IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да поговорим за любими ракии и вина!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    В бидоните съм си направил елексира
    И на никулден ще го дегустирам.

    И червено и бяло вино от гроздове
    готови за много тостове.

    В очертаващата се люта и снежна зима
    Много вино и песни за нас ще има.
    Във бидоните големи
    правя елексир
    Сам на никулден ще го пия
    Червен и бял купаж
    страхотен пир
    Люта зима иде
    сам съм си сайбия

    Малко редакциона помощ. Кат го побликуваш почерпи.
    Last edited by vikhunter; 28.11.2010, 17:51.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
      Закачили са те, приятелю на една голяма кука и са те разнасяли из пазаря кат един 85 килограмов толстолоб.
      ....................
      Е, чак пък. Аз от самото начало си знаех че бял мавруд няма, но си помислих че наричат така бялото в определен регион. Иначе си купих бялото по 50ст. и по 60ст. мерло и сега си имам 200л. мерло и 100л. бяло и въобще не се чувствам толстолоб. Толстолобите са в магазина като ги гледам да си купуват Черга или някои други с наименования Шато еди кво си, като че ли в България е пълно със замъци.
      Смях Плюс това като им видя огромните резервоари от алпака дето блъскат консерванти, не благодаря. Ще си пийвам собственото производство, което знам че е 100% натурално

      Коментар


      • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        Я и аз да ви попитам нещо разбирачите. Таз година си купих грозде от борсата, което вече е младо вино. Червеното беше мерло. Но бялото ми го представиха като бял "мавруд"!!!!
        Аз мисля че най вероятно е димят, но има ли регион в България където наричат бяло грозде - бял "мавруд"? Доколкото знам мавруда е само червен и силно танинов.
        Сортът Мавруд си е само червен .Бял такъв няма За да се увериш ето ти линк с http://vinoto.eu/sortove-grozde/beli-sortove/ с бял сорт грозде .И за да си наясно къде какво по известно грозде расте по райони , ето ти инфо по света и за България/поседните две таблички/
        http://totalbg.com/wine/grapes.htm
        КАК ДА ИЗБЕРЕМ ГРОЗДЕ ЗА ВИНО ?
        http://totalbg.com/wine/homegrape.htm
        Last edited by коки; 28.11.2010, 17:20.
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Я и аз да ви попитам нещо разбирачите. Таз година си купих грозде от борсата, което вече е младо вино. Червеното беше мерло. Но бялото ми го представиха като бял "мавруд"!!!!
          Аз мисля че най вероятно е димят, но има ли регион в България където наричат бяло грозде - бял "мавруд"? Доколкото знам мавруда е само червен и силно танинов.
          Закачили са те, приятелю на една голяма кука и са те разнасяли из пазаря кат един 85 килограмов толстолоб.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Q10 Разгледай мнение
            Та ...за божолето искам само да те попитам каква е разликата между младо и старо божоле? Според теб? То това е каберне без вторична ферментация голям смях младо и старо божоле

            Може би най добрто мускатово вино за 2009 г. е мускат от Едоардо Миролио мисля че серията е Св. Илия получено с ферментация при ниска температура от порядъка на 4 - 7 градуса.
            та така ловджийски,аз не разбирам от вина ама...като те слушам и падам
            Ох... За сега ми стига и последния ти абзац - след многоточието. Иначе после наистина мога да обясня пИтанията ти.
            Last edited by vikhunter; 28.11.2010, 17:01.

            Коментар


            • Я и аз да ви попитам нещо разбирачите. Таз година си купих грозде от борсата, което вече е младо вино. Червеното беше мерло. Но бялото ми го представиха като бял "мавруд"!!!!
              Аз мисля че най вероятно е димят, но има ли регион в България където наричат бяло грозде - бял "мавруд"? Доколкото знам мавруда е само червен и силно танинов.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                Споделете впечатления от Сливенска перла, реколта 2010.
                Че тя ако е от 2010 не става за пиене още бе човек!
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                Коментар


                • Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
                  Ето едно и от мен –
                  Кабарне Совиньон "Совата" – 2004 премиум ,може и 2006 г. - по една чаша на гладно преди ядене за апетит.
                  Това май не съм го опитвал
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                  Коментар


                  • Да се делят вината на марки е наивно според мен. Едно и също вино от една реколта и един производител може да е лошо, а от друга година добро. На трета пък страхотно. Цената също не е критерий. Евтино вино за по 4 лева може да е супер, а някоя скъпа бутилка боклук, както и обратното. За съжаление никога не се оправям във всички тези имена, региони както и в коя година и коя изба бялото вино е станало добро и в коя червеното, от коя година виното не става за пиене, за това често при избор на вино се обаждам на мой познат който има някакъв уникален нюх към виното и знае кога какво вино е станало перфектно за пиене и какво изрично да не се купува, защото е боклук. Виното е различно и според храната в момента. Едно върви с риба, друго с пиле, четвърто с месце, друго със сирена, ядки, или сладкиши. Да се каже пия еди какво си, все едно да кажеш - ходя с джапанките си Адидас на опера
                    Ракия предпочитам домашна, отлежала поне 3-10-15-20 г. От заводските някой стават за пиене, но са ширпотреба общо взето и рядко имат нещо общо с ракита. В повечето случаи това си е спирт, есенция, боя и малко глицерин - ако пък искат да я пробутат като отлежала слагат малко повече за да омекоти вкуса.
                    Last edited by Jay Gould; 28.11.2010, 16:37.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Dali Разгледай мнение
                      Някой има ли впечатление от вината на Кастра Рубра. Това е изба на Телиш. Пробвах на сайта да видя какви вина имат, но не работи секцията.
                      В тоя линк http://www.bgwineshop.com/aueaaonee-...tra-rubra.html ги има вината ,които предлага винарска изба Castra Rubra.Според мнения на консуматори на вино са доста добри .
                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                        В бидоните съм си направил елексира
                        И на никулден ще го дегустирам.

                        И червено и бяло вино от гроздове
                        готови за много тостове.

                        В очертаващата се люта и снежна зима
                        Много вино и песни за нас ще има.
                        Аз вече дегустирам тазгодишната реколта. Какви са тия божолета, и идея си нямам.

                        Коментар


                        • В бидоните съм си направил елексира
                          И на никулден ще го дегустирам.

                          И червено и бяло вино от гроздове
                          готови за много тостове.

                          В очертаващата се люта и снежна зима
                          Много вино и песни за нас ще има.

                          Коментар


                          • Та ...за божолето искам само да те попитам каква е разликата между младо и старо божоле? Според теб? То това е каберне без вторична ферментация голям смях младо и старо божоле

                            Може би най добрто мускатово вино за 2009 г. е мускат от Едоардо Миролио мисля че серията е Св. Илия получено с ферментация при ниска температура от порядъка на 4 - 7 градуса.
                            та така ловджийски,аз не разбирам от вина ама...като те слушам и падам

                            Коментар


                            • И цяла вечер тук сега
                              измислям напеви глупешки.
                              Защо?
                              Заради една жена.
                              ...........И нагона нечовешки.

                              Коментар


                              • STRYMON Merlot&Syrah. Не е препоръка, но просто опитайте!!!

                                Коментар

                                Working...
                                X