IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Какво ще кажете за отменения конгрес на БФС? Смятате ли, че аргументит на Михайлов са правилни?

    Коментар


    • ОТНОВО КЪСНА ФУТБОЛНА ДРАМА НА МАЧА ПСЖ И РЕАЛ

      4 МИНУТИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ И В 93 МИНУТА ГОЛ НА ЕМБАПЕТО

      ПОРЕДНАТА КЪСНА ФУТБОЛНА ДРАМА ПО ФУТБОЛНИТЕ ТЕРЕНИ

      ЕВЕРЙСКИТЕ ИЗМАМНИЦИ УМИРАТ ОТ КЕФ . ОТНОВО ИЗМАМИХА БАЛЪЦИТЕ КОИТО ЗАЛАГАТ



      Коментар


      • От ММС се усъмниха в незаконосъобразни действия на свои служители




        segabg.com
        Документи по дело срещу БФС са изчезнали от спортното министерство

        Коментар


        • Много беше яка Купата на африканските нации, евала на Сенегал, заслужиха си първото място! Жалко за Салах и сълзите в очите му, но точно заради такива моменти футболът е велика игра.

          Коментар










          • ringtimebg.blogspot.com
            Илияна Раева получила от държавата помещение за 1000 лв наем, преотдава го за 15 000 лв! За това ли

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Пешо , ти нали не гласуваш и не те интересува..Не трябва да те интересува и кой какво ще разобличава..


              trafficnews.bg
              Балтов: Ще се наложи и четвърта доза
              Щадящите тестове за децата не са ефективни, заяви бившият директор на Пирогов
              Напротив живо ме интересува крадците да си получат заслуженото...Но вие засега наблягате на приказките и медийните изяви...Дано успеете да махнете Гешев та после да ви се смея още по яко..ХарварТ се оказа дори под нивото на ПУИ Асен Киселинчев Долни Дъбник....Кирето нито английски поже да говори нито български.....Дано като е бил в Канада поне френски да знае добре...

              Коментар


              • Пешо , ти нали не гласуваш и не те интересува..Не трябва да те интересува и кой какво ще разобличава..


                trafficnews.bg
                Балтов: Ще се наложи и четвърта доза
                Щадящите тестове за децата не са ефективни, заяви бившият директор на Пирогов
                Last edited by X_Y; 16.01.2022, 21:25.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  РАДОСТИН ВАСИЛЕВ

