IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересни факти - Знаете ли че?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • 1973 г. Норвежкият крал Олаф V се опитва да плати билета си в трамвая. Вярно е, че той не успява - един от пътниците вече е платил за пътуването на любимия си крал. Попитан защо ходи без охрана, кралят отговорил, че има на разпорложение 4 млн. бодигардове, т.е. всички норвежци.












    Коментар


    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      +1, трябва да сме политкоректни - негро може да си викат само помежду си, ние не можем да ги наричаме така, обидно било.
      Което ми напомни, че е това, което разделя хората от маймуните е... Средиземно море.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

        +1, трябва да сме политкоректни - негро може да си викат само помежду си, ние не можем да ги наричаме така, обидно било. Виж, снежинка не е обидно, както и white supremacist - затова и ги наричам афроафриканци, а жените в америка наричам вагиноамериканци, за да не ги обиждам на пол, че са чувствителни и могат да ми заведат дело
        Не знам защо ги наричате афроамериканци- който е бил в говедария знае че това е обръщение от преди 15 години поне. В момента са си американци. Макар че по редно би било да се наричат негри- все пак това си означава черен човек и си е записано така във всички учебници

        Коментар


        • Преди беше о, ужас 10 случая на коронавирус, всичко затваряме. Сега 80 случая - нищо, ходим си на работа, на кино, на кръчма и където ни скимне. Странна работа. И интересен факт, нали

          Коментар


          • От 1850 г. до 1905 г. канабисът е основна част от американската фармакологична индустрия.
            Марихуаната е посочена като полезно лекарство за лечение на множество страдания като невралгия, тетанус, тиф, холера, бяс, антракс, проказа, тонзилит, дизентерия, безумие и прекомерни менструални и маточни кръвоизливи.
            Съответно поне половината от предписаните лекарства за тези болести е било екстракта от марихуана.
            Това се променя през 1900, когато Байер започва масивна продажба на Аспирина по света.
            Съответно се появяват забрани, "изследвания" и промиване на мозъците относно вредата на марихуаната.


            Коментар


            • - Веднъж - разказва Чарли Чаплин, - се возех в метрото в Ню Йорк. Връщайки се у дома, намерих златен часовник в джоба си. Умът ми не го побираше как се е озовал там. Реших да го занеса в полицията. На следващия ден получих писмо: “Уважаеми г-н Чаплин! Пише ви професионален джебчия. Вчера в метрото, откраднах златен часовник от един джентълмен, но когато ви видях, реших да направя подарък и да го сложа в джоба ви. "
              Мина година. Полицията не намери крадеца, не намери собственика на часовника и съгласно закона върна часовника на мен. Вестниците пишеха за това и след известно време получих второ писмо: “Уважаеми г-н Чаплин! Преди година бях в метрото, а часовникът ми беше откраднат. Прочетох във вестниците, че някой джебчия ви го е дал. Нека моят часовник остане с вас, господин Чаплин. И тъй като съм не по-малко почитател на вашия необикновен талант, отколкото крадецът, изпращам и златната верижка на часовника."

              Коментар


              • Селската млада булка представляваше от себе си едно чудато явление. По натруфеност и украшения приличаше на кукер. Сякаш не я водеха на венчавка, а да кукерува. Окичваха я с всички видове украшения, които познава селянката, и преди всичко - с гъстия косичник пред лицето, закриващ го като плътна мрежа. С тази безвкусна претрупаност тя не приличаше на булка, а на някакво странно плашило за деца. Косичникът излизаше под факела, украсен с мъниста, жълтички, изкуствени и естествени варакосани цветя, цветни топлийки и др. От врата й до самите гърди се спускаше дву- или триредна низа с пендари - златни или позлатени. Децата тичаха подир такава невеста като подир мечка."
                Райна Костенцева в книгата си "Моят роден град София"

                Коментар


                • Въпреки че Фридрих II Хоенщауфен е крал на Германия, Италия, Сицилия и Бургундия, император на Свещената Римска империя, той не е сред най-известните монарси. Причината е, че е забранил войните между феодалите в империята, отвоювал Светите земи с дипломация. Монархът е откривал училища и университети, въвел е анатомията като задължителен предмет на бъдещите лекари. Устройвал е състезания по математика и сам е участвал в тях. Също така е владеел шест езика, създал е поетична школа и е положил основите на съвременния италиански език. Такъв монарх в очите на масите не блести с ярката светлина от меча на един победоносец. Ала за учените Фридрих II Хоенщауфен е първият модерен човек в историята на Европа.

