IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да поговорим за любими ракии и вина!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да поговорим за любими ракии и вина!

Май само аз тука съм бил в този бизнес с вината..

В момента пия за всеки ден едно "Каберне от Сунгурларе" 3л/бег-ин-бокс/ - Славянци производител. Много прилично младо сочно вкусно вино. Добро отношение цена/качество. В МЕТРО (трудно се открива- една шарена кутия) 8.50 лв/3л. Те имат и страхотен Пино Ноар от собствени насаждения 6.9 лв / бутилка 0.75л. Има много добри брандове в България, но в чужбина има още повече и са по-добри за цената си ;-)))) В момента има страхотни италиански - сицилиански вина, които са в топ 100 в световни класации на цена 15 - 45 лв./ бутилка 0.75л. Има една винарна Санта Сара - сега продава едно масово вино "BLACK C" 13 лв/0.75л., което е мноого добро.. и така този разговор е много дълъг ;-))))
    НАЗДРАВЕ ВСЕКИ ДЕН !!!

Коментар

Ще ви кажа аз как се гарантирам едновременно откъм качество и тънка цена.
      От известно време купувам само кутии по 3 литра. Определено излиза по-евтино, а се съмнявам че някой се е сетил точно в такава опаковка да прави менте. Поне още не. Проблемът е, че все още малко вина се появяват в такива опаковки, и ги има само в големите магазини за алкохол.
      Така че остава другият гарант за качество - високата цена. Ама там за мен е по-несигурно. Нали чухте за скандала на последната Винария - щом там реномирани производители подменят съдържанието, какво остава...

Коментар

Да, и в Стамболово пълнят готини бутилчици...
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Като става въпрос за фалшиви вина- от къде си купувате вино и знаете, че е качествено, а не менте?

Коментар

И аз съм фен на Мавруда (от Асеновград), но се притеснявам че се появиха много ментета. Някой по-долу беше писал за Брестовица - също имат много качествени вина.

Коментар

Аз пък съм фен на Максима и Тодорофф, (както разбира се и на шампанско Круг и водка Финландия)

Коментар

освен мавруда от асеновград (но само от там), също е добро мерло от стамболово и кабернето на Balkan Crest - май са сливенски

Коментар

А какво ще кажете за Мавруд от Асеновград аз лично мисля че е много добро, както и Горчивката от Свищов е нещо наистина невероятно.
                  Мненията ми не са съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

... защото в България само по заведения и сред наивници успяват да си пробутат боклуците. За сметка на това в чужбина е известно че се изнася предимно евтино и по-некачествено българско вино. Само на долните рафтове в големите вериги в чужбина българското вино има шанс. Затова там е и "Дамяница".
                    В България се намират далеч по-качествени вина, както писаха вече долу.

Коментар

Да, посредствено... само дето бачкат поне 90% за износ.

Коментар

Стойте по-далече от вината на Дамяница - много пари за реклама хвърлят, но производството им е посредствено.
                        Сливен, Ямбол, Русе и Свищов - там е истината при червените вина.

Коментар

Добре де, говорете си - вий се засрамихте...

Коментар

Тая тема не е много за 10 сутринта - аз все още пия кафе.

Коментар

Свищовските вина си ги бива. И за износ правят много хубави, First Flight е добро. Само не мога да разбера защо нямат никаква реклама и дистрибуцията им е толкова зле?!

Коментар

Eeeee, 6te preotkriete svi6tovskite vina , ja..:-))

Коментар

Working...
                                X