                  Ще разоблича мафията в спорта. Започвам огромна реформа в ММС и търговските дружества, на които е принципал. Целта е да бъдат преустановени всички порочни практики, които съм установил в първия месец от мандата ми.
                  В рамките на този месец се постарах да се запозная детайлно със системата на ММС, свързаните дружества, Българския спортен тотализатор, проблемите в българския спорт и се оказа, че нещата са много по-сложни и тежки, отколкото аз съм си представял. По-тежки и сложни от гледна точка на практики в структурата на ММС, в различни административни звена, които по моя оценка са на ръба на законността и които са били тенденция. За тези практики ще взема мерки по законовия ред.
                  Изключително много проблеми има в дружествата, на които аз съм принципал – „Национална спортна база“ ЕАД, „Академика 2011“ ЕАД, „Сердика спортни имоти“ ЕАД. Другата седмица взимам решение как ще продължат да работят тези дружества и по личния състав на управлението им.
                  В понеделник освобождавам всички членове на Съвета на директорите и изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор. Вече съм се договорил с тях. Представили са ми част от документите на тотализатора. По първи мои анализи проблемите са изключително тежки. В последните 6 години – 4 години на загуба, последните 2 години с 8 и 11 млн. лева на печалба. Тепърва ще анализираме сключените договори в последните няколко месеца от управлението на настоящето ръководство на БСТ. С изпълнителния директор сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново ръководство.
                  Ще бъде извършено цялостно преструктуриране на Министерството на младежта и спорта.
                  До 10 дни ще има нов устройствен правилник на министерството. Голяма част от хората, които работят в него ще бъдат освободени по различни причини. Някои от тях ще бъдат дадени на компетентните органи за действията си в ММС. Другите ще преценяваме каква отговорност може да им се търси. Откриваме много порочни практики в структурите на ММС, разговарял съм вече и с премиера по този въпрос и с финансовия министър. Имам пълен картбланш. Аз съм станал министър именно заради това – да въведа ред в тази система.
                  На отделни пресконференции ще давам информация за всяко едно действие, което ще предприемем. Ще информираме за всички дружества, свързаните структури, за загубите на дружествата, за начина на управление на дружествата, за това какво се е случвало дълги години в една обществена тайна. В системата на спорта са се извършвали безобразия. И ние сега започваме да ги вадим.
                  По повод срещите ми с представители на спортните федерации, на които те бяха запознати с новата Програма за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г. Ръководителите приеха с одобрение извършените промени по критериите. Много от тях споделиха, че подобни срещи между министър и спортни федерации не са били практика в продължение на дълги години.
                  Обявих, че от сега нататък тези срещи ще бъдат регулярни. Хубаво е всички федерации да се събират, за да може да обсъждаме проблемите. Аз не мога да знам как да помогна, ако те не са тук и не работят заедно с нас.
                  Изключително добро впечатление имам от представителите на федерациите. Това са хора, които наистина знаят с какво се занимават. Те са опитни, кандидатствали са много години по програмите на ММС. Убеден съм, че няма да имат проблеми с формулярите за кандидатстване по новата Програма. Те самите го декларираха.
                  Ангажирал съм целия потенциал на ММС, в лицето на дирекция „Спорт за високи постижения“, да се помогне на федерации, които никога не са кандидатствали за финансиране и да попълнят своите документи, за да не се изпуснат сроковете.
                  Обърнах се към всички с абсолютна откровеност. Във всичките ми разговори с хората съм подходил по този начин.
                  Ще бъде извършван изключително засилен контрол над разходваните от федерациите средства, които са предоставени от ММС.
                  Аз съм човекът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години към сервилните лакеи на мафията. Аз съм достатъчно смел и целеустремен, за да го направя. Първите писъци в системата на спорта ще дойдат от тези, които са най-облагодетелствани от системата на мафията, която дълги години е завладяла българския спорт. Повече пари по телефона и с договорки с президенти на федерации няма да се раздават.
                  От днес вратите ми са отворени за всички. Няма да деля федерациите на олимпийски, неолимпийски, малки, технически, колективни и индивидуални спортове. Аз се боря за това ММС да не бъде изолирано, маргинализирано, а спортът да бъде държавна политика. Федерациите от своя страна осъществяват и поддържат необходимото ниво на прозрачност, което отговаря на едно министерство. Ако някой си мисли, че ще бъде така както е било 12 години назад във времето, се е заблудил. На нито една федерация няма да се пречи. Напротив. Сега ще получат най-голямото финансиране за всички времена.
                  Искам да внеса и разяснение по повод възникналата ситуация с председателя на БФХГ Илиана Раева, която напусна срещата между екипа на ММС и представителите на федерациите преди нейния край.
                  Никой не разбра защо Раева си тръгна предварително. ММС е институция и трябва да се подхожда с уважение към нея и към министъра. Не съм търсил конфронтация. Имам твърде много работа, за да влизам в междуличностни нападки с г-жа Раева.
                  Оф ушите ми фанаа косми от такива приказки.Баш па тоя гей щял да ги разобличава.Кире ша ма умориш от смех с тия мушмороци

                  Коментар


                  • Федералният съд на Австралия взе единодушно решение по казуса на световния №1.



                    dnevnik.bg
                    Джокович загуби обжалването и ще бъде депортиран (обновена)

                    Коментар



                    • В българския футбол отдавна е настанало време за мъже. Към днешна дата времето на дами като Галя Топалова на и около родните терени е далеч в миналото и елитните ни клубове се управляват от мъже. От хора с реноме, които зад гърба си имат успехи в бизнеса или успехи на футболното поле, които ги карат да изглеждат съвсем на мястото си високо в ръководството на отборите от Първа лига. Това важи и за онези, които дърпат конците на самия български футбол - мъжете в БФС.
                      Да, обаче в последно време от действията на тези футболни хора не лъха на мъжкарство...
                      Четете повече в коментара на Адриана Димитрова

                      SPORTLIVE.BG
                      Време за мъже, ала с управници без мъжка дума, или как се обръща палачинката в Първа лига
                      Така няма да стане, уважаеми босове, шефове, собственици!

