IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да поговорим за любими ракии и вина!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не става въпрос, Алфичке, за по-добро и по-лошо - въпросът е, че са различни...аз например на едно и също вино различавам, че и разпознавам отделните реколти по вкус... дори мога доста точно да прогнозирам какво ще е виното от дадена реколта... Значи не е баш така както казваш, да.
    Чувал съм същото и за водките - как тогава са различни?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• .

Мисля, че Алфа е права. Всако вино, което купувате поне малко е пипнато от химик.
      Иначе натуралното вино би трябвало да има лека кисела жилка - нарича се винена киселина и си я има в гроздето - ако всичко е натурално при приготвянето на виното де е таз жилка...

Коментар

• ха, примера с 1-3 не само че не ме учудва но си е реално съществуващ, като казвам парадокс нямам предвид собственото си учудване, така е известен сред математиците "нетранзитивен парадокс". Използваики го някога един математик спечелил куп пари като познал мачовете между Форман, Мохамед Али и Джо Фрейзър (за тези имена не съм съвсем сигурна). Това е класическия пример Как А набил Б, Б набил В, В набил А (в случая - по бокс), е спор няма всеки от тримата индивида е казал истината, но сега истинския алкохол може само спектроскопа да го разпознае никакви дегустаори не помагат, е целувки и приятна вечер, след работа по една чаша нашенско не е зле

Коментар

• Алфо, не така песимистично!
          Нали има армия от професионални дегустатори, анализатори, журналисти и т.н. които само следят качеството на напитките, търсят аргументи против конкуренцията и т.н. Има огромни бъчви, огромни фабрики и още по-огромни складове за отлежаване. Това си е бизнес и има всички условия да се задоволява и количество и качество.
          А примерът ти с индивиди 1-3 е верен, но не бива да те учудва. Има различни вкусове, няма "най-добро" вино или ракия. Виж само архива по тази тема колко различни са хората!

Коментар

• Извод: лично за мен най-добро си е нашенското

Коментар

• Въпреки, че пия не съвсем редовно, имам убеждението, че независимо от марката всичко е синтетика. Тъй като химията е много напред (незнам дали сте виждали града-завод Лудвигсхафен населен с 300 000 души все химици). Затова пък по борсите акциите на хим. концерните трябва да растат, нали за радост на такива като нас. Все някъде трябва да се продава тази химия. А сегашното време, технологии и консумации не се постига с отлежване по 3-5г. в дъбови бъчви. За сегашните количества и обороти 50% от горите трябва да се направят на "дъбови" бъчви макар и не от дъб. Няма натурел вече, грубо казано. Когато искам по меко да го кажа звучи така - Всичко се налива от една бъчва. Дори съм забелязала следния нетранзитивен парадокс: Индивид 1 твърди че вино А е по-добро от вино Б. Индивид 2 твърди че вино Б е по-добро от вино В. Индивид 3 твърди че вино В е по-добро от А. Пита се: ако всеки е казал истината кое вино е най-добро?

Коментар

• Към американците нямам някакво специално отношение, нито положително нито отрицателно. Иначе съм опитвал калифорнийско червено вино, не ми хареса.

Коментар

• .

22, razbiram te. или обичаш американците или фанцузите - едно от двете

Коментар

• Ей, я да видим,тука имало разпивка .А аз се шляя насам натам. Имам малко смес от мерло,каберне и 3% мискет.Става.Преди малко гаврътнах една чаша.И все още го претакам де.Хайде НАЗДРАВЕ на всички.И не прекалявайте!

Коментар

• Боби, разбери ме правилно. Уважавам качеството на френските вина и традицията им. Не искам да ги омаловажавам. Изборът ми да бойкотирам обаче е съзнателен, обясних долу. Не мисля, че това е проява на комплекс.

Не, не съм бил там, но съм чувал прекрасни неща. Във Франция съм ходил единствено в Париж (и Версай, ако приемем че е извън Париж).

Коментар

• .

22, i az imah sashtite kompleksi kam francuzite. bil li si vav Francija, Jujna Francija?

Коментар

• Бойкотирането на стоки от определена държава по политически или други съображение е много разпространена практика по света. По време на иракската криза преди 2-3 години в един момент французите бойкотираха американски стоки, а мисля и американците им отвърнаха. Мнозина правозащитни организации пък вдигат шум, че всяка закупена оригинална кубинска пури или всеки западен турист в Куба всъщност подпомага една диктатура.

Въпрос на избор. За мен французите са едни особено надути националисти, много повече от балканските националисти примерно Освен това зад техните вина (подобно на парфюмите) стоят десетилетия пропаганда и реклама, а често качеството им отстъпва пред вина от Новия свят например. Последните са моите любими!

Коментар

• .

Хе хе,

освободете се от комплексите си господа....най-малкото ви пречат да стигнете до оргазъм ха ха ха

Коментар

• И аз не обичам Фидел Кастро ;-) , което не значи, че не харесвам ром Хавана клуб или кубинските пури ;-)
                              Don't work hard, work smart!

Коментар

• Някой спомена Бургас 63 - мисля че ракията не е лоша, но не е и нищо особено.

За мавруда съм съгласен, че има явно много разреждане. Просто няма толкова лозя в България.

Френски вина и стоки не купувам, защото французите не ми харесват и ги бойкотирам.

Коментар

Working...
                                X