IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересни факти - Знаете ли че?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение




















    Това сигурен ли си, че го е казал? За него има легенди, че е казвал, че се е учил на маневрена война и блицкриг от действията на ген. Колев в Добруджа, ма това сефте го чувам?
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

    Коментар
























    • Коментар


      • - Само да порасна, такъв Брекзит ще врътна!!!
        Борис Джонсън в началото на 70-те...













        Коментар


        • Капитанът на "Титаник" Едуард Смит и кучето му Бен.
          Преди отпътуването на "Титаник" към Америка, милионерът Бенджамин Гугенхайм, който също пътувал, подарил на кап. Смит един руски борзой, тип хрътка. Капитанът го кръстил на милионера - Бен. Бен трябвало да тръгне с него, но дъщерята на Едуард Смит се влюбила в кучето и то останало в Саутхемптън. Кап. Смит се самоубива с изстрел в слепоочието по време на потъването на "Титаник"...

















          Коментар


          • ОФИЦЕРСКИ КОДЕКС НА ЧЕСТТА ОТ 1904 г.







            ОФИЦЕРСКИ КОДЕКС НА ЧЕСТТА ОТ 1904 г.
            1. Не обещавай, ако не си уверен, че ще изпълниш обещанието!
            2. Дръж се ненатрапчиво, с достойнство и без да преиграваш!
            3. Внимавай да не преминеш границата на вежливостта, изпълнена с достойнство, и да не се поддадеш на низкопоклоничеството!
            4. Не пиши необмислени писма и рапорти в пристъп на ярост!
            5. Не клевети – няма да докажеш лошото у другия, само ще компрометираш себе си!
            6. Не бързай да спориш с човек, който не е добре информиран!
            7. Избягвай да влизаш в парични отношения с приятели! Парите развалят дружбата!
            8. Не обръщай внимание на обидите и подмятанията, които ще чуеш на улицата! Бди над това! Отминеш ли, няма да загубиш, а ще избегнеш скандал!
            9. Ако не можеш да кажеш нещо хубаво за някого, не казвай и лошо, дори да знаеш такова!
            10. Не пренебрегвай чуждите съвети – вслушай се! Правото дали да ги последваш, остава за теб! Да се възползваш от приятелски съвет е изкуство, не по-лошо от изкуството сам да си дадеш добро напътствие!
            11. Силата на офицерите не е в поривите, а в спокойствието!
            12. Пази репутацията на жената, която ти се е доверила, каквато и да е тя!
            13. В живота има ситуации, които налагат сърцето да замълчи и да използваш разсъдъка си!
            14. Винаги бъди нащрек и не се отпускай!
            15. Старай се в спора думите ти винаги да са меки, а аргументите – твърди! Старай се да не досадиш на опонента си, а да го убедиш в правотата си!
            16. Когато разговаряш, избягвай прекаленото жестикулиране и повишаването на глас!
            17. Нищо не възпитава повече от осъзнаването на собствените грешки! Това е едно от главните средства на самовъзпитанието! Не греши само този, който не прави нищо!
            18. Когато двама души се карат, и двамата са виновни!
            19. Авторитетът трябва да се добива чрез знанията, делата и службата! Важното е подчинените ти да те уважават, а не да се страхуват от теб! Където има страх, там има недоброжелателство и ненавист!
            20. Няма нищо по-лошо от нерешителността! По-добре най-лошото решение, отколкото колебание или бездействие!
            21. Този, който не се бои от нищо, е по-могъщ от този, който се бои от всичко!







            Коментар



















            • ‎ Снимка от Титаник.
              Баня в първа класа.
              1912 г.






              Коментар




















              • Епитафия на гроба на Никос Казандзакис: „Не се надявам на нищо, не се страхувам от нищо. Аз съм свободен.“






                Коментар











                • Коментар


                  • ДВАМА БЪЛГАРСКИ ГРАНИЧАРИ(1912г.)