                      Коментар



                      • SEGABG.COM
                        Австралия депортира Новак Джокович
                        Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук се възползва правото си еднол

                        Коментар


                        • РАДОСТИН ВАСИЛЕВ

                          Ще разоблича мафията в спорта. Започвам огромна реформа в ММС и търговските дружества, на които е принципал. Целта е да бъдат преустановени всички порочни практики, които съм установил в първия месец от мандата ми.
                          В рамките на този месец се постарах да се запозная детайлно със системата на ММС, свързаните дружества, Българския спортен тотализатор, проблемите в българския спорт и се оказа, че нещата са много по-сложни и тежки, отколкото аз съм си представял. По-тежки и сложни от гледна точка на практики в структурата на ММС, в различни административни звена, които по моя оценка са на ръба на законността и които са били тенденция. За тези практики ще взема мерки по законовия ред.
                          Изключително много проблеми има в дружествата, на които аз съм принципал – „Национална спортна база“ ЕАД, „Академика 2011“ ЕАД, „Сердика спортни имоти“ ЕАД. Другата седмица взимам решение как ще продължат да работят тези дружества и по личния състав на управлението им.
                          В понеделник освобождавам всички членове на Съвета на директорите и изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор. Вече съм се договорил с тях. Представили са ми част от документите на тотализатора. По първи мои анализи проблемите са изключително тежки. В последните 6 години – 4 години на загуба, последните 2 години с 8 и 11 млн. лева на печалба. Тепърва ще анализираме сключените договори в последните няколко месеца от управлението на настоящето ръководство на БСТ. С изпълнителния директор сме взели решение, че в дух на консенсус ще преминем към ново ръководство.
                          Ще бъде извършено цялостно преструктуриране на Министерството на младежта и спорта.
                          До 10 дни ще има нов устройствен правилник на министерството. Голяма част от хората, които работят в него ще бъдат освободени по различни причини. Някои от тях ще бъдат дадени на компетентните органи за действията си в ММС. Другите ще преценяваме каква отговорност може да им се търси. Откриваме много порочни практики в структурите на ММС, разговарял съм вече и с премиера по този въпрос и с финансовия министър. Имам пълен картбланш. Аз съм станал министър именно заради това – да въведа ред в тази система.
                          На отделни пресконференции ще давам информация за всяко едно действие, което ще предприемем. Ще информираме за всички дружества, свързаните структури, за загубите на дружествата, за начина на управление на дружествата, за това какво се е случвало дълги години в една обществена тайна. В системата на спорта са се извършвали безобразия. И ние сега започваме да ги вадим.
                          По повод срещите ми с представители на спортните федерации, на които те бяха запознати с новата Програма за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 г. Ръководителите приеха с одобрение извършените промени по критериите. Много от тях споделиха, че подобни срещи между министър и спортни федерации не са били практика в продължение на дълги години.
                          Обявих, че от сега нататък тези срещи ще бъдат регулярни. Хубаво е всички федерации да се събират, за да може да обсъждаме проблемите. Аз не мога да знам как да помогна, ако те не са тук и не работят заедно с нас.
                          Изключително добро впечатление имам от представителите на федерациите. Това са хора, които наистина знаят с какво се занимават. Те са опитни, кандидатствали са много години по програмите на ММС. Убеден съм, че няма да имат проблеми с формулярите за кандидатстване по новата Програма. Те самите го декларираха.
                          Ангажирал съм целия потенциал на ММС, в лицето на дирекция „Спорт за високи постижения“, да се помогне на федерации, които никога не са кандидатствали за финансиране и да попълнят своите документи, за да не се изпуснат сроковете.
                          Обърнах се към всички с абсолютна откровеност. Във всичките ми разговори с хората съм подходил по този начин.
                          Ще бъде извършван изключително засилен контрол над разходваните от федерациите средства, които са предоставени от ММС.
                          Аз съм човекът, който затваря кранчетата, които са текли дълги години към сервилните лакеи на мафията. Аз съм достатъчно смел и целеустремен, за да го направя. Първите писъци в системата на спорта ще дойдат от тези, които са най-облагодетелствани от системата на мафията, която дълги години е завладяла българския спорт. Повече пари по телефона и с договорки с президенти на федерации няма да се раздават.
                          От днес вратите ми са отворени за всички. Няма да деля федерациите на олимпийски, неолимпийски, малки, технически, колективни и индивидуални спортове. Аз се боря за това ММС да не бъде изолирано, маргинализирано, а спортът да бъде държавна политика. Федерациите от своя страна осъществяват и поддържат необходимото ниво на прозрачност, което отговаря на едно министерство. Ако някой си мисли, че ще бъде така както е било 12 години назад във времето, се е заблудил. На нито една федерация няма да се пречи. Напротив. Сега ще получат най-голямото финансиране за всички времена.
                          Искам да внеса и разяснение по повод възникналата ситуация с председателя на БФХГ Илиана Раева, която напусна срещата между екипа на ММС и представителите на федерациите преди нейния край.
                          Никой не разбра защо Раева си тръгна предварително. ММС е институция и трябва да се подхожда с уважение към нея и към министъра. Не съм търсил конфронтация. Имам твърде много работа, за да влизам в междуличностни нападки с г-жа Раева.