                  Коментар


                  • По Царборисово време се знаело - грипът се лекува с коняк!..

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение

















                      ‎ Царица Семирамида подготвила за себе си гробница и оставила надпис :"Ако някой цар има нужда от пари, нека разбие гробницата и да вземе, колкото иска." Впрочем Дарий я разбил, но не намерил там пари, а прочел друг надпис, който казвал : "Ако не беше лош и алчен мъж нямаше да тършуваш по гробовете на мъртъвци."
                      Плутарх "Моралии"
                      П.С. Самото име Семирамида означава - нужда.






                      Чела съм някъде, че Семирамида означава Покровителка на гълъби.
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

                      Коментар


                      • Камион с египетски военопленници минава покрай израелски конвой. Синай. "Шестдневна война". 1967 г. Разправят, че египтяните били страхотни войници. Имали само един недостатък: необходимостта да се молят по 5 пъти на ден. А некоректните израелци баш тогава ги нападали...












                        Коментар




















                        • ‎ Царица Семирамида подготвила за себе си гробница и оставила надпис :"Ако някой цар има нужда от пари, нека разбие гробницата и да вземе, колкото иска." Впрочем Дарий я разбил, но не намерил там пари, а прочел друг надпис, който казвал : "Ако не беше лош и алчен мъж нямаше да тършуваш по гробовете на мъртъвци."
                          Плутарх "Моралии"
                          П.С. Самото име Семирамида означава - нужда.







                          Коментар


                          • Цар Борис III и селянка от старозагорско, януари 1929 г.










                            Коментар


                            • Смъртта на Нерон - 9 юни 68 г.

                              Нерон убил двете си съпруги Октавия и Попея Сабина, убил майка си Агрипина, убил доведения си брат Британик, заповядал на възпитателя и съветника си изтъкнатия философ и сенатор Сенека да се самоубие, изтрепал всичките си роднини, подпалил Рим, извършил гонения и масови избивания на християни. Заминал за Гърция, където пеел, свирел на лира и рецитирал пред публика. За внушителните си разходи построил голям дворец, разкошни бани, поставил огромна своя статуя близо до форума, дълго време бил на турне в Гърция. За това му трябвали големи финансови ресурси и поради тази причина вдигнал данъците на провинциите. Същевременно отстранил главнокомандващия войските си Корбулон и му заповядал да се самоубие. Всички тия зверства повече не се търпяли от военните. Провинциите се разбунтували заради увеличените данъци, управителите на провинции се досетили, че и тях може да ликвидира, както ликвидирал главнокомандващия Корбулон. Възстанал първо управителя на Галия – Виндекс, но той не успял да свали Нерон, тъй като бунтът му бил потушен от Вергиний – генерал на Нерон. Същевременно възстанал и управителя на Галия – Галба, който обещал големи награди на преторианците, с посредничеството на преторианския префект Нимфидий Сабин, който предал Нерон и минал на страната на Галба. Другият префект – Тигелин, бил принуден от Галба да предаде командването. Нерон остава без никакви поддържници. Дори в двореца нямало никой, и слугите и охраната били избягали. В отчаянието си Нерон търсил някой гладиатор да го убие, но дори и такъв не намерил. В преторианските казарми преторианците вече обявили Галба за император. По предложение на един от слугите си – Фаон, Нерон се укрива в неговата вила. Поискал да му изкопаят гроб като сам взел мерките. Като чул тропот на коне, разбрал, че това е потерята, която идва да го залови. Прерязал гърлото си, подпомогнат от секретаря си Епафродит. В същото време в стаята нахълтал центурион и с наметалото си искал да запуши бликащата кръв от гърлото на умиращия Нерон. Центурионът извикал, че пристига с помощ. Разбира се, това било лъжа – офицерът искал да вземе наградата за залавянето на Нерон. В това време Нерон издъхнал. По ирония на съдбата се самоубил на 9 юни – на същата дата, на която преди години убил първата си жена Октавия.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
                                А тези в Либерия трябва да са афроамериканоафриканци.
                                А индианците американоамериканци.
                                +1, трябва да сме политкоректни - негро може да си викат само помежду си, ние не можем да ги наричаме така, обидно било. Виж, снежинка не е обидно, както и white supremacist - затова и ги наричам афроафриканци, а жените в америка наричам вагиноамериканци, за да не ги обиждам на пол, че са чувствителни и могат да ми заведат дело
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X