IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да поговорим за любими ракии и вина!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Смърфиета
    Императоре, ето една новина от 10 Декември за едно от любимите ти дружества:

    “Вини-Сливен” купи супермодерен компютър от Италия

    Компютър ще ръководи процеса на стабилизация на вината във "Вини-Сливен". Заводът се сдоби със супермодерна машина за електродиализа, внос от Италия. С новата техника, с която само "Вини-Сливен" разполага, ще постигнем много високо качество на продукцията, каза изпълнителният директор и главен технолог Валери Чулин. Той обясни, че досега стабилизацията на виното преди бутилиране е ставала за 14 дни. За целта обаче са били нужни поне 22 000 л вино, които да напълнят специални хладилни резервоари догоре. С новата технология ефектът е поразителен. Стабилизацията става за 24 часа, а могат да бъдат обработени и само 500 л. По този начин се премахват големите загуби на енергия, вино и трудодни, категорични са технолозите. Електродиализата стабилизира виното по електронен път с мембрани, по които тече ток. Така се отделя утайката. Италианската машина е снабдена с компютри, които се командват от специален център в Италия. От там първо се определя необходимостта за нужните процедури при всяка партида. Ако се наложи, компютърът може да извършва корекции. "Вини-Сливен" вече произведе първите бутилки "Розе" по новата технология и то вече е на пазара, похвали се Чулин. С нашата технология се запазват ароматът, букетът и структурата на виното, като се прави добро бистрене и се елиминират микроорганизмите и мътилката, заяви Джанкарло Вазон. Той е собственик на фирмата - производител на новата машина "Вазон груп". Вчера италианецът, който е енолог от 42 години, представи новия продукт пред български винопроизводители. Именно Джанкарло Вазон е човекът, направил революция с новата технология във винопроизводството, смятат специалистите. На последното изложение в Милано самите производители на стара техника за стабилизиране на вина са правили предложения за електродиализа. Това е едно свидетелство за правия път, по който сме тръгнали, каза Джанкарло Вазон.

    :-)

    А Импа иска да продава акции. Що бе Импе? Колко им искаш?

    Коментар


    • .

      Аквариус,
      Чекане беше кисело цвекло нали )) ех, обичам кулинарите )
      наздраве ))

      Коментар


      • Императоре, ето една новина от 10 Декември за едно от любимите ти дружества:

        “Вини-Сливен” купи супермодерен компютър от Италия

        Компютър ще ръководи процеса на стабилизация на вината във "Вини-Сливен". Заводът се сдоби със супермодерна машина за електродиализа, внос от Италия. С новата техника, с която само "Вини-Сливен" разполага, ще постигнем много високо качество на продукцията, каза изпълнителният директор и главен технолог Валери Чулин. Той обясни, че досега стабилизацията на виното преди бутилиране е ставала за 14 дни. За целта обаче са били нужни поне 22 000 л вино, които да напълнят специални хладилни резервоари догоре. С новата технология ефектът е поразителен. Стабилизацията става за 24 часа, а могат да бъдат обработени и само 500 л. По този начин се премахват големите загуби на енергия, вино и трудодни, категорични са технолозите. Електродиализата стабилизира виното по електронен път с мембрани, по които тече ток. Така се отделя утайката. Италианската машина е снабдена с компютри, които се командват от специален център в Италия. От там първо се определя необходимостта за нужните процедури при всяка партида. Ако се наложи, компютърът може да извършва корекции. "Вини-Сливен" вече произведе първите бутилки "Розе" по новата технология и то вече е на пазара, похвали се Чулин. С нашата технология се запазват ароматът, букетът и структурата на виното, като се прави добро бистрене и се елиминират микроорганизмите и мътилката, заяви Джанкарло Вазон. Той е собственик на фирмата - производител на новата машина "Вазон груп". Вчера италианецът, който е енолог от 42 години, представи новия продукт пред български винопроизводители. Именно Джанкарло Вазон е човекът, направил революция с новата технология във винопроизводството, смятат специалистите. На последното изложение в Милано самите производители на стара техника за стабилизиране на вина са правили предложения за електродиализа. Това е едно свидетелство за правия път, по който сме тръгнали, каза Джанкарло Вазон.

        :-)

        Коментар


        • Бъ- 1:5... понякога и повече са ги...
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

          Коментар


          • Уф, зависи от настроението, желанието и обстановката...
            Когато съм настроен, как да го наречем, романтично-интелектуално, обичам винато/а с коктейл от сирена и грозде.
            Когато съм във варварска еуфория, да кажем, че предпочитам за мезе простата любов между мръвката и огъня, неусложнена от прищявките на цивилизацията.
            Около Коледа и по време на т-нар. "мръсни дни", умрем за капама с чекане полята с младо домашно вино. Нищо, че домашното вино не може да се мери с фабричните.
            И тъй като явно забравих да пиша за вина, да споделя, че обичам Мавруд. Напомня ми за древните траки и за неоткритите им рецепти на "твърдо вино", което елините разреждали в съотношение 1:5! После как да уважаваш грък)
            Ние винаги губим, печелят само селяните!

            Коментар


            • Бльъ - Търговище. Тия могат само бяло вино да фабрикуват - а аз бяло вино не ща, ако ще да ми го прадават по 8 стинки бутилчичката.
              Готините вина са мелнишките и сухиндолските... е и някои други - но най-веч тия два региона.
              А аз обичам да смуча виното со топъл хляб и сиренце - както постъпват италианците.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • А така, Акви!!

                Какви са ви прогнозите за новите цени на вина и ракии през 2006? Свестно вино под 5 лева и сега май не може да се намери?

                Коментар


                • Стига само сме пробвали това и онова вино. Ние да не сме дегустатори! Ние сме консуматори! Дайте и да замезим. Аз съм привърженик на т.нар. "трапезна" култура. Вино, ракийка, но и ...мезета. Защото вино без мезе е като жена без гърди, ядене без сол, мач без голове, борса без бикове, световно по футбол без Бразилия, форумът ИХЛБЛ без Пепи и Шаш...
                  Ние винаги губим, печелят само селяните!

                  Коментар


                  • Пробвайте вината на изба Магура, страхотни са. До колко знам и врачанската теменуга са възобновили.

                    Коментар


                    • Всеки "уважаващ се ракиджия" трябва да вкуси Стралджанска мускатова - просто много добра.

                      Коментар


                      • Харесвам вината на избата в Търговище. Само цената им е малко по висока от стедната.

                        Коментар


                        • Ами на другия ден шоуто продължава. И така до края на света.

                          Коментар


                          • Питам за идеи за на другия ден

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от 22
                              Дайте по същество. Декември пак се оказва тежък за дроба. Някой пробвал ли е това лекарство "Махмурлек" дето го рекламират?
                              Абе като си трезвен не е интересно. Друго си е да паднеш под масата.
                              Ей на аз тая вечер пак паднах от ракийка

                              Коментар


                              • Браво, Импи. След повечко дегустация може да научиш и непълния член (това майтап ).

                                Иначе зависи какво разбирате под химия. Тя е част от цивилизацията днес. И в хляба има химия.

                                Дайте по същество. Декември пак се оказва тежък за дроба. Някой пробвал ли е това лекарство "Махмурлек" дето го рекламират?

                                Коментар

                                Working...
                                X