                          Коментар


                          • Click image for larger version

Name:	2022-01-11.jpg
Views:	1
Size:	40.5 КБ
ID:	3853743



                            На пресконференцията присъстваха представителите на Сдружение Ботев Рашко Стоянов, Бойчо Попов и Леон Анави, а брифингът беше воден от журналиста Валери Станков. Присъстваха и легендите на Ботев Трифон Пачев, Иван Глухчев и Иван Занев. Ботев ще направи 110 години на 12 март.

                            Създаден е Инциативен комитет за честването, в който влизат ветерани, фенове, както и родственика на патрона на клуба Христо Ботев - Боян Ботйов.

                            "По повод отбелязването на 110-годишнината ние феновете сме единни и ще разчитаме на подкрепата на всички фенове и на мажоритарния собственик на клуба Антон Зингаревич. Бюджета е около 110 хиляди лева. Започваме дарителска кампания за инициативата. Целта ни е да съберем половината от тези пари от феновете. Допълнително ще бъде оповестено как ще могат феновете да се включат в инициативата. Събитията ще протекат през цялата година. От 11 до 13 март ще се организират най-големите събития. Церемония по награждаване на ветерани, първа копка на парк "110 години Ботев", който ще се намира до клубната база в Коматево. Ще издадем юбилейна пощенска марка по случай 110-годишнина на клуба, за която искам да благодаря на Министерството на транспорта и на Български пощи", заяви Рашко Стоянов.

                            "Конкурс за детска рисунка ще бъде първата инициатива. Тя ще стартира от утре и се приемат рисунки до средата на февруари. Ще има награди за най-добрите. Рисунките ще бъдат оценявани от жури. Ще има фотоизложба - "110 години Ботев". Тя ще бъде открита на 3 март и ще продължи до 15 март в галерия "Капана". Ще бъде представена фотоизложба със 110 фотографии. След края на изложбата фотосите ще бъдат продадени на благотворителен търг", Леон Анави

                            "През май ще се проведе благотворителен пролетен бал. Събраните пари ще бъдат за построяване на паметник на нашата легенда Динко Дерменджиев - Чико. Ще бъде организиран и детския турнир в памет на Георги Славков - Бенкса. Подготвя се и детско списание. Чрез него ще покажем и историята на клуба по един модерен начин. В средата на годината ще има концерт на Античния театър. Ще участват Държавна опера Пловдив и много познати музикални лица. През есента ще представим документалния филм - "Легендите на Ботев Пловдив". Той ще бъде завършек на цялата културна програма по случай 110-годишнината", заяви Бойчо Попов.

                            Ето как и Вие може да се включите в дарителската кампания за отбелязване на 110 годишнината на Ботев Пловдив:

                            1. Като направите банков превод в откритата сметка за дарения за кампанията:

                            IBAN : IBAN BG30 TEXI 9545 1004 0180 01,

                            Сдружение ПФК Ботев

                            2. Чрез системата за електронни разплащания Paypal на: us@botevplovdiv.org

                            __________________________________________________ ____________________


                            Поздравления за инициативния комитет и в частност за Бойчо ........ и все пак основното внимание трябва да е насочено върху довършването на Колежа ..... и то и двете му фази!!! ...... този фокус не бива нито за момент да се изпуска!!!
                            fuск the bеаr - give me the bееr

