IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предполагам че всички разумни хора вече са изхвърлили смартфоните

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    На блумбърг, ройтерс и снбс мобилните версии не стават за нищо. Аз други новини май не четя. Четенето на жълта преса, каквито са повечето новинарски сайтове, трудно може да мине за смислено занимание или поне аз не го правя

Джобен компютър, който не ми се събира в джоба А ако ще ходя с раница то вътре се събира и таблета ми
    За другите - не знам, но за блуумбърг - не си му свикнал, версията е окей /не е като web, но е поносима/. И защо подяволите пак минаваме към желта преса, селфита и тем подобни?
    пс. допълних предния пост - смятам, че в услугите се крие зайчето.
    #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
      Е, подценяваш ме сега, все пак съм висшист по икономика.Cost savings = profit. Пестя пари от вестници. Като съм в тоалетната - вместо вестник - чета от умния телефон. Е вярно, после не можеш да се избършеш с него, ама спестява по левче на ден. E и обяда/вечерята си снимам - все пак как ще разберат хората, че съм ял, ако не го споделя в соц. мрежи? Толкова... Че за какво друго може да използва човек един компютър? Е вярно дисплея е по-малък, ама умния телефон си е точно това...джобен компютър.
      На блумбърг, ройтерс и снбс мобилните версии не стават за нищо. Аз други новини май не четя. Четенето на жълта преса, каквито са повечето новинарски сайтове, трудно може да мине за смислено занимание или поне аз не го правя

Джобен компютър, който не ми се събира в джоба А ако ще ходя с раница то вътре се събира и таблета ми

Коментар

Сигурен съм че ти го ползваш за нещо много по смислено - само дето не мога да си представя за какво
        Е, подценяваш ме сега, все пак съм висшист по икономика.Cost savings = profit. Пестя пари от вестници. Като съм в тоалетната - вместо вестник - чета от умния телефон. Е вярно, после не можеш да се избършеш с него, ама спестява по левче на ден. E и обяда/вечерята си снимам - все пак как ще разберат хората, че съм ял, ако не го споделя в соц. мрежи? Толкова... Че за какво друго може да използва човек един компютър? Е вярно дисплея е по-малък, ама умния телефон си е точно това...джобен компютър.

Шегата настрана, ама в България - вярно не може човек да се възползва човек от тоя джобен компютър.Точно миналата седмица бях малко по българските земи - телефона ми глътна 40 кинта за 3G за час и полвоина и след това гледах като теле в дискотека. Тук където съм - получавам 8GB data за 27 лева и 97 стотинки месечно (+около 40 часа разговори към всички мрежи). Та в тоя ред на мисли - донякъде разбирам, защо е тая всеобща омраза към умните телефони - те без удобна интернет връзка са почти безполезни.

В тоя ред на мисли - проблема не смятам, че е в джобните компютри, а в мобилните оператори, които са в 20 век - предлагат само разговори.. +някакъв жалък интернет, дето едвам стига да си провериш пощата (а ако към мейла има прикачена фактура PDF с размер 2-3MB - отпиши).
        Last edited by vankata23; 23.05.2015, 13:10.
        #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
          Значи познатите ти с умни телефони ги ползват само за:
          -проверка на спам
          -селфита
          -безумни "игри"
          -социални мрежи

Странни птици..
          Сигурен съм че ти го ползваш за нещо много по смислено - само дето не мога да си представя за какво

Коментар

Сега ако някой иска да джитка малоумни игри по цял ден или е маниак на проверка кой какво му е харесал във фейсбук или какъв спам са му пратили по мейла то със сигурност се нуждае от смартфон. Нито едно от тези неща мен не ме интересува. И не виждам причината да заменям нещо което ми трябва - дълъг живот на батерия с нещо което не ми трябва - обсесия по игри или социални мрежи.
            Значи познатите ти с умни телефони ги ползват само за:
            -проверка на спам
            -селфита
            -безумни "игри"
            -социални мрежи

Странни птици..
            #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от MarginCall Разгледай мнение

Все някъде трябва да се сложи чертата, но е хубаво да се прави обосновано. Щото няма никаква логика да ползваме по отделно телефон, компютър, телевизор и радио, но когато всичко това е поместено в едно устройство да го отричаме като партизани на разпит.
              .
              За мен лично има голяма логика. Понякога с дни нямам възможност да си зареждам телефона. Ако искам да ползвам телефон ми трябва батерията му да издържа достатъчно. От друга страна ако ми трябва интернет нищо не ми пречи да си пусна таблета да видя каквото ми трябва и да го спра. Когато имам възможност да си зареждам телефона навсякъде има компютри - що да се кьоравя на някакъв смартфон като си имам широк екран. Използвам интернет или за работа или за забавление - и за двете неща ми трябва голям екран. Дори на таблета често ми е неудобно, какво остава за някаква джвъчка. Мейли почти не използвам, социални мрежи не ме интересуват особено.

Сега ако някой иска да джитка малоумни игри по цял ден или е маниак на проверка кой какво му е харесал във фейсбук или какъв спам са му пратили по мейла то със сигурност се нуждае от смартфон. Нито едно от тези неща мен не ме интересува. И не виждам причината да заменям нещо което ми трябва - дълъг живот на батерия с нещо което не ми трябва - обсесия по игри или социални мрежи.