                    Коментар


                    • Уилям Патрик Хитлер - племенник на фюрера, който го изнудва заради еврейското им потекло и воюва срещу него във ВСВ. Той е племенник на германския нацистки лидер Адолф Хитлер. Работи в Германия и по-късно емигрира в Америка през 1939 г., където получава американско гражданство. Син е на брата на Адолф Хитлер – Алоис. През 1933 г. Уилям Патрик Хитлер се завръща вече в Нацистка Германия в опит да се възползва от изкачването на чичо си на власт. Адолф Хитлер му намира работа в Райхскритбанк в Берлин. По-късно Уилям работи в автомобилна фабрика на Opel, а по-късно като продавач на автомобили. Неудовлетворен от тези задачи, Уилям настоява от чичо си по-добра работа, като му пише със заплахи за изнудване, че ще продаде неудобни истории за семейството на вестниците, ако не се подобрят неговите "лични условия". През 1938 г. Адолф иска от Уилям да се откаже от британското си гражданство, в замяна на високопоставена работа. Очаквайки капан, Уилям бяга от Нацистка Германия. Той отново се опитва да изнуди чичо си със заплахи. Този път Уилям заплашва да съобщи на пресата, че предполагаемият дядо на Хитлер е всъщност еврейски търговец. Завръщайки се в Лондон, той пише статия за списание Look, озаглавена "Защо мразя чичо ми". Уилям твърди, че се е завърнал за кратко в Германия през 1938 г. Не е известно какво точно е правил Уилям в края на 30-те години на ХХ век в Германия.
                      Уилям напуска Германия през януари 1939 г. и посещава Съединените щати заедно с майка си на лекционно турне по покана на издателя Уилям Рандолф Хърст. Той и майка му са блокирани в САЩ, когато избухва Втората световна война. След като написва специална молба до президента Франклин Рузвелт, Уилям в крайна сметка е освободен, за да се присъедини към американския военноморски флот през 1944 г. и се премества в Сънисайд, Куинс в Ню Йорк.Уилям Патрик Хитлер служи във военноморските сили на Съединените щати по време на Втората световна война като математик фармацевт (определение по-късно става корпсман), до 1947 г. Той е ранен в битка по време на войната и награден с пурпурно сърце.














                      Коментар


                      • Колкото Фани Попова-Мутафова е красива и крехка, толкова грозни и груби са слуховете срещу нея, които се вихрят през целите 33 години, които живее след Девети септември. Та и до наши дни. Макар поетът Кирил Христов да я определя като „най-високия връх, достигнат от българската жена“. С 35-те си книги, написани преди Девети, тя е най-популярната писателка в България. В протокола на Съюза на българските писатели за изключване на 29-те „фашисти“ – негови членове, на съюза, тя обаче се нарежда четвърта, само защото догмата не позволява да е преди Богдан Филов. За „прогерманска дейност“ и „великобългарски шовинизъм“ Фани е осъдена на седем години затвор. Само грижите на сестрата от болницата в тъмницата Оля Опълченска помагат на крехката писателка да оцелее. Тя е великодушно помилвана след 11 месеца, но литературната й смъртна присъда не подлежи на преразглеждане.













                        Коментар


                        • Ерика Селеш /1941-56/, 15 годишната унгарка с оръжие в ръка се сражава срещу съветските танкове с думите: „ Да живее унгарската свобода, да живее родината!“. Загива в бой на 8 ноември, 1956 г. по време на Унгарското въстание...
                          https://ru.wikipedia.org/wiki/Селеш,_Эрика













                          Коментар


                          • Как си почистих двигателя от нагар (бензинов, 450000 км, пълен инжекцион): При оставащи ок 5 литра в резервоара - тъкмо светна лампичката, че съм на резерва - долях смес метанол-дестилирана вода, 2:1, общо, един (1) литър и си карах, придържайки се около 3-4000 об/мин, докато изгасне. Два дни до и отбработа, към 80 км общо. Резултатът надхвърли очакванията ми: Вярно, сутрин палеше по-зле и доста "кихаше", доде загрее но, след тази операция, двигателят ми живна, лесно вече, се " изправя на задни гуми" а разходът ми спадна с цял литър. Без отваряне, др.ремонти и т.н. Изпитано, доволен съм.
                            ​​​​
                            Last edited by Pyramid; 02.05.2020, 14:11.

                            Коментар


                            • През 1948 г. в новосъздадения Израел е създаден Женски корпус в състава на армията. В него служат само жени-доброволци. Най-накрая през 1959 г. властите се решават и изравняват мъжете и жените в правото да служат на своята страна. Правителството въвежда задължителна военна служба и за мъжете, и за жените навършили 18-годишна възраст. В армията на срочна служба се призовават всички жени, за които службата в армията не е в противоречие с моралните и религиозните им принципи. Не се призовават в армията момичета, които са успели да се омъжат и да родят дете.







                              Коментар


                              • Императрица Валерия Месалина, худ. П.С. Кройер. Може би най-скандалният слух за ненаситния сексуален апетит на Месалина е свързан с нейното подвизаване в публичен дом. Тя сменяла една от работещите там жени, без да разкрива самоличността си, само и само да си достави нови сексуални изживявания. Развратното поведение на Месалина обаче не продължило дълго. Тя имала неблагоразумието да планира свалянето от трона на собствения си съпруг. Смятала да издигне за император своя най-скъп любовник – Гай Силий. Даже двамата се венчали на тайна церемония. Планът им претърпял грандиозен провал обаче. Той бил разкрит от приближен съветник на императора, а и войниците останали верни на Клавдий. Заговорниците били екзекутирани.













                                Коментар

                                Working...
                                X