                            Коментар


                            • МИТКО ДИНЕВ - ПРОДЪЛЖЕНИЕ Дотук добре! Предстоеше уж по лесното – да се ангажира обществото на богатите в града и те да приемат нашата идея – Берое да стане градска кауза. Бях абсолютно сигурен в успеха на това начинание, не защото познавам добре старозагорския бизнес и знам, че има поне 50 богаташа, които когато и да ги хванеш за краката и да ги изтръскаш, само от джобовете им ще изпадат не по малко от 10 евра. (за 10 хиляди евра говоря), а защото нямаше съмнение в благонасочеността и искреността на тази идея.
                              По това време за един задоволен финансово клуб трябваха годишно не повече от 3 -3,5 милиона лева, което ще рече по 200-300 хиляди на месец, от които половината бяха заплати. КЕШ естествено, защото осигуровките тогава бяха смешно незаконни или незаконно смешни - както искате го разбирайте. Холдинга реши, че ще отдели 100 хил за тази цел и трябваше да намерим още 20-30 фирми да дават по 4-5 хиляди лева месечно. Извинявайте, но това са смешни пари, за хора, които управляват милиони, това са много по дребни от парите с които те издържат изтънчените си курви и затова бях убеден, че няма да има проблем да убедим хората да ги дадат.
                              Така си мислех тогава, но по късно животът многократно ми даде възможност да се убедя и го казвам без да се стеснявам- повечето старозагорски бизнесмени са ужасяващи скъперници и хора, които нямат съвестта да разберат, че не всичко в този свят е пари, защото не можеш да се затвориш в имението си и да се опияняваш, броейки мръсните си пачки или наслаждавайки се сам на многобройните си ценности, закачени по стените или скрити в блиндираните мазета.
                              Естествено, не беше моя работа да моля или да кандърдисвам бизнеса да дава пари, защото никой нямаше и да ми повярва, че ги събирам за футбола, а не за себе си, затова отидох при Светлин Танчев, тогавашния кмет, за да набележим с него плана по събирането им. Той (мир на праха му) беше наистина свестен и добър човек, но може би бе и най инертния кмет на града от преврата на десети досега. Събирахме три пъти бизнеса и все идваха по не повече от 5-6 човека и той нито веднъж не стана с респекта на кмет да ангажира хората с наистина благородната идея в името на града и все ми подхвърляше на тези срещи: „Митак, стани ти им обясни за какво става въпрос, ти си в курса на нещата!“
                              А, бе, аз бях в курса на нещата, но кой съм аз, да искам да дават пари за кауза на града. Спомням си, злокобното мълчание на поканените чорбаджии, а един, извънредно богат тип стана и се изцепи, че не е съгласен само двайсе души да дават пари, би било по добре да са стотици и хиляди дори и всеки по малко, колкото му душа сака – хем благородно, хем и обществено значимо. И заяви, че той е готов всеки месец безпрекословно да дава по 100 ( сто) евра. Не издържах и го наврях в кучи задник, че една курва в станционната градина взима неговите сто евра и той ми се разсърди и не ми говори до днес. А по нататък срещите с бизнеса станаха безсмислени.
                              В разговор с наши приятели впоследствие, успях да ги убедя и те дадоха някой друг лев. Иван Ангелов, някъде около 50 хил, Болидите и Любо от печатница 2М към десетина и колкото и да е учудващо, и Дечо Колев, на два пъти по 2000 лв. Берекет версин, дето се вика и на това, ама се оказа, че издръжката на Берое не е по силите единствено на Загора Холдинг, в който независимо от големите материални активи, никога не са се свъртали пари, с оглед огромните инвестиционни разходи на западналите предприятия в него.
                              Тогава се намеси Евгени Желев, помолихме го да помага и той даде идея, да подхвърлим на тогавашния кмет, че ако прехвърли сметките на общината( Все пак това тогава бяха около 70-80 милиона програмируеми по време на постъпването им пари, годишно) в Общинската банка, където собственик бе Ковачки, то Банката ще му даде годишна комисионна около 400 хиляди лева и той тази сума би могъл спокойна да я дари на Берое. С една дума Желев сподели натрупан опит на кмет как могат да се спечелят ей такива пари, без да бъде обвинен кмета в корупция, но действащият кмет Танчев, отхвърли мънкайки това предложение, защото кой е този луд държавен служител, дето ще си даде законно полагащия му се кокал.
                              И след като и това не стана, Желев, все пак без съмнение той искаше да помогне някак си, рече, че той ще се помъчи да убеди Ковачки да даде половината от разходите за година на Берое, а ние от холдинга да осигурим другата половина. Това се изтърпяваше някак си, макар че не бях се срещал никога с Ковачки, не го познавах и не бих искал да го познавам. Какво е правил Евгени, как го е кандърдисал, какво ги е свързвало не искам да знам, но той дойде в Сити хотел, където подписахме договора за съвместна издръжка на Берое и макар да бях потресен от многобройната му, не знам за какъв чеп охрана, каквато не бях виждал до този момент, което е учудващо, се държа като истински джентълмен и плаща като поп половината от всички разходи, които му предоставяхме всеки месец.
                              Криво ляво изкарахме сезона, но Ковачки свири отбой и стана ясно, че няма да е само по нашите сили да изкараме следващия. Бизнесът на града самодоволно ни гледаше сеира и аз възмутен от безразличието му, заявих на властта в града, че ако не ми осигурят 100 хил лева КЕШ месечно за заплатите, ще абдикирам от Берое. Даже им посочих от кой ежемесечен рушвет за управляващите горе, могат да ги дадат тези пари. След съгласуван разговор с Боса тези пари бяха отклонени от пътуващите за София куфарчета и няколко месеца нашите футболисти се удовлетворяваха с корупционни, но все пак пари. Докато в един прекрасен ден от София ни съобщиха, че не могат повече да си позволят да отделят от техния пай за старозагорския футбол, видите ли?
                              По това време Тец 2 бе процъфтяващо държавно предприятие. Купувахме от него директно ток за нашите заводи и знаех прекрасно параметрите на икономическото му състояние – много милионни обороти и нищожна печалба, с оглед огромната корупция и източване на предприятието на всички нива. Убеден бях, че за тях издръжката от 2-3 милиона за футбола на Стара Загора, би била мизер, да не говорим за огромните задължения на предприятията на Марица изток към населението на региона заради непоправимите за столетия екологически щети, нанесени на тази територия, заради стотиците милиони ограбен труд от нашите съграждани, работещи там и какво ли не още. Нали се досещате, че в други, бели държави, биха заставили тези предприятия да лъскат със сапунена пяна улиците на прашните от безразсъдното им производство, наши градове. Не съм ли прав?!?
                              Поставих ултимативно идеята си на управляващите в града да бъде даден Берое на Теца и да се отървем от непосилното за нас бреме, след като се оказа, че нашата надежда да превърнем клуба в градска кауза претърпя абсолютно и унизително фиаско. Да си призная, не очаквах положителен отговор, защото това си е явно беззаконие да натрисаш на икономически субект необосновани с нищо разходи и доколкото се сещам, не мога да си представя, че се случвало някога и би могло да се случи в коя да е цивилизована страна.
                              За мое учудване Борисов го реши на една, навярно едночасова среща. Прекрасно съзнавах цялата нелепост на това решение и то буквално ми включи часовника на адската машина и тя безмилостно започна да цъка, отброявайки мъчителните секунди до очаквания взрив. Не можех и да предположа, че това ще се проточи толкова, напрегнати, но все пак безметежни години. Хвърлил от своя гръб непосилното бреме, трябваше уж да съм спокоен, но прекрасно съзнавах, че увлечени в безгрижните си обеди, на които друг плаща сметката, все ще дойде денят за разплата. И тогава…
                              Не ми се пише повече за това. Уродливото явление, наречено „български футбол“ вече не е приоритет на моето ежедневие. Разбирам, че футбол има навсякъде по света и в крайна сметка той е еманация на държавата, в която се играе. Ако възприемате тази оценка, трябва да се примирите с ей това, което виждате по нашите мрачни бетонни сиви стадиони, с възможностите на нашите посредствени ритнитопковци, със съдиите ни, с детско юношеските ни школи, с мутрите и корупцията по върховете на тази интересна иначе игра.
                              Ако искате да вървим нагоре, то тогава няма да се затрудня да ви обяснявам как това може да стане. Има само един порядъчен вариант, на който може би най сетне е дошло времето и в нашата страна. Той се заключава в това да се намерят хора,(най вероятно кмета на града) които могат да обединят старозагорските богаташи ( днес те са неимоверно повече и по богати от онова време), нека един да е водещ, (защо не Градус например) и 20 -30 по дребни, събират се парите, инвестират се и нататък е ясно – моделът Лудогорец, доказано печеливш и атрактивен модел. Поне за страна, като БГ.
                              А да се надявате, че може някой мизерен чужденец да купи акциите на фалиралия ни клуб, е все едно да навием часовника на адската машина, да се завием презглава и да се надяваме година две, че взривът няма, все пак да ни помете!

                              Не съм оптимист, но искрено се надявам да успеете!






                              Коментар

                              Working...
                              X