IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предполагам че всички разумни хора вече са изхвърлили смартфоните

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като чета повечето неща и все съм съгласен по-малко с всичко. Ама пък що да не се развиваме, технологиите са хубаво и полезно нещо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Харесва ти твоята дума да е последна.

Не съм икономист и си нямам на понятие дали управлението на активи за стотици милиони левове и изпълнението на договори за милиони е микромениджмънт или мениджмънт.
      Както и да - приемам твоето мнение,че в общият случай ползването на смартфони е по-скоро въпрос на желание
      +1, даже +2! за това мнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Аз не съм против смартфоните принципно. Просто според мен те реално не са нужни в общия случай. А в момента в който се появят и вече безсмислените съобщения, мейли и така нататък се умножават прогресивно. И то не защото изведнъж се е появила тази нужда, а защото някой го мързи да мисли и замества мисленето с безсмислен информационен труд. Така една камара народ почват да се занимават с глупости - т.е. с отговори на безсмислени спешни мейли, отговори на безсмислени спешни съобщения от къде ли не. Защото поредния идиот не може да вземе или няма акъл да вземе елементарно решение без да затрупа всички около него с безсмислените си глупости.

Или с други думи смартфона е благодат за микромениджмънта. А микромениджмънта се появява там където има неспособен мениджмънт.
        Харесва ти твоята дума да е последна.

Не съм икономист и си нямам на понятие дали управлението на активи за стотици милиони левове и изпълнението на договори за милиони е микромениджмънт или мениджмънт.
        Както и да - приемам твоето мнение,че в общият случай ползването на смартфони е по-скоро въпрос на желание
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
          И аз бях от вашата банда - отказвах да си взема умен телефона 2-3 годинки. След като го взех - разбрах какво съм изпускал.
          - За да изпуснеш, трябва да си хванал...или поне да си гонил. Ти кое по-точно стори, друже?

Коментар

• Аз не съм против смартфоните принципно. Просто според мен те реално не са нужни в общия случай. А в момента в който се появят и вече безсмислените съобщения, мейли и така нататък се умножават прогресивно. И то не защото изведнъж се е появила тази нужда, а защото някой го мързи да мисли и замества мисленето с безсмислен информационен труд. Така една камара народ почват да се занимават с глупости - т.е. с отговори на безсмислени спешни мейли, отговори на безсмислени спешни съобщения от къде ли не. Защото поредния идиот не може да вземе или няма акъл да вземе елементарно решение без да затрупа всички около него с безсмислените си глупости.

Или с други думи смартфона е благодат за микромениджмънта. А микромениджмънта се появява там където има неспособен мениджмънт.

Коментар

Просто си избирам внимателно с какво се занимавам. Не ми харесва да правя неща които не ми харесват, а мен не ме кефи да гася пожари и ако това се налага често ще зарежа това и ще почна да се занимивам с нещо друго.
              Пожарът е форсмажорно обстоятелство/ може би с изключение само на нефтодобивната и въгледобивната промишленост/ А предполагам, запознат си, че пожар се гаси със знания, жива сила и техника.
              Думата ми е, че има сектори, в които планирането е лесна работа. Но има и такива, в които буквално зависиш от минутата на изгрева на слънцето или появата на първите звезди на небето /образно казано/.
              В такива сектори планирането върви ръка за ръка с умението да поемаш риск. Ако не можеш - просто не си за тази професия или за това място. Когато поемаш риск обикновено искаш да разполагаш с цялата моментна информация. След като не се намираш в офис, защото да не се възползваш от всички налични технологии, които прогреса ти предлага!?
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

Много просто представяш картинката, колега.
                Ако SAP и futurmaster-a можеха да правят всичко, цялата фирма щеше да лежи по гръб...
                Ами ако ги няма изобщо Представяш ли си каква нужда от смартфони разговори и мейли се появява

Коментар

Аре сега, аз общувам с достатъчно други хора. Единствените които постоянно се опитват да оправят някакви пожари не са тези на които по необясними причини им се случват най-много проблеми, а тези които си нямат идея какво правят.

Последно една позната ми се оплаква как постоянно ги заливали с проблеми, как не знам си там колко магазина не могат да се координират с доставчиците. Това ми се стори безумно. Вече си има програми за всичко. И какво се оказа - че тя наема на относителна ниска заплата управителки на тези магазини дето не могат да използват дори и ексел. Нямат никакви програми за нищо и всичко правят по телефони, мейли или директно с тефтери. А става дума за доста магазини. И наистина с нея не може човек да направи една нормална вечеря без тя да говори по пет пъти по телефона си.

Като и казах че това което прави е безумно - защото така на нея и се налага да работи по 12 часа на ден, за нещо за което реално ни би трябвало да и отнема повече от половин час на ден, нейния отговор бе че не могат да си намерят свестни хора. И на моята реплика - ами вдигни заплатите им и ще си намериш и тя отговори - ама как така ще им вдигам заплатите Та така.
                  Много просто представяш картинката, колега.
                  Ако SAP и futurmaster-a можеха да правят всичко, цялата фирма щеше да лежи по гръб...
                  #dagoduhatbednite

Коментар

И на моята реплика - ами вдигни заплатите им и ще си намериш и тя отговори - ама как така ще им вдигам заплатите Та така.
                    Така е, ние си го знаем - трудно се намират хора и компании с добри коефициенти за без пари
                    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                      Абе докато може ще караме така, после ще му мислим .
                      Целият разговор тръгна от спешните проблеми и смартфоните. Аз съм съгласен с теб, че никак не са добри, но уви в реалната икономика почти навсякъде има зор и са неизменна част от работата. Можеш спокойно да се гордееш, че не четеш мейла си, смс-и и т.н.
                      Аре сега, аз общувам с достатъчно други хора. Единствените които постоянно се опитват да оправят някакви пожари не са тези на които по необясними причини им се случват най-много проблеми, а тези които си нямат идея какво правят.

Последно една позната ми се оплаква как постоянно ги заливали с проблеми, как не знам си там колко магазина не могат да се координират с доставчиците. Това ми се стори безумно. Вече си има програми за всичко. И какво се оказа - че тя наема на относителна ниска заплата управителки на тези магазини дето не могат да използват дори и ексел. Нямат никакви програми за нищо и всичко правят по телефони, мейли или директно с тефтери. А става дума за доста магазини. И наистина с нея не може човек да направи една нормална вечеря без тя да говори по пет пъти по телефона си.

Като и казах че това което прави е безумно - защото така на нея и се налага да работи по 12 часа на ден, за нещо за което реално ни би трябвало да и отнема повече от половин час на ден, нейния отговор бе че не могат да си намерят свестни хора. И на моята реплика - ами вдигни заплатите им и ще си намериш и тя отговори - ама как така ще им вдигам заплатите Та така.

Коментар

Разходи ползи - ако планирането на проблем те изкарва от бизнеса, а самия проблем не, много ясно че няма нужда да се дават кинти. Ако даден проблем те изкарва от бизнеса и разходитепо него също значи просто си прибираш парите, до като се случи проблема и след това зарязваш всичко
                        Абе докато може ще караме така, после ще му мислим .
                        Целият разговор тръгна от спешните проблеми и смартфоните. Аз съм съгласен с теб, че никак не са добри, но уви в реалната икономика почти навсякъде има зор и са неизменна част от работата. Можеш спокойно да се гордееш, че не четеш мейла си, смс-и и т.н.

Коментар

Колега, личи си, че се занимаваш с това нещо от 10 години. Аз за 2 години само и това е повече от очевидно, но колегата явно не е много съгласен с това.
                          Планирането е супер, но резервния план струва парички, дето отиват директно в крайната цена. А с това конкретно и правилно планиране на външните фактори, равновесния звучи много самоуверен. Е възможно е в неговата бизнес нисша да е постижимо подобно планиране, но при мен например, не е така.
                          Просто си избирам внимателно с какво се занимавам. Не ми харесва да правя неща които не ми харесват, а мен не ме кефи да гася пожари и ако това се налага често ще зарежа това и ще почна да се занимивам с нещо друго.

Коментар

1. Дори да предвидиш, че дадено нещо може да се случи, въобще не ти помага. Готов и лесен план "Б" на нещото, което евентуално може да се случи струва страшно много пари, оттам се вкарва в цената, а оттам пазарът те изхвърля.
                            2. Това, което четеш за ЕС директивите от ЕК е просто рамка, която в нашия случай почти не помага с нищо.
                            Разходи ползи - ако планирането на проблем те изкарва от бизнеса, а самия проблем не, много ясно че няма нужда да се дават кинти. Ако даден проблем те изкарва от бизнеса и разходитепо него също значи просто си прибираш парите, до като се случи проблема и след това зарязваш всичко

Коментар

1. Дори да предвидиш, че дадено нещо може да се случи, въобще не ти помага. Готов и лесен план "Б" на нещото, което евентуално може да се случи струва страшно много пари, оттам се вкарва в цената, а оттам пазарът те изхвърля.
                              Колега, личи си, че се занимаваш с това нещо от 10 години. Аз за 2 години само и това е повече от очевидно, но колегата явно не е много съгласен с това.
                              Планирането е супер, но резервния план струва парички, дето отиват директно в крайната цена. А с това конкретно и правилно планиране на външните фактори, равновесния звучи много самоуверен. Е възможно е в неговата бизнес нисша да е постижимо подобно планиране, но при мен например, не е така.
                              #dagoduhatbednite

Коментар

1. то не е нужно да се предвижда - въпроса е да се предвиди че това има висока вероятност да се случи и да има готов и лесен за изпълнение план ако се случи.
                                2. А за директивите - айде моля ти - с това което се занимавам е по-регулирано от европейски директиви в пъти от почти всичко друго. Всяка нова регулация се приема с години. Много лесномогат да се намерят проекти на тези регулации години преди да станат факт. това че не го правите и не се подготвяте за тях е просто от мързел
                                2. Това, което четеш за ЕС директивите от ЕК е просто рамка, която в нашия случай почти не помага с нищо.

Коментар

Working...
                                X