IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Ааа, просветлените не трупаме карма. Бодхидхарма казва, че просветленият не трупа карма, дори и ако работи като касапин.

Иначе да, съществува път на сърцето (любов, добри дела и себераздаване), но той е помощен спрямо пътя на ума. Буда може да се види само през ума.

Достигнал до просветление, просветленият не трупа карма, независимо какви дела извършва.

Логиката е следната. Непросветленият е на ниво относителна реалност, там има добро и зло, аз и другите, любов и омраза. На това ниво добрите дела помагат за осъзнаване на заблудите свързани с егото.

Просветленият е прозрял върховната реалност или нейната липса. Върховната реалност не различава добро от зло. А и умът на просветленият е вече не ум. Той не е подвластен на заблудите и не са му необходими специални практики за осъзнаване.

Охо, трупаме карма, приятел.
    Трупаме, щото нито ти, нито аз сме просветлени.
    Това, да мислиш, че си просветлен, е голямата ти грешка.
    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
      пак,големи глупости на големи търкалета си нахвърлил тука дрън,дрън че пляс
      +++1
      Кармата на неразбиращите е да служат за мишени на стадиона...

Коментар

Ааа, просветлените не трупаме карма. Бодхидхарма казва, че просветленият не трупа карма, дори и ако работи като касапин.

Иначе да, съществува път на сърцето (любов, добри дела и себераздаване), но той е помощен спрямо пътя на ума. Буда може да се види само през ума.

Достигнал до просветление, просветленият не трупа карма, независимо какви дела извършва.

Логиката е следната. Непросветленият е на ниво относителна реалност, там има добро и зло, аз и другите, любов и омраза. На това ниво добрите дела помагат за осъзнаване на заблудите свързани с егото.

Просветленият е прозрял върховната реалност или нейната липса. Върховната реалност не различава добро от зло. А и умът на просветленият е вече не ум. Той не е подвластен на заблудите и не са му необходими специални практики за осъзнаване.
        пак,големи глупости на големи търкалета си нахвърлил тука дрън,дрън че пляс
        Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
          Н' нам, но туй ся ми прилича да е свързано с филисофската материя, а ти там, Мечо, си най- силен.
          Не ти прилича да задаваш такива фъпросчета.

Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

Туй кой ся ???
            Н' нам, но туй ся ми прилича да е свързано с филисофската материя, а ти там, Мечо, си най- силен.
            Не ти прилича да задаваш такива фъпросчета.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
              "Ако Господ е решил скоро ще ви оправя тия несправедливости - бачкам яко по въпроса" -първо върху себе си.
              Туй кой ся ???
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                То в тая тиква колко чукове са се разбивали в нея ти е бедна фантазията.
                Рус, това са само виртуални чукове, плод на въображението ти.
                Истинските железни чукове си ги набиваш самият ти и никой друг.
                Или греша?

А как се справяш с болестта си?
                С яки маратони по кръчмите ли?
                Четеш много, знаеш много, раздаваш съвети много, ала собствената ти градинка е обрасла с плевели, и дори къщичката ти е започнала да гори.
                Замисли се, преди да е изгоряла напълно, щото аз, а мисля, че и всички останали тука държим на теб като приятел и не искаме да се погубиш.

"Ако Господ е решил скоро ще ви оправя тия несправедливости - бачкам яко по въпроса" -първо върху себе си.

Коментар

• Жалко, че дебелата Меркел никога няма да се извини, че поругаха чист Български символ като суастиката и свастиката.

И го направиха в символ на "омраза", а той е краден от нас и от нашата История.
                  -----------------------------------------

Там са ви традициите, фолклора и т.н.

Ако Господ е решил скоро ще ви оправя тия несправедливости - бачкам яко по въпроса, както къркам и се хиля.

Седи-гледай Русо като яхне метлата какво става.

П.П. Прочети малко за инвазията на Хитлер в Тибет - кое спечелва доверието на Далай Лама - нашият символ свастиката.

Като напреднеш с философията - после пак ще те препитам, че си ми интересен като развитие

Коментар

Кат зема един голям ЧУК !!!

Че кат те ТРЕСНА у тиквата
                    То в тая тиква колко чукове са се разбивали в нея ти е бедна фантазията.

Напредваш ли с немската философия?

Като те чуя някой ден да кажеш, че е пренаписана елинска - може и да погледна по-благосклонно на тИбя. Просто не харесвам плагиатите и крадците.

Чети сега - чети ... все от някъде се започва
                    Last edited by marandi; 27.07.2014, 12:10.

Коментар

• Кат зема един голям ЧУК !!!

Че кат те ТРЕСНА у тиквата
                      tnm

Коментар

Неска много се цъмбурках у жегата и съм се дехидратирал. Като се прибрах в къщи и от раз половин литър айрян на екс, без да се затрудня. След две три минути повторих упражнението авек плезир.
                        Ева ли го, ама познавам хора и без да се цамбуркат да пият по пол'вин кило ( литър ) айрян.

И след 2-3 минути тоже да повтарят.

П.П. Скажи колко си велик и да приключваме

Ако може по Конфуций ...

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Ти да не се плицикаш на морето, докато аз упражнявам контролни функции.!?
                          Щото, ако е така ... начи не постъпваш хич съпричастно
                          Неска много се цъмбурках у жегата и съм се дехидратирал. Като се прибрах в къщи и от раз половин литър айрян на екс, без да се затрудня. След две три минути повторих упражнението авек плезир.
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                            За виното ще има ... и за греяната ракия. Но до там. Няма да има за алъш-вериш .
                            Дадох ти коретна оферта за покрит риск "глад", както го наричаш.

Ти си бял кахър - ама, вика ме едно пишлеме и аз му смятам нещата, щото имал 60 кошера.

И той, за да откаже вика - ама това е скъпо и бие една нула отзад и аз почвам да сметам пак - понеже е по тарифни книжки за различните рискове.

И викам ти ташак ли си правиш не е 2.5 хил. лв за 60 кошера, а 250 лв. - махни шибаната нула.

Естествено тоя не направи застраховка - това е фул екстри, т.е. може да падне като цена винаги.

П.П. Смешното беше, че мой приятел ме вика - ела, имам един човек за кошери - и аз само исках малко инфо предваре, за да се сметне.

Накрая моя приятел ми плати кафето и на тоя гъз - викам ти си идиот - когато някой ме кани за информация - поне трябва да плати кафето на теб, не на мен,

Иначе да търчи по офисите кой ще го излъже най-добре, но то беше миндиляк - "предписа" ми една нула отгоре и чак взех да смятам пред него и викам ти на глупак ли ме правиш, бре?

И оня се изнесе като бит педераст, че му плащахме и кафето - 2 кинта.

Ама, много ги обичам такива "патриоти".

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                              Дюбрутру
                              и как ще пием виното без мед
                              ще трябва да обличам кожуха
                              и да тръгвам из гората за мед
                              ама първо ще звънна на Мечо Пух
                              За виното ще има ... и за греяната ракия. Но до там. Няма да има за алъш-вериш .
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

Па да !!!
                                Ти да не се плицикаш на морето, докато аз упражнявам контролни функции.!?
                                Щото, ако е така ... начи не постъпваш хич съпричастно
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X