IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересни факти - Знаете ли че?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Чувал съм че бащата на Кели бил много строг и не и давал да прави ганг-банг. Да де ама се намерил някакъв който и го направил много качествено и тя искала да се жени за него. Бащата го гонил да го трепе и общо взето бракът е бил по принуда

    Коментар


    • В историята на киното Грейс Кели остава най-вече като муза на Алфред Хичкок и героиня в три от най-известните му филми. Той я обожава, за него тя е въплъщение на идеалната жена. Хичкок е толкова разочарован от нейния брак и оттегляне от киното, че я нарича "принцеса Дисгрейс" – принцеса Падение.
      След сватбата си с принц Рение от Монако през 1956 г. Грейс се разделя с филмовата си кариера и с американското си гражданство. Съпругът й забранява филми с нейно участие да се излъчват в княжеството.











      91






      В историята на киното Грейс Кели остава най-вече като муза на Алфред Хичкок и героиня в три от най-известните му филми. Той я обожава, за него тя е въплъщение на идеалната жена. Хичкок е толкова разочарован от нейния брак и оттегляне от киното, че я нарича "принцеса Дисгрейс" – принцеса Падение.
      След сватбата си с принц Рение от Монако през 1956 г. Грейс се разделя с филмовата си кариера и с американското си гражданство. Съпругът й забранява филми с нейно участие да се излъчват в княжеството.











      Коментар


      • Преди смъртта си султан Сюлейман повикал началника на армията и му казал трите си желания:
        1. Той завещава, ковчегът му да бъде носен от най-добрите лекари на Османската империя по това време.
        2. Второто му желание било по целия път, по който носят ковчега му, да се разпръсват златни монети и скъпоценни камъни.
        3. Той завещава през това време ръцете му да се показват навън и всички да ги виждат.
        Когато началникът на армията смутено попитал каква е причината за тези желания, Сюлейман обяснил:
        Нека най-добрите лекари да носят ковчега ми, за да видят всички, че
        дори и най-добрите лекари са безсилни пред лицето на смъртта.
        Разпръснете злато, за да могат всички да видят, че богатството, което получаваме в този живот, остава на този свят.
        Нека всички да видят ръцете Ми и да разберат, че дори и всемогъщият Султан Сюлейман Кануни си тръгва от този живот с празни ръце.
        Източник : www.highviewart.com














        Коментар


        • Първите чернокожи имигранти влезли в Англия още през далечния 16-ти век. По време на управлениеито на кралица Елизабет Първа в Лондон вече имало чернокожа общност, която наброявала няколкостотин души. Те не са били роби, тъй като английските закони не позволявали робството. Работели, като слуги, актьори и музиканти. Още през същия 16-те век са регистрирани първите смесени бракове в Англия...












          Коментар


          • Daniel Day-Lewis( Даниъл Дей-Люис), единственият актьор в историята, който е печелил три награди „Оскар“ в категория „най-добра мъжка роля“.












            Коментар


            • Племенни вождове на индианците "ото", 1881 г.
              След подписването на няколко договора със Съединените щати, през 1854 г. те отстъпват всичките си земи в замяна на малък резерват на Биг Блу в Небраска. Тук престояват до 1882 г., когато се преместват заедно с мисури в Оклахома. През 1998 г. обединеното племе ото-мисури в Оклахома наброява 1520 души. Езика им е почти идентичен с езиците на айова и мисури и близък с езика на уинебаго. Заедно четирите езика образуват групата Чевире на Сиукското езиково семейство.












              Коментар


              • 19 август 1918 г. В Луверн, Минесота, САЩ фанатизирана "патриотична" тълпа извършва линч над Йохан Майнц. Излива катран и и го омазва в пера. Вината му: Той е американски фермер от немски произход и може би не е патриот. Войната превръща хората в изроди. Майнц оцелява и се опитва да съди нападателите си. Съдията, който също е "патриот" ги оправдава. Бог да благослови Америка...












                Коментар


                • Комик и балерина. Чарли Чаплин и Анна Павлова. САЩ. 1922 г.












                  Коментар


                  • Знамето на българските доброволци в Кримската война (1853-1856 г.) е изработено от двоен копринен червен плат. На лицето е избродиран изправен коронован лъв, държащ кръст с надпис: „Съ нами богъ дерзайте братиа за вър: и отечес: “Крес: хранит: вс: правосл: знам: СТГ: Георгиe.”. На гърба е изобразен Свети Великомъченик Георги на кон, убиващ змея. “Да живей нашъ покров: в: императ: Николай, II: 1 е Болгар: зн. 1854 Iан. I й” “С: Г.” Изображенията са бродирани с коприна и сърма....
                    Вижте повече



















                    Коментар


                    • Организация "Цар Крум" - българските офицери срещу комунистическата диктатура. „Цар Крум“ е българска конспиративна военна организация, създадена през 1945 година. Има за цел свалянето чрез военен преврат на дошлото на власт на 9 септември 1944 година отечественофронтовско правителство и прозападно ориентиране на страната. В устава на организацията е записано, че организацията смята: „ да се бори с всички възможни легални и нелегални средства за освобождаването на българския народ и държава от руското робство и комунистическия терор; за възстановяване на политическите права на народа във възможните рамки на нашата национална култура, възстановяване на Търновската конституция, за обединение на българския народ в една държава, като се стремим да извоюваме необходимите ни стопански и икономически простори. “ Основен организатор и идеолог на „Цар Крум“ е подполковникът от запаса Антон Кръстев Иновски. В организацията влизат няколко десетки действащи и запасни офицери от Българската армия, голяма част от тях членове на вече забранените организации Ратник и „Отец Паисий“. Организацията обхваща офицери в столицата и Крумовградско. Изработен е устав и „войводско ръководство“. Издадени са и 10 броя на специален „Бюлетин“, насочен срещу правителството. „Цар Крум“ е разкрита през ноември 1945 година от военното контраразузнаване РО-2, но публичен процес е организиран през лятото на 1946 година, дни след изричните указания на Йосиф Сталин към Георги Димитров за провеждане на чистка в армията в подготовка на установяване на тоталитарния комунистически режим в България. Сред целите му е и дискредитирането на военния министър Дамян Велчев, който малко по-късно е отстранен от поста.




















                      Коментар


                      • Гай Юлий Цезар по време на своята младост бил принуден да напусне Рим, тъй като бил недолюбван от диктатора Сула. Установил в малкото царство Витиния в Мала Азия и там много се сближил с царя Никомед III. До Рим стигнали слухове, че двамата са любовници. Много по-късно по време на гражданската война, войниците на Цезар обичали да се шегуват с него, като му пеели следната песен:“Цезар подчинил Галия, Никомед пък подчинил Цезар. Цезар тържествува, че е покорил галите, но Никомед не тържествува, че е победил Цезар.” Цезар се обидил. Предложил да се оправдае чрез клетва. Само че войниците се изсмели и запяли втория куплет: “Граждани, пазете жените си! Водим ви плешивия развратник! Той купувал жени в Галия с пари, взети назаем от Рим!”














                        Коментар


                        • Майката на Чърчил го родила в тоалетната. Джанет „Джени“ Джеръм е родена в Кобъл Хил, Бруклин, Ню Йорк, САЩ през 1854 г. Джени, която дълго време е смятана за една от най-красивите жени на времето си, се омъжва на 15 април 1874 г. в британското посолство в Париж. Избраникът ѝ е лорд Рандолф Чърчил, трети син на Джон Уинстън Спенсър-Чърчил, херцог на Марлборо. По време на бал и вихрени танци, лейди Чърчил получава родилни болки и ражда преждевременно в 8-мия месец малкия Уинстън в дамската тоалетна. Джени е известна с палавия си характер, има множество извънбрачни връзки, преспива и с крал Едуард VII. Амбициозната майка ползва често връзките на любовниците си за да уреди политическата кариера на сина си У. Чърчил.


















                          Коментар


                          • Генерал – лейтенант Тодор Кантарджиев е представител на “златното” поколение български пълководци, участник в четири войни на България: Сръбско-българска от 1885 г., Балканската от 1912-1913 г., Междусъюзническата от 1913 г. и Първата световна война от 1915-1918 г. В тези войни той записва победи над всички врагове на България. В Сръбско-българската война от 1885 г. е сред младите български капитани и гони и громи сръбските агресори при Сливница, Гургулят и Пирот. През Балканската война, 1912-1913 г. се сражава като командир на 1-ва бригада от 6-та Бдинска дивизия в Източна Тракия срещу турците, като записва със своите Бдинци от 3-ти пехотен полк и Ломци от 15-ти пехотен полк серия от гръмки победи. През Междусъюзническата война от лятото на 1913 г. се сражава на фронта в Македония срещу сърби и гърци и успява да спре настъплението на ”съюзниците-разбойници” в пределите на България, чиято цел е унищожаване на България. Генерал Тодор Кантарджиев се отличава особено през Първата световна война, 1915-1918 г., когато като началник на Сборната дивизия в периода 1916-1918 г., в продължение на цели три години изминава с боеве хиляди километри със своите части из почти целия Балкански полуостров. В тази световна война генерал-лейтенант Тодор Кантарджиев е един от малкото български военачалници, които воюват победоносно на цели три фронта – Добруджа, река Серет в Румъния и Македония, като достига чак до река Шкумба в Албания. И навсякъде записва победи. Той завинаги остава в българската история като защитник на Варна от руска агресия, освободител на Добрич от румънска окупация и бранител на Охрид от френска окупация.












                            27






                            Коментар


                            • Целувка от жирафа в лондонския зоопарк...












                              Коментар


                              • Бриджит Бардо, Кан, 50-те години...

















                                Коментар

                                Working...
                                X