена и ше предеш тънко тънко.
П.П. Ами, аз живея в град с развита навремето промишленост. Работата беше основно по заводите. В сферата на услугите работеха малко хора.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеНай-лесно е да обясниш случващото се в момента с мързела на българина. У Чужденеция са роби на труда, както знаеш. Преди години и техните къщи бяха окичени с цветя. Сега и те са смачкани, макар и да не спират да робуват на земята.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Жокер...
Че примерите които даваш са по съвсем противоположни причини.
Това е как да кажа - контра аргумент.
За да даваш такива "жокери" ще трябва да знаеш кой какви интереси има в двете страни.
Жокер: става и с четене, но най-добре с мислене.
Коментар
-
Че аз не съм изключение.
И мача не следиш...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Рower grid, и преди съм ти казвала да не се пробваш да ми даваш наклон на китката, която съм я сложила зад лявото си ухо. Ти си имаш едно виждане за живота, аз си имам моето.
В хабитата не останаха хора, защото най-големите заводи вече не функционират. И не само там, където аз живея. Има същите наблюдения за Добрич, Силистра, дори и Плевен и Ловеч. Всички те са градове със затихващи функции.
Колкото живота на баба ми ... Бих искала да го живея. Защото явно, за разлика от твоята баба, моята е била капелата, т.е. не е носела забрадка, а капела
Коментар
-
Не се заблуждавай. И навън не е по-малко скръбно положението. Тъгата е повсеместна. Етносът може да бъде ръчкан, стига да няма интелигенция, която да мисли самостоятелно и да го води този етнос. А дълбоките причини са винаги икономически. С малки изключения. Тръби, полезни изкопаеми, вода, плодородни земи, общо взето ресурси.
Жокер от мен. Коя тръба щеше да мине през Сирия? За какво мислиш, че е цялата патаклама и съсипаха една прекрасна държава? Ами Украйна?
Че примерите които даваш са по съвсем противоположни причини.
Това е как да кажа - контра аргумент.
За да даваш такива "жокери" ще трябва да знаеш кой какви интереси има в двете страни.
Жокер: става и с четене, но най-добре с мислене.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Проблема е в мързела.Затова и цветя няма.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТи си в Инвестора, не си легнал от умора...
Коментар
-
А можеш ли да определиш къде сме изпуснали юздите?
Коментар
-
Ти си в Инвестора, не си легнал от умора...
Замисли се баба ти коллко пъти е ходила да си пие пиенето в кръчмата.Явно Природата трябва да влоши условията при които живеем та да ни дойде акъла в главите.Човек трябва да работи по цял ден и вечер яде ляга и заспива от умора.Иначе само простотии
- 1 like
Коментар
-
Тънъмънчева ти си скъсала връзка с реалността.За каква безработица говориш?Днеска само който не иска да работи той е безработен.За какъв тежък живот ми говориш????Ти наясно си ли баба ти как е живяла без ток без газ без печка с фурна и котлони без топла вода без течаща вода изобщо!!!! Война мъжете ги няма деца земя жътва копане бране на царевица животни.Замисли се днеска как живеем и тогава говори за враждебност.Навремето хората много работеха бяха скромни кротки весели.Днес изпростяха и станаха агресивни.И причината за това са именно мързела лакомията и свободното време.Замисли се ако може да върнем времето назад и можеш да живееш живота на баба си дали ще изкараш пет дена жива?Днешния българин не знае какво е труд бедност и мизерия само мрънка и се некой му е крив.Обзела го е една летаргия и се мота без цел и посока.Де кърпел де както казваше баба
В хабитата не останаха хора, защото най-големите заводи вече не функционират. И не само там, където аз живея. Има същите наблюдения за Добрич, Силистра, дори и Плевен и Ловеч. Всички те са градове със затихващи функции.
Колкото живота на баба ми ... Бих искала да го живея. Защото явно, за разлика от твоята баба, моята е била капелата, т.е. не е носела забрадка, а капела
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар