Първоначално изпратено от majnata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Какво значи?
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
Хахаха... я питай Монев дали знае какво значи "да вдигнеш самолета " ?!
Коментар
-
Телевизорите бяха отврат, но в края на 80-те започнаха и западни да навлизат.
А пък Франческа Делера се води за секссимвол, който е вдигал самолета на нашите бащи и дядовци,
И на тези, кото са били войници тогава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Забрави да споменеш социалистически москивичи и останалата социалистическа техника.
А пък Франческа Делера се води за секссимвол, който е вдигал самолета на нашите бащи и дядовци,
И на тези, кото са били войници тогава.
Коментар
-
Да ти кажа колега, че много социалистически неща се отлочават със страхотно качество: например, наскоро правихме пердета за вилата (старо злато) от плат купуван през соца, станаха страхотни и много ги харесват всички. Също социалистически покривки, килими, които не са ползвани, стоят и греят, като ги извади човек да ги ползва,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
80- те години хората наистина живееха много добре , относително свободно и всички бяха средна класа , то и за това има такава носталгия. И 80-те нямат нищо общо с 50 – те. Самия комунизъм в България си има свои фази на терор , купона система или пък на повече лична свобода и икономически просперитет. Всъщност 80 - те години са много интересни хората живеят така както не са живели никога преди това, само че започват да им спират тока, отделно демографията вече е започнала да се влошава и държавата е поела дълг който вече трудно обслужва . Това са силни сигнали че нещо не е на ред и предстоят смутни времена. На партията не и беше приоритет да прави политически гонения ,като разбира се изключим възродителния процес, тогава се опитваше да излезе от ситуацията щот явно терора немаше да свърщи работа, Озовах се в ввс с неква връзка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
Тошко , ти като антикомунист сигур си служИл у КЕЧа ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение1987 година ходихме на ексурзия в ГДР. Още преди да тръгнем баща ми няколко месеца се опитваше да издейства разрешение да отидем и до Западен Берлин. Е, не ни пуснаха и не отидохме... Няма какво да си говорим за комплексни причини
Тея ги разправяй на по-младите. Аз знам точно за какво става дума
Коментар
-
1987 година ходихме на ексурзия в ГДР. Още преди да тръгнем баща ми няколко месеца се опитваше да издейства разрешение да отидем и до Западен Берлин. Е, не ни пуснаха и не отидохме... Няма какво да си говорим за комплексни причини
Тея ги разправяй на по-младите. Аз знам точно за какво става дума
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Миграцията се причинява не от -изми, а от комплекс условия и въздействия, така че, вметката ти НЕ важи.
Коментар
-
За да съм учтив ще ти отговоря. Бях в армията.
Коментар
-
OK
Ти на колко години беше през 1989, Тодор?
- 1 like
Коментар
-
Кой от кво е пострадал от тва се оплаква. Ти се радвай че не си бил дете на врагове на народа че тогава че пееш друга песен. Пък ако си бил близък до ЦК или ДС съвсем друга.
Ти на колко години беше през 1989, Тодор?
Коментар
-
Да ти кажа колега, че много социалистически неща се отлочават със страхотно качество: например, наскоро правихме пердета за вилата (старо злато) от плат купуван през соца, станаха страхотни и много ги харесват всички. Също социалистически покривки, килими, които не са ползвани, стоят и греят, като ги извади човек да ги ползва,
Отделно в ония времена хората си гостуваха много по домовете. Нали си гледал "баш Майстора", другарката Гълабова (актрисата и до днес е жива на 92 г) какво му казва: "Ще ти помогнем майсторе, хора сме". Днес кой ще ти помогне в БГ извън семейството ти?
Единственото, което не ми харесва, е това, че забраняваха на хората да си купуват жилищата и им правеха големи проблеми. Трябва някой да се обади, да нареди. Направо ужас.....на нас също ни отиде на кино един апартамент, след като го бяхме ползвали 23г, не дадоха да го купим.
Коментар
Коментар