Първоначално изпратено от Krum Sokolov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнениеА спомняш ли си от къде внасяхме кинескопите, и защо трудно се намираха ако нямаш връзки. В телевизора Велико Търново само името беше българско. всичко друго западно, но ни пробутваха вече остарели технологии за по-евтинко.
Плановата икономика не може да просперира, когато всички институти за научноразвойна дейност, бяха държавни и там се назначаваха , секлецарки, сол тОшаци, шуробаджанаци, шуренайки и каквото се сетите. няма как тези хора да произведат новости, когато кадърните хора бяха изхвърляни от тази система, защото са врагове на народа или защото не са имали партизани в родата.
Някой знаел ли Русия дали имат телескоп като Хъбъл? Може ли САЩ да разглеждат вселената а Русия, таз велика сила да не може да гледа по-далече от носа си? Те и в завладяването на МАРС май изостават. Нищо не обаждат.....Мъчно ми е, че изостават сериозно в надпреварата. А дали са изследвали Х бозона????
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Това не е вярно.Велико Търново 84 ли 85 си бяха много добри за времето.Аз имах такива и едно Сони.Нашите имаха по хубава картина от сонито
Плановата икономика не може да просперира, когато всички институти за научноразвойна дейност, бяха държавни и там се назначаваха , секлецарки, сол тОшаци, шуробаджанаци, шуренайки и каквото се сетите. няма как тези хора да произведат новости, когато кадърните хора бяха изхвърляни от тази система, защото са врагове на народа или защото не са имали партизани в родата.
Някой знаел ли Русия дали имат телескоп като Хъбъл? Може ли САЩ да разглеждат вселената а Русия, таз велика сила да не може да гледа по-далече от носа си? Те и в завладяването на МАРС май изостават. Нищо не обаждат.....Мъчно ми е, че изостават сериозно в надпреварата. А дали са изследвали Х бозона????Last edited by Krum Sokolov; 02.09.2018, 03:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Забрави да споменеш социалистически москивичи и останалата социалистическа техника.
- 1 like
Коментар
-
Гледам, че ссловесния фастфууд специалист се е кротнал малце. Може ли определения за туй що е капитализъм и що е социализъм... ако иде реч за плановата икономика срущу пазарната икономика, темата е мъртвородена и не може да роди истина... плановата икономика си поставя за цел определени резултати, докато пазарната икономика е средство за постигането на целта... не може да противопоставяш целта на средството за постигане на целта... или невидимата ръка на пазара няма глава, смех... става въпрос за структурно управление срещу безструктурно управление, давал съм примери за безструктурно управление
или става въпрос за частната срещу държавната собствеността върху средствата за производство... твърдим че частния монопол е за предпочитане пред държавния монопол... смех
пазарната икономика е лабораторен модел, който си няма нищо общо с действителносттаLast edited by Макс; 30.08.2018, 22:06.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Това не е вярно.Велико Търново 84 ли 85 си бяха много добри за времето.Аз имах такива и едно Сони.Нашите имаха по хубава картина от сонито
Наскоро по ТВ разказваха как моралът през 80-те години е съвсем различен от днешния, във връзка със сватбата на Хари и Мегъм.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Кой от кво е пострадал от тва се оплаква. Ти се радвай че не си бил дете на врагове на народа че тогава че пееш друга песен. Пък ако си бил близък до ЦК или ДС съвсем друга.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
За да съм учтив ще ти отговоря. Бях в армията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Телевизорите бяха отврат, но в края на 80-те започнаха и западни да навлизат.
А пък Франческа Делера се води за секссимвол, който е вдигал самолета на нашите бащи и дядовци,
И на тези, кото са били войници тогава.
Коментар
-
Я ми отговорете е на тоя въпрос?:
https://www.youtube.com/watch?v=UDc7b3kKC2EПростак съм Азъ - Непобедим !!!
Коментар
-
Не съм бил, защото го отмениха, ти бил ли си?
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
Ми ако си бил в казармата ... ...
Коментар
-
Е аз това знам какво е,
Коментар
Коментар