Коментар

• От край време използвам телефон, основно с три функции - да ми се обаждат, аз да се обаждам и за самоотбрана /да е достатъчно тежък/.
                Имам Нокия Н7260, която ми служи вярно вече повече от 10 години. Много съм привързана към него
                Имам и служебен Самсунг, който е смартфон. Използвам го, защото иначе заедно с телефона, ще трябва да разнасям със себе си таблет и GPS ... и разни други неща, който за щастие прогресът в технологиите започна да ми спестява.
                Признавам си, че съм доста мързелива и с радост приемам всичко, което прави ежедневието ми по-леко и безгрижно.
                Last edited by tnm; 23.05.2015, 12:16.
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Като сме започнали с хвалбите, ето списък на нещата, които не ползвам:

1. Асансьор - лигаво изобретение. Друго си е да качиш 12 етажа с костюм и вратовръзка.
                  2. Ток - още по лигаво изобретение. Каква по-подходяща реализация на мъжката сила от меленето на месо на ръка, примерно.
                  3. Вода от чешмата - не се знае кво има вътре, пък и ей къде е Горна Баня - тия туби за какво съм ги взел.
                  4. Автомобил - глупост неземна. Баба ми само на автомобил се е возила. А и до Стара загора са само 3 дена път, ко толкоз.
                  5. Антибиотици - дивотии. Жълт кантарион му е майката. Малко жълтея лятото като ме пекне слънцето, ама юнак без рани не ходи...
                  6. Нищо, открито след 19-ти век.

Все някъде трябва да се сложи чертата, но е хубаво да се прави обосновано. Щото няма никаква логика да ползваме по отделно телефон, компютър, телевизор и радио, но когато всичко това е поместено в едно устройство да го отричаме като партизани на разпит.
                  Също така много се радвам на хора, които отричат прогреса във всичките му форми, и то най-вече, когато се налага да се напънат да научат нещо ново, но заболи ли ги кръста, примерно, се подреждат чинно с бабичките на опашката за ЯМР и не питат "как това нещо работи".

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                    Чрез моя "смартфон" няма как да ме подслушват. Няма гугъл магазин за приложения, няма глупости, просто добрия стар Симбиан, където всичко е под мой контрол. Иначе за подслушването през GSM мрежата - да, от това почти няма отърване, важи за всички телефони. Но и за това си има чалъми, и най-интересното е, че точно за модерните смартфони има специален софтуер за откриване на цецомобили в района. Та затова съм си го инсталирал на един модерен служебен андроидски боклук, който почти не ползвам - ей така за всеки случай
                    Слагаш го в пликче от чипс и духат супата.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Той има предвид че ни подслушват чрез смартфоните, но тя реалността е друга - и през най старите мобилни телефони ни подслушват.
                      Чрез моя "смартфон" няма как да ме подслушват. Няма гугъл магазин за приложения, няма глупости, просто добрия стар Симбиан, където всичко е под мой контрол. Иначе за подслушването през GSM мрежата - да, от това почти няма отърване, важи за всички телефони. Но и за това си има чалъми, и най-интересното е, че точно за модерните смартфони има специален софтуер за откриване на цецомобили в района. Та затова съм си го инсталирал на един модерен служебен андроидски боклук, който почти не ползвам - ей така за всеки случай
                      He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                        Аз пък ползвам Нокия 6630, която е на 10 години и 3 месеца!. И най-интересното е, че е един от първите модели смартфони в света Е, няма тъчскрийн и секви глезотии, но е е железна! За тези 10 години смених 2 батерии, сега съм с третата. Единственият и недостатък е, че няма Wi-Fi и трябва да си чета имейла през мобилната мрежа. Няма друг такъв телефон - напълно си изплати парите (1000 лева), които дадох за нея през 2005 г. Като го извадя ме гледат като извънземно Не го сменям за нищо на света!
                        И аз така държа една супер дърта нокия вече почти 10 години, която обаче няма нищо, няма интернет, няма джпс. И си ми служи идеално за обаждания и за часовник. Ак осе строши случайно съм си харесла едни работни телефони, които нямат дори цветен дисплей.

Коментар

• netware5

Той има предвид че ни подслушват чрез смартфоните, но тя реалността е друга - и през най старите мобилни телефони ни подслушват.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Аз пък ползвам Нокия 6630, която е на 10 години и 3 месеца!. И най-интересното е, че е един от първите модели смартфони в света Е, няма тъчскрийн и секви глезотии, но е е железна! За тези 10 години смених 2 батерии, сега съм с третата. Единственият и недостатък е, че няма Wi-Fi и трябва да си чета имейла през мобилната мрежа. Няма друг такъв телефон - напълно си изплати парите (1000 лева), които дадох за нея през 2005 г. Като го извадя ме гледат като извънземно Не го сменям за нищо на света!
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                              И аз имам служебна такава .....
                              Нея си я ползвам....
                              Купих един Самсунг, като телевизор, но го ползвам рядко....Вадя го като дойдат гости в работата, за да не се излагам....

Телефонът трябва да е прост и функционален и да държи дълго.....( като се замисли човек - точно като мъжа....)
                              Човече, не може да си представиш колко си прав!
                              И ми даваш ценна идея.

Коментар

• И аз бях от вашата банда - отказвах да си взема умен телефона 2-3 годинки. След като го взех - разбрах какво съм изпускал.
                                #dagoduhatbednite

Коментар

Working...
                                X