IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предполагам че всички разумни хора вече са изхвърлили смартфоните

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
    нормалната сим карта може да се изреже и да имаш микро сим без да спонсорираш оператора с 20лв ....
    Благодаря за информацията! Ето предимството да четеш и на пръв поглед тъпите теми Не знаех тази малка подробност, просто щото никога не съм си правел труда да сравня размерите на чипчето при различните карти. Още днес ще поръчам от Амазон една такава машинка (прилича на телбод) и струва смешни пари.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
      нормалната сим карта може да се изреже
      Да, може. Може дори да ди купиш от Ибей специална резачка за тази цел.
      Ама чувам, че голяма част от опитите за рязане завършвали с унищожаване на картата.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        .....

Мнозина мислят, че купуваш отнякъде устройство и хоп - готово, вече си смарт. Да, обаче греда. Новите смартфони, с много малки изключения, работят с микро и/или нано сим карти, та не си мислете, че просто ще пренесете наличната карта в новото устройство. Услугата за издаване на нова карта струва примерно 20 лв. Е, можеш да си купиш апарат от оператора, но ... всеки си знае. И в двата случая отново се явяват обстоятелства да минеш през касата и да се сдобиеш с касова бележка

....
        нормалната сим карта може да се изреже и да имаш микро сим без да спонсорираш оператора с 20лв
        на мен лично ми харесва смартфона че имам достъп до корпоративният имейл и безплатна навигация, фейсбукове и подобни не ползвам от телефона така че и не правя голям разход за трансфер
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
          А аз ползвам ТЕЛЕФОН за РАЗГОВОРИ.
          Колкото и "смарт" да е устройството, ако зад него е глупак, то не може да го поумни.
          Освен това, да бъда следен навсякъде, да се дзверя в дребния му дисплей с претенции за монитор, ми идва в повече. А диоптрите само правят нещата по-неприятни.
          Та, така: Ще си купя, когато спрат да правят обикновени GSM-ми като моята Nokia, която с една батерия кара 2,5 седмици.
          Същият приятел, когото цитирах по-долу, сподели и други неща, които се отнасят за гордите мераклии за собственици на бъдещи смартфони.

Мнозина мислят, че купуваш отнякъде устройство и хоп - готово, вече си смарт. Да, обаче греда. Новите смартфони, с много малки изключения, работят с микро и/или нано сим карти, та не си мислете, че просто ще пренесете наличната карта в новото устройство. Услугата за издаване на нова карта струва примерно 20 лв. Е, можеш да си купиш апарат от оператора, но ... всеки си знае. И в двата случая отново се явяват обстоятелства да минеш през касата и да се сдобиеш с касова бележка

Напълно понятно, безсмислено е ползваш само войс със смартфон, следователно трябва да преминеш на план, който включва и пренос на данни. Колкото и да ви е странно, има много хора, които не хващат тази тънка разлика. Пак минаваш през касата.

Колкото и да са интуитивни, ползването на десетките функции и допълнителни апс (което пък осмисля плащането на цената - понякога безбожна), налага изчитане на още една тухла с указания. Аз примерно изпитвам безгранична досада и отврат да чета указания и при всяка нова джаджда вече карам само по усет.
          Идвало един момент (откъм възраст), когато преминаване към смартфон ставало трудно и/или невъзможно.

Старите мобилни остават следи в базите данни на оператора, през кои клетки е преминавал телефонът - по-вярно е да е каже, къде е ходила сим картата, но в един по-общ щрих. При смартфоните позиционирането се ограничава до примерно десетки сантиметри. Мислете му като ходите по гаджета

Сигурност на информацията! Чудя се примерно, с какво си е говорил премиерът Груевски (плетейки схемички) и като знам за мерака му по нови, лъскави, технологични неща, обзалагам се, че бил смартфон. Ама то и наш Бойко, дето стана популярен с 10 годишната си Нокийка, май му бяха записали цамбуркащи звуци откъм тоалетната. Съвсем друг е въпросът, кой има техническата възможност и интерес да свърши това. Особено в Македония, ама дето има една дума, не иде реч за това.
          Та, да си дойдем на думата, съдържанието на смартфона ти вече не е проблем. Някога можеха да ти прочетат указателя и да видят някоя и друга (неприлична) снимка, сега обаче, могат да ти свалят и ключа за платформата, с която голяма част от присъстващите в този форум, работят ежедневно на нашето БФБ, вероятно също и по други бфб-та. Дето имаше една приказка: Лошо, Седларов, лошо!

В същия дух като предното, бас държа, че всички смарт колеги са си сдвоили смарт и компа. Спирам с евентуалната инсинуация, че това не е много "моя" област. Моят къмпютър редовно се оплаква от задекранното устройство

Чувам, че нова батерия за модерен смартфон струва в момента колкото нормално мобилно телефонче (ново). Правиш-струваш, зарежда се на 2-3 дни и периодът за смяна идел бързо. Отново упражнение изваждане в близка перспектива. Пък и масово били запоени на платката, та освен за смяна си плащаш и като за ремонт.

90 % били изцяло от пластмаса. Едно изпускане често имало крайно негативни последици. Е, рамката на Самсунг С6 едж и разните ябълчици била от шлайфан метал, ама там масрафът е от 1500 лв нагоре.

Списъкът може да се продължи, повярвайте.
          Но, дето има една дума, никой не е в състояние да сложи прът в колелата на прогреса.
          Дерзайте!
          Last edited by nacheff; 22.05.2015, 15:21.

Коментар

• А аз ползвам ТЕЛЕФОН за РАЗГОВОРИ.
            Колкото и "смарт" да е устройството, ако зад него е глупак, то не може да го поумни.
            Освен това, да бъда следен навсякъде, да се дзверя в дребния му дисплей с претенции за монитор, ми идва в повече. А диоптрите само правят нещата по-неприятни.
            Та, така: Ще си купя, когато спрат да правят обикновени GSM-ми като моята Nokia, която с една батерия кара 2,5 седмици.

Коментар

• Има и други причини да нямате смартфон - по-скъпи са, имат по-голяма батерия и по-голям риск от прегряване (по-голям риск от взрив или запалване), трябва да се зареждат по-често (има голяма вероятност да се окажете с разредена батерия), по-често се развалят, има по-голяма вероятност да ви го откраднат, по-големи и тежки са.
              Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                Странно, в разговор по темата с близък човек, изразих напълно идентична теза.
                А пък той ми отговори доста изненадващо.
                Смислово звучеше така:
                Смяната на мобилния телефон за мнозинството съвременни хора традиционно се превръщаше в една "малка смърт".
                Преминаването от класически мобилен телефон към модерен смартфон при стремеж да използваш всичко това, за което си платил, вече е сериозно преизвикателство, почти културен проблем.
                Отказът да приемеш очевидното, че много скоро вече няма да има смислена алтернатива на смартфоните, само отлага и задълбочава потенциалните проблеми и заплашва да изправи съответния субект пред действителен културен проблем.

Та, не знам ....
                Аз използвам таблет. Просто при него няма как да се получи това постоянно втренчване, дори само заради това че е по-неудобно да бъде носен навсякъде

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Ще си взема смартфон чак когато спрат да правят други телефони.
                  Странно, в разговор по темата с близък човек, изразих напълно идентична теза.
                  А пък той ми отговори доста изненадващо.
                  Смислово звучеше така:
                  Смяната на мобилния телефон за мнозинството съвременни хора традиционно се превръщаше в една "малка смърт".
                  Преминаването от класически мобилен телефон към модерен смартфон при стремеж да използваш всичко това, за което си платил, вече е сериозно преизвикателство, почти културен проблем.
                  Отказът да приемеш очевидното, че много скоро вече няма да има смислена алтернатива на смартфоните, само отлага и задълбочава потенциалните проблеми и заплашва да изправи съответния субект пред действителен културен проблем.

Та, не знам ....

Коментар

• Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
                    Хипервръзките имат много предимства, но трябва да се познават и недостатъците им (може да доведат до затруднения в разбирането на текста, разсейване). В книгата "Под повърхността" на Николас Кар е разгледан този въпрос (прочел съм откъси от книгата, в списъка ми с книги за четене е, обаче този списък е дълъг...). Ревю на книгата.
                    Боже, Стойков, благодаря ти за този откъс от книга!
                    Отдавна усещам, че има някакъв проблем, но го отдавах основно на поколенчески различия с част от аудиторията.
                    Не съм търсил отговори за видимите проблеми при опит на установяване на що-годе пълноценна човешка комуникация, а ето че хората вече са изследвали и имат дори възможните отговори.
                    Оставам привърженик на класическия линеен мисловен процес, пък комуто харесва да си бичи нервно стакато.

Коментар

• В природата на човека е да отрича какво ли не.

Като се започне от: аз на гърба на животно няма да се кача... не съм ли стъпил здраво на земята...
                      Минем през: Колко тъпа идея е да говориш в тази слушалка с някой на стотици километри. Къде отива живото общуване и гледането в очите...
                      И стигнем до: Никога няма да си взема смартфон. Ще си набирам тука на Нокийката с копченцата и ще @ва мамата на целия прогрес.

Иначе казано - нищо ново пред слънцето.

Та, не искам да умаловажавам усилията ви да бъдете прът в колелата на прогреса, но хората отдавна са казали: кучетата си лаят, керванът си върви.

За мен смартфонът е удобство, което ми дава свобода. Мога да го ползвам като компютър, мога да го ползвам и като Нокия с фенерче. От мен зависи.
                      Иначе признаваш, че си толкова слаб, че трябва да си изхвърлиш смартфона, защото не можеш да се накараш да си дадеш почивка от него.
                      Ами явно няма нищо друго в живота ти.

Коментар

• Точно тези "кратки, безсмислени късчета информация" предизвикат информационното претоварване.

Много от информацията, която ежедневно поглъщаме е боклук. Отнася се за колективни халюцинации (по Иван Попов) - власт, нации, политика... Все неща, които не са „реални“ (какво е реалност?), но хората ги приемат за реални, защото другите ги приемат за реални.

Първоначално изпратено от Иван Попов, Хакери на човешките души, отвлечено-теоретичен вариант
                        Както е известно, светът, в който живеят хората, се състои предимно от колективни халюцинации.

Под "колективно въображаемо" ние ще разбираме всички обекти, явления и значения, които не са непосредствено физически реални, но въпреки това човек ги счита за реални само защото другите хора около него ги смятат за такива. Колективната халюцинация е ефект на "стадно мислене" - аз мисля така, защото ти мислиш така, защото той мисли така, защото те мислят така. Класически пример за КХ са религиите, култовете, идеологиите, шоу-бизнесът, рекламата, модата; като КХ може да се разглежда и културата като цяло.
                        Хипервръзките имат много предимства, но трябва да се познават и недостатъците им (може да доведат до затруднения в разбирането на текста, разсейване). В книгата "Под повърхността" на Николас Кар е разгледан този въпрос (прочел съм откъси от книгата, в списъка ми с книги за четене е, обаче този списък е дълъг...). Ревю на книгата.

Още една книга по темата: Организираният ум (откъс от книгата).
                        Last edited by vstoykov; 21.05.2015, 02:37.

Коментар

• Абсолютно, не бих го нарекъл информационно претоварване защото хората не влизат в смартфони за информация. Влизат за да правят нещо, да убият времето. Но това постепенно се превръща в навик а след това и в обсесия. Кратки, безсмислени късчета информация или ярки образи, които се повтарят и повтарят и повтарят. Мозъкът хем се стимулира, хем повторенията го успокояват - или по-скоро го разсейват от това което иначе би го занимавало.

Ще си взема смартфон чак когато спрат да правят други телефони.

Коментар

• Ключовата фраза е "информационно претоварване". Още една ключова фраза "ADHD" (Study links cellphone usage and ADHD in Children).

"Умните" телефони могат да бъдат полезен инструмент, обаче носенето им увеличава шанса да ги ползвате твърде често.

Проучвания доказват връзката между размера на кутията с пуканки (размера на чинията) и количеството пуканки, които човек изяжда (количеството храната, която изяжда). Това е пример как поведението ни зависи от околната среда (от ситуацията - дали са ни голяма кутия с пуканки, имаме смартфон в джоба, който издава звук когато някой приятел във Фейсбук ни пише или получим електронна поща).

Аз нямам "умен" телефон и се старая да отделям време за почивка - ходя на разходка без телефон, без таблет. Понякога с книга. С една книга. (И разбира се не ходя докато чета - сядам на някоя пейка.)

Един военачалник изгорил корабите си за да няма обратен път (да не могат войниците да дезертират). Това не е съвет да унищожите телефона си. Но може да вземете обикновен "глупав" телефон, когато ходите на разходка (и номерът му да е известен само на ограничен кръг лица) вместо да си носите джобния n-ядрен суперкомпютър.

А по повод на атомобилите - помислете защо умните и богатите хора не шофират автомобил (имат личен шофьор или изобщо не притежават автомобил - ползват градския транспорт, таксита, самолети). Подсказка: обикновено този, който шофира гние в затвора когато стане катастрофа. А богатите и умните не искат да гният в затвора. Затворът е място за бедните и глупавите. Вие от кои сте (или искате да бъдете)?
                            Last edited by vstoykov; 21.05.2015, 01:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от bezsapruga Разгледай мнение
                              Разбирасе може да си кажите ДРЕМЕМИ! и да карате безрасъдно автомобила си а също и да си ползвате и смартфоните.
                              Темата видимо те вълнува.
                              Мен също, съпротивлявам се още, нямам смартфон, но усещам, че това има негативни страни. Не малко при това. И растат, м.м. му с...а!
                              Що не развиеш една теза, споделеното за автомобила е някакъв крайно периферен въпрос?
                              Какво печелиш като губиш?
                              Какво губиш като печелиш?

Коментар

• Как да го изхвърля като никога не съм имал?
                                За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Working...
                                X