Верно добре сте се сетили за тая тема :-)
Аз лично си харесвам вина от българските сортове - Мавруд, Гъмза, Широка мелнишка ...
Лошото е, че за Мавруда например - очевидно се произвежда много повече с такива етикети, отколкото могат да дадат малкото останали лозя - демек явно се ползват други сортове и евентуално се слага по малко за аромат.
Иначе понеже се спомена Бордо - много добър избор е "St. Emilion", мисля че съм го срещал и в български магазини, освен това при френските вина е сигурно, че няма шменти-капели с региона и реколтата ;-))).
А който има шанс да посети Галските земи и иска да си вземе нещо качествено и му е трудно да се ориентира - ако пише "grand cru" или "premier cru" - значи е добро /е, верно - и по-скъпичко ;-)/
Що се отнася до ракиите - аз си обичам отлежалата троянска сливова :-)))
Аз лично си харесвам вина от българските сортове - Мавруд, Гъмза, Широка мелнишка ...
Лошото е, че за Мавруда например - очевидно се произвежда много повече с такива етикети, отколкото могат да дадат малкото останали лозя - демек явно се ползват други сортове и евентуално се слага по малко за аромат.
Иначе понеже се спомена Бордо - много добър избор е "St. Emilion", мисля че съм го срещал и в български магазини, освен това при френските вина е сигурно, че няма шменти-капели с региона и реколтата ;-))).
А който има шанс да посети Галските земи и иска да си вземе нещо качествено и му е трудно да се ориентира - ако пише "grand cru" или "premier cru" - значи е добро /е, верно - и по-скъпичко ;-)/
Що се отнася до ракиите - аз си обичам отлежалата троянска сливова :-)))
